Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Μαγεία (Φτερά βιβλίο 2ο)



Τίτλος: Μαγεία (Φτερά βιβλίο 2ο)
Συγγραφέας: Aprilynne Pike
Εκδόσεις: Λιβάνης
Μετάφραση: Σοφία Μαριάτου


Μετά την ικανοποίηση που είχα διαβάζοντας τα Φτερά με τρομερή βιασύνη αναζήτησα το δεύτερο βιβλίο της σειράς..το οποίο με δυο λέξεις θα μπορούσα να χαρακτηρίσω εξίσου απολαυστικό!




Περίληψη:


* «Δε γίνεται να εισβάλλω έτσι..Δεν μπορώ να σε "κλέψω".  Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να περιμένω ελπίζοντας ότι μια μέρα θα με ζητήσεις εσύ». «Και αν δεν το κάνω;» «Τότε φαντάζομαι πως θα περιμένω αιώνια».

Παρόλο που η Λόρελ έχει αποδεχτεί ότι στην πραγματικότητα είναι νεράιδα, αρνείται να γυρίσει την πλάτη στην ανθρώπινη ζωή της , και ιδιαίτερα στον αγαπημένο της, για να επιστρέψει στον κόσμο των νεράιδων. Όταν όμως το καθήκον την καλεί στο Άβαλον, είναι υποχρεωμένη να κάνει μια επιλογή που θα της ραγίσει την καρδιά. *

Οι εξελίξεις τρέχουν στη σειρά Φτερά! Στο πρώτο βιβλίο η Πάικ μας εισήγαγε δειλά-δειλά στον μαγικό κόσμο των νεράιδων καθώς επίσης μας έδωσε μια πρώτη γεύση από τα ειδύλλια που θα βλέπαμε να αναπτύσσονται οδηγώντας σε επίπονα διλήμματα..  Συνεχίζοντας όμως με το δεύτερο βιβλίο μας παρουσιάζεται σε όλο του το μεγαλείο ο κόσμος αυτός. Ανακαλύπτουμε στοιχεία της κουλτούρας του Άβαλον (της γης των νεράιδων) , των ηθών, των νόμων αλλά και τον τρόπο εκπαίδευσης. Στην ουσία είναι σαν να βυθιζόμαστε στην πλοκή αλλά και να παρασυρόμαστε από αυτή, χάρη στις ζωντανές περιγραφές της Πάικ και να παρατηρούμε από κοντινή απόσταση τα δρώμενα. Το βρήκα απολαυστικό από την αρχή μέχρι το τέλος του, υπήρξαν στιγμές που μου έκοψαν την ανάσα, στιγμές που ένιωθα την ένταση των χαρακτήρων, υπέροχες αλλά και στενόχωρες στιγμές.  Τα διλήμματα που έχει να αντιμετωπίσει η Λόρελ είναι πια άμεσα και επιτακτικά ενώ παράλληλα συναντά τον κίνδυνο σε κάθε της βήμα με αποτέλεσμα σελίδα τη σελίδα η αγωνία να κορυφώνεται. Λάτρεψα αυτό το νεραϊδένιο παραμύθι με τους υπέροχα πλασμένους χαρακτήρες και αυτό το γεμάτο μαγεία σκηνικό!
Ανυπομονώ να μάθω τι θα γίνει στην συνέχεια με το τρίτο βιβλίο της σειράς που αν προχωρήσουν σε απ'ευθείας μετάφραση θα έχει τον τίτλο "Ψευδαισθήσεις" .

Καλή σας ανάγνωση!


Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Η Κατάρα του Τίγρη



Τίτλος: Η Κατάρα του Τίγρη
Συγγραφέας: Colleen Houck
Εκδοτικός: Πλατύπους
Μετάφραση: Βίκυ Μυλωνοπούλου


Η Κατάρα του Τίγρη που πολύ πρόσφατα κυκλοφόρησε είναι το πρώτο βιβλίο από το Έπος του Τίγρη ακόμη μια σειρά που ήρθε για να μας συναρπάσει!
 Ήταν σίγουρο ότι θα το διάβαζα από την στιγμή που το είδα στα προσεχώς των εκδόσεων Πλατύπους αλλά ευχαριστώ θερμά τις αναγνώστριες μου γιατί χάρη σε εσάς το ξεκίνησα με πολύ περισσότερη όρεξη απ'ότι συνήθως!


Περίληψη:


* Πάθος. Μοίρα. Αφοσίωση.


Θα τα ρίσκαρες όλα για να αλλάξεις το πεπρωμένο σου;


Το τελευταίο πράγμα που πίστευε η Κέλσι Χέις ότι θα έκανε το καλοκαίρι ήταν να προσπαθήσει να σπάσει μια ινδική κατάρα τριακοσίων ετών. Μαζί με ένα μυστηριώδη τίγρη που τον λένε Ρεν. Στην άλλη άκρη του κόσμου.


Και όμως, αυτό ακριβώς συνέβη.


Αντιμέτωπη με σκοτεινές δυνάμεις, συναρπαστική μαγεία και μυστικούς κόσμους όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, η Κέλσι ρισκάρει τα πάντα για να ενώσει τα κομμάτια μιας αρχαίας προφητείας, ικανής να σπάσει για πάντα την κατάρα.*


Η Κατάρα του Τίγρη είναι ένα βιβλίο μαγικό! Ξεκινάει με ένα πολύ χαλαρό και ευχάριστο τρόπο αλλά μόλις αρχίσεις να υποψιάζεσαι τι πρόκειται να συμβεί σε γραπώνει στην κυριολεξία και δεν λέει να σε αφήσει! Οι εξωτικές και μυστηριώδεις τοποθεσίες καθώς και οι συνεχείς αναφορές στην πλούσια ινδική μυθολογία καθιστούν το σκηνικό της ιστορίας συναρπαστικό. Και αν είναι εξωτικές οι τοποθεσίες τότε τι να πει κανείς για τους χαρακτήρες! Ένας "νεαρός" ινδός πρίγκιπας μεταμορφιστής (άντρας - τίγρης) απειλεί να μας γοητεύσει ενώ μια άστατη περιπετειώδης έφηβη απειλεί να μας βγάλει από τα ρούχα μας!Οι περιγραφές είναι τόσο ζωντανές που από την πρώτη κιόλας σελίδα ένιωσα σαν να κάνω μια βουτιά στα άδυτα της ζοφερής φαντασίας της συγγραφέως και καθ'όλη την διάρκεια βίωνα έντονα όλα τα συναισθήματα των χαρακτήρων και αγωνιούσα συνεχώς για τις εξελίξεις. Η Houck έκανε ένα άκρως εντυπωσιακό ξεκίνημα στη συγγραφική της καριέρα και ελπίζω να συνεχίσει έτσι! Ένα είναι σίγουρο..θα την σκέφτομαι για πολύ καιρό αυτή την ιστορία που τόσο αβίαστα με κέρδισε! Αυτό το ταξίδι μόλις ξεκίνησε..και η κατάρα δεν έχει σπάσει ακόμη! Περιμένω σε αναμμένα κάρβουνα την συνέχεια με τίτλο "Η αναζήτηση του Τίγρη" που αναμένεται να κυκλοφορήσει αυτό το φθινόπωρο!!


Καλή σας ανάγνωση!

Κουρδιστός Πρίγκιπας - Δαιμονικές Μηχανές (βιβλίο 2ο)


Τίτλος: Κουρδιστός Πρίγκιπας - Δαιμονικές Μηχανές (βιβλίο 2ο)
Συγγραφέας: Cassandra Clare
Εκδοτικός: Πλατύπους
Μετάφραση: Πηνελόπη Τριαδά


Το πολυαναμενόμενο δεύτερο μέρος των δαιμονικών μηχανών έφτασε επιτέλους στα χέρια μας και όλη αυτή η αναμονή εξελίχτηκε σε λαχτάρα! Αν και έβαλα τα δυνατά μου να το διαβάσω αργά προκειμένου να το απολαύσω για όσο το δυνατόν περισσότερο!!!


Περίληψη:


* Η Τέσα είναι επιτέλους ασφαλής στο μαγικό υπόκοσμο του Βικτοριανού Λονδίνου δίπλα στους Κυνηγούς των Σκιών. Όμως η ασφάλεια αυτή αποδεικνύεται παροδική, όταν απειλητικές δυνάμεις εντός του Ενκλάβιου συνωμοτούν, με σκοπό την ανατροπή της προστάτιδάς της, της Σάρλοτ, από τη θέση της ως επικεφαλής του Ινστιτούτου. Αν η Σάρλοτ χάσει τη θέση της, η Τέσα θα βρεθεί στο δρόμο –και θα είναι εύκολο θήραμα για τον μυστηριώδη Μάγιστρο, ο οποίος θέλει να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις της Τέσα για τους δικούς του σκοτεινούς σκοπούς.


Με τη βοήθεια του γοητευτικού, αυτοκαταστροφικού Γουίλ και του παθιασμένα αφοσιωμένου Τζεμ, η Τέσα ανακαλύπτει πως ο πόλεμος που έχει εξαπολύσει ο Μάγιστρος κατά των Κυνηγών των Σκιών είναι βαθιά προσωπικός. Τους θεωρεί υπαίτιους για μία τραγωδία που συγκλόνισε τη ζωή του πριν από πολλά χρόνια. Για να ξεδιαλύνει τα μυστικά του παρελθόντος, η τριάδα ταξιδεύει από το σκεπασμένο από ομίχλη Γιόρκσαϊρ σε μία έπαυλη που κρύβει μέσα της ανείπωτη φρίκη, από τις φτωχογειτονιές του Λονδίνου σε μία μαγεμένη αίθουσα χορού, όπου η Τέσα ανακαλύπτει πως η αλήθεια για την καταγωγή της είναι πιο δυσοίωνη από ό,τι είχε φανταστεί. Όταν θα συναντήσουν έναν κουρδιστό δαίμονα με μια  προειδοποίηση για τον Γουίλ, θα συνειδητοποιήσουν πως ο Μάγιστρος γνωρίζει την κάθε τους κίνηση –και πως κάποιος δικός τους τους έχει προδώσει.


Η καρδιά της Τέσα έλκεται όλο και περισσότερο από τον Τζεμ, ωστόσο η επιθυμία της για τον Γουίλ, παρά τη σκοτεινή του διάθεση, εξακολουθεί να την αναστατώνει. Όμως κάτι αλλάζει στον Γουίλ –ο τοίχος που έχει χτίσει γύρω από τον εαυτό του καταρρέει. Θα μπορούσε ο εντοπισμός του Μάγιστρου να απελευθερώσει τον Γουίλ από  τα μυστικά του και να δώσει στην Τέσα τις απαντήσεις για το ποια είναι και για το τι γεννήθηκε να κάνει;


Καθώς η αναζήτηση για τον Μάγιστρο και την αλήθεια τούς φέρνει αντιμέτωπους με τον κίνδυνο, η Τέσα μαθαίνει πως όταν η αγάπη και τα ψέματα αναμειγνύονται, μπορούν να διαφθείρουν και την πιο αγνή καρδιά.*


Εαν μπορεί κανείς να πει ότι λάτρεψα τον Κουρδιστό Άγγελο τότε ο Κουρδιστός Πρίγκιπας με μάγεψε! Το βιβλίο αυτό είναι ακόμη καλύτερο από το πρώτο γεγονός που με ενθουσίασε. Το σκοτεινό ταξίδι στο ατμοσφαιρικό Λονδίνο της Βικτοριανής εποχής συνεχίζεται για την υπέροχη Τέσα Γκρέι και τους Κυνηγούς των Σκιών, ακόμη πιο δυναμικά καθώς οι περιπέτειες τους έχουν εμπλουτιστεί με ακόμη περισσότερο κίνδυνο και περισσότερη ένταση! Εκρηκτικά συναισθήματα, δύσκολες αποφάσεις, τρομερές αποκαλύψεις και ανατροπές αλλά και ψυχοφθόρα διλήμματα είναι μόνο λίγα από τα στοιχεία αυτά του βιβλίου που με κράτησαν καθηλωμένη και ανήμπορη να το αφήσω από τα χέρια μου!
Η μαεστρία με την οποία χειρίζεται η Clare τους χαρακτήρες της είναι το λιγότερο εντυπωσιακή! Γνώρισα πολύ καλύτερα και κατανόησα πολύ περισσότερο τους γοητευτικούς χαρακτήρες Γουίλ και Τζέμ με αποτέλεσμα να βιώσω τα συναισθήματά τους, τον πόνο και την αγωνία τους.. Η εξέλιξη της πλοκής έχει πάρει αναπάντεχη τροπή και αυτό μου προκάλεσε φοβερή αγωνία μέχρι να φτάσω στο τέλος του! Απόλαυσα τον Κουρδιστό Πρίγκιπα από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα και ανυπομονώ για την συνέχεια! Δυστυχώς θα πρέπει να κάνουμε υπομονή με χρι το 2013 για το επόμενο βιβλίο αλλά είμαι σίγουρη πως θα αξίζει τον κόπο!


Καλή σας ανάγνωση!


Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Στραβαγκάντζα - Η Πολιτεία των Λουλουδιών


Τίτλος : Στραβαγκάντζα - Η Πολιτεία των Λουλουδιών
Συγγραφέας : Μαίρη Χόφμαν
Εκδόσεις : Πατάκη
Μετάφραση : Γιώργος Φωτιάδης


Ακόμη μια σειρά έφτασε στο τέλος της και σε αυτή την περίπτωση λέω δυστυχώς διότι είναι από τις καλύτερες σειρές που έχουν πέσει ποτέ στα χέρια μου! Παρ'όλα  αυτά ήταν ένα υπέροχο ταξίδι που πάντα θα θυμάμαι!






Περίληψη:


* Ο Σκάυ δεν το γνωρίζει ακόμη, όμως είναι ένας Στραβαγκάντε, δηλαδή ένας Περιπλανητής: ένας άνθρωπος που -με τη βοήθεια ενός μαγικού αντικειμένου που ονομάζεται τέλεσμα- μπορεί να περιπλανιέται στο χώρο και στο χρόνο και να ταξιδεύει στον παράλληλο κόσμο της Ταλίας. Χάρη στο δικό του τέλεσμα, ο Σκάυ ταξιδεύει σε μία πολιτεία της Ταλίας που αντιστοιχεί στη Φλωρεντία του δικού μας κόσμου. Αυτή η πόλη μπορεί να δείχνει πανέμορφη και καλά οργανωμένη στην όψη, όμως ο Σκάυ πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, αφού ότι φαντάζει όμορφο στην Πολιτεία των Λουλουδιών, στην πραγματικότητα, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Ο Σκάυ βρίσκετε παγιδευμένος στην καρδιά της μεγάλης διαμάχης των δύο αντίπαλων οικογενειών - των Ντι Κίμικι και των Νούτσι - που θεωρούν ότι το να καρφώνεις ένα μαχαίρι στα πλευρά κάποιου για λόγους εκδίκησης δεν είναι δα και τίποτα τρομερό.
Και καθώς η έξαψη κορυφώνεται με τις πολυδάπανες προετοιμασίες για τους εκθαμβωτικούς γάμους των Ντι Κίμικι, ο Σκάυ και οι υπόλοιποι Στραβαγκάντι πρέπει να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να αποτρέψουν κάθε περαιτέρω αιματοχυσία, να προστατέψουν τόσο την ευημερία της Πολιτείας των Λουλουδιών όσο και την προσωπική ασφάλεια εκείνων που αγαπούν.*


Το τρίτο και τελευταίο βιβλίο της σειράς Στραβαγκάντζα δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα λιγότερο από μαγικό! Άλλωστε η συγγραφέας μας έχει καλομάθει με τα δύο προηγούμενα.. Για ακόμη μια φορά λοιπόν η Μαίρη Χόφμαν μας χαρίζει μια ιστορία υπέροχα ειπωμένη γεμάτη μυστήριο, δράση, αγωνία, διαμάχες μεταξύ ισχυρών οικογενειών αλλά και έντονα συναισθήματα, σκιρτήματα και θανάσιμα διλήμματα. Μας ταξιδεύει σε μία νέα πόλη του παράλληλου κόσμου της Ταλίας, την Τζίλια, όπου θα γνωρίσουμε νέους χαρακτήρες αλλά θα συναντήσουμε και πάλι τους παλιούς γνώριμους που αγαπήσαμε τόσο. Με πλοκή που σε παρασέρνει, απολαυστικούς χαρακτήρες γεμάτους ζωή, σκηνικό σκοτεινό και συνάμα υπέροχα φωτεινό, το βιβλίο αυτό αποτελεί κατά την ταπεινή μου γνώμη, άριστο δείγμα της λογοτεχνίας του Φανταστικού! Η άψογη μετάφραση συμβάλει επίσης πολύ σημαντικά καθώς μας επιτρέπει να χαθούμε στις σελίδες και να απολαύσουμε την ανάγνωση! Είναι πολύ κρίμα δυστυχώς το γεγονός ότι οι εκδόσεις Πατάκη δεν προχώρησαν στην έκδοση των επόμενων βιβλίων της σειράς..ευτυχώς όμως το τέλος είναι τέτοιο που σε γεμίζει και καλύπτει κάθε κενό και κάθε προσδοκία ώστε κάλλιστα θα μπορούσε να σταθεί ως το τέλος όλης της σειράς. 




Η Πολιτεία των Λουλουδιών αξίζει να διαβαστεί.
Καλή σας Ανάγνωση!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...