Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΗ


ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΗ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΑΝΝ ΜΠΡΑΣΑΡΙΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΑΤΑΚΗΣ

Στην αρχή με προσέγγισε ο τίτλος! Ήμουν βιαστική, είχα μπεί στο βιβλιοπωλείο ψάχνοντας ένα συγκεκριμένο βιβλίο και ακριβώς δίπλα σε αυτό που έψαχνα βρισκόταν "ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΗ" και με προκαλούσε με τον τίτλο του..το πήρα βιαστικά χωρίς καν να κοιτάξω το οπισθόφυλλο! Από το οποίο σας μεταφέρω τα εξής:

* Ο Ντάνιελ κυκλοφορεί στη γη σε αμέτρητες μετενσαρκώσεις για χίλια πεντακόσια χρόνια, ψάχνοντας πάντα την αγαπημένη του. Τη βρίσκει συχνά μόνο που οι συνθήκες δεν ευνοούν τον έρωτα τους. Άλλοτε είναι γυναίκα του αδερφού του κι άλλοτε πολύ μεγαλύτερη του. Εκείνος θυμάται τα πάντα γιατί διαθέτει τη Μνήμη, όμως εκείνη δε τον αναγνωρίζει. Μονίμως κάτι συμβαίνει και χωρίζονται τη στιγμή που θα έπρεπε να ενωθούν. Όταν επιτέλους η αγαπημένη του αρχίζει να καταλαβαίνει πόσες κοινές ζωές είχαν στο παρελθόν και τον ψάχνει απεγνωσμένα, εμφανίζεται ο εχθρός τους. Τώρα κινδυνεύουν να πεθάνουν, γιατί ένα πλάσμα που σιχαίνεται την αγάπη και την καλοσύνη θέλει να τους καταστρέψει. Όμως στο τέλος και έπειτα από μεγάλο αγώνα αυτός ο άντρας κι αυτή η γυναίκα καταφέρνουν να νικήσουν και να είναι μαζί.*


Λοιπόν..το βιβλίο το διάβασα σε μια μερούλα (είναι αρκετά μικρό), η πλοκή του ρέει σε γρήγορους ρυθμούς μεταφέροντας μας από το παρόν στο παρελθόν σε μνήμες του Ντάνιελ και από και από αυτές και πάλι "πίσω" στο παρόν. Μου άρεσε η σοφία που αποκτούσε ο Ντάνιελ ξαναζώντας αυτές τις αναμνήσεις αλλά παράλληλα θα ήθελα τα flash backs να είναι 
λιγότερα και να αφήσουν περισσότερο χώρο για την εξέλιξη της ιστορίας στο παρόν. Είναι συγκινητικό και τρυφερό ίσως από τα τρυφερότερα βιβλία που έχω διαβάσει και πολλές φορές σε ταξιδεύει. Η σκέψη είναι αρκετά πρωτότυπη αλλά έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και θα μπορούσε να είναι εξαιρετικό, να απογειώσει τον αναγνώστη ή ακόμη και να με κάνει να κλάψω... αλλά κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν συνέβη! Το τέλος είναι βιαστικό και ασαφές και με άφησε πεινασμένη .  Μου έδωσε την εντύπωση ότι η συγγραφέας βιαζόταν να το τελειώσει..Παρόλα αυτά "ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΗ" αποτελεί το πρώτο μέρος μίας πολλά υποσχόμενης τριλογίας και αυτό σημαίνει ότι η συγγραφέας πιθανότατα θα μας αποζημιώσει στην πορεία. Δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να μάθω πότε θα εκδοθεί το επόμενο και με ποιο τίτλο αλλά επειδή δεν μου αρέσει να αφήνω τίποτα στη μέση (ειδικά ένα βιβλίο με πολύ καλές προοπτικές) σας λέω ότι σίγουρα θα το διαβάσω μόλις εκδοθεί! Τέλος, επίτηδες έχω βάλει και το εξώφυλλο που κυκλοφορεί στο εξωτερικό γιατί είναι σχεδόν αστείο το πόσο πρόχειρο δείχνει το ελληνικό δίπλα του! Κρίμα που δεν έχουμε το ίδιο..αλλά εντάξει ας μην σταθούμε εκεί, το περιεχόμενο είναι που μετράει..(κυρίως!) Εάν κάποιος γνωρίζει κάτι για το επόμενο βιβλίο θα χαρώ να μας ενημερώσει. 

Διαβάστε ένα απόσπασμα εδώ..

47 σχόλια:

  1. Αλεξία δεν ήξερα καν ότι έχει συνέχεια. Από έσενα το μαθαίνω και μπορώ να πω ότι ανυπομονώ γιατί με άφησε με την αίσθηση του ανολοκλήρωτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώτα μου στην αρχή και εγώ δεν το γνώριζα..αλλά μετά από αυτό το "τέλος" το έψαξα και έμαθα πως είναι τριλογία! Ευτυχώς δηλαδή γιατί και εγώ την ίδια ακριβώς αίσθηση είχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΕΝΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΤΕΛΟΣ...ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ Ο DANIEL ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΖΩΗ ΜΕ ΤΗΝ SOPHIE ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΤΟΤΕ ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΖΩΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΟΥ ΑΝΑΜΝΗΣΗ...ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ....ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΤΡΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (:

    Είναι πολύ πιθανό να συμβεί αυτό, και θα μου άρεσε να τελειώσει έτσι η τριλογία..αλλά έχουμε μέλλον ακόμη και πιστεύω οτι θα ζήσουν μια μεγάλη περιπέτεια μέχρι να καταφέρουν να είναι πραγματικά μαζί..ελπίζω πάντως το δεύτερο βιβλίο να μην αργήσει και πολύ να εκδοθεί για να μάθουμε σύντομα την συνέχεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ kartsonaki xristina

    Καλωσόρισες στην παρέα μας Χριστινάκι! Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια θα χαρώ να τα λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "..ΚΑΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΕΝΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΤΕΛΟΣ...ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ.."

    Το αίσιο τέλος? για μια καινεούγια αρχή!
    http://www.facebook.com/note.php?note_id=222107934469886

    Για ποιον το αίσιο τέλος? και ποιον θα εκφράζει?
    γιατί κι ο εραστής αίσιο τέλος ζητά, κι φίλαθλος το ίδιο, το μανεκέν όταν ζαμογελά κι συγγραφεύς το βιβλίο του πολύ
    γωστό να γίνει, μα κι ο δολοφόνος, κι οβιαστής κι απατεώνας, αίσιο τέλοες ζητούν του δράματος τους την ιστορία.

    Μα ο τραπεζίτης ξέρει, ότι το εφήμερο του δικό του αίσιου τέλους θα διαρκεί, όσο ο κόσμος δεν θα ξέρει για το που τραβεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ομολογω πως στην αρχη μου φανηκε ωραιο βιβλιο. αλλα ειχα παρει το αιωνια δικη σου και οταν το διαβασα ειδα πως οι υποθεσεις μοιαζουν πολυ και επειδη το αιωνια δικη σου δεν με συνεπηρε κιολας δεν το αγορασα αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελένη για να πώ την αλήθεια το "αιώνια δική σου" δεν το έχω διαβάσει για να συγκρίνω, πάντως αυτό είναι πολύ συγκινητικό βιβλίο ειδικά από την μέση και έπειτά εμένα με ταξίδεψε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. εμενα μου μοιαζει λιγο σαν αντιγραφη απο το Αγγελοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ki emena epeisis! balia! itan akoma kai ta idia onomata mono pou aftos den itan aggelos ! pantos to biblio itan mageftiko ! mou arese para polu! dixnei oti i agapi uperisxiei akoma kai sto perasma ton zwwn

      Διαγραφή
  10. @ Βάλια καλησπέρα!

    Δεν νομίζω οτι μοιάζει με το άγγελοι.. βασικά είναι εντελώς διαφορετικά βιβλία! Σου προτείνω να το διαβάσεις! Είναι εντελώς διαφορετικό από ότι έχω διαβάσει προσωπικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. και εμενα μου αρεσει το αισιο τελος παρα πολυ...
    θελω να εχει δραση και ανατροπες αλλα σιγουρα στην τελικη σου γνωμη παιζει σημαντικο ρολο το τελος...τουλαχιστον για εμενα...δεν γινεται το τελος να ειναι παντα χαρουμενο και οπως το θελουμε αλλα αφου μιλαμε για φαντασια και βιβλια ολα επιτρεπονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ετσι ειναι που τα λες τζινακι!
    σιγουρα εχουμε διαβασει βιβλια χωρις happy end που ηταν καταπληκτικα.. αλλα σε βιβλια σαν αυτο θα το ηθελα ενα happy end!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σχόλιο της Ann Brashares στο μπλογκ της σε ερώτηση αναγνώστη για το άν θα συνεχιστεί η σειρά:

    "Fingers crossed everything lines up for more lifetimes of Daniel and Lucy!

    My warmest and best,
    Ann"

    Αναμένουμε λοιπόν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μακάρι γιατί με το τέλος του θυμάσαι τι σχιζοφρενικά σενάρια κάναμε! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. αχ αστα Γιωτακι μου και εγω τα θυμαμαι!!! χαχαχα ειχαμε οιστρο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. αυτο το βιβλιο εχει σχεση με τη σειρα βιβλιων<>¨?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. παντως η υποθεση φαινεται σχετικα ιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Έχει κάποια κοινά στοιχεία αλλά στην βάση της είναι εντελώς διαφορετική. Δεν έχει να κάνει ούτε με άγγελους, ούτε με αθάνατους αλλά με την αθανασία και τις μνήμες της ψυχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. η κεντρικη ιδεα του βιβλιου ειναι οτι οταν καποιος πεθανει η ψυχη του συνεχιζει να ζει μεσα απο καποιον αλλο ανθρωπο που γεννιεται.. ο πρωταγωνιστης της ιστοριας εχει την ξεχωριστη ικανοτητα να θυμαται ολες τις προηγουμενες ζωες του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό το βιβλίο τώρα τελευταία είναι σαν με "κυνηγάει" αλλά ακόμη δεν έχω απογασίσει να το αγοράσω μολονότι το βρίσκω συνέχεια μπροστά μου!
    Λοιπόν ζητώ τα φώτα σας. Αξίζει να το αγοράσω ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. nely είναι καλό αλλά όχι εντυπωσιακό. Είναι κάπως κουραστικό σε κάποια σημεία αλλά νομίζω ότι δεν θα το μετανιώσεις αν το αγοράσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Και εγώ επίσης ψηφίζω ΝΑΙ! εχει αρκετο ενδιαφέρον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. παιδια γεια! ειμαι η ΕΛενη και διαβαζω ΠΟΛΛΑ βιβλια ! εχω διαβασει και τα τρια αγγελοι και το ονομα μου ειναι μνημη! πιστευω οτι μοιαζουν αρκετα τα δυο βιβλια αλλα το καθενα ειναι ξεχωριστο με τον δικο του μαγευτικο τροπο! με συνεπηραν και τα δυο!ηταν υπεροχα! ηθελα να σας ρωτησω πως λεγονται τα αλλα δυο βιβλια γιατι θα ηθελα κι εγω να μαθω τη συνεχεια και ελπιζω να εχειhappy end

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. εννοω για το βιβλιο το ονομα μου ειναι μνημη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ελένη καλωσόρισες! Δυστυχώς ενώ αρχικά η συγγραφέας μας έλεγε ότι θα υπάρξει sequel δεν το έχει γράψει ακόμη.. ή ίσως να ασχολείται με αυτό τώρα.. ας ελπίσουμε ότι θα συνεχιστεί η ιστορία γιατί μας άφησε σε ένα σημείο δύσκολο..και όλοι πιστεύω θα θέλαμε ένα happy end.. τι να πω.. μακάρι!
    Ένα καλό νέο πάντως είναι ότι αγοράστηκαν τα δικαιώματα για κινηματογράφο!

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το διαβασα πριν λιγες μερες και ξετρελαθηκα το αγαπησα πραγματικα! ξερεται αν εχει βγει το δευτερο;;; και αν ναι που μπορω να το βρω;;; οταν εμαθα οτι θα βγει και ταινια χαρικα πολυ και ακομα περισσοτερο οταν εμαθα οτι ειναι τριλογεια λιπον; τι γινεται με το 2 και 3;; ας παμε πρωτα στο ερωτημα μου για το 2! εχει βγει στην ελλαδα; και αν ναι που; ευχαριστω για τον χρονο σας! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Φίλε ανώνυμε, το 2ο δεν έχει καν γραφτεί. Είχε σκοπό να γράψει κι άλλα, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. πράγματι δεν ξέρουμε γιατί αλλά δεν έχει γράψει σελίδα! Ίσως δεν προλαβαίνει λόγω της ταινίας τι να πω...
    ελπίζω να μην σε μαυρίσαμε...
    αν θέλεις να σου προτείνουμε κάτι άλλο εδώ είμαστε με πολλές πολλές προτάσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλα ταινια οκ για το πρωτο .... μετα θα γραψει και το δευτερο που λενε και θα βγαλει και ταινια 2 ....μετα θα γραψει και το 3ο και θα βγαλει και ταινια 3 αχαχαχα μπερδεμα....λιπον θα περιμενουμε και θα δουμε!!! ευχαριστω πολυ

      Διαγραφή
  29. το διαβασα πριν μια βδομαδα και δεν μπορω να σταματησω να το σκεφτομαι !! με τρελανε στην κυριολεξια η ανεση της συγγραφεας οσων αφορα τις αναδρομες!! ειναι καταπληκτικο που κατεφερε και ενωσε τοσους πολιτισμους και κουλτουρες (βαζοντας τον αναγννωστη στον καταλληλο κλημα) χωρις να γινεται κουραστικη !! για το στορυ δεν εχω λογια αλλα το καλυτερο ειναι οτι περιγραφει επιτελους αντρας !!! μαλλον εδειξα τον ενθουσιασμο μου και με το παραπανω ...ο ρολος μου εδω τελειωσε χαχα
    το μονο που με χαλαει ειναι που θα περιμενω ποτε θα της ερθει η εμπνευση να γραψει το βιβλιο + να εκδοθει στο εξωτερικο + να μεταφταστει στα ελληνικα + να αξιωθω να παω να το αγορασω + να βρω χρονο να το διαβασω.... με λιγα λογια ποτε ο γιαννης δεν μπορει ποτε ο κ*λος του πονει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Γεια σου Νέλη μου! Τι κάνεις?
    Πραγματικά σου άρεσε έτσι?!?
    Καλά για την συνέχεια δεν το πολυβλέπω να συμβαίνει δυστυχώς.. και αν είναι έτσι τότε το τέλος είναι απαράδεκτο!
    Μετά από τόση ταλαιπωρία και να χωριστούν δεν το δέχομαι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Γεια σου Αλεξια μαου μια χαρα ειμαι εσυ ; ειμαι απαραδεκτη που έχω χαθει αλλα με μια λεξη "σχολειο"

    Οχι απλα μου αρεσε ξετρελαθηκα! Αλλα ξενερωσα ασχημα με αυτο που μου ειπες !! Αν παραμεινει ετσι το τελος ειναι ΧΑΛΙΑ!! τουλαχιστον ας το επανεκδοσει με ενα κεφαλαιο παραπανω για να τελειώνει το βιβλίο πιο ομορφα ... γκρρρ... ! πραγματικα νευριασα!!! ελεος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Νέλυ μου εντάξει κατανοώ πως το σχολείο είναι σαφώς προτεραιότητα! :)

    ωραίο θα ήταν αυτό που λες με το έξτρα κεφάλαιο αλλά που! εγώ να δεις πόσο είχα νευριάσει! Τότε! γιατί τώρα μου πέρασε! χα, χα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. χαχχα εσενα τουλαχιστον σου περασε ! εφω ομως εχω αφηνιασει !!! τελος παντων υπομονη και βλεπουμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Έχουμε πολλα να διαβάσουμε ευτυχώς για να ξεχνιόμαστε γενικώς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΛΙΓΟ "ΑΓΓΕΛΟΙ"???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αθηνά μου θυμίζει δεν έχεις άδικο.. είναι πολύ ωραίο όμως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Kalispera sas...exw diabasei kai egw to biblio kai to latrepsa..apo oti diabasa ta epomena duo biblia den 8a kukloforisoun..ta apesuran gt to prwto den eixe megali antapokrisi :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. έτσι είναι δυστυχώς, τι να κάνουμε... ήταν πάντως υπέροχο βιβλίο και εγώ το αγάπησα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Εγω μολις το τελειωσα το βιβλιο.. το ξεκινησα και δεν ηθελα να το αφησω απο τα χερια μου.. ειλικρινα θα ηθελα πολυ να εχει και συνεχεια για να μαθω τι απεγιναν. Ωστόσο, οσοι αγαπουν τα βιβλια ξερουν να μπαινουν μεσα στην ιστορία με ρην φαντασια τους. Και αφου δεν θα υπαρξει δυστυχως συνεχεια ειναι στο χερι του καθενος μας να δημιουργησει το δικο του τελος για τους δυο πρωταγωνιστες μας. Για μενα λοιπον, ο ντανιελ δεν σκοτωσε τον αδερφο του γτ κατι τετοιο θα του δημιουργουσε τυψεις που θα δηλητηριαζαν την υπεροχη ζωη που σχεδιαζει με τη λουσι. Με τη βοηθεια του μπεν λοιπον βρηκε τροπο και τον εδιωξε μακρια, οποτε ο ντανιελ καταγερε και εζησε με τη λουσι και υο παιδι τους. Οσον αφορα τελος, τις ζωες τους, αυτη πιστεύω πως ειναι η τελευταια ζωη που ζουν, και αυτο διοτι σε αυτη τη ζωη ενιωσαν ο ενας την αγαπη του αλλου η οποια ενωθηκε και δημιουργησαν το παιδι τους. Το μεγαλο του ονειρο εκπληρωθηκε και η αγαπη τους θα μεινει αιωνια μεσα απο αυτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. πράγματι και εγώ απογοητεύτηκα που δεν βγήκε ποτέ η συνέχεια.. αλλά το τέλος που δίνεις εσύ είναι ωραιότατο! πάντως και εγώ θα πόνταρα στο ότι αυτή θα ήταν η τελευταία τους ζωή, για τον ίδιο λόγο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ευχαριστώ! Παντως ακομα ελπιζω για μια συνεχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...