Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Ο Οίκος της Νύχτας - Σημαδεμένη (βιβλίο 1)



Τίτλος: Ο Οίκος της Νύχτας-Σημαδεμένη (βιβλίο 1)
Συγγραφείς: Φ.Κ. Κάστ & Κριστίν Κάστ
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Μετάφραση: Καίτη Οικονόμου


Το πρώτο βιβλίο της σειράς "Όίκος της Νύχτας" ήταν για μένα μια πολύ ευχάριστη έκπληξη!  Ίσως όπως έχω ξαναπεί ήταν θέμα συγκυρίας, αφού με συντρόφευε σε ένα υπέροχο ταξίδι.. ή ίσως να μου άρεσε τόσο έτσι και αλλιώς!




Περίληψη:


* Ο σκοτεινός, μαγικός κόσμος του Οίκου της Νύχτας είναι ένας κόσμος που μοιάζει πολύ με τον δικό μας. Μόνο που έχει και βρικόλακες.
Το ένα λεπτό η δεκαεξάχρονη Ζόι είναι μια συνηθισμένη κοπέλα που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τις υποχρεώσεις του σχολείου της. Το επόμενο, βρίσκεται σημαδεμένη ως αρχάρια βρικόλακας.
Αναγκάζεται να εγκαταλείψει την καθημερινότητα της και να αρχίσει την εκπαίδευση της στον Οίκο της Νύχτας, ένα οικοτροφείο για βρικόλακες. Γρήγορα ανακαλύπτει πως είναι η εκλεκτή της Νύχτας, της θεάς των βρικολάκων και έχει ξεχωριστές δυνάμεις.
Αρχίζει να διψάει για αίμα. Παλεύει με τον εαυτό της να μην αφήσει το σημάδι της στο πρώην αγόρι της που δεν δέχεται το  "όχι" ως απάντηση. Αποκτάει και μια θανάσιμη εχθρό. Την αρχηγό των σκοτεινών κόρων, της ελιτίστικης αδελφότητας του σχολείου. Τώρα πρέπει να βρει δύναμη να ακολουθήσει το πεπρωμένο της, με λίγη βοήθεια από τους καινούριους βρικόλακες φίλους της. *


Πολλές φορές αναρωτιέμαι, όταν βλέπω τέτοια βιβλία στα ράφια των βιβλιοπωλείων, κατά πόσον θα έχουν αυθεντικότητα, πρωτοτυπία ή θα είναι απλώς μια καλοδουλεμένη παραλλαγή ενός best seller του είδους. Με την σειρά αυτή λοιπόν ήμουν αρχικά πολύ επιφυλακτική..κακώς όπως αποδείχθηκε όμως αφού με εξέπληξε ευχάριστα όπως είπα! Η ιστορία της Ζόι, αν εξαιρέσεις κάποια βασικά στοιχεία που συνθέτουν τον σκελετό, είναι εντελώς διαφορετική από οποιαδήποτε έχω διαβάσει! Ένα "ευκολοδιάβαστο" βιβλίο με  καλοδουλεμένο κείμενο και χαρακτήρες καθώς και ροή που κυλά αβίαστα. Μέσα σε ένα σκοτεινό περιβάλλον συνδυάζονται η δράση, το συναίσθημα, το φλέρτ, ο ανταγωνισμός, ο κίνδυνος.. Μία σειρά κυρίως εφηβική, ικανή όμως να ικανοποιήσει και τις αναγνωστικές απαιτήσεις που έχουν τα "μεγάλα παιδιά" όπως εγώ!


Η σειρά συνεχίζεται με το δεύτερο βιβλίο με τίτλο "Προδομένη" το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.






Καλή ανάγνωση λοιπόν!

Δίψα - Μετά το Τέλος (βιβλίο 3)





Τίτλος: Δίψα - Μετά το Τέλος (βιβλίο 3)
Συγγραφέας: Κρίστοφερ Πάικ
Εκδόσεις: Πατάκης
Μετάφραση: Κουμπαρέλη Μπελίκα




Μια από τις αγαπημένες μου πια σειρές η "Δίψα" συνεχίζεται όπως ακριβώς ξεκίνησε.. δυναμικά.. με έναν τρόπο τόσο μοναδικό που σε γραπώνει κυριολεκτικά!




Περιγραφή:


* Η Σίτα, η γοητευτική ηρωίδα που μετράει πέντε χιλιάδες χρόνια στη γη σε σώμα δεκαεφτάχρονης, ανακαλύπτει πως κατέχει ικανότητες που δεν είχε προηγουμένως, κάτι που την βοηθάει να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει και να βοηθήσει τον άμοιρο Τζόελ, που δεν μπορεί ακόμη να χειριστεί τις υπερφυσικές του ικανότητες. 
Όταν όμως αντιλαμβάνεται πως ο αντίπαλός της δεν είναι άλλος από τον Αρτούρο Έβολα, τον παρανοϊκό εραστή της κατά τον Μεσαίωνα, που είχε χρησιμοποιήσει το αίμα της με σκοπό να κάνει τους θνητούς αθάνατους, καταλαβαίνει ότι πρέπει να υπερβεί τις δυνάμεις της. Και το τίμημα θα αποδειχτεί πολύ ακριβό. *


Ο Pike σε αυτό το βιβλίο ακολουθεί την ίδια γραμμή με τα προηγούμενα δύο, γεγονός που κατατάσσει το " Μετά το Τέλος" εύκολα στη λίστα με τα αγαπημένα μου! Η δράση ξεχειλίζει για άλλη μια φορά μέσα από τις σελίδες, η αγωνία είναι παρούσα από την αρχή έως το τέλος, η τροπή των γεγονότων είναι πολλές φορές αιφνιδιαστική (στοιχείο που πάντα με εξιτάρει σε ένα βιβλίο..) και όλα αυτά σε συνδυασμό με την σαν χείμαρρο αφήγηση και μια πολύ αξιόλογη μετάφραση, έχουν σαν αποτέλεσμα ένα μυθιστόρημα εξαιρετικό..και πάνω από όλα αυθεντικό! Δεν μπορεί παρά να το λατρέψετε!
Περιμένω με ανυπομονησία να ανακοινώσει ο Πατάκης την έκδοση των υπόλοιπων βιβλίων της σειράς!



Καλή ανάγνωση σε όλους!



Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Στραβαγκάντζα - η Πολιτεία των Αστεριών


Τίτλος: Στραβαγκάντζα - η Πολιτεία των Αστεριών (βιβλίο 2)
Συγγραφέας: Μαίρη Χόφμαν
Εκδόσεις: Πατάκης
Μετάφραση: Φωτιάδης Γιώργος


Είμαι πολύ χαρούμενη που ξεκίνησα αυτή την απίστευτη σειρά της Μαίρη Χόφμαν! Είναι τόσο απολαυστικά τα βιβλία της..και τόσο πρωτότυπα! Ακριβώς ότι χρειάζεται ένας αναγνώστης που λατρεύει την λογοτεχνία του Φανταστικού!




Από το οπισθόφυλλο:


*Η Τζόρτζια είναι ένα συνηθισμένο δεκαπεντάχρονο κορίτσι που ζει στο Λονδίνο με την μητέρα της, τον πατριό της και τον ετεροθαλή αδερφό της, τον οποίο αποφεύγει όσο μπορεί. Το μοναδικό της καταφύγιο είναι η ιππασία, αφού λατρεύει τα άλογα.
Η ζωή της όμως θα αλλάξει εντελώς, όταν θα αποκτήσει τη μινιατούρα ενός φτερωτού αλόγου. Χάρη σ'αυτό θα βρεθεί σε μια παράξενη και συναρπαστική μεσαιωνική πόλη, τη Ρεμόρα, που ανήκει σε κάποια άλλη διάσταση και θυμίζει πολύ τη Σιένα. Εκεί θα συναντήσει τους ήρωες, του πρώτου τόμου της τριλογίας "Στραβαγκάντζα - Η πολιτεία με τις Μάσκες", τον Λυσιέν, παλιό συμμαθητή της, που όμως τώρα πια είναι ένας περιπλανητής, τον καθηγητή Γουίλλιαμ Ντέθριτζ, τον μυστηριώδη Ροντόλφο Ρόσσι, την μασκοφορεμένη δούκισσα Αριάννα και πολλούς άλλους συναρπαστικούς χαρακτήρες που ζουν στην πανέμορφη Ρεμόρα, την Πολιτεία των Αστεριών. Η Τζόρτζια θα ενώσει τις δυνάμεις της με την αδελφότητα των Περιπλανητών και θα αντιμετωπίσει την πανίσχυρη οικογένεια των Ντι Κίμικι, που σχεδιάζουν να αποκτήσουν τον απόλυτο έλεγχο της μυθικής Ταλίας.*


Το δεύτερο βιβλίο της σειράς Στραβαγκάντζα, η Πολιτεία των Αστεριών, που με τόση λαχτάρα ξεκίνησα να διαβάζω, ήταν ότι ακριβώς περίμενα και ήλπιζα ότι θα είναι! Τα πάντα δηλαδή! Όπως ακριβώς συνέβη και με την "Πολιτεία με τις Μάσκες" έτσι και αυτό το απόλαυσα από την πρώτη έως την τελευταία σελίδα! Έκανα φιλότιμες προσπάθειες να το διαβάσω αργά - αργά για να το έχω όσο το δυνατόν περισσότερες μέρες στα χέρια μου, αλλά κάτι τέτοιο είναι αδύνατον όταν μιλάμε για ένα βιβλίο με τόσο γρήγορη και αβίαστα συναρπαστική πλοκή σαν αυτό! Συναντάμε τους αγαπημένους μας χαρακτήρες από το πρώτο βιβλίο αλλά γνωρίζουμε και νέους πολύ ενδιαφέροντες. Οι πολυδιάστατοι χαρακτήρες σε συνδυασμό με τη δράση και την αγωνία..και όλα αυτά τοποθετημένα στον ευφάνταστο παράλληλο κόσμο των Στραβαγκάντι..κάνουν το βιβλίο αυτό απλά ακαταμάχητο! Ανυπομονώ να διαβάσω το τρίτο μέρος της σειράς "Στραβαγκάντζα - η Πολιτεία των Λουλουδιών" που δυστυχώς είναι και το τελευταίο αφού ο Πατάκης δεν έχει προχωρήσει στην έκδοση των υπόλοιπων τριών βιβλίων της σειράς..



Καλή σας ανάγνωση!



Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Το Τσίρκο της Νύχτας





Τίτλος: Το Τσίρκο της Νύχτας
Συγγραφέας: Έριν Μόργκενστερν
Εκδόσεις: Πλατύπους
Μετάφραση: Χριστόδουλος Λιθαρής

Το Τσίρκο της Νύχτας το πήρα χωρίς να ξέρω σχεδόν τίποτα γι'αυτό! Λίγο το εξώφυλλο.. λίγο ο εκδοτικός οίκος, που έχει από καιρό κερδίσει την εμπιστοσύνη μου.. αρκούσαν για να πάρω την απόφαση να το διαβάσω. Άξιζε τον κόπο φυσικά!


Περίληψη:

* Το τσίρκο φθάνει χωρίς προειδοποίηση

Δεν έχουν προηγηθεί αναγγελίες, ούτε αφισέτες στους στύλους και τους πίνακες ανακοινώσεων στο κέντρο της πόλης, ούτε αναφορές ή διαφημίσεις στις τοπικές εφημερίδες. 
Είναι απλά εκεί, ενώ χθες δεν ήταν. 

Μέσα σε αυτές τις ασπρόμαυρες ριγέ σκηνές που ζωντανεύουν τη νύχτα, περιμένει μια μοναδική εμπειρία, μια γιορτή των αισθήσεων, όπου μπορεί κανείς να χαθεί σε ένα λαβύρινθο από σύννεφα, να περιπλανηθεί σε ένα χλοερό κήπο από πάγο, να δει μαγεμένος μια ακροβάτισσα όλο τατουάζ να τρυπώνει σε ένα γυάλινο κουτί, να νιώσει μια υπέροχη ζαλάδα από τις μυρωδιές της κανέλας και της καραμέλας που γεμίζουν τον αέρα.

Καλώς ήρθατε στο Le Cirque des Reves. *


Η Έριν Μόργκενστερ καταφέρνει να μας μεταφέρει στο μαγικό σκηνικό ενός Τσίρκου με μοναδικό τρόπο επηρεάζοντας όλες τις αισθήσεις. Σε αυτό φυσικά συμβάλλει και η εξαιρετική μετάφραση..Πραγματικά διαβάζοντας το μύριζα την κανέλα, την καραμέλα και την σοκολάτα στην ατμόσφαιρα..ένοιωθα την ζέστη από τις φλόγες..άκουγα τον κόσμο να πηγαινοέρχεται.. τόσο παραστατική και άκρως ατμοσφαιρική είναι η αφήγηση χωρίς υπερβολές. Μπορεί να μου πήρε λίγες σελίδες να προσαρμοστώ στον διαφορετικό τρόπο γραφής, στην πορεία όμως με κέρδισε με ιδιαίτερη ευκολία! Εξαιρετικά γραμμένο, ευφάνταστο γεμάτο γοητεία σασπένς..και φυσικά έρωτα! 
Το Τσίρκο της Νύχτας, βγαλμένο σαν απ' όνειρο, θα αιχμαλωτίσει μικρούς και μεγαλύτερους "μικρούς" !






Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Άγγελοι - Το Πάθος βιβλίο 3



Τίτλος: Άγγελοι - Το Πάθος βιβλίο 3
Συγγραφέας: Λόρεν Κέιτ
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Μετάφραση: Μοσχή Φωτεινή


Καταρχήν χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους! Το τρίτο μέρος της αγαπημένης σειράς Άγγελοι, το περίμενα πως και πώς! Όταν ξεκίνησα να το διαβάζω ήμουν πραγματικά πολύ χαρούμενη!






Μια ματιά στην περίληψη:



*Η Λους θα πέθαινε για τον Ντάνιελ. Και έχει πεθάνει. Ξανά και ξανά. Στη διάρκεια των αιώνων, η Λους και ο Ντάνιελ ξαναβρίσκουν ο ένας τον άλλο μόνο και μόνο για να χωριστούν και πάλι. Αλλά, ίσως, δε χρειάζεται να είναι πια έτσι… Η Λους είναι σίγουρη ότι κάτι ή κάποιος από την προηγούμενη ζωή της μπορεί να τη βοηθήσει. Κι έτσι γυρίζει πίσω στο παρελθόν για να είναι μάρτυρας στις πρώτες συναντήσεις της με τον Ντάνιελ και στα πρώτα ερωτικά τους σκιρτήματα. Ο Καμ και οι λεγεώνες των αγγέλων και των Απόκληρων είναι αποφασισμένοι να πιάσουν τη Λους στα χέρια τους. Όσο για τον Ντάνιελ, τρέμει στη σκέψη γι’ αυτό που πρόκειται να γίνει, αν η Λους ξαναγράψει την ιστορία τους, αν η αιώνια αγάπη τους σβήσει για πάντα μέσα στις φλόγες…
Το τρίτο μέρος της σειράς ΑΓΓΕΛΟΙ, η συνέχεια ενός απόλυτου και μοναδικού έρωτα.*

Το πάθος είναι εντελώς διαφορετικό από τα προηγούμενα δύο βιβλία της σειράς. Έχει περισσότερη δράση ενώ παράλληλα μας ταξιδεύει με έναν μοναδικό τρόπο! Η Λούς αποφασίζει επιτέλους να πάρει την κατάσταση στα χέρια της ταξιδεύοντας στο παρελθόν και προσπαθώντας να το κατανοήσει προκειμένου να λύσει την κατάρα, γεγονός που ήταν για μένα μια ευχάριστη αλλαγή. Το ταξίδι στο χρόνο μας δίνει την δυνατότητα να ανακαλύψουμε σημαντικά στοιχεία για τα οποία μόνο εικασίες μπορούσαμε να κάνουμε ως τώρα.. Σε κάθε κεφάλαιο επισκεπτόμαστε και μια παλαιότερη εκδοχή της Λουσίντα.. Κάποια κεφάλαια τα βρήκα ενδιαφέροντα και πρωτότυπα στη σύλληψη ενώ άλλα με κούρασαν λιγάκι.. μόνο λιγάκι..! Το απόλαυσα στο μεγαλύτερο μέρος του και περιμένω με αγωνία το τέταρτο βιβλίο της σειράς με τίτλο " Έρωτας"  που θα κυκλοφορήσει το Μάρτιο του 2012!




Μπορείτε να διαβάσετε ένα απόσπασμα του βιβλίου εδώ:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...