Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΦΩΤΙΑ "ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΙΝΑΣ Τ.2"

ΦΩΤΙΑ - ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΙΝΑΣ Τ.2
COLLINS SUZANNE / ΚΟΛΛΙΝΣ ΣΟΥΖΑΝ
Εκδόσεις: ΠΛΑΤΥΠΟΥΣ

Η ΦΩΤΙΑ αποτελεί το δεύτερο βιβλίο των Αγώνων Πείνας. Αφού είχα τελειώσει το πρώτο βιβλίο (του οποίου την κριτική θα βρείτε  εδώ) και έμεινα άναυδη.. περίμενα με αγωνία να εκδοθεί το δεύτερο η ΦΩΤΙΑ και έτρεξα στην κυριολεξία να το αγοράσω την πρώτη κιόλας μέρα έκδοσής του! Προτού όμως σας πω περισσότερα σας μεταφέρω από το οπισθόφυλλο τα εξής:

* Σπίθες Ανάβουν
   Φλόγες Εξαπλώνονται
   και η Κάπιτολ Ζητά Εκδίκηση

Η Κάτνις Έβερντιν κατάφερε να κερδίσει στους ετήσιους Αγώνες Πείνας αψηφώντας την Κάπιτολ και τους σκληρούς της κανόνες.

Θα έπρεπε να είναι χαρούμενη. Μόλις έχει εξασφαλίσει μια ζωή με ασφάλεια και υλικά αγαθά για την ίδια και την οικογένεια της. Όμως κυκλοφορούν φήμες για εξέγερση ανάμεσα στους υπηκόους, και η Κάτνις έντρομη διαπιστώνει πως η ίδια είναι το πρόσωπο αυτής της εξέγερσης. Η Κάπιτολ είναι οργισμένη. Η Κάπιτολ θέλει εκδίκηση. *

Σε αυτό το βιβλίο οι πρωταγωνιστές μας αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν για άλλη μια φορά τους φόβους τους και μαζί τους και εμείς. Είναι ακόμη πιο συναρπαστικό από το πρώτο βιβλίο επειδή ήδη γνωρίζεις τους χαρακτήρες και αυτό σου προκαλεί εντονότερο άγχος για το τι θα τους συμβεί. Σκληρό και σοκαριστικό πολλές φορές σε κάνει να το σκέφτεσαι μέρες αφού το έχεις τοποθετήσει στο ράφι με τα διαβασμένα! Η γρήγορη εξέλιξη της πλοκής, οι διαδοχικές ανατροπές και η συνεχής δράση σε κάνουν να το διαβάζεις με κομμένη την ανάσα έως την τελευταία σελίδα! Έχοντας ήδη από το προηγούμενο πολύ υψηλές προσδοκίες, η ΦΩΤΙΑ με ικανοποίησε και με το παραπάνω και με άφησε "πεινασμένη" να περιμένω με ανυπομονησία να εκδοθεί το τρίτο βιβλίο της σειράς "Η ΚΟΤΣΥΦΟΚΙΣΣΑ"  στην οποία σίγουρα θα αφιερώσω μια ανάρτηση προσεχώς όπως της αξίζει. Υποκλίνομαι στη μαεστρία της ΚΟΛΛΙΝΣ και προτείνω σε όλους σας να διαβάσετε αυτή την καταπληκτική σειρά! (Σε όσους δηλαδή δεν το έχουν ήδη κάνει !) 

Περιμένω τις δικές σας απόψεις, σκέψεις και φυσικά συναισθήματα..

Πάρτε μια γεύση!


15 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Αλεξία! Πολύ όμορφο το αντικείμενο του ιστολόγιού σου, το μόνο σίγουρο είναι πως θα σε παρακολουθώ.... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Anastazzia

    Σε ευχαριστώ πολύ Αναστασία μου για τα καλά σου λόγια! Θα χαρώ να τα λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. poli kalh douleia-agapw na grafw ,na diabazw kai genikotera <> apo ta paramythia!polu wraia aisthitikh!
    synexise etsi!apo edw kai pera tha se parakolouthw kai egw! eimai fun!
    thesecretofwomen.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ xristina

    Χριστίνα μου σε ευχαριστώ πολύ! Και το δικό σου blog είναι πολύ καλό! Θα τα λέμε λοιπόν! Καλωσόρισες στην παρέα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πραγματικά μια εξαιρετική συνέχεια από ένα βιβλίο που μου έκοψε κυριολεκτικά την ανάσα. Αν ανατρέξεις στα δικά μου αντίστοιχα κείμενα, θα καταλάβεις. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Γιώτα

    Γλυκιά μου Γιώτα έχω ήδη ανατρέξει στα κείμενά σου! Όπως σου έχω πει έχουμε πολλά πολλά κοινά στις επιλογές μας! Η Φωτιά είναι το σίκουελ που αποδεικνύει οτι κάποιες φορές το δεύτερο βιβλίο μπορεί να είναι ακόμη καλύτερο και από το πρώτο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αλεξια τωρα ειδα οτι εχεις διαβασει και αυτην την σειρα. Εχεις διαβασει και την κοτσυφοκισσα; Εαν οχι πρεπει οπωσδηποτε να το κανεις. Προσωπικα πιστευω οτι το τριτο βιβλιο ειναι ασυγκριτο με τα αλλα. Τοσο αλιγορικο,γεματο μυνηματα. Μια φοβερη καταληξη σε μια ακομη πιο φοβερη σειρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πες τα και 'συ Γεράσιμε, πες τα!!!
    Απλά τα λάτρεψα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αχ gerry μου εννοείται πως την διάβασα! Σιγα να μην μου ξέφευγε!!! χαχα και πραγματικά ήταν καταπληκτικό, συγκλονιστικό, απίστευτο..θα μπορούσα να γράφω για μέρες επίθετα που χαρακτήρίζουν αυτή την σειρα!!! Δεν έχω σταματήσει να την προτείνω σε όποιον με ρωτάει!

    Γεια σου Γιωτάκι μου γλυκό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Aλεξια οντως η καταληξη ηταν φοβερη. Τα λεω Γιωτα γιατι πραγματικα με ενθουσιασε. Λιγα βιβλια προτεινω με τοσο ζηλο σε αλλους. Μαζι με του αγωνες πεινας θα ελεγα οτι προτεινω με εξισου πολυ επιμονη το σωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αχ Γεράσιμε το σώμα..τι είπες τώρα! Απίστευτο βιβλίο..δες εδώ: http://alexialibrarytales.blogspot.com/2011/03/blog-post_17.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να σας ρωτήσω κάτι;Είμαι και εγώ ξετρελαμένη με αυτά τα υπέροχα βιβλία αλλά υπάρχει ένα προβληματάκι.Προς το παρόν δεν μπορώ να πάρω τη "φωτιά" και το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει πουθενά διαθέσιμο στο ίντερνετ το πρώτο κεφάλαιο!όλα ξεκινάνε με το 2ο!Που χάθηκε το πρώτο και πως μπορώ να το βρω;Ευχαριστώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Valeria καλώς μας ήρθες και με συγχωρείς για την καθυστερημένη απάντηση..
    δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς όταν λες ότι δεν μπορείς να πάρεις την φωτιά? μπορείς να το παραγγειλεις και από εμάς αν θέλεις και να σου το στείλουμε. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΥΘΕΝΑ...ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΑ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γεια σας εχω δει τις ταινιες και μου αρεσαν παρα πολυ. Εψαξα για τα βιβλια αλλα δεν μππορω να τα βρω πουθενα μπορειτε να με βοηθησετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...