Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ !

ΤΟ ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ




Αυτό το βίντεο μου το έδειξε σήμερα ένας φίλος και μου άρεσε τόσο πολύ που αποφάσισα να το μοιραστώ μαζί σας! Ένα πράγμα δεν θα ήθελα μονο να αποχωριστώ στο μέλλον... Το ΒΙΒΛΙΟ! Το χάρτινο βιβλίο που το αγγίζω, το μυρίζω, γυρίζω τις πραγματικές του σελίδες και το έχω στην βιβλιοθήκη μου! Κατα τα άλλα το γυάλινο αυτό μέλλον είναι το γούστου μου! Εσείς τι λέτε??

ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ


ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ  
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΜΙΣΕΛ ΖΙΝΓΚ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΛΑΤΥΠΟΥΣ

Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τότε που διάβασα την ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ αλλά μου ήταν τόσο ευχάριστο που ακόμα το έχω στο μυαλό μου. Προτού όμως σας πώ περισσότερα, σας μεταφέρω από το οπισθόφυλλο τα εξής:

* Χωρίς τα Κλειδιά, κάτι τρομερό θα συμβεί.
Κάτι που θα είναι μη αναστρέψιμο.
Με τα Κλειδιά, θα μπορέσω να δώσω ένα τέλος στο γρίφο της Προφητείας και στον περίεργο ρόλο μου σε αυτή.
Αν η Άλις κι εγώ είμαστε σε αντίπαλες πλευρές της Προφητείας, τα Κλειδιά θα ήταν επικίνδυνα στα χέρια της.
Πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να τα βρω. Και πρέπει να το κάνω πριν από την αδελφή μου.
Οι δίδυμες αδελφές Λία και Άλις Μίλθορπ μόλις έχουν μείνει ορφανές. Έχθρα έχει αναπτυχθεί ανάμεσά τους. Καθώς ανακαλύπτουν τους ρόλους τους σε μια προφητεία που έχει σπείρει το διχασμό σε γενιές αδελφών, τα κορίτσια βρίσκονται μπλεγμένα σε ένα μυστήριο που περιλαμβάνει ένα αλλόκοτο σημάδι, τους θανάτους των γονιών τους, ένα αγόρι, ένα βιβλίο και μυστικά που φυλάσσονται για μια ζωή.
Η Λία και η Άλις δεν ξέρουν ποιον να εμπιστευτούν.
Ξέρουν μόνο ότι δεν μπορούν να εμπιστευτούν η μία την άλλη.*

Η Προφητεία είναι ένα μυθιστόρημα εποχής που κατατάσεται στην φανταστική λογοτεχνία, έχει έναν πολύ έντονο γοτθικό χαρακτήρα και είναι πολύ ατμοσφαιρικό, απολαυστικό και γρήγορο στην ανάγνωση.Δύο δύδιμες αδερφές βρισκονται αντιμέτωπες με μια προφητεία η οποία θέτει συνεχώς σε κίνδυνο τις ζωές τους. Ανακαλύπτωντας συνεχώς μέσα από μύθους και βιβλία καινούρια μυστικά, η Λία θα προσπαθήσει να δώσει το δικό της τέλος. Το βιβλίο στηρίζεται αρκετά στους μύθους που συνθέτουν την εποχή εκείνη και τον Αμερικανικό Νότο. Αποτελεί το πρώτο βιβλίο της ομώνυμης τριλογίας και ήδη κυκλοφορεί ο δεύτερος τίτλος "ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ" από τις εκδόσεις Πλατύπους. Το οποίο έχω επίσης διαβάσει και μου άρεσε ακόμη περισσότερο από την ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ αφού το βρήκα πιο πλούσιο από συναισθήματα και πιο ώριμο. Ακόμα ένα βιβλίο το οποίο θα αγαπήσουν οι φίλοι της φανταστικής λογοτεχνίας.

ΥΓ 1 Το εξώφυλλο του δεύτερου βιβλίου πρέπει να πω πως με απογοήτευσε..
ΥΓ 2 Περιμένω πως και πως το τρίτο βιβλίο της σειράς με τίτλο "Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ" το οποίο κυκλοφορεί το καλοκαίρι του 2011. Καλή μας ανάγνωση λοιπόν!


Πάρτε μια γεύση!


Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

VAMPIRE DIARIES 1 - ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ

VAMPIRE DIARIES 1  - ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ : Λ. ΤΖ. ΣΜΙΘ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ : ΨΥΧΟΓΙΟΣ


Αυτού του τύπου τα βιβλία τα οποία ξεφεύγουν εντελώς από την πραγματικότητα και σε ταξιδεύουν σε μια σφαίρα φαντασίας, πάντα με ξεκουράζουν και με χαλαρώνουν. Το συγκεκριμένο το επέλεξα αφού πρώτα παρακολούθησα την αμερικάνικη ομώνυμη σειρά η οποία μου άρεσε πάρα πολύ. Λοιπόν από το οπισθόφυλλο σας μεταφέρω τα εξής:


*Ένα θανάσιμο ερωτικό τρίγωνο.
Έλενα: το χρυσό κορίτσι, η αρχηγός, η μοναδική που μπορεί να έχει όποιο αγόρι θελήσει. 
Στέφαν: μελαγχολικός και μυστηριώδης, φαίνεται να είναι ο μόνος που μπορεί να αντισταθεί στην Έλενα, ακόμη κι όταν προσπαθεί να την προστατεύσει από τα τρομακτικά γεγονότα που στοιχειώνουν το παρελθόν του. 
Ντέιμον: σέξι και επικίνδυνος, ζει για να εκδικηθεί τον Στέφαν, τον αδελφό του που τον πρόδωσε. Αποφασισμένος να κάνει την Έλενα δική του, δε θα διστάσει να σκοτώσει οποιονδήποτε μπει στο δρόμο του.

Στην Ιταλία της Αναγέννησης, δυο αδέλφια ερωτεύονται μια νεαρή βρικόλακα που δίνει και στους δύο το αίμα της. Τυφλωμένα από τη ζήλια, αλληλοσκοτώνονται, για να ξαναγεννηθούν στο σήμερα ως λυκάνθρωποι, ερωτευμένοι και πάλι με την ίδια γυναίκα.

Το πρώτο συγκλονιστικό βιβλίο της σειράς έρωτα και τρόμου VAMPIRE DIARIES θα σας καθηλώσει. *


Το "ΞΥΠΝΗΜΑ" απευθύνεται κυρίως στην κατηγορία Young Adults αλλά ανεξάρτητα με την ηλικία του καθενός απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν την "φανταστική λογοτεχνία". Το διάβασα μέσα σε μόλις δυο μερούλες και μου άρεσε αρκετά. Πάντα έλεγα ότι μια ταινία ή μια σειρά δεν μπορεί με τίποτα να φτάσει την αξία ενός βιβλίου. Το Vampire Diaries αποτελεί την μοναδική μέχρι στιγμής εξαίρεση διότι η σειρά μου άρεσε λιγάκι περισσότερο. Επανέρχομαι όμως στο βιβλίο, είναι ευκολοδιάβαστο με πολύ γρήγορη πλοκή, είναι από εκείνα που σε προκαλούν μόλις τα τελειώσεις να αρπάξεις το επόμενο της ίδιας σειράς για να δεις τι γίνεται παρακάτω! (κάτι που κι εγώ φυσικά έκανα). Αυτή την εποχή μυθιστορήματα φαντασίας με βρικόλακες και τα συναφή ξεφυτρώνουν από παντού σαν τα μανιτάρια συνεπώς αξίζει να σημειωθεί ότι η Σμιθ εμπνεύστηκε και έγραψε την σειρά Vampire Diaries αρκετά χρόνια πριν.

ΥΓ 1. Κυκλοφορούν επίσης από τις εκδόσεις Ψυχογιός το δεύτερο και το τρίτο βιβλίο της σειράς, Vampire Diaries - η αναμέτρηση & Vampire Diaries - η οργή.

ΥΓ 2. Κυκλοφορεί επίσης, με ελληνικούς υπότιτλους, ο πρώτος κύκλος της σειράς σε DVD.

Διαβάστε ένα απόσπασμα εδώ.

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ


Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΚΑΡΛΟΣ ΡΟΥΙΘ ΘΑΦΟΝ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΛΙΒΑΝΗΣ

Η "ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ" είναι από τα λίγα βιβλία τα οποία μου πήραν καιρό να τα διαβάσω..το συγκεκριμένο μου πήρε κάτι λιγότερο από 2 εβδομάδες και να φανταστείτε συνήθως βιβλία 500 σελίδων τα διαβάζω το πολύ σε τρεις-τέσσερις μερούλες. Προτού αναλύσω όμως την άποψή μου, σας μεταφέρω από το οπισθόφυλλο τα εξής:
*Ένα βιβλίο ιστορικού μυστηρίου, μια συναρπαστική ιστορία αγάπης και μια συγκλονιστική αποκάλυψη της μυστικής δύναμης των βιβλίων -ένας θρίαμβος της τέχνης της μυθοπλασίας.
Η Σκιά του Ανέμου είναι ένα μυθιστόρημα για το μαγικό ταξίδι ενός αγοριού, του Ντανιέλ, στα μυστικά και τα φαντάσματα μιας σκοτεινής πόλης, με αφετηρία την αναζήτηση ενός μυστηριώδους συγγραφέα που τα βιβλία του, ακατανίκητα σαγηνευτικά, είναι ένας θανάσιμος κίνδυνος για όποιον τα κατέχει.
Ο Ντανιέλ οδηγείται από τον πατέρα του στο Κοιμητήριο των Λησμονημένων Βιβλίων, όπου του αποκαλύπτεται ένα μυστικό που θα αλλάξει τη ζωή του για πάντα: πρόκειται για μια μυστική βιβλιοθήκη, στην οποία βρίσκονται όλα τα ξεχασμένα βιβλία περιμένοντας εκείνο τον αναγνώστη που θα τα βγάλει από τη λήθη. Ο πατέρας του τον προτρέπει να διαλέξει ένα βιβλίο μέσα από τους λαβύρινθους του Κοιμητηρίου. Ο Ντανιέλ επιλέγει το βιβλίο Η Σκιά του Ανέμου, ένα μυθιστόρημα που θα τον γοητεύσει και θα τον παρακινήσει να ανακαλύψει και τα υπόλοιπα έργα του συγγραφέα του, Χούλιαν Καράξ. Σοκαρισμένος, έρχεται αντιμέτωπος με την φοβερή αποκάλυψη ότι κάποιος καταστρέφει τα αντίτυπα των έργων του Καράξ και ότι το δικό του είναι το μοναδικό που υπάρχει. Στην προσπάθειά του να ανακαλύψει την αλήθεια, θα διαβεί τις πύλες των σκοτεινότερων μυστικών της πόλης, σε έναν κόσμο που τον σκιάζουν δολοφονίες, μαγεία, παραλογισμός, πλεκτάνες και καταδικασμένοι έρωτες.*

Ένα ακόμη βιβλίο που μιλά για βιβλία. Βρισκόμαστε λοιπόν στη Ισπανία περίπου στα 1950 όπου ο Ντανιέλ μας εξιστορεί τα γεγονότα της ζωής του. Όταν ανακάλυψε το βιβλίο Η Σκιά του Ανέμου  του Χούλιαν Καράξ  άρχισε να αναζητά μανιωδώς και άλλα έργα του συγγραφέα. Ανακαλύπτοντας πως δεν υπάρχουν αρχίζει να ερευνά τα γεγονότα της ζωής του Καράξ τα οποία είναι καλυμμένα από ένα πέπλο μυστηρίου. Θα ανακατευτεί αρκετά ώστε να κινδυνέψει την ίδια του την ζωή αλλά ούτε και τότε θα το βάλει κάτω. Μας μεταφέρει και περίπου 20 χρόνια πριν εξιστορώντας διάφορα γεγονότα που συνέβησαν σε άλλα πρόσωπα που λόγω του Καράξ σχετίζονται με τις αναζητήσεις του Ντανιέλ.  Το βιβλίο έχει αρκετά "μπρος-πίσω", κάποια από τα οποία τα διάβαζα με ενδιαφέρον αφού αποκάλυπταν και εξηγούσαν αρκετά, ενώ κάποια άλλα τα βρήκα κουραστικά. Γενικότερα η πλοκή δεν κυλάει όσο γρήγορα θα ήθελα εγώ αλλά πρέπει να παραδεχτώ πως είναι πολύ ατμοσφαιρικό και καταφέρνει να σκιαγραφήσει την εποχή και τα κοινωνικοπολιτικά γεγονότα που συνδέονται με αυτή. "Η Σκιά του Ανέμου"  δεν είναι ένα βιβλίο που θα πρότεινα σε όλους, θέλει να έχεις αρκετή υπομονή και να το αφήσεις να σε ταξιδέψει. Στις τελευταίες εκατό σελίδες η πλοκή αρχίζει να κινείται πιο γρήγορα και επιτέλους σε γραπώνει μέχρι το τέλος. 


ΥΓ. Το βιβλίο που ανακάλυψε ο Ντανιέλ και τα υπόλοιπα του φανταστικού συγγραφέα Χουλιάν Καράξ, περιγράφονται τόσο καλά που θα ήθελα να είναι πραγματικά ώστε να μπορώ να τα διαβάσω!


       

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΣΩΜΑ

ΤΟ ΣΩΜΑ


       ΜΕΓΙΕΡ ΣΤΕΦΑΝΙ - STEPHENIE MEYER
                Εκδόσεις: ΠΛΑΤΥΠΟΥΣ
Το σώμα δεν ήταν αυτο ακριβώς που περίμενα..ήταν απείρως καλύτερο! Και εντελώς διαφορετικό από οτιδήποτε είχα πιάσει στα χέρια μου τα προηγούμενα χρόνια. Από το οπισθόφυλλο σας μεταφέρω: 

   *  Η Μέλανι Στράιντερ αρνείται να εξαφανιστεί...

Η Γη έχει υποκύψει σε έναν αόρατο εχθρό. Οι άνθρωποι έχουν γίνει ξενιστές των εισβολέων. Τα ανθρώπινα σώματά τους παραμένουν άθικτα, συνεχίζοντας τη ζωή τους, φαινομενικά, χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα, σε έναν κόσμο που ο καρκίνος έχει θεραπευτεί, υπάρχει παγκόσμια ειρήνη και η Γη έχει μεταμορφωθεί σε παράδεισο. Όμως ο έλεγχος του μυαλού τους ανήκει πλέον στους εισβολείς. 
Όταν η Μέλανι, μια από τους ελάχιστους "άγριους" ανθρώπους, συλλαμβάνεται είναι σίγουρη πως ήρθε το τέλος. Η Γουάντερερ, η "ψυχή" στην οποία έχει δοθεί το σώμα της Μέλανι, είχε ενημερωθεί για τις δυσκολίες που έκρυβε η ζωή μέσα σε έναν άνθρωπο: τα συγκλονιστικά συναισθήματα, την πλημμύρα των αισθήσεων, τις ολοζώντανες αναμνήσεις. Αλλά υπήρχε άλλη μια δυσκολία που η Γουάντερερ δεν περίμενε: η πρώην ένοικος του σώματός της αρνείται να παραχωρήσει τον έλεγχο του μυαλού της. 

Η Γουάντερερ ψάχνει στις σκέψεις της Μέλανι, ελπίζοντας να ανακαλύψει που βρίσκονται τα υπόλοιπα μέλη της ανθρώπινης αντίστασης. Αντί για αυτό η Μέλανι πλημμυρίζει τις σκέψεις της Γουάντερερ με εικόνες του άντρα που η Μέλανι αγαπά -του Τζάρεντ, ενός ανθρώπου που ζει ακόμα κρυμμένος. Ανίκανη να διαχωρίσει τον εαυτό της από τις επιθυμίες του σώματός της, η Γουάντερερ αρχίζει να έχει αισθήματα για έναν άντρα που έχει αποστολή να παραδώσει. Όταν εξωτερικές δυνάμεις θα κάνουν τη Γουάντερερ και τη Μέλανι απρόθυμες συμμάχους, θα ξεκινήσουν μια επικίνδυνη και αβέβαιη αναζήτηση για τον άντρα που αγαπούν και οι δυο.  *

Η αλήθεια είναι πως χρειάζεται να είσαι αρκετά δεκτικός στην αρχή με όλα αυτά τα περίεργα ονόματα, ειδικά αν δεν έχεις διαβάσει παρόμοια βιβλία, παρόλα αυτά στο τέλος σε αποζημιώνει και με το παραπάνω. Μετά το έπος του λυκόφως που απευθύνεται κυρίως σε εφήβους η Meyer  μας χαρίζει ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας για ενηλίκους τόσο διαφορετικό, τόσο πρωτότυπο και συγκλονιστικό που μου έχει μείνει αξέχαστο και το προτείνω συνεχώς. Οι χαρακτήρες της   Meyer είναι τόσο μαγικά πλασμένοι που είναι αδύνατον να τους βγάλεις από το μυαλό σου αρκετό καιρό αφού έχεις διαβάσει το βιβλίο. Έχω ακόμα μέσα μου τα συναισθήματα που μου είχε προκαλέσει η Γουάντερερ! Το λατρεύω αυτό το βιβλίο και πιστεύω πως θα προκαλέσει δυνατά συναισθήματα στους περισσότερους από εσάς.

ΥΓ. Το βιβλίο έχει επανεκδοθεί με ένα έξτρα κεφάλαιο το οποίο προσωπικά μου άρεσε πολύ!

Πάρτε μια γεύση!

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΣΕ ΚΩΜΑ

ΣΕ ΚΩΜΑ
Συγγραφέας: ΦΙΛΝΤΙΝΓΚ ΤΖΟΫ
Εκδόσεις: Διόπτρα

Όταν είδα αυτό το βιβλίο στο ράφι ενός βιβλιοπωλείου στις νέες κυκλοφορίες μου έκανε ένα κλικ! Γενικώς μου αρέσουν τα αστυνομικά μυθιστορήματα και τα θρίλλερ και το συγκεκριμένο μου κίνησε την περιέργεια από τα λιγοστά που διάβασα στο οπισθόφυλλο τα οποία και σας μεταφέρω:
* Έμοιαζε σαν η ζωή να της τα έχει προσφέρει όλα απλόχερα...
Καριέρα, φιλία, συντροφικότητα. Τίποτα δεν προμήνυε την καταστροφή που ερχόταν, όταν ξαφνικά ένα αυτοκίνητο με ιλιγγιώδη ταχύτητα θα συνέθλιβε κάθε οστό του κορμιού της.
ΣΕ ΚΩΜΑ...
Χωρίς να βλέπει, χωρίς να μιλά. Ακούει όμως όσα λέγονται και οι αποκαλύψεις γκρεμίζουν τον κόσμο της, απειλούν ξανά την ζωή της. Ποιός θα την σώσει από τον εφιάλτη; *

Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι αυτό που θα λέγαμε "ευκολοδιάβαστο" μου πήρε δυο μέρες και δεν θα το έλεγες μικρό ( 500 σελίδες περίπου) αλλά η πλοκή κυλάει τόσο γρήγορα. Δεν με κούραε καθόλου αν εξαιρέσουμε κάποια από τα αρκετά flash back τα οποία ήθελα λιγάκι να προσπεράσω για να δώ τι θα γίνει παρακάτω με την ιστορία της Κέισι αλλά αντιστάθηκα! Η ένταση και η αγωνία κλιμακώνεται ώσπου μετά την μέση περίπου δεν μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου! Ξενύχτησα για να το τελειώσω και το απόλαυσα αρκετά! Αν και από την αρχή σχεδόν σου αποκαλύπτει τον πραγματικό ένοχο αυτό δεν μειώνει ούτε στο ελάχιστο την αγωνία και αρκετές φορές τα γεγονότα μου προκάλεσαν έκπληξη. Πρώτη φορά διαβάζω βιβλίο της FIELDING αν και από ότι διάβασα είναι αρκετά επιτυχημένη στο εξωτερικό ή ίσως και στην Ελλάδα δεν ξέρω πάντως μου άρεσε η γραφή της. Σας προτείνω λοιπόν να διαβάσετε το "ΣΕ ΚΩΜΑ" ειδικά εάν σας αρέσουν τα αστυνομικά θρίλλερ!

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΙΝΑΣ


ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΙΝΑΣ

Εκδόσεις: ΠΛΑΤΥΠΟΥΣ

Αυτό το απίστευτο θρίλερ δεν μπορούσα κυριολεκτικά να το αφήσω από τα χέρια μου. Όσο το διάβαζα δεν έδινα σημασία σχεδόν σε τίποτα άλλο με είχε απορροφήσει η συνεχής δράση και η αγωνία. Η ιστορία διαδραματίζεται σε μια δυστοπία στο μακρινό μέλλον η οποία είναι εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία και συγκεκριμένα από τον Μινώταυρο, όπως δηλώνει η συγγραφέας! Από το οπισθόφυλλο λοιπόν σας μεταφέρω τα εξής: *
Από τα ερείπια ενός μέρους που κάποτε ήταν γνωστό ως Βόρεια Αμερική έχει αναδυθεί το έθνος της Πάνεμ, η λαμπερή Κάπιτολ που περιβάλλεται από δώδεκα απομακρυσμένες Περιοχές. Η Κάπιτολ είναι σκληρή και αμείλικτη και κρατά τις επαρχίες υπό τον έλεγχό της αναγκάζοντάς τις να στέλνουν από ένα αγόρι και ένα κορίτσι ηλικίας από δώδεκα μέχρι δεκαοχτώ για να συμμετάσχουν στους ετήσιους Αγώνες Πείνας, έναν αγώνα θανάτου που μεταδίδεται ζωντανά από την τηλεόραση.
Νικητής μπορεί να είναι μόνο ένας: ο μοναδικός επιζών.

Για τη δεκαεξάχρονη Κάτνις, η απόφαση της να πάρει εθελοντικά τη θέση της μικρότερης αδερφής της στους Αγώνες δε διαφέρει και πολύ από μια θανατική ποινή. Όμως η Κάτνις έχει φτάσει κι άλλη φορά κοντά στο θάνατο -και η επιβίωση είναι δεύτερη φύση για εκείνη. Χωρίς να το επιδιώκει, διεκδικεί σοβαρά τη νίκη. Αλλά για να νικήσει, θα πρέπει να αρχίσει να κάνει επιλογές που φέρνουν σε σύγκρουση την επιβίωση με την ανθρωπιά και τη ζωή με την αγάπη.* 

Εχω προτείνει αυτό το βιβλίο σε ένα σωρό γνωστούς μου από τότε που το διάβασα και άρεσε σε όλους παρά τα διαφορετικά γούστα. Είναι ένα γρήγορο μυθιστόρημα με στοιχεία που σοκάρουν και συνεχείς εναλλαγές που σε κρατούν σε εγρήγορση ακόμη και αφού το τελειώσεις! Είναι προορισμένο να κερδίσει και τους πιο φανατικούς του είδους με την πρωτοτυπία του, τις φοβερές περιγραφές και τους συναρπαστικούς χαρακτήρες. Οι ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΙΝΑΣ είναι το πρώτο βιβλίο της ομώνυμης τριλογίας της Suzanne Collins, τα δύο επόμενα βιβλία ονομάζονται ΦΩΤΙΑ & ΚΟΤΣΥΦΟΚΚΥΣΑ (προτώτυπος τίτλος MOCKINGJAY το προτιμώ) τα οποία είναι επίσης εξαιρετικά! Σας το προτείνω λοιπόν ανεξάρτητα από τα γούστα ή την ηλικία του καθενός, θα σας αρέσει σίγουρα!

ΥΓ. Αναμένω τις απόψεις όσων από εσάς το έχουν διαβάσει!

Πάρτε μια γεύση!

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ


Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ

DIE THERAPIE

ΦΙΤΣΕΚ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ
Εκδόσεις: Διήγηση

Αυτό το βιβλίο το διάβασα πριν δύο εβδομάδες στη διάρκεια ενός ταξιδιού..ήταν πολύ ευχάριστο ''ταξίδι''. Δεν είχα ξαναδιαβάσει βιβλίο  του Φίτσεκ αλλά σίγουρα θα τον τιμήσω ξανά!
Από το οπισθόφυλλο λοιπόν σας μεταφέρω:
*Η Γιόζι, ένα δωδεκάχρονο κορίτσι, λιώνει από μια ανεξήγητη ασθένεια. Eπισκέπτεται έναν αλλεργιολόγο με τον πατέρα της, αλλά εξαφανίζεται μυστηριωδώς από το ιατρείο, χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο πατέρας της Γιόζι, ο διάσημος ψυχίατρος Βίκτορ Λάρεντς, απομονώνεται σ' ένα νησάκι της Βόρειας Θάλασσας για να κλείσει τις πληγές της τραγωδίας που τον έπληξε. Εκεί, όμως, δέχεται την απρόσμενη επίσκεψη μιας πανέμορφης άγνωστης. Η Άννα Σπίγκελ είναι μυθιστοριογράφος, η οποία πάσχει από μια ασυνήθιστη μορφή σχιζοφρένειας. Όλοι οι χαρακτήρες που επινοεί στα μυθιστορήματά της παίρνουν σάρκα και οστά κι εμφανίζονται στη ζωή της. Στο τελευταίο βιβλίο της, ηρωίδα είναι η Σαρλότ, ένα κοριτσάκι που έπασχε από μια άγνωστη ασθένεια κι εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει ίχνη... 

Μπορεί το αδιανόητο να γίνει δυνατό; Eίναι δυνατόν οι παραισθήσεις που ζει η Άννα να περιγράφουν τις τελευταίες ημέρες της Γιόζι πριν την εξαφάνισή της; Ο Βίκτορ δέχεται με απροθυμία να αναλάβει τη θεραπεία της Άννας σε μια τελευταία απόπειρα να ανακαλύψει την τρομακτική αλήθεια που κρύβεται πίσω από την ανεξήγητη εξαφάνιση της κόρης του...*

Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ. Μέσα από τις λίγες σελίδες του κατάφερε να μου προκαλέσει αγωνία, περιέργεια, αναστάτωση και ενθουσιασμό! Κατά την διάρκεια της θεραπείας της Άννας αποκαλύπτονται συνεχώς νέες αλήθειες που εκπλήσσουν τόσο τον πρωταγωνιστή της ιστορίας όσο και τον αναγνώστη. Η πλοκή ακολουθώντας μια ταχύτατη τροχιά με είχε συναρπάσει αφού παρά τις συνεχείς αποκαλύψεις  αδυνατούσα να μαντέψω την συνέχεια. Είναι από τα βιβλία εκείνα που έχουν πολύ απρόσμενο τέλος το οποίο καταρρίπτει όλες τις προβλέψεις του αναγνώστη! Πιστεύω πως θα παρασύρει όλους τους λάτρες του είδους.

Έχουν επίσης μεταφραστεί στα ελληνικά : ''το πείραμα'' & ''το πείραμα μνήμης''

ΥΓ. Το πείραμα βρίσκεται ήδη στη βιβλιοθήκη μου περιμένοντας υπομονετικά την σειρά του..

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΩΝ ΣΚΙΩΝ




ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΩΝ ΣΚΙΩΝ

Συγγραφέας: ΜΙΚΕΛ ΜΠΙΡΚΕΓΚΟΡ

Εκδόσεις: Πατάκη

Αποφάσισα να ξεκινήσω το ιστολόγιο μου με το βιβλίο που μόλις διάβασα. Θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω κάθε συναίσθημα και κάθε σκεψη που μου προκαλούν τα βιβλία που πιάνω στα χέρια μου. Τα τελευταία χρόνια διαβάζω καθημερινά οπότε σίγουρα θα ανατρέξω και στην βιβλιοθήκη μου για να σας προτείνω βιβλια που έχω διαβάσει στο παρελθόν. Ας ξεκινήσω λοιπόν.



Από το οπισθόφυλλο σας μεταφέρω:



"Όταν ο Λούκα Καμπέλι πεθαίνει ξαφνικά και βίαια, ο γιος του, ο δικηγόρος Γιον, κληρονομεί το παλαιοβιβλιοπωλείο «Libri di Luca» στην Κοπεγχάγη. Ο Γιον δεν έχει δει τον πατέρα του εδώ και είκοσι χρόνια, ύστερα από την αυτοκτονία της μητέρας του.

Μετά την κηδεία του Λούκα, ο Γιον μυείται σε ένα μυστικό στο υπόγειο του παλαιοβιβλιοπωλείου: πριν πεθάνει, ο Λούκα ήταν ηγέτης της Εταιρείας Βιβλιόφιλων και των αποκαλούμενων Λετόρων ανθρώπων με ιδιαίτερες δυνάμεις, που τους επιτρέπουν να επηρεάζουν τον κόσμο μέσω της ανάγνωσης.

Όταν ακολουθεί μια απόπειρα εμπρησμού του «Libri di Luca», είναι προφανές ότι κάποιος χρησιμοποιεί τον θάνατο του Λούκα ως αφορμή για να σφετεριστεί την εξουσία στην Εταιρεία Βιβλιόφιλων.

Ο Γιον και η Κατερίνα αναλαμβάνουν να ξεδιαλύνουν το μυστήριο. Αλλά ποιος από τους Λέτορες είναι ο προδότης; Ο μυστικοπαθής μεγιστάνας Κότμαν; Ο επιχειρηματίας πελάτης του Γιον, Ρέμα; Ή κάποιος άλλος άγνωστος; Φανταστείτε ότι ορισμένοι άνθρωποι μπορούν να επηρεάσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας όταν διαβάζετε ή όταν σας διαβάζουν εκείνοι ένα βιβλίο δυνατά. Ότι μπορούν να σας σαγηνέψουν με τις πιο φανταστικές ιστορίες, αλλά και να σας χειραγωγήσουν να σκεφτείτε ακριβώς αυτό που επιθυμούν εκείνοι.

Φανταστείτε ότι τα παλιά βιβλία κρύβουν ισχυρές δυνάμεις, που απλώς περιμένουν να αφυπνιστούν..."


Ενα βιβλίο το οποίο διάβασα πολύ ευχάριστα παρόλο που κάποιες φορές γινόταν λιγάκι αργό. Πιστεύω πως όποιος είναι βιβλιόφιλος θα το απολαύσει.. και ίσως κάνει ορισμένους να δουν με άλλα μάτια τα βιβλία και τις δυνάμεις που κρύβουν! Η πολύ προτότυπη ιδέα του συγγραφέα είχε αρκετές προοπτικές βελτίωσης βέβαια ως ένα βιβλίο φανταστικής λογοτεχνίας μπορούσε να ξεφύγει λιγάκι παραπάνω, ηταν λιγο συγκρατημένο κατα την γνώμη μου αλλά αξιόλογο. Ο τρόπος που περιγράφει τα βιβλία και τα συναισθήματα που αυτά προκαλούν στον αναγνώστη με είχε συναρπάσει.



Καλή σας ανάγνωση!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...