Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΙΝΑΣ


ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΙΝΑΣ

Εκδόσεις: ΠΛΑΤΥΠΟΥΣ

Αυτό το απίστευτο θρίλερ δεν μπορούσα κυριολεκτικά να το αφήσω από τα χέρια μου. Όσο το διάβαζα δεν έδινα σημασία σχεδόν σε τίποτα άλλο με είχε απορροφήσει η συνεχής δράση και η αγωνία. Η ιστορία διαδραματίζεται σε μια δυστοπία στο μακρινό μέλλον η οποία είναι εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία και συγκεκριμένα από τον Μινώταυρο, όπως δηλώνει η συγγραφέας! Από το οπισθόφυλλο λοιπόν σας μεταφέρω τα εξής: *
Από τα ερείπια ενός μέρους που κάποτε ήταν γνωστό ως Βόρεια Αμερική έχει αναδυθεί το έθνος της Πάνεμ, η λαμπερή Κάπιτολ που περιβάλλεται από δώδεκα απομακρυσμένες Περιοχές. Η Κάπιτολ είναι σκληρή και αμείλικτη και κρατά τις επαρχίες υπό τον έλεγχό της αναγκάζοντάς τις να στέλνουν από ένα αγόρι και ένα κορίτσι ηλικίας από δώδεκα μέχρι δεκαοχτώ για να συμμετάσχουν στους ετήσιους Αγώνες Πείνας, έναν αγώνα θανάτου που μεταδίδεται ζωντανά από την τηλεόραση.
Νικητής μπορεί να είναι μόνο ένας: ο μοναδικός επιζών.

Για τη δεκαεξάχρονη Κάτνις, η απόφαση της να πάρει εθελοντικά τη θέση της μικρότερης αδερφής της στους Αγώνες δε διαφέρει και πολύ από μια θανατική ποινή. Όμως η Κάτνις έχει φτάσει κι άλλη φορά κοντά στο θάνατο -και η επιβίωση είναι δεύτερη φύση για εκείνη. Χωρίς να το επιδιώκει, διεκδικεί σοβαρά τη νίκη. Αλλά για να νικήσει, θα πρέπει να αρχίσει να κάνει επιλογές που φέρνουν σε σύγκρουση την επιβίωση με την ανθρωπιά και τη ζωή με την αγάπη.* 

Εχω προτείνει αυτό το βιβλίο σε ένα σωρό γνωστούς μου από τότε που το διάβασα και άρεσε σε όλους παρά τα διαφορετικά γούστα. Είναι ένα γρήγορο μυθιστόρημα με στοιχεία που σοκάρουν και συνεχείς εναλλαγές που σε κρατούν σε εγρήγορση ακόμη και αφού το τελειώσεις! Είναι προορισμένο να κερδίσει και τους πιο φανατικούς του είδους με την πρωτοτυπία του, τις φοβερές περιγραφές και τους συναρπαστικούς χαρακτήρες. Οι ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΙΝΑΣ είναι το πρώτο βιβλίο της ομώνυμης τριλογίας της Suzanne Collins, τα δύο επόμενα βιβλία ονομάζονται ΦΩΤΙΑ & ΚΟΤΣΥΦΟΚΚΥΣΑ (προτώτυπος τίτλος MOCKINGJAY το προτιμώ) τα οποία είναι επίσης εξαιρετικά! Σας το προτείνω λοιπόν ανεξάρτητα από τα γούστα ή την ηλικία του καθενός, θα σας αρέσει σίγουρα!

ΥΓ. Αναμένω τις απόψεις όσων από εσάς το έχουν διαβάσει!

Πάρτε μια γεύση!

29 σχόλια:

  1. Καταβρόχθισα στη κυριολεξία την τριλογία της Susanne Collins! Βιβλία με πολλή δράση που σε καθηλώνουν και σου προκαλούν αμέτρητα συναισθήματα.Δεν μπορούσα να τα αφήσω από τα χέρια μου!Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και περνά πολλά μηνύματα. Πιστεύω πως πρέπει να υπάρχει σε κάθε βιβλιοθήκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εγώ το ίδιο πιστεύω όσον αφορά τις ηλικίες αλλά και τα γούστα επίσης. Σε όσους το έχω προτείνει τους έχει αρέσει πολύ και είναι όλοι τελείως διαφορετικοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλεξία......... δεντο άφηνα από τα χέρια μου. Ακόμα και όταν το τελείωσα το κρατούσα σφιχτά, έκλαιγα και είχα ένα τόσο βαρύ πλάκωμα στο στήθος που μονάχα πόνο και ενοχές με έκανε να αισθάνομαι. Ίσως είναι ότι καλύτερο έχω διαβάσει τον τελευταίο χρόνο.
    http://culture21century.blogspot.com/search?q=%CE%91%CE%93%CE%A9%CE%9D%CE%95%CE%A3+%CE%A0%CE%95%CE%99%CE%9D%CE%91%CE%A3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Γιώτα,

    Συμφωνω, σωμφωνώ, συμφωνω!!! Εγώ δάκρυσα στις πρώτες κιόλας σελίδες! Συγκλονιστικό βιβλίο και τα δύο επόμενα επίσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απο την περιγραφη που εκανες μου τραβηξε την περιεργεια,το αγορασα και το διαβασα σε 2 μερες,δεν υπαρχει σημειο που να σε κανει να βαρεθεις ουτε δευτερολεπτο.Εξαιρετικο βιβλιο που ολοι θα πρεπει να διαβασουν.Ειλικρινα Αλεξια πολυ καλη δουλεια αυτο το blog σου! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Kwstas GM

    Κώστα με τιμά ιδιαίτερα αυτό! Χαίρομαι που σου άρεσε και είμαι σίγουρη οτι το ίδιο και περισσότερο θα σου αρέσουν και τα δύο επόμενα!

    So keep reading...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν είμαι βιβλιόφιλος, αλλά το post σου μου τράβηξε τη περιέργεια λόγω της αναμενόμενης κινηματογραφικής μεταφοράς και του ντόρου που έχει γίνει σχετικά με το Hunger Games. Να πω την αλήθεια δεν πείστηκα απόλυτα, αφού μου μυρίζει λίγο Twilight αλλά ελπίζω σε κάτι καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητε Αλέξη καλωσόρισες !

    Πρώτα από όλα πρέπει να σου πώ οτι οι Αγώνες πείνας δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με το Λυκόφως..δεν υπάρχει κανένα κοινό σημείο. Η βασικότερη διαφορά τους είναι οτι στους Αγώνες δεν υπάρχει το μεταφυσικό στοιχείο. Ο λόγος που κατατάσσεται στη λογοτεχνία φαντασίας είναι το γεγονός οτι διαδραματίζεται στο μέλλον. Ελπίζω πραγατικά η κινηματογραφική μεταφορά τους να αγγίξει λιγάκι την μαγεία των απίστευτων αυτών βιβλίων.

    ΥΓ. να ξέρεις πάντα ότι εάν σου αρέσει μια ταινία η οποία είναι βασισμένη σε κάποιο βιβλίο τοτε το βιβλίο θα είναι 100 φορές καλύτερο! Σου το υπόσχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν εννοούσα ότι μοιάζουν σε σενάριο...αλλά αυτό το "based on the young-adult novel..." που έχει γίνει μόδα τα τελευταία χρόνια (κυρίως λόγω του Twilight) συνήθως έχει καταστροφικά αποτελέσματα (Twilight, Percy Jackson, Tomorrow, Eragon, Jumper κτλ κτλ) για το λόγο ότι απευθύνονται αποκλειστικά σε μικρότερες ηλικίες και συνήθως στο θήλυ κοινό.
    Όσο για τα βιβλία, ξύνεις πληγές. Ίσως επειδή σιχαινόμουν τόσο πολύ τα σχολικά βιβλία, δε διάβασα ποτέ μου και τίποτα εξωσχολικό. Το μόνο βιβλίο που έχω διαβάσει στη ζωή μου είναι το At the Mountains of Madness του Lovecraft και αυτό στα 25 μου στο στρατό...Δε μου ταιριάζουν, είμαι οπτικός τύπος, δεν έχω την υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ Αλέξη,

    Καταλαβαίνω τι εννοείς και η αλήθεια είναι οτι συμφωνώ μαζί σου σε ένα βαθμό..παρόλα αυτά όμως οι Αγώνες πείνας προκάλεσαν ενθουσιασμό και σε μεγαλύτερες ηλικίες και από όσο γνωρίζω η ταινίες θα είναι ακατάλληλες για άτομα κάτω των 17 λόγω της έντονης βίας (αυτό το είδα σε μια συνέντευξη της συγγραφέως). Πιστεύω οτι άν ακολουθήσουν πιστά τα βιβλία τότε οι ταινίες θα είναι φανταστικές. Ας έρθει εκείνη η ώρα και εδώ θα είμαστε να τις σχολιάσουμε!

    Όσον αφορά τα βιβλία γενικότερα θα σου πω πως παίζει σημαντικό ρόλο και η φάση της ζωής σου στην οποία βρίσκεσαι..ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον να πέσει στα χέρια σου κάποιο βιβλίο που για κάποιο ανεξήγητο λόγο σου κάνει "κλικ" και να αποφασίσεις να του δώσεις μια ευκαιρία..ποτέ δεν ξέρεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ.. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΩ.. ΔΝ ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΟΠΟΤΕ ΑΡΚΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΞΕΡΕΤΙΚΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΣΟΥ.. ΜΑΚΑΡΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΝΑ ΚΟΣΤΙΖΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.. ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΑΝ.. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΣΙΑΣΤΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.. ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΑΝΕΛΙΠΩΣ ΤΟ BLOGG ΣΟΥ.. ΓΙΑΝΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιάννα μου σε καταλαβαίνω απόλυτα! Πράγματι είναι ακριβό το σπορ αλλά τι να κάνουμε που τα αγαπάμε τα βιβλία! Υπάρχει πάντα βέβαια η λύση του δανεισμού που πολλές φορές βολεύει..κάποια στιγμή θα τα πάρεις μαζεμένα! Υπάρχουν πάντως βιβλία πολύ οικονομικά που μπορείς να πάρεις.. με 9-10-11 ευρώ.. αν θέλεις μπορώ να σου προτείνω!
    χαίρομαι που σου αρέσει το μπλόγκ..η αλήθεια είναι οτι δημιουργήθηκε με πολύ μεράκι! Καλωσόρισες στην παρέα μας Γιάννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΠΟΥ ΖΩ ΜΕ ΞΕΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ.. ΩΣ ΜΙΚΡΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΠΟΛΗ ΟΜΩΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ.. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΣΟΥ ΤΟ ΕΧΩ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιάννα μου άκου..έχω να σου προτείνω την τριλογία Στραβαγκάντζα..είναι φαντασίας, πολύ καλογραμμένα και θα σε ταξιδέψουν!

    δες εδώ το πρώτο της σειράς:
    http://alexialibrarytales.blogspot.com/2011/12/blog-post.html

    και εδώ το δεύτερο:
    http://alexialibrarytales.blogspot.com/2012/01/blog-post_19.html

    το τρίτο δεν έχω προλάβει ακόμη να το διαβάσω αλλά θα γίνει και αυτό πολύ σύντομα!
    και τα τρία μαζί έχουν γύρω στα είκοσι ευρώ! το πρώτο για να καταλάβεις έχει 6,5€ !

    και πραγματικά είναι από τις αγαπημένες μου σειρές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΜΕ ΚΕΝΡΙΣΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ.. ΘΑ ΤΟ ΑΓΩΡΑΣΩ.. Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΕΘΕΣΕΣ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ.. ΓΙΑΝΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γκου-χου, γκου-χου... όταν εγώ μιλάω, φωνάζω, χτυπιέμαι κι επιμένω ξέρω! Χα, χα, χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ Γιάννα να είσαι καλά! Στη διάθεσή σου!

    @ Γιωτάκι εννοείται ότι ξέρεις! :) Εσύ που θυμάσαι τιμές πρότεινε και τίποτα αν έχεις στο νου σου στο κορίτσι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οικονομικά είναι τα ΦΤΕΡΑ και η ΜΑΓΕΙΑ! Κάτω από 12€!
    Επίσης η σειρά "Δίψα" και τα ΞΥΠΝΑ-ΖΗΣΕ-ΦΥΓΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΑΛΕΞΙΑ ΑΓΟΡΑΣΑ ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΩΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΣ.. ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ.. ΕΞΕΡΕΤΙΚΑ.. ΤΑ ΛΑΤΡΕΨΑ.. ΘΑ ΨΑΞΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ..

    ΓΙΩΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΟΥ.. ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΟΛΕΣ.. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ! ΓΙΑΝΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Να 'σαι καλά Γιάννα μου!
    Ο Χριστός... δεν κοιμήθηκες καθόλου δηλαδή; :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πολύ χαίρομαι Γιάννα μου! Μπράβο! Και εγώ βέβαια αναρωτιέμαι πως τα κατάφερες μέσα σε μια μέρα.. με το μαλακό! :)
    και φυσικά εδώ είμαστε μόλις ξεμείνεις πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πιστευω πως θα μου αρεσει πολυ :D
    Θα παω διακοπες και πιστευω πως αυτο το βιβλιο, τα δυο πρωτα βιβλια απο την σειρα Unglies και οι τελευταιες σελιδες απο το κρατα τα ματια σου κλειστα θα ειναι αρκετα xD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ειμαι απαραδεχτη το ξερω αλλα δεν το εχω διαβασει ακομα !! απ' οτι διαβαζω ομως πρεπει να ειναι καταπληκτικο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Αυτή πρέπει να είναι η πρώτη σου προτεραιότητα!!!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. χαχχαα οκ με την πρωτη ευκαιρια θα το παρω ... βασικα μολις τελειωσω το παραληρημα και τη σιγη θα αφιερωθω σε αυτο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μα τόσο εξαιρετικό; να θες να σταματήσεις να διαβάζεις; Δεν ήμουν ποτέ φαν του σπορ (διαβάσματος μυθιστορημάτων) αλλά το συγκεκριμένο δεν μπορείς να το σταματήσεις.. Υπέροχο. Αλεξία υπέροχο το blog σου. Μάλλον θα γίνω ένας ακόμη συχνός αναγνώστης. Καλή ημέρα από Βέλγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γειά σου Gawak!
    Καλώς όρισες στο μπλόγκ!
    Θα χαρώ πολύ να τα λέμε! Πράγματι οι Αγώνες πείνας, όπως και όλη η σειρά άλλωστε είναι εκπληκτική!!! Την λατρέψαμε! :)

    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...