Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

VAMPIRE DIARIES 1 - ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ

VAMPIRE DIARIES 1  - ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ : Λ. ΤΖ. ΣΜΙΘ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ : ΨΥΧΟΓΙΟΣ


Αυτού του τύπου τα βιβλία τα οποία ξεφεύγουν εντελώς από την πραγματικότητα και σε ταξιδεύουν σε μια σφαίρα φαντασίας, πάντα με ξεκουράζουν και με χαλαρώνουν. Το συγκεκριμένο το επέλεξα αφού πρώτα παρακολούθησα την αμερικάνικη ομώνυμη σειρά η οποία μου άρεσε πάρα πολύ. Λοιπόν από το οπισθόφυλλο σας μεταφέρω τα εξής:


*Ένα θανάσιμο ερωτικό τρίγωνο.
Έλενα: το χρυσό κορίτσι, η αρχηγός, η μοναδική που μπορεί να έχει όποιο αγόρι θελήσει. 
Στέφαν: μελαγχολικός και μυστηριώδης, φαίνεται να είναι ο μόνος που μπορεί να αντισταθεί στην Έλενα, ακόμη κι όταν προσπαθεί να την προστατεύσει από τα τρομακτικά γεγονότα που στοιχειώνουν το παρελθόν του. 
Ντέιμον: σέξι και επικίνδυνος, ζει για να εκδικηθεί τον Στέφαν, τον αδελφό του που τον πρόδωσε. Αποφασισμένος να κάνει την Έλενα δική του, δε θα διστάσει να σκοτώσει οποιονδήποτε μπει στο δρόμο του.

Στην Ιταλία της Αναγέννησης, δυο αδέλφια ερωτεύονται μια νεαρή βρικόλακα που δίνει και στους δύο το αίμα της. Τυφλωμένα από τη ζήλια, αλληλοσκοτώνονται, για να ξαναγεννηθούν στο σήμερα ως λυκάνθρωποι, ερωτευμένοι και πάλι με την ίδια γυναίκα.

Το πρώτο συγκλονιστικό βιβλίο της σειράς έρωτα και τρόμου VAMPIRE DIARIES θα σας καθηλώσει. *


Το "ΞΥΠΝΗΜΑ" απευθύνεται κυρίως στην κατηγορία Young Adults αλλά ανεξάρτητα με την ηλικία του καθενός απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν την "φανταστική λογοτεχνία". Το διάβασα μέσα σε μόλις δυο μερούλες και μου άρεσε αρκετά. Πάντα έλεγα ότι μια ταινία ή μια σειρά δεν μπορεί με τίποτα να φτάσει την αξία ενός βιβλίου. Το Vampire Diaries αποτελεί την μοναδική μέχρι στιγμής εξαίρεση διότι η σειρά μου άρεσε λιγάκι περισσότερο. Επανέρχομαι όμως στο βιβλίο, είναι ευκολοδιάβαστο με πολύ γρήγορη πλοκή, είναι από εκείνα που σε προκαλούν μόλις τα τελειώσεις να αρπάξεις το επόμενο της ίδιας σειράς για να δεις τι γίνεται παρακάτω! (κάτι που κι εγώ φυσικά έκανα). Αυτή την εποχή μυθιστορήματα φαντασίας με βρικόλακες και τα συναφή ξεφυτρώνουν από παντού σαν τα μανιτάρια συνεπώς αξίζει να σημειωθεί ότι η Σμιθ εμπνεύστηκε και έγραψε την σειρά Vampire Diaries αρκετά χρόνια πριν.

ΥΓ 1. Κυκλοφορούν επίσης από τις εκδόσεις Ψυχογιός το δεύτερο και το τρίτο βιβλίο της σειράς, Vampire Diaries - η αναμέτρηση & Vampire Diaries - η οργή.

ΥΓ 2. Κυκλοφορεί επίσης, με ελληνικούς υπότιτλους, ο πρώτος κύκλος της σειράς σε DVD.

Διαβάστε ένα απόσπασμα εδώ.

26 σχόλια:

  1. Ήρθα να πω μία καλησπέρα και ένα ευχαριστώ που μας επισκέφθηκες στο Booklovers! Ναι μας αρέσουν οι βρυκόλακες, για να μην αναφέρω το twilight που είναι καταπληκτικό! Γειά σου και από εδώ λοιπόν και σε παρακολουθώ πλέον!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Κάλλη.

    Γειά σου Κάλλη!
    Καλωσήρθες λοιπόν, θα χαιρομαι να τα λέμε! Το Twilight είναι και από τα δικά μου αγαπημένα και γενικότερα η λογοτεχνία του Φανταστικού πάντα ασκούσε μια έλξη πάνω μου!

    ΥΓ. Ποτέ δεν χάνω την ευκαιρία να επισκευτώ blogs για βιβλία και το δικό σας μου άρεσε πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το συγκεκριμένο βιβλίο μου τράβηξε την περιέργεια. Μετά το twilight, όπου βλέπουμε μια πιο ωραία εκδοχή βρικολάκων, θα ήθελα να διαβάσω και κάτι που αναφέρεται σε αληθινούς βρικόλακες και να κάνω μια σύγκριση! Αν και δεν νομίζω θα βρω κάποιο βιβλίο που να μου αρέσει περισσότερο από το Λυκόφως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Valia δεν νομίζω να σου αρέσει περισσότερο αλλά είμαι σίγουρη οτι θα σου αρέσει ακριβώς επειδή είναι εντελώς διαφορετικό από το Λυκόφως..αν ήταν παρόμοιο θα έπεφτες στην παγίδα της σύγκρισης και δεν θα σε γέμιζε πιστεύω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλεξία μου, είχες δίκιο. Δεν με ενθουσίασε σαν βιβλίο αλλά μου έδωσε ότι χρειαζόμουν για να αποφασίσω να διαβάσω και τα υπόλοιπα! Θα με ενδιέφερε επίσης να δω και την σειρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΣΤΗΝ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΗ ΘΑ ΚΟΛΗΣΗΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ !!!!!! THE VAMPIRE DIARIES FOR EVER !!!!

      Διαγραφή
  6. Valia η σειρά είναι πραγματικά καλή! Εγώ κόλλησα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χμμ θα κανω μια βολτα στο βιβλιοπωλειο το σαββατοκυριακο να κανω και εγω δωρα στον εαυτο μου για τα γενεθλια μου και σκεφτομαι να τολμησω αυτην την σειρα.
    Δεν εχω δει κανενα επεισοδιο της τηλεοπτικης σειρα και δεν ξερω τι να περιμενω. Μεχρι να διαβασω την κριτικη σου ουτε την υποθεση δεν ηξερα. Το μονο που ξερω ειναι οτι τα τελευταια τρια βιβλια της σειρας που απομενουν να βγουν στην Αμερικη δεν θα ειναι απο την Σμιθ καθως απολυθηκε απο τον εκδοτικο οικο. Τιποτε αλλο.
    Ειναι καλη σειρα; Δηλαδη θα μου συστηνες να την τολμησω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λοιπό Γεράσιμε..τα βιβλία είναι πολύ καλά..θα σου αρέσουν σίγουρα! Και η σειρά απλά τα καταπληκτική! απλώς υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ βιβλία και τηλεοπτικής σειράς..αλλά δεν πρέπει με τίποτα να τα χάσεις! μα πώς σου ξέφυγαν εσένα? άντε πάνε πάρε τα βιβλία να τα ξεκινήσεις και το καλοκαιράκι που θα έχεις χρόνο να κάτσεις και να δεις την σειρά (τους 2 πρώτους κύκλους) απανωτά και θα με θυμηθείς! Θα πίνεις νερό στο όνομά μου..χα, χα, χα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΥΓ. τη μία μαθαίνω ότι η Γιώτα δεν διάβασε το ΣΩΜΑ.. Την άλλη ότι εσύ δεν διάβασες αυτά..τσ τσ τσ τι πράγματα είναι αυτά??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γεράσιμε καλά σου λέει η Αλεξία!
    Κατεβάζεις άμεσα και τα 44 επεισόδια και ξεσκίζεσαι!
    Περιττό να αναφέρω ότι τα πρώτα 22 τα είδα σε 2,5 μέρες... κάνε υπολογισμό και σκέψου ότι είχα και το μωρό!
    Τα βιβλία από το 2ο και έπειτα γίνονται πάρα πολύ καλά. Ειδικά από το 4ο γίνεται κόλαση (ναι, έκανα ζαβολιά και έχω διαβάσει κομμάτια από τα επόμενα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ μα τι ζαβολιάρα είσαι εσύ??? εγώ μετά τους Δεσμώτες πιάνω την Οργή! ανυπομονώ! Όσο για τα επισόδια ανυπομονώ για το τελευταίο επεισόδιο του 2ου κύκλου! χαμός έχει γίνει!!

    @ άκου τα Γεράσιμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Eιστε φοβερες στο να με πειθετε. :) Τελικα μαλλον θα τα διαβασω. Οπως και να εχει πηγα το πρωι σε μια φιλη μου,καθως εκανα διαλλειμα απο το διαβασμα ;),που εχει τα βιβλια και μου προτεινε να μου τα δανεισει αλλα εγω επεμενα να τα αγορασω -για να τα εχω στην βιβλοθηκη μου- και τους εριξα μια ματια.
    Μου αρεσει η γραφη της Σμιθ. Ειναι τοσο συγχρονη ακομη καισ ημερα εικοσι χρονια αφοτου γραφτηκαν. Τις αφησα και ενα εξωτερικο σκληρο δισκο να μου περασει τα πρωτα 41 επεισοδια με ελληνικους υποτιτλους, και μου ειπε οτι το τελαυταιο του δευτερου κυκλου θα βγει αυριο.
    Αποκλειται βεβαια να τα διαβασω τωρα μαλλον για τις διακοπες τα βλεπω αλλα τελικα με πεισατε. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπράβο Gerrako μου! Σε βρήσκω πολύ γρήγορο! Μπόρεσες και βρήκες όλα τα επεισόδια σε μία μέρα! Είσαι τυχερος γιατί θα τα δείς όλα μαζί ενώ εγώ και πολλοί μαζί με μένα περιμένα κάθε εβδομάδα να βγεί καινούριο επεισόδιο! Περιμένω πως και πώς τις εντυπώσεις σου! Αλλά βέβαια είπαμε..first things first προέχουν οι εξετάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Αλεξία μου, μικρός καημός η μια βδομάδα... που περιμένα 6 και 6 Χριστούγεννα και Πάσχα που το βάζεις;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ωχ κατάλαβα υπάρχουν και χειρότερα! και από Σεπτέμβρη πάλι στα ίδια..αλλά τι να κάνουε αξίζει τον κόπο η αναμονή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Eιμαι τσακαλι ;) Το ηξερα πως ειχε διαβασει τα βιβλια και αρχικα για αυτο πηγα, αλλα οταν εφτασα εκει και αφου ψαχουλεψα λιγο τα βιβλια μου αποκαλυψε οτι εχει στον υπολογιστη της ολα τα επεισοδια που εχουν βγει με ελληνικους υποτιτλους. Αρχικα εγω θα αγοραζα τον πρωτο κυκλο σε Dvd αλλα αφου τα ειχε ετρεξα στο σπιτι αρπαξα ενα σληρο δισκο και τον εχει ακομη εκει και μου τα περναει. :)
    Το Σαββατο που θα κανω επιδρομη στα public -δωρα για τον εαυτο μου- θα τα παρω τα πρωτα τρια. Ευτυχως το τεταρτο απο οτι ειδα δεν αργει και πολυ τον Οκτωβριο βγαινει. Στο τελος του τριτου εχει και το πρωτο κεφαλαιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ Μην νομίζεις βέβαια ότι σε προετοιμάζει για πολλά. :P
    Οι μεγάλες ανατροπές είναι στο 5ο κ' 6ο (συνεζίω να βάζω φιτιλιές εγώ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ gerry
    εγώ τώρα κανονικά θα διάβαζα το τρίτο vampire diaries-ΟΡΓΗ αλλά μετα τις δικιές σου φιτιλιές για τους Δεσμώτες Ψυχών το ανέβαλα λιγάκι και θα το πιάσω αμέσως μετά! Όσο για το τέταρτο χάρηκα και εγώ πολύ που θα βγεί τόσο σύντομα!

    @Γιώτα

    να τη πάλι η ζαβολιάρα..! :-) ελπίζω και αυτά τα δύο πάντως να μην αργήσουν πολύ...γιατί ανυπομονώ για τις μεγάλες ανατροές που λες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Υπολογίστε ότι ανά 6 μήνες έχει νέα κυκλοφορία! :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΛΛΑ Η ΣΕΙΡΑ ΣΚΙΖΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. θα συμφωνήσω απόλυτα ανώνημε/η
    πραγματικά υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των βιβλίων και της σειράς πράγμα σπάνιο θα έλεγε κανείς! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. poli kalitero apo to twilight kata thn gnomh mou !! ontws h seira skizei!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. christine μου η σειρά είναι όντως σούπερ την παρακολουθώ φανατικά και είμαι τρελή θαυμάστρια του Στέφαν!!! (αν και ο Ντέιμον δεν με χαλάει επίσης!!!) Δεν το συγκρίνω με το Λυκόφως γιατί είναι πολύ διαφορετικά πράγματα..
    Στη σύγκριση σου φαντάζομαι αναφέρεσαι στις ταινίες και στην τηλεοπτική σειρά έτσι?
    Γιατί για τα βιβλία θεωρώ πως η σειρά του Λυκόφωτος σε σχέση με τα diaries είναι μακράν καλύτερη.. (με τα βιβλία Diaries όπως καταλαβαίνεις δεν τρελάθηκα..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...