Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΩΝ ΣΚΙΩΝ




ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΩΝ ΣΚΙΩΝ

Συγγραφέας: ΜΙΚΕΛ ΜΠΙΡΚΕΓΚΟΡ

Εκδόσεις: Πατάκη

Αποφάσισα να ξεκινήσω το ιστολόγιο μου με το βιβλίο που μόλις διάβασα. Θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω κάθε συναίσθημα και κάθε σκεψη που μου προκαλούν τα βιβλία που πιάνω στα χέρια μου. Τα τελευταία χρόνια διαβάζω καθημερινά οπότε σίγουρα θα ανατρέξω και στην βιβλιοθήκη μου για να σας προτείνω βιβλια που έχω διαβάσει στο παρελθόν. Ας ξεκινήσω λοιπόν.



Από το οπισθόφυλλο σας μεταφέρω:



"Όταν ο Λούκα Καμπέλι πεθαίνει ξαφνικά και βίαια, ο γιος του, ο δικηγόρος Γιον, κληρονομεί το παλαιοβιβλιοπωλείο «Libri di Luca» στην Κοπεγχάγη. Ο Γιον δεν έχει δει τον πατέρα του εδώ και είκοσι χρόνια, ύστερα από την αυτοκτονία της μητέρας του.

Μετά την κηδεία του Λούκα, ο Γιον μυείται σε ένα μυστικό στο υπόγειο του παλαιοβιβλιοπωλείου: πριν πεθάνει, ο Λούκα ήταν ηγέτης της Εταιρείας Βιβλιόφιλων και των αποκαλούμενων Λετόρων ανθρώπων με ιδιαίτερες δυνάμεις, που τους επιτρέπουν να επηρεάζουν τον κόσμο μέσω της ανάγνωσης.

Όταν ακολουθεί μια απόπειρα εμπρησμού του «Libri di Luca», είναι προφανές ότι κάποιος χρησιμοποιεί τον θάνατο του Λούκα ως αφορμή για να σφετεριστεί την εξουσία στην Εταιρεία Βιβλιόφιλων.

Ο Γιον και η Κατερίνα αναλαμβάνουν να ξεδιαλύνουν το μυστήριο. Αλλά ποιος από τους Λέτορες είναι ο προδότης; Ο μυστικοπαθής μεγιστάνας Κότμαν; Ο επιχειρηματίας πελάτης του Γιον, Ρέμα; Ή κάποιος άλλος άγνωστος; Φανταστείτε ότι ορισμένοι άνθρωποι μπορούν να επηρεάσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας όταν διαβάζετε ή όταν σας διαβάζουν εκείνοι ένα βιβλίο δυνατά. Ότι μπορούν να σας σαγηνέψουν με τις πιο φανταστικές ιστορίες, αλλά και να σας χειραγωγήσουν να σκεφτείτε ακριβώς αυτό που επιθυμούν εκείνοι.

Φανταστείτε ότι τα παλιά βιβλία κρύβουν ισχυρές δυνάμεις, που απλώς περιμένουν να αφυπνιστούν..."


Ενα βιβλίο το οποίο διάβασα πολύ ευχάριστα παρόλο που κάποιες φορές γινόταν λιγάκι αργό. Πιστεύω πως όποιος είναι βιβλιόφιλος θα το απολαύσει.. και ίσως κάνει ορισμένους να δουν με άλλα μάτια τα βιβλία και τις δυνάμεις που κρύβουν! Η πολύ προτότυπη ιδέα του συγγραφέα είχε αρκετές προοπτικές βελτίωσης βέβαια ως ένα βιβλίο φανταστικής λογοτεχνίας μπορούσε να ξεφύγει λιγάκι παραπάνω, ηταν λιγο συγκρατημένο κατα την γνώμη μου αλλά αξιόλογο. Ο τρόπος που περιγράφει τα βιβλία και τα συναισθήματα που αυτά προκαλούν στον αναγνώστη με είχε συναρπάσει.



Καλή σας ανάγνωση!

6 σχόλια:

  1. το μονο που μου επιτρεπεται να πω απο την περηληψη που διαβαζω ειναι πως μου μοιαζει σαν τον κωδικα DA VINCI σε κατι πιο αναλαφρο και ματαφυσικο απο οτι εχω καταλαβει γιατι οντως τα βιβλια επηρεαζουν την ψυχικη μας κατασταση αλλα οχι τοσο ωστε το θεμα να παρει μεγαλες διαστασεις!!!!ειμαι πολυ τυχερη που το διαβασα γιατι με προκαλει αφανταστα αυτην τη στιγμη !!!!!Αλεξια μου εισαι υπεροχη και σε ευχαριστω που μοιραζεσαι τις επιλογες σου μαζι μας!!!!!δινεις νοημα στη ζωη μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε συ! Μην με κάνεις να κοκκινίζω! :)

    εάν σε προκαλεί μην το σκέφτεσαι! Θα σε αποζημιώσει! είναι φανταστικό βιβλίο.
    Εμένα με προκάλεσε μόνο από τον τίτλο του να φανταστείς και το απόλαυσα όσο δεν φαντάζεσαι!
    Άντε καλή ανάγνωση! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οκ!!!!ηδη το εχω βαλει στην λιστα μου ..θα ειναι το επομενο απο το <> που απο οτι ειδα θες να το διαβασεις και εσυ....εψαχνα καιρο τον τιτλο αυτου του βιβλιου,το εβλεπα που το διαβαζαν αγνωστοι και ποτε δεν μπορουσα να διακρινω τον τιτλο αλλα τελικα το ειδα στο ραφι σου και το αγορασα!!!!!!!!!διαβασα και την συνεντευξη του john verdon ο τυπος πρεπει να ναι πολυ καλος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Το "σκέψου έναν αριθμό" δεν λές? ξέρω από πρώτο χέρι οτι είναι σούπερ να δω πότε θα έρθει η σειρά του! Πάντως θα το διαβάσω σίγουρα! Πες μου και εσύ την γνώμη σου μόλις θα το τελειώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ναιι αυτο λεω...το εχω αρχισει πραγματικα αυτος ο ανθρωπος χρησιμοποιει δυο απιθανα οπλα που εδραιωνουν την ιδιοτητα του ως συγγραφεας!!!!το τρομερο εκλεπτυσμενο του σκεπτικο και ...την φαντασια του...λυπαμαι πολυ που δεν υπαρχουν αλλα βιβλια του..αλλα δεν πειραζει ...ενα και καλο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...