Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Specials - Σειρά Uglies (βιβλίο 3)




Τίτλος: Specials - Σειρά Uglies (βιβλίο 3)
Συγγραφέας: Scott Westerfeld
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Μετάφραση: Καίτη Οικονόμου

Το τρίτο κατά σειρά βιβλίο της σειράς Uglies το ξεκίνησα με μεγάλη όρεξη παρασυρμένη από το πόσο μου είχαν αρέσει τα δυο προηγούμενα! Δεν μπορώ να πω πως ικανοποίησε απόλυτα τις προσδοκίες μου.. αλλά ούτε και να το απορρίψω.. 

Μια ματιά στην περίληψη:

* H Τάλι νόμιζε πως ήταν απλώς μια φήμη, αλλά τώρα είναι μια απ' αυτούς. Μια από τους Ειδικούς. Μια καλοκουρντισμένη πολεμική μηχανή, κατασκευασμένη για να κρατά υποταγμένους τους άσχημους και αποβλακωμένους τους ωραίους. Ίσως όμως ο τέλειος προγραμματισμός της η σωματική ρώμη και η προσήλωση στο στόχο να μην είναι ό,τι καλύτερο της συνέβη ποτέ. Η Τάλι έχει ακόμη αναμνήσεις από κάτι άλλο. Όλα οδηγούν σε μία τελική επιλογή: ν' αφουγκραστεί αυτό το μικρό ανεπαίσθητο σκίρτημα της καρδιάς της ή να εκτελέσει την αποστολή για την οποία είναι προγραμματισμένη. Και στις δύο περιπτώσεις ο κόσμος της Τάλι δεν θα είναι ποτέ πια ο ίδιος. *

Η βασική ιδέα στην οποία βασίζεται η σειρά είναι έξυπνη,πολύ πρωτότυπη και το βασικότερο μας περνά με επιτυχία πολλά οικολογικά μηνύματα αλλά και το πόσο σημαντικό είναι το να υπάρχει η διαφορετικότητα μεταξύ των ανθρώπων.. Δυστυχώς όμως αντί να κορυφώνεται η δράση και η αγωνία από βιβλίο σε βιβλίο γίνεται κατά την γνώμη μου το αντίθετο. Ήταν αρκετά ευχάριστο βέβαια να το διαβάζεις αν εξαιρέσεις κάποια σημεία τα οποία βρήκα κουραστικά κυρίως στην αρχή. Στα θετικά του συγκαταλέγω το γεγονός ότι ο συγγραφέας μας δίνει την ευκαιρία να δούμε άλλη μια πτυχή της ιστορίας, η οποία είναι η ζωή και ο τρόπος σκέψης των Ειδικών. Αυτό το στοιχείο χαρακτηρίζει γενικότερα όλη τη σειρά, αφού με κάθε βιβλίο ζούμε και ένα διαφορετικό κομμάτι της ιστορίας (οι άσχημοι, οι όμορφοι, οι ειδικοί).Νομίζω όμως οτι ο συγγραφέας δεν εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ιδέα του!  Είχα την αίσθηση ότι είχα στα χέρια μου κάτι σχετικά πρόχειρο ή και βιαστικό αν θέλετε.. Θα μπορούσε ίσως να έχει λίγη περισσότερη δράση ή ίσως να ήταν λιγάκι πιο φορτισμένο συναισθηματικά.. Η σειρά τελειώνει με το τέταρτο βιβλίο της σειράς με τίτλο Extras το οποίο κυκλοφορεί και το έχω ήδη προμηθευτεί. Πολύ σύντομα θα το διαβάσω.. η αλήθεια είναι ότι έχω περιέργεια να δω τι άλλο μπορεί να δώσει.. ελπίζω πολλά!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...