Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΟΜΟΡΦΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ - ΚΑΜΙ ΓΚΑΡΣΙΑ & ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ ΣΤΟΛ


ΟΜΟΡΦΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ: ΚΑΜΙ ΓΚΑΡΣΙΑ & ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ ΣΤΟΛ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ : ΠΛΑΤΥΠΟΥΣ

Το εξώφυλλο του συγκεκριμένου βιβλίου καθώς και ο τίτλος του ήταν σχεδόν αρκετά..όταν διάβασα και το οπισθόφυλλο πείστηκα να το διαβάσω! Πρίν όμως μπω στο θέμα σας μεταφέρω τη σύνοψη από το οπισθόφυλλο:

*Δεν υπήρχαν εκπλήξεις στην Επαρχία Γκάτλιν. Τουλάχιστον αυτό νόμιζα. Όπως αποδείχθηκε, έκανα πολύ μεγάλο λάθος.
Υπήρχε μια κατάρα.
Υπήρχε μια κοπέλα.
Και στο τέλος,
υπήρχε ένας τάφος.

Η Λένα Ντουκέιν δεν μοιάζει με κανέναν στη μικρή πόλη του νότιου Γκάτλιν, και πασχίζει να κρύψει τη δύναμή της και μια κατάρα που στοιχειώνει την οικογένειά της για ολόκληρες γενιές. Αλλά ακόμα και μέσα στους πνιγμένους στα χορτάρια κήπους, στους θολούς βάλτους, και τις μισογκρεμισμένες ταφόπετρες του ξεχασμένου Νότου, ένα μυστικό δεν μπορεί να μείνει για πάντα κρυφό.

Ο Ίθαν Γουέιτ, ο οποίος μετράει τους μήνες μέχρι να μπορέσει να δραπετεύσει από το Γκάτλιν, στοιχειώνεται από όνειρα με ένα όμορφο κορίτσι που δεν έχει δει ποτέ. Όταν η Λένα μετακομίζει στην πιο παλιά και διαβόητη φυτεία της πόλης, ο Ίθαν νιώθει μια ανεξήγητη έλξη για αυτήν και είναι αποφασισμένος να ανακαλύψει τι είναι αυτό που τους ενώνει.

Σε μια πόλη χωρίς εκπλήξεις, ένα μυστικό μπορεί να αλλάξει τα πάντα.*

Ακόμη ένα μυθιστόρημα που ανήκει στη λογοτεχνία του φανταστικού! Η ιστορία διαδραματίζεται στο Γκάτλιν, μια μικρή και ήσυχη επαρχία του Αμερικανικού νότου.  Όλα θα αλλάξουν όμως όταν στη πόλη θα εμφανιστεί η παράξενη έφηβη Λένα Ντουκέιν. Η Λένα είναι μια Κάστερ, κληρονόμος μιας αρχαίας παράδοσης, η οποία θα μαγέψει τον Ήθαν Γουέιτ αλλά και θα μαγευτεί από αυτόν. Θα γεννηθει ένας σκοτεινός εφηβικός έρωτας μέσα από ένα γοτθικό σκηνικό.
Άκρως ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα με ζωντανές περιγραφές, γοητευτικούς χαρακτήρες και γρήγορη πλοκή. Χωρίς να διεκδικεί την πρώτη θέση στην καρδιά μου ήταν μια ευχάριστη και ανάλαφρη συντροφιά όσο το διάβαζα. Ότι πρέπει να διαβαστεί μετά από ένα θρίλερ, ένα αστυνομικό ή ένα βιβλίο που για κάποιο λόγο σε κούρασε..Τα ΟΜΟΡΦΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς "Τα χρονικά των Κάστερ" και ακολουθεί το ΟΜΟΡΦΟ ΣΚΟΤΑΔΙ το οποίο φυσικά διάβασα και θα του αφιερώσω οπωσδήποτε μια ανάρτηση!

Πάρτε μια γεύση!

13 σχόλια:

  1. Πραγματικά είναι ένα πολύ ανάλαφρο και ωραίο βιβλίο. Ότι πρέπει για να χαλαρώσεις. Θα αγοράσω σίγουρα και το δεύτερο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ valia

    πράγματι χαλαρωτικό! και το επόμενο επίσης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παιδια δεν ξερω γιατι αλλα το συγκεκριμενο δεν με συγκλονησε!!!!δεν ξερω αν φταιει το γεγονος οτι οι συγγραφεις ειναι δυο ..αρα εχουμε να κανουμε με δυο διαφορετικα μυαλα..παρολαυτα δεν με ενθουσιασε και βρισκω τον τιτλο παραπλανητικο για ενα τοσο βαρετο και ανουσιο περιεχομενο!!επισης δεν μου αρεσαν καθολου οι χαρακτηρες...πολυ αθωοι και ευαλωτοι οι περισσοτεροι απο αυτους...και ασκοπο ειναι και το γεγονος οτι σε καθε επομενο βιβλιο το τελος δεν ερχεται ποτε...πραγματικα το θεωρω απο τα πιο αποτυχημενα (σε ενταση )βιβλια που εχω διαβασει...και γιαυτο δυστηχως δεν αγορασα και το δευτερο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. όπως λέω και εγώ πιο πάνω δεν διεκδικεί την πρώτη θέση στη καρδιά μου αλλά παρόλα αυτά μου φάνηκε ευχάριστο..
    Βέβαια εάν δεν σου άρεσε μην προβληματίζεσαι..βουρ για το επόμενο! Αυτή είναι η χαρά της λογοτεχνίας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμενα παντως Αλεξια μου αρεσε..το βρηκα πολυ πρωτοτυπο κ διαφορετικο απο αλλα του ειδους κ εχω ξεκινησει τωρα οπως ξερεις το 2ο! Νομιζω πως το 1ο βιβλιο ειναι τοσο πολυδιαστατο που ειναι δυσκολο να καταπιαστεις με ολα οσα συμβαινουν ξεχωριστα κ βρισκω πως ο τιτλος "ομορφα πλασματα" δεν θα μπορουσε να ειναι πιο αντιπροσωπευτικος...δεν θα ελεγα οτι ειναι απο τα πιο αγαπημενα μου βιβλια ωστοσο μ'εκανε να αφεθω στον κοσμο των Καστερ,στο γοτθικο περιβαλλον,στο παρελθον κ το παρον του Γκατλιν,στους πολυδιαστατους χαρακτηρες με ολα τα μυστικα που τους περιβαλουν...γεματο απο μυστηριο κ εκπληξεις που αν μη τι αλλο διαβαζα χωρις να βαρεθω!
    Πραγματικα δεν ξερω τι αλλο μπορει να μου προσφερει το 2ο που να μην το εχει κανει ηδη το 1ο αλλα θα το μαθω στη συνεχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η αλήθεια είναι ότι το πρώτο σε εισάγει για τα καλά στην υπόθεση και σου παρουσιάζει όλες σχεδόν τις πλευρές της υπόθεσης.. αλλά μην βιάζεσαι θα δεις ότι έχει να δ΄ώσει και το δεύτερο! περιμένω εντυπώσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αλεξια..μετα απο τοσα που ειχανε συμβει στο 1ο βιβλιο δεν πιστευα οτι θα ειχε κατι παραπανω να δωσει το 2ο..αν κ με χαλασε λιγο σε καποια σημεια οπως αυτο στο τελος με τα 18 φεγγαρια..το θεωρησα παρατραβηγμενο,"σαν να λεμε αντε παλι απ την αρχη"...μ αρεσε ακομη περισσοτερο απο το 1ο! Ειχε πολλες ανατροπες κ φυσικα περιμενω να δω τι θα συμβει στη συνεχεια με τον Λινκ αλλα κ την Ριντλευ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ χαίρομαι που σου άρεσαν!
    εγώ να πώ την αλήθεια μου δεν τρελάθηκα με το Χάος. Τα άλλα μου άρεσαν πολύ! Βέβαια δεν έχω διαβάσει ακόμη την λύτρωση αλλά οκ..θα γίνει και αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αλεξια η Ομορφη Λυτρωση προσωπικα μ'αρεσε παααααρα πολυ,ηταν πολυ συγκινητικο αλλα οκ ειναι θεμα γουστου παντα!!!!!
    Το Χαος δεν μπορω να πω οτι δεν μου αρεσε απλα οχι οσο τα υπολοιπα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα διαβάσω και εγώ την λύτρωση και θα τα πούμε σε άλλη βάση! πάντως χαίρομαι που σου άρεσε τόσο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Nα το διαβασεις μιας κ ειναι κ το τελευταιο! περιμενω την γνωμη σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. πραγματικα, το βιβλιο ειναι ηπεροχο, αλλα η ταινια ειναι αθλια. δεν εχω ξαναδει τοσο ασχετη απο το βιβλιο ταινια. ^_~

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...