Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ - ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΦΙΤΣΕΚ


ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ 
ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΦΙΤΣΕΚ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΔΙΗΓΗΣΗ

Το Πείραμα αποτελεί το δεύτερο κατά σειρά βιβλίο του Σεμπάστιαν Φίτσεκ που μεταφράστηκε στα ελληνικά. Σε αυτό το βιβλίο με οδήγησε ο ενθουσιασμός μου για την ΘΕΡΑΠΕΙΑ το πρώτο βιβλίο του, το οποίο είναι καταπληκτικό. Από το οπισθόφυλλο του βιβλίο σας μεταφέρω:

*Παραμονή Χριστουγέννων, σε μια πολυτελή ιδιωτική ψυχιατρική κλινική έξω από το Βερολίνο. Το πυκνό χιόνι που πέφτει αδιάκοπα απομονώνει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τον έξω κόσμο. Ο αποκλεισμός τους γίνεται αληθινό μαρτύριο καθώς συνειδητοποιούν ότι ανάμεσά τους βρίσκεται ο "Ψυχοσυλλέκτης", ο μανιακός που εδώ και καιρό τρομοκρατεί την πόλη.

Ο παρανοϊκός εγκληματίας δεν σκοτώνει τα θύματά του. Με κάποιον άγνωστο τρόπο αιχμαλωτίζει τη θέλησή τους και παγιδεύει τις ψυχές τους. Τα θύματά του, όλα όμορφες γυναίκες, δεν βιάστηκαν, δεν βασανίστηκαν, δεν δολοφονήθηκαν. Στο τέλος όμως υπέκυψαν... Κανένας δεν γνωρίζει τη μέθοδο που χρησιμοποιεί για να παγιδεύει τις ψυχές των θυμάτων του. Κανένας δεν γνωρίζει τα μαρτύρια που αυτά περνούν στα χέρια του. Κανένας δεν γνωρίζει με ποιον τρόπο μπορούν να ελευθερωθούν οι δύστυχες ψυχές. Ένα μόνο πράγμα είναι γνωστό: οι αλλόκοτοι γρίφοι που αφήνει σε κάθε θύμα του.

Μπορεί κανείς να ξεφύγει από τη δύναμη του Ψυχοσυλλέκτη; Θα το μάθει μόνο όποιος τολμήσει να πάρει μέρος στο "Πείραμα".*

Ο Φίτσεκ συνεχίζει στο ίδιο κλίμα, δηλαδή η ιστορία περιστρέφεται γύρω από πρόσωπα και καταστάσεις που σχετιζονται με ψυχικές ασθένιες και νευροψυχολογικά φαινόμενα. Πιθανόν κάποιοι να το έχουν συνδέσει με την ομώνυμη γερμανική ταινία που διαδραματίζεται στις φυλακές αλλα δεν έχει απολύτως καμία σχέση.  Το Πείραμα είναι ένα βιβλίο που σου προκαλέι συνεχή ένταση. Αρχίζει πολύ δυναμικά και συνεχίζει έτσι μέχρι το τέλος.. Ενα ανατρεπτικό ψυχολογικό θρίλερ που κόβει την ανάσα και όπως μας έχει συνηθίσει ο συγγραφέας είναι εντελώς ανώφελο να κάνεις προβλέψεις αφού δεν πρόκειται να πέσεις μέσα! Προκλητικό, αγωνιώδες και ωμό πολλές φορές με εξαιρετική γραφή , -δεν σε αφήνει να το αφήσεις- στην κυριολεξία! Παράλληλα  όμως πρέπει να παραδεχτώ ότι δεν μου έφτασε, ο συγγραφέας μας δίνει ένα ασαφές και απότομο τέλος. Ήθελα κάποιες διεκρινήσεις ακόμη, με άφησε με ένα σωρό ερωτήματα! Κάτι το οποίο δεν συνέβη με την ΘΕΡΑΠΕΙΑ που κατά την γνώμη μου είναι καλύτερη από το Πείραμα.
Κυκλοφορεί επίσης το Πείραμα μνήμης το οποίο θα διαβάσω προσεχώς.. Εάν έχετε διαβάσει κάποιο από τα τρία πείτε μου την γνώμη σας..

14 σχόλια:

  1. Αγαπητη Αλεξια...μολις τελειωσα το ΠΕΙΡΑΜΑ του ΦΙΤΣΕΚ και πραγματικα εχω να πω ..πως μου αρεσε πολυ περισσοτερο απο την θεραπεια...ηταν πιο εντονο ..αυτος ο ανθρωπος με προκαλει να διαβασω ολα του τα βιβλια ωστε να μπω επιτελους μεσα στο μυαλο του...θεωρω οτι ειναι ενας απο τους πιο εφυεις συγγραφεις που εχω διαβασει...θα ηθελα επισης να σε ρωτησω αν μπορεσες να λυσεις τον γριφο...τον καθιστω απολυτα επιτυχιμενο μονο κ μονο επειδη εθεσε κατι τετοιο στο βιβλιο του ...φυσικα οπως ειπες και εσυ ειναι εντελως ανωφελο κανεις να προβλεψει το τελος...ε λοιπον αυτη ειναι η επιτυχια του ...αξιζει να ειναι συγραφεας αυτος ο ανθρωπος γιατι μπορει να μην καταφερε να με υπνωτισει κι ομως μπορεσε να με απηρεασει ψαχνωντας το e-mail που αποτυπωνεται στο κιτρινο χαρτακι!!!!!εχω διαβασει πολλα βιβλια αν και ειμαι μονο 15 χρονων..παρολαυτα συνεχιζω να διαβαζω γιατι ειναι κατι που δεν μπορω να αποβαλλω απο τον οργανισμο μου .Ο λογος που σου γραφω ειναι γιατι αποτελεσες η αιτια αναζητησης μου για αυτα τα δυο βιβλια και σε ευχαριστω προσωπικα που παρεχεις τετοιου ειδους ενημερωσει την οποια μπορουν να ασπαστουν οι λατρεις των βιβλιων!!!!Επισης,αξιοσημειωτο ειναι το γεγονος οτι το βιβλιο του ΦΙΤΣΕΚ μας καθιστα ικανους να νιωσουμε την εκπληκτικη και δυσευρετη δυναμη της εντασης που μπορει και αποπνεει μεσα απο την συγγραφη του ...ελπιζω ολοι οσοι αναζητουν μονοπατια στον κοσμο των βιβλιων να βρεθουν αντιμετωποι με ενα τοσο δυναμικο βιβλιο που καταρριπτει καθε κθτταρο του εγκεφαλου ο οποιος προσπαθει να συλλαβει τετοιου ειδους εκφραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Κατερίνα

    Χαίρομαι πολύ κορίτσι μου όχι μόνο επειδή όπως λές ήμουν η αιτία να τα διαβάσεις αλλά και επειδή σου άρεσαν τόσο! Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και εύχομαι ν τα λέμε συχνά!

    Όσο για τον γρίφο απ'όσο ξέρω είναι είτε μια άγκυρα είτε ένα boomerang οι απόψεις διίστανται! εμένα μου ταιριάζει περισσότερο η άγκυρα...

    Ο Φίτσεκ πραγματικά είναι απίστευτος! Προσωπικά η θεραπεία μου άρεσε περισσότερο αλλά γούστα είναι αυτά οπότε κατανοώ απόλυτα την προτίμηση σου!

    Συνέχιζε να διαβάζεις Κατερίνα..είναι ότι καλύτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει η απαντηση στο τελος τ βιβλιου στις ευχαριστιες.. Ενα απο τ 2 είναι οπως ειπες.. Δεν θ σ πω ποιο.. :p

      Διαγραφή
  3. εννοειται οτι θα συνεχισω...εγω πιστευω οτι ειναι η μνημη και καλα οτι κατι το οποιο θες να θυμηθεις σε μια στιγμη η οποια ειναι σημαντικη αλλα δεν σου ερχεται και τελικα ...καταληγεις να το θυμασε οταν πλεον σου ειναι αχρηστο!!!!τι να πω...τελικα αυτος ο ανθρωπος καταφερε να μας προβληματισει!!!!!μπραβο του!!!!!!οσο για την σελιδα σου τα περισσοτερα βιβλια που εχεις αναρτησει τα εχω διαβασει και ειναι φανταστικο αυτο που εχεις δημιουργησει!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αχ σε ευχαριστώ πολύ! Είναι πολύ ωραίο να ανταμείβονται οι κόποι σου με αυτόν τον τρόπο!
    Χαίρομαι που συμπίπτουν τα γούστα μας γιατί αυτό σημαίνει οτι θα τα λέμε συχνά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. βεβειως και θα τα λεμε!!!!!!ειμαστε λιγοι στον κοσμο των βιβλιων!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητή Αλεξία,
    Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι το τέλος του ήταν κάπως απότομο...Θα προτιμούσα να είχε ξεκαθαρίσει τα πάντα όπως στο θεραπεία.
    Πάντως, να πω την αλήθεια, με εξέπληξε το post it! Το θεώρησα πολύ καλό τρικ!
    Ετοιμάζομαι να ξεκινήσω και το Πείραμα Μνήμης. Θα σου πω εντυπώσεις!
    Τέλος, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω ολόψυχα για τις πολύτιμες πληροφορίες που παρέχεις στους λάτρεις βιβλίων αυτού του είδους.
    Συνέχισε την πολύ καλή δουλειά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ανώνυμε τι να πω? σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! με συγκινείς!
    Το post it και μένα μου άρεσε! ήταν πολύ έξυπνο!
    περιμένω εντυπώσεις λοιπόν από πείραμα μνήμης γιατί και εγώ ήθελα να το διαβάσω σύντομα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Agapiti alexia, Mipos gnorizeis ean kapoio ap ta alla vivlia tou fitsek ektos (therapeia, peirama, peirama mnimis) exei metafrastei sta ellinika? O tipos den pezete
    Eyxaristo
    Steile m sto spetsas@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα, είναι το πρώτο βιβλίο τέτοιου τύπου που διαβάζω και μου άρεσε πολύ. το post it στο βιβλίο τι σημαίνει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ πάλι θα ήθελα να ρωτήσω σε όποια σελίδα βρήκατε το κίτρινο χαρτάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ενταξει... Ψαρωσα με το post it! Ετυχε να το δω μολις πηρα το βιβλιο στα χερια μου και ημουν ετοιμη να παρω τηλέφωνο στο βιβλιοπωλείο που μου το εστειλε γιατι σκεφτηκα πως θα ειναι σημειωση καποιου υπαλληλου και θα τη χρειάζεται!
    Χαχαχαχα! Εξυπνο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα, εγώ είδα το χαρτάκι στην αρχή του βιβλίου χωρίς να καταλάβω εκείνη τη στιγμή τη σημασία του, και το πέταξα... Γνωρίζει κάποιος ποιο ήταν το email?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. το χαρτακι αυτο ηταν στη σελιδα 326 κανονικα. μεσα στο βιβλιο αναφερεται ο συγγραφεας για ενα email. Και αυτο το email ειναι το χαρτακι που εχεις στα χερια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...