Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ


ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ  
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΜΙΣΕΛ ΖΙΝΓΚ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΛΑΤΥΠΟΥΣ

Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τότε που διάβασα την ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ αλλά μου ήταν τόσο ευχάριστο που ακόμα το έχω στο μυαλό μου. Προτού όμως σας πώ περισσότερα, σας μεταφέρω από το οπισθόφυλλο τα εξής:

* Χωρίς τα Κλειδιά, κάτι τρομερό θα συμβεί.
Κάτι που θα είναι μη αναστρέψιμο.
Με τα Κλειδιά, θα μπορέσω να δώσω ένα τέλος στο γρίφο της Προφητείας και στον περίεργο ρόλο μου σε αυτή.
Αν η Άλις κι εγώ είμαστε σε αντίπαλες πλευρές της Προφητείας, τα Κλειδιά θα ήταν επικίνδυνα στα χέρια της.
Πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να τα βρω. Και πρέπει να το κάνω πριν από την αδελφή μου.
Οι δίδυμες αδελφές Λία και Άλις Μίλθορπ μόλις έχουν μείνει ορφανές. Έχθρα έχει αναπτυχθεί ανάμεσά τους. Καθώς ανακαλύπτουν τους ρόλους τους σε μια προφητεία που έχει σπείρει το διχασμό σε γενιές αδελφών, τα κορίτσια βρίσκονται μπλεγμένα σε ένα μυστήριο που περιλαμβάνει ένα αλλόκοτο σημάδι, τους θανάτους των γονιών τους, ένα αγόρι, ένα βιβλίο και μυστικά που φυλάσσονται για μια ζωή.
Η Λία και η Άλις δεν ξέρουν ποιον να εμπιστευτούν.
Ξέρουν μόνο ότι δεν μπορούν να εμπιστευτούν η μία την άλλη.*

Η Προφητεία είναι ένα μυθιστόρημα εποχής που κατατάσεται στην φανταστική λογοτεχνία, έχει έναν πολύ έντονο γοτθικό χαρακτήρα και είναι πολύ ατμοσφαιρικό, απολαυστικό και γρήγορο στην ανάγνωση.Δύο δύδιμες αδερφές βρισκονται αντιμέτωπες με μια προφητεία η οποία θέτει συνεχώς σε κίνδυνο τις ζωές τους. Ανακαλύπτωντας συνεχώς μέσα από μύθους και βιβλία καινούρια μυστικά, η Λία θα προσπαθήσει να δώσει το δικό της τέλος. Το βιβλίο στηρίζεται αρκετά στους μύθους που συνθέτουν την εποχή εκείνη και τον Αμερικανικό Νότο. Αποτελεί το πρώτο βιβλίο της ομώνυμης τριλογίας και ήδη κυκλοφορεί ο δεύτερος τίτλος "ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ" από τις εκδόσεις Πλατύπους. Το οποίο έχω επίσης διαβάσει και μου άρεσε ακόμη περισσότερο από την ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ αφού το βρήκα πιο πλούσιο από συναισθήματα και πιο ώριμο. Ακόμα ένα βιβλίο το οποίο θα αγαπήσουν οι φίλοι της φανταστικής λογοτεχνίας.

ΥΓ 1 Το εξώφυλλο του δεύτερου βιβλίου πρέπει να πω πως με απογοήτευσε..
ΥΓ 2 Περιμένω πως και πως το τρίτο βιβλίο της σειράς με τίτλο "Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ" το οποίο κυκλοφορεί το καλοκαίρι του 2011. Καλή μας ανάγνωση λοιπόν!


Πάρτε μια γεύση!


10 σχόλια:

  1. Έχω διαβάσει και την ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ και το ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ. Είναι πολύ καλογραμμένα βιβλία αν και σε ένα σημείο του δεύτερου η ιστορία κυλά κάπως αργά. Περιμένω πώς και πώς το τρίτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Valia

    Valia μου ξέρω πιο σημείο λες..το ταξίδι με τα άλογα! Πράγματι ήταν λιγάκι κουραστικό αλλά από την άλλη το δεύτερο βιβλίο μας έδωσε λιγάκι ρομαντισμό που έλειπε από το πρώτο δεν συμφωνείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το 2ο βιβλίο είναι μακράν καλύτερο από το πρώτο (αν και αυτό μου άρεσε πολύ). Νομίζω ότι και 'σένα θα σε ικανοποιήσει περισσότερο αφού δεν είναι τόσο εισαγωγικό αλλά μπαίνει για τα καλά στο θέμα, έχει έντονη δράση και αρκετές ανατροπές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Γιώτα μου το έχω διαβάσει. (το αναφέρω και πιο πάνω) και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Πράγματι έχει ανατροπές, νέα πρόσωπα και δράση και φυσικά ρομαντισμό! Αρα ναι, είναι πολύ καλύτερο! Αναμένουμε λοιπόν τον "Κύκλο της Φωτιάς" το οποίο κάτι μου λεει οτι θα ξεπεράσει τα προηγούμενα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντα τα βιβλία που σχετίζονταν με προφητείες και χρησμούς με γοήτευαν. Η "προφητεία των αδερφών" μου άρεσε ιδιαίτερα γιατί είχε συνεχή ροή πληροφοριών στην πλοκή και με κρατούσε συνεχώς σε αγωνία. Το διάβασα μέσα σε δυο μέρες και ανυπομονώ να ξεκινήσω το επόμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Το παραπάνω σχόλιο το έκανε η μανούλα μου.. η οποία θα μάθει σιγά σιγά να αφήνει σχόλια αφού πρώτα συνδεθεί για να μην βγαίνουν ανώνυμα! Αλλά μανούλα μου σε αγαπώ και μόνο που προσπαθείς!
    Πολύ χαίρομαι που κατάφερα να σε βάλω στον κόσμο της φανταστικής λογοτεχνίας! Ειδικά εσένα που έχεις διαβάσει τόσα βιβλία που δεν ξέρω αν θα προλάβω εγώ σε μια ζωή να διαβάσω! Και σέβομαι τόσο την άποψή σου επάνω στην λογοτεχνία! Το θεωρώ μεγάλη επιτυχία λοιπόν που σου αρέσουν οι προτάσεις που σου κάνω!

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγω μολις διαβασα το πρωτο βιβλιο και μπορω να πω πως δεν θα κοιμηθω ευκολα την νυχτα... χαχα ωστοσο το τελειωσα μεσα σε μια μερα. και τωρα ξεκιναω το 2ο... αλλα δεν βρισκω το τριτο και εχω αγχωθει γιατι με τους ρυθμους που το παω μαλλον θα το χρειαστω συντομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν το βρίσκεις? έχει κυκλοφορήσει πάντως..
    αν θέλεις μπορείς να το παραγγείλεις από εμάς..
    στείλε μου mail αν το θέλεις στο alexia.p@hotmail.com
    ωραία σειρά πάντως! αρκετά διαφορετική απ'όλες τις άλλες! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μόλις το τελείωσα κ μπορώ να πω ότι δεν ενθουσιάστηκα ιδιαίτερα. Ωραία κεντρική ιδέα αλλά νομίζω, πολύ απλοϊκά δοσμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιώργο συγνώμη για την καθυστέρηση μου ξέφυγε αυτό το σχόλιο.. κοίτα από την σειρά εγώ λάτρεψα το πρώτο μόνο αλλά μπορώ να πω ότι και τα άλλα με ικανοποίησαν πράγματι η κεντρική ιδέα είναι φανταστική και πολύ πρωτότυπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...