Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Κράτα τα Μάτια σου Κλειστά - Σειρά Ντέιβ Γκάρνει βιβλίο 2ο


Τίτλος: Κράτα τα Μάτια σου Κλειστά - Σειρά Ντέιβ Γκάρνει βιβλίο 2ο
Συγγραφέας: John Verdon
Εκδότικός: Διόπτρα
Μετάφραση: Γιώργος Μπαρουξής


Μετά το "Σκέψου έναν Αριθμό" ήταν αναμενόμενο να αναζητήσω άμεσα το δεύτερο βιβλίο του συγγραφέα. Το "Κράτα τα Μάτια σου Κλειστά" αποτελεί σίκουελ του πρώτου, μπορεί όμως παρόλ'αυτά να διαβαστεί και ανεξάρτητα αφού η ιστορία του είναι αυτοτελής.


Περίληψη:
*Η Τζίλιαν Πέρι, ένα κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο, παντρεύεται τον διάσημο ψυχίατρο Σκοτ Άστον. Μπροστά της ανοίγεται ένας ευτυχισμένος δρόμος. όμως κατά τη διάρκεια της γαμήλιας δεξίωσης βρίσκεται άγρια δολοφονημένη. Τα στοιχεία οδηγούν σε αδιέξοδο.
Είναι ώρα να αναλάβει δράση ο ντετέκτιβ Ντέιβ Γκάρνεϊ…
Αν και έχουν περάσει μόνο λίγοι μήνες από την υπόθεση με τους Αριθμούς, ο Γκάρνεϊ αποφασίζει να θυσιάσει την ειδυλλιακή ηρεμία του αγροκτήματός του και να αποδυθεί σε έναν αγώνα για τον εντοπισμό του ψυχοπαθούς δολοφόνου. Με την αναλυτική μεθοδολογία του ανακαλύπτει πτυχές του μυστηρίου, αλλά ταυτόχρονα βάζει σε κίνδυνο κοντινά του πρόσωπα.
Ένα αστυνομικό θρίλερ με συνεχείς ανατροπές, που προκαλούν δέος και καθιερώνουν τον Verdon ως μετρ του είδους. Όταν διαβάσετε τις τελευταίες σελίδες του βιβλίου θα αργήσετε να κλείσετε τα μάτια σας. Το κακό παραμονεύει στις σκιές.*

O John Verdon τα κατάφερε για ακόμη μια φορά! Έχουμε στα χέρια μας ένα ακόμη αριστουργηματικό θριλερ το οποίο είναι ακόμη πιο σκοτεινό και ακόμη πιο πολύπλοκο από το πρώτο της σειράς "Ντέιβ Γκέρνεϊ". Ο αγαπημένος μας πρώην αστυνομικός Γκάρνεϊ θα εμπλακεί και πάλι στον αγώνα της εξιχνίασης ενός τρομερού εγκλήματος και μαζί του θα δούμε και άλλους γνωστούς χαρακτήρες από το προηγούμενο βιβλίο. Θα γνωρίσουμε όμως και αρκετούς νέους, έξυπνους και συνάμα σκοτεινούς και μυστηριώδεις χαρακτήρες. Η πλοκή κυλάει σε γρήγορους ρυθμούς ενώ παράλληλα οι αποκαλύψεις γίνονται σταδιακά με αποτέλεσμα να παραμένει το ενδιαφέρον του αναγνώστη στα ύψη σχεδόν από την αρχή μέχρι το τέλος. Θα κάνετε βουτιά στις σελίδες προσπαθώντας και εσείς εναγωνίως να βρείτε την λύση, να ανακαλύψετε ποιος είναι ο δολοφόνος και ποια είναι τα κίνητρά του και η ανακάλυψη αυτών έξυπνα κρυμμένων μυστικών θα σας συναρπάσει. Οι συνεχείς ανατροπές , η πολυσύνθετη μέθοδος του Γκάρνεϊ, οι διαφορετικές πτυχές της ιστορίας, η κορύφωση της αγωνίας και τέλος το γεμάτο ένταση και δράση φινάλε κατατάσσουν το βιβλίο αυτό σε ένα από τα αγαπημένα μου θρίλερ!
Όσοι ήδη διαβάσατε το πρώτο βιβλίο της σειράς θα λατρέψετε το "Κράτα τα Μάτια σου Κλειστά". Αν πάλι δεν το διαβάσατε μπορείτε να ξεκινήσετε τώρα. Σας θυμίζω ότι παρ'ότι είναι σειρά οι ιστορίες είναι αυτοτελείς. Ένα άκρως απολαυστικό ανάγνωσμα που σας προτείνω χωρίς καμία αμφιβολία!

Καλή σας Ανάγνωση!

Μπορείτε να διαβάσετε ένα απόσπασμα εδώ:

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Παραλήρημα - Λόρεν Όλιβερ (βιβλίο 1ο)


Τίτλος: Παραλήρημα (βιβλίο 1ο)
Συγγραφέας: Λόρεν Όλιβερ
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Μετάφραση: Μαίρη Γραμμένου

Το Παραλήρημα πρώτο-κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάρτιο. Αποτελεί το πρώτο μέρος μιας πολλά υποσχόμενης τριλογίας από την Λορέν Όλιβερ.

Περίληψη:


*Λένε ότι η θεραπεία για τον έρωτα θα με κάνει ευτυχισμένη και ασφαλή για πάντα. Κι εγώ τους πίστευα. Μέχρι τώρα.
Τώρα τα πάντα έχουν αλλάξει. Τώρα θα προτιμούσα να μολυνθώ με τον έρωτα για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου παρά να ζήσω εκατό χρόνια μέσα στο ψέμα.
Σε μια αφιλόξενη Αμερική, όπου κάθε πόλη περιχαρακώνεται με σύνορα προκειμένου να διαφυλαχθεί η υγεία του πληθυσμού, μια φριχτή και ολέθρια νόσος απειλεί να αφανίσει ολόκληρη την ήπειρο. Η χειρότερη επιδημία όλων των εποχών: ο έρωτας. Η Λένα μετράει τις μέρες αντίστροφα μέχρι την ημερομηνία όπου θα υποβληθεί στη χειρουργική διαδικασία, η οποία θα την καταστήσει απρόσβλητη στη νόσο. Ώσπου ένα τυχαίο γεγονός θα αλλάξει τη ζωή της για πάντα.*


Γενικά δεν μου αρέσει να συγκρίνω βιβλία μεταξύ τους, αλλά για το συγκεκριμένο άκουσα από πολλούς ότι μοιάζει με το Ταίρι της Ally Condie, το οποίο είχα βρει αρκετά απολαυστικό..
η αλήθεια είναι ότι δεν συμφωνώ και αν έπρεπε να συγκρίνω οπωσδήποτε θα έλεγα ότι θυμίζει περισσότερο την σειρά Uglies του Σκοτ Γουέστερφελντ. Όπως λοιπόν συμπεραίνουμε το Παραλήρημα δεν παίρνει σε καμία περίπτωση το βραβείο πρωτοτυπίας αλλά παρόλα' αυτά κατάφερε με κάποιο τρόπο θα ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα της κατηγορίας. Η ιστορία για άλλη μια φορά εξελίσσεται σε δυστοπικό περιβάλλον στο μέλλον όπου προκειμένου να ελεγχθεί ο πληθυσμός υποχρεώνεται να υποβληθεί σε μια διαδικασία "θεραπείας" η οποία απομακρύνει τους ανθρώπους από τα συναισθήματά τους και τους κάνει ουσιαστικά ανήμπορους να ερωτευτούν, να αγαπήσουν, να πονέσουν, να μισήσουν και γενικότερα να νοιώσουν οτιδήποτε.  Αυτή βέβαια είναι η μια όψη του νομίσματος. Παράλληλα με την σκληρή κυβέρνηση υπάρχει και η αντίσταση, άνθρωποι που μάχονται κατά της θεραπείας και καταφεύγουν στις ερημιές προκειμένου να γλιτώσουν. Η δράση , ο έρωτας και το σασπένς είναι μερικά από τα στοιχεία αυτά που με οδήγησαν να το διαβάσω με μια ανάσα στην κυριολεξία! Επιπλέον η ρέουσα  πλοκή και οι σταθερή γραφή σε συνδυασμό με μια πολύ καλή μετάφραση το βοηθούν κατά την γνώμη μου να κατακτήσει μια αρκετά καλή θέση στα ανάμεσα καλύτερα της κατηγορίας αυτής. Δεν θα ήμουν όμως αντικειμενική εάν δεν ανέφερα και κάποια μειονεκτήματα που εντόπισα. Εκτός λοιπόν από την έλλειψη πρωτοτυπίας στην αρχική ιδέα, θα έλεγα ότι λείπει η ποιητικότητα στην γραφή της Όλιβερ, την βρήκα λιγάκι πεζή.. επίσης θα ήθελα να δοθεί περισσότερο βάθος και ζωή στους χαρακτήρες αλλά αυτό ελπίζω να το δούμε στα επόμενα της τριλογίας. Αναμένουμε λοιπόν το δεύτερο βιβλίο με τίτλο Πανδαιμόνιο με την καινούρια σεζόν.


Διαβάστε εδώ ένα απόσπασμα:

                                             Καλή σας ανάγνωση!

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Σκέψου έναν Αριθμό

Τίτλος: Σκέψου έναν Αριθμό
Συγγραφέας: John Verdon
Εκδόσεις: Διόπτρα
Μετάφραση: Γιώργος Μπαρουξής


Δυο χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του βιβλίου αυτού στην Ελλάδα, ήρθε επιτέλους η στιγμή να το διαβάσω. Από την στιγμή που πρωτοείδα τον τίτλο γραμμένο με αυτόν τον περίεργο τρόπο ήμουν σίγουρη ότι θα καταλήξει μια μέρα στα χέρια μου.






Περίληψη:



*Σκέψ6υ έναν αρι8μό. Έναν οποιονδήποτ3. Δες πόσο καλά γνωρίζω όλα σου τα μυστικά.
Αυτές ήταν οι τελευταίες λέξεις στο γράµµα που έλαβε µυστηριωδώς ο Μαρκ. Και ήταν µόνο η αρχή. Μια σειρά από παράξενα στιχάκια µε αµφίσηµα µηνύµατα και γρίφους οδηγούν τον Μαρκ να ζητήσει βοήθεια από τον παλιό του συµµαθητή και διάσηµο ντετέκτιβ, Ντέιβ Γκάρνεϊ.
O Ντέιβ, 47χρονος συνταξιούχος αστυνοµικός µε εξαιρετικές επιτυχίες στην εξιχνίαση εγκληµάτων µε κατά συρροή δολοφόνους, προσπαθεί να προσαρµοστεί στους ήρεµους πια ρυθµούς της νέας του ζωής. Όµως, µπροστά στην έκκληση του φίλου του το αστυνοµικό δαιµόνιο ενεργοποιείται, οδηγώντας τον ξανά σε απρόβλεπτες καταστάσεις.
Ο Μαρκ βρίσκεται νεκρός και δύο ακόµη δολοφονίες περιπλέκουν πιο πολύ την υπόθεση. Η ζωή του Ντέιβ απειλείται.*

Διαβάζοντας το "Σκέψου έναν Αριθμό" η πρώτη μου σκέψη ήταν "πόσο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι  ένας πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας έγραψε αυτό το αριστουργηματικό θρίλερ;". Παρότι είναι λοιπόν το πρώτο του μυθιστόρημα, ο John Verdon αποδεικνύει περίτρανα πως του ανήκει μια υψηλή θέση ανάμεσα σε καταξιωμένους συγγραφείς του είδους. Η ιστορία του έχει το πλεονέκτημα της πρωτοτυπίας, ας ξεκινήσουμε με αυτό. Πρωτότυπο στη γραφή του, στη δομή των χαρακτήρων, της πλοκής και γενικότερα δεν έχω διαβάσει τίποτα που να μου το θύμισαν. Έπειτα ένα στοιχείο που πάντοτε με συναρπάζει είναι η πνοή που δίνει ένας συγγραφέας στους χαρακτήρες του. Είναι πολυδιάστατοι και σύνθετοι και κάποιοι από αυτούς ευφυέστατοι, γνωρίζουμε το παρελθόν τους, το παρόν τους και ένα μέρος από το μέλλον τους. Μας δίνονται πληροφορίες που σκιαγραφούν τις προσωπικότητες σε σημείο τέτοιο που με την ζωντάνια τους θα μου μείνουν αξέχαστοι! Η σταδιακή κορύφωση της έντασης και της αγωνίας σε όλη την έκταση του βιβλίου, χωρίς να παρουσιάζει η πλοκή κοιλιά σε κανένα σημείο είναι το στοιχείο αυτό που ευθύνεται για το γεγονός ότι αρπάχτηκα από το βιβλίο και σχεδόν δεν το άφησα από τα χέρια μου μέχρι να διαβάσω όλες τις λεπτομέρειες, από την εισαγωγή μέχρι τις ευχαριστίες.  Ο τρόπος γραφής σε αναγκάζει κατά κάποιο τρόπο να μπεις μέσα στην ιστορία και να αγωνίζεσαι μαζί με τους πρωταγωνιστές να ανακαλύψεις τη λύση του αινίγματος, να σώσεις ζωές και να πιάσεις τον δολοφόνο. Οι αποκαλύψεις από ένα σημείο και μετά γίνονται βαθμιαία οπότε σου δίνεται η ευκαιρία να δοκιμάζεις την τύχη σου με υποθέσεις του τι μπορεί να συνέβη τελικά. Ένα εξαιρετικό βιβλίο σε τελική ανάλυση που πρέπει να διαβαστεί πάση θυσία απ'όσους αγαπούν την αστυνομική λογοτεχνία. Αλλά ακόμη και αν δεν είναι το στοιχείο σας και πάλι θα το λατρέψετε και θα εντυπωσιαστείτε από την ευφυΐα που κρύβεται μέσα στις σελίδες του.

Καλή σας Ανάγνωση!

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Όμορφο Χάος - Τα Χρονικά των Κάστερ (3)


Τίτλος: Όμορφο Χάος - Τα Χρονικά των Κάστερ 
Συγγραφείς: Kami Garcia - Margaret Stohl
Εκδόσεις: Πλατύπους
Μετάφραση: Πηνελόπη Τριαδά


Το τρίτο και προ- τελευταίο μέρος της σειράς "Τα Χρονικά των Κάστερ"  κυκλοφόρησε αρχές του έτους. 
Περίμενε αρκετούς μήνες στο ράφι μου μέχρι να διαβαστεί και γι'αυτό ευθύνεται το γεγονός ότι εκείνη την περίοδο κυκλοφόρησαν πολλά βιβλία που τα περιμέναμε και δεν ήξερα τι να πρώτο-διαβάσω..


Περίληψη:


*Ο Ίθαν Γουέιτ πίστευε πως είχε συνηθίσει τα παράξενα, αδιανόητα συμβάντα του Γκάτλιν, της μικρής πόλης του Νότου όπου ζει. Όμως τώρα, που ο Ίθαν και η Λένα έχουν επιστρέψει, το παράξενο και το αδιανόητο έχουν αποκτήσει καινούριο νόημα.
Σμήνη από ακρίδες, ψηλές θερμοκρασίες ρεκόρ και καταστροφικές καταιγίδες ρημάζουν το Γκάτλιν, καθώς ο Ίθαν και η Λένα παλεύουν να συλλάβουν τις επιπτώσεις της Διεκδίκησης της Λένα. Ακόμη και η οικογένεια ισχυρών Υπερφυσικών της Λένα επηρεάζεται - και οι ικανότητές τους αρχίζουν να αστοχούν επικίνδυνα. Καθώς ο καιρός περνάει, μια ερώτηση γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρη: Τι -ή ποιος- θα χρειαστεί να θυσιαστεί για να σωθεί το Γκάτλιν;
Για τον Ίθαν, το χάος είναι τρομακτικό αλλά και ένας ευπρόσδεκτος περισπασμός. Πάλι κάτι τον στοιχειώνει στα όνειρά του, αλλά αυτή τη φορά δεν είναι από τη Λένα - και αυτό που τον στοιχειώνει τον ακολουθεί έξω από τα όνειρα στην καθημερινότητά του. Και το χειρότερο, ο Ίθαν σταδιακά χάνει κομμάτια του εαυτού του - ξεχνάει ονόματα, αριθμούς τηλεφώνου, ακόμη και αναμνήσεις. Δεν γνωρίζει το γιατί και τις περισσότερες μέρες φοβάται και να ρωτήσει.
Κάποιες φορές δεν υπάρχει μόνο μία απάντηση ή μια επιλογή. Κάποιες φορές δεν υπάρχει επιστροφή. Και αυτή τη φορά δεν θα υπάρξει ευτυχισμένο τέλος. *

Καθώς γύριζα μια-μια τις πρώτες σελίδες του βιβλίου είχα έναν ενθουσιασμό και μια ανυπομονησία για το τι θα ανακαλύψω, τι καινούριο θα συμβεί αυτή τη φορά.. και η αλήθεια είναι ότι η αρχή ήταν πολύ ικανοποιητική. Πολλές καινούριες πληροφορίες, νέα συμβάντα  και φυσικά αυτό το γνωστό "σκοτεινό" περιβάλλον του Γκάτλιν , εκτίναξαν το ενδιαφέρον μου στα ύψη! Στη πορεία όμως του βιβλίου ανακάλυψα πως η πλοκή ενώ έρεε αβίαστα ήταν κατά την γνώμη μου αρκετά επίπεδη. Μέχρι δηλαδή να φτάσω στις τελευταίες 50-60 σελίδες, ένιωθα ότι κατά κάποιο τρόπο τίποτα δεν συνέβαινε. Στην πραγματικότητα φυσικά συνέβησαν πολλά αλλά ο τρόπος με τον οποίο δόθηκαν δεν ήταν ικανός να με βάλει βαθιά μέσα στην πλοκή, να αρπαχτώ από τις σελίδες και να μην πάρω ανάσα μέχρι να το τελειώσω (όπως δηλαδή συμβαίνει συνήθως με τα βιβλία που μου αρέσουν). Η αγωνία, το σασπένς και η δράση κάνουν την εμφάνιση τους προς το τέλος. Ευτυχώς για τον αναγνώστη οι τελευταίες 60 πάνω - κάτω σελίδες είναι γεμάτες από κάθε άποψη. Ξεκαθαρίζουν όλα καθώς οι χαρακτήρες ανακαλύπτουν αρκετές αλήθειες που ήταν κρυμμένες καλά, έντονα συναισθήματα ξεχειλίζουν από τις σελίδες και ο κίνδυνος είναι παρών μέχρι την τελευταία λέξη στην κυριολεξία!  Χάρη σε αυτό το γεγονός η γεύση που μου έμεινε από το βιβλίο αυτό δεν ήταν πικρή. Περιμένουμε λοιπόν το τελευταίο της σειράς που θα κυκλοφορήσει τον χειμώνα με τίτλο  "Όμορφη Λύτρωση".

Καλή σας ανάγνωση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...