Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΣΩΜΑ

ΤΟ ΣΩΜΑ


       ΜΕΓΙΕΡ ΣΤΕΦΑΝΙ - STEPHENIE MEYER
                Εκδόσεις: ΠΛΑΤΥΠΟΥΣ
Το σώμα δεν ήταν αυτο ακριβώς που περίμενα..ήταν απείρως καλύτερο! Και εντελώς διαφορετικό από οτιδήποτε είχα πιάσει στα χέρια μου τα προηγούμενα χρόνια. Από το οπισθόφυλλο σας μεταφέρω: 

   *  Η Μέλανι Στράιντερ αρνείται να εξαφανιστεί...

Η Γη έχει υποκύψει σε έναν αόρατο εχθρό. Οι άνθρωποι έχουν γίνει ξενιστές των εισβολέων. Τα ανθρώπινα σώματά τους παραμένουν άθικτα, συνεχίζοντας τη ζωή τους, φαινομενικά, χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα, σε έναν κόσμο που ο καρκίνος έχει θεραπευτεί, υπάρχει παγκόσμια ειρήνη και η Γη έχει μεταμορφωθεί σε παράδεισο. Όμως ο έλεγχος του μυαλού τους ανήκει πλέον στους εισβολείς. 
Όταν η Μέλανι, μια από τους ελάχιστους "άγριους" ανθρώπους, συλλαμβάνεται είναι σίγουρη πως ήρθε το τέλος. Η Γουάντερερ, η "ψυχή" στην οποία έχει δοθεί το σώμα της Μέλανι, είχε ενημερωθεί για τις δυσκολίες που έκρυβε η ζωή μέσα σε έναν άνθρωπο: τα συγκλονιστικά συναισθήματα, την πλημμύρα των αισθήσεων, τις ολοζώντανες αναμνήσεις. Αλλά υπήρχε άλλη μια δυσκολία που η Γουάντερερ δεν περίμενε: η πρώην ένοικος του σώματός της αρνείται να παραχωρήσει τον έλεγχο του μυαλού της. 

Η Γουάντερερ ψάχνει στις σκέψεις της Μέλανι, ελπίζοντας να ανακαλύψει που βρίσκονται τα υπόλοιπα μέλη της ανθρώπινης αντίστασης. Αντί για αυτό η Μέλανι πλημμυρίζει τις σκέψεις της Γουάντερερ με εικόνες του άντρα που η Μέλανι αγαπά -του Τζάρεντ, ενός ανθρώπου που ζει ακόμα κρυμμένος. Ανίκανη να διαχωρίσει τον εαυτό της από τις επιθυμίες του σώματός της, η Γουάντερερ αρχίζει να έχει αισθήματα για έναν άντρα που έχει αποστολή να παραδώσει. Όταν εξωτερικές δυνάμεις θα κάνουν τη Γουάντερερ και τη Μέλανι απρόθυμες συμμάχους, θα ξεκινήσουν μια επικίνδυνη και αβέβαιη αναζήτηση για τον άντρα που αγαπούν και οι δυο.  *

Η αλήθεια είναι πως χρειάζεται να είσαι αρκετά δεκτικός στην αρχή με όλα αυτά τα περίεργα ονόματα, ειδικά αν δεν έχεις διαβάσει παρόμοια βιβλία, παρόλα αυτά στο τέλος σε αποζημιώνει και με το παραπάνω. Μετά το έπος του λυκόφως που απευθύνεται κυρίως σε εφήβους η Meyer  μας χαρίζει ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας για ενηλίκους τόσο διαφορετικό, τόσο πρωτότυπο και συγκλονιστικό που μου έχει μείνει αξέχαστο και το προτείνω συνεχώς. Οι χαρακτήρες της   Meyer είναι τόσο μαγικά πλασμένοι που είναι αδύνατον να τους βγάλεις από το μυαλό σου αρκετό καιρό αφού έχεις διαβάσει το βιβλίο. Έχω ακόμα μέσα μου τα συναισθήματα που μου είχε προκαλέσει η Γουάντερερ! Το λατρεύω αυτό το βιβλίο και πιστεύω πως θα προκαλέσει δυνατά συναισθήματα στους περισσότερους από εσάς.

ΥΓ. Το βιβλίο έχει επανεκδοθεί με ένα έξτρα κεφάλαιο το οποίο προσωπικά μου άρεσε πολύ!

Πάρτε μια γεύση!

15 σχόλια:

  1. Το σώμα είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει! Είναι εντυπωσιακό το πόσα συναισθήματα σου προκαλεί. Πραγματικά το απόλαυσα και το συστήνω ανεπιφύλακτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Βάλια μου! Νομίζω πως πρέπει να βρίσκεται σε κάθε βιβλιοθήκη μπροστά μπροστά να φαίνεται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπημένο μου βιβλίο, που όπως αναφέρεις κι εσύ στην αρχή αναρωτιόμουν εάν έκανα σωστή επιλογή και εαν έπρεπε να συνεχίσω την ανάγνωση. Το βιβλίο το επέλεξα λόγω του πολύ δυνατού εξυφυλλου και λόγω της Στεφανι βεβαίως. Τελικά με αποζημίωσε με το παραπάνω. Παίρνω το θάρρος να σου προτείνω το βιβλίο Η ΑΠΑΓΩΓΗ, εκδόσεις Ψυχογιός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Κατερίνα

    Και εγώ για τους ίδιους λόγους Κατερίνα μου έκανα αρχικά την επιλογή! Επίσης είναι πάντα ευπρόσδεκτες οι προτάσεις βιβλίων, την ΑΠΑΓΩΓΗ η αλήθεια είναι την είχα και εγώ στα υπόψην μου και τώρα ένα παραπάνω! Σε ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλεξια οντως φοβερο βιβλιο. Το λατρευω απο την αρχη μεχρι το τελος. Παντα οταν το κοιταζω νιωθω ενα απεριγραπτο συναισθημα για αυτο κατι που μονο η Στεφενι εχει καταφερει να μου προξενησει με τα βιβλια της. Ειχα θεσει πριν αρχισω να το διαβαζω πολυ ψηλα τον πυχη λογου τους ονοματος της Στεφενι στο εξωφυλλο αλλα και απο την καταπληκτικη περιληψη στο εσωφυλλο.
    Πρακτικα ηταν αδυνατον ενα βιβλιο να καταφερει να φτασει ολες τις υψηλες προσοδκιες που μεσα μου ειχα θεσει-οσο και αν ποτε δεν θελω να ειμαι προκατειλειμενος- αλλα το σωμα τα καταφερε. Εκπληρωσε καθε μου προσδοκια. Η Γιωτα ακομη δεν το εχει διαβασει και της λεω συνεχεια πως πρεπει να το κανει. Ειναι φοβερο. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ gerry

    πραγματικά ήταν πολύ δύσκολο να γράψει κάτι εξίσου αξιόλογο με το Λυκόφως αλλά το έκανε! Και μας άφησε άφωνους!

    ΥΓ1. Έχεις διαβάσει το extra κεφάλαιο?
    ΥΓ2. Γιώτακι μου πρέπει να το διαβάσεις οπωσδήποτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ηταν οντως φοβερο. Ναι το ειχα διαβασει στα αγγλικα οταν ειχε προτοκυκλοφορησει και το διαβασα και στην ελληνικη εκδοση των πλατυπους. Ειναι φοβερο κεφαλαιο μιας και καλυπτει κενα απο το τελος της ιστοριας αλλα ηθελα να το προχωρησει και λιγο παραπανω για να χορτασουμε περισσοτερο Ιαν.
    Επισης το ξερεις πως θα γινει ταινια; Την προηγουμενη εβδομαδα εγινε το καστ της Γουαντερερ.
    -->http://www.hollywoodreporter.com/heat-vision/saoirse-ronan-star-film-adaptation-184555

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ gerry

    ναι το ήξερα οτι θα γίνει ταινία αλλά δεν είχα ιδέα οτι ξεκίνησαν τα castings για ακόμη μια φορά σε ευχαριστουμε που μας δίνεις τα φώτα σου! Πολύ μου αρέσει αυτή η κοπέλα για το ρόλο της Γουάντα-Μέλανι!!! αραγε ποιός θα παίξει τον Ίαν..πρέπει να είναι ένας κούκλος και σωματώδης και μαυρισμενος κάπως έτσι τον φαντάζομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. οταν ξεκινησα να διαβαζω το σωμα στην αρχη βαριομουν απιστευτα!ποτε δεν τελειωνω ενα βιβλιο αν δεν δεν μ'αρεσει απο τις πρωτες του σελιδες!τελικα χαιρομαι που δεν το εκανα.Το σωμα ειναι ενα υπεροχο βιβλιο κ φιγουραρει με καμαρι στην συλλογη μου, με τα ωραιοτερα βιβλια που εχω διαβασει!Η Μεγιερ εχει παντα τον τροπο να σε παιρνει μαζι της στον φανταστικο κοσμο της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και εμένα Ειρηνάκι είναι από τα πολύ αγαπημένα μου! Πράγματι οι πρώτες σελίδες είναι εντελώς αποπροσανατολιστικές αλλά όσο προχωράς γίνεται απλά ακαταμάχητο!!! Αυτός ο "Διασχίζει βαθιά νερά" με είχε τρελάνει!! χα, χα, χα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. καπου ειχα ακουσει οτι η Μeyer θα συνεχισει τη σειρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αθηνά μου και εγώ το άκουσα μακάρι να γίνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κάπου άκουσα ότι θα έχει δύο σίκουελ. Το δεύτερο θα λέγεται the seeker (ο ανιχνευτής, υποθέτω) κι το τρίτο the soul (η ψυχή).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμε και εγώ το άκουσα αλλά ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι.. αν ισχύει πάντως θα είμαι από τους πρώτους που θα τρέχω να τα διαβάσω! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...