Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

VAMPIRE ACADEMY 1


VAMPIRE ACADEMY ( βιβλίο 1)
Συγγραφέας: ΡΙΣΕΛ ΜΗΝΤ
Εκδόσεις: INTROBOOKS


αυτή τη σειρά την ξεκίνησα παρακινούμενη από τις κριτικές που διάβαζα στο ίντερνετ οι οποίες ήταν πολύ καλές. Και επίσης επειδή εκείνη την περίοδο είχα διαβάσει κάποια βιβλία που ήταν κουραστικά και ήθελα κάτι ελαφρύ και χαλαρωτικό και πάντοτε τα βιβλία που κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας με χαλαρώνουν. 


Περιγραφή:
*  Μπορεί η πραγματική φιλία να μας προστατεύσει από αθάνατους εχθρούς;

Η πριγκίπισσα Λίζα Ντραγκομίρ ανήκει στους βασιλικούς γόνους των Μορόι, των θνητών βρικολάκων, και είναι παντοτινά δεμένη με τις μαγικές δυνάμεις της γης. Χρειάζεται συνεχή προστασία από τα Στριγκόι, τους πιο άγριους και επικίνδυνους βρικόλακες, εκείνους που δε θα πεθάνουν ποτέ.
Η Ρόουζ Χάθαγουεη είναι Νταμπίρ. Μέσα της κυλάει αίμα ανθρώπου και βρικόλακα, ένας πανίσχυρος συνδυασμός. Είναι η καλύτερη φίλη της Λίζα και έχει αφιερώσει τη ζωή της σε έναν επικίνδυνο σκοπό, την προστασία της Λίζα από τα Στριγκόι, που επιθυμούν πάση θυσία να την κάνουν δική τους.
Έπειτα από δύο χρόνια παράνομης ελευθερίας, η Ρόουζ και η Λίζα θα εντοπισθούν και θα μεταφερθούν με το ζόρι στα απάτητα δάση της Μοντάνα όπου βρίσκεται η Ακαδημία του Αγίου Βλαντιμίρ. Η Ρόουζ θα συνεχίσει την εκπαίδευσή της ως Νταμπίρ. Η Λίζα θα ξαναγίνει η Βασίλισσα της ελίτ των Μορόι. Ένα είναι σίγουρο. Η επιστροφή των δύο κοριτσιών στην Ακαδημία θα ραγίσει καρδιές.
Αν και ο φόβος έκανε τη Λίζα και τη Ρόουζ να το σκάσουν από την Ακαδημία του Αγίου Βλαντιμίρ, πίσω από τις σιδερένιες πύλες της Ακαδημίας, οι κίνδυνοι που τις απειλούν θα γίνουν ακόμη περισσότεροι. Εδώ, η ισορροπία στην τάξη των γαλαζοαίματων Μορόι στηρίζεται σε απερίγραπτες τελετουργίες, ενώ η μυστικοπάθεια και η αγάπη τους για τη νύχτα δημιουργούν έναν αινιγματικό κόσμο γεμάτο πολύπλοκες κοινωνικές σχέσεις. Η Ρόουζ και η Λίζα θα πρέπει να επιζήσουν στον επικίνδυνο αυτό κόσμο, να έρθουν αντιμέτωπες με τον πειρασμό του απαγορευμένου έρωτα και κυρίως να βρίσκονται πάντοτε σε εγρήγορση, γιατί αλλιώς τα Στριγκόι θα κάνουν τη Λίζα δική τους για πάντα.*


Με το συγκεκριμένο βιβλίο δεν μπορώ να πω πως ενθουσιάστηκα γιατί κατά την γνώμη μου υστερεί σε δράση και ρομαντισμό από ότι άλλα του είδους. Παρόλα αυτά μου έδωσε όσα χρειαζόταν για να αποφασίσω να συνεχίσω και με τα υπόλοιπα της σειράς. Αυτό κυρίως το στοιχείο που με κέρδισε είναι ότι δεν έχει κοινά σημεία με τα υπόλοιπα βιβλία του είδους (Λυκόφως, Θανάσιμα εργαλεία, Vampire Diaries κ.α.) , είναι εντελώς διαφορετικό! Η συγγραφέας έχει εμπνευστεί έναν κόσμο μοναδικό μέσα στον οποίο έχει τοποθετήσει τους ελκυστικούς χαρακτήρες της! Είναι ευκολοδιάβαστο και η πλοκή του είναι αρκετά γρήγορη. Δεν μπαίνω στη διαδικασία να πω αν είναι καλύτερο ή χειρότερο από άλλες σειρές απλά θα σας πω πως επειδή έχω διαβάσει και τα επόμενα, ότι το πρώτο βιβλίο είναι απλώς μια εισαγωγή και τα επόμενα είναι πολύ πολύ καλύτερα και πιο πλούσια!

Κυκλοφορούν επίσης:
Vampire Academy 5- Δεσμώτες ψυχών

Εάν τα έχετε διαβάσει πιο σας άρεσε περισσότερο? Εμένα νομίζω το τρίτο αλλά δεν έχω διαβάσει ακόμη το τελευταίο..Περιμένω την γνώμη σας!

18 σχόλια:

  1. Το vampire academy μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον και αυτήν την στιγμή βρίσκεται στην βιβλιοθήκη μου περιμένοντας υπομονετικά την σειρά του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @valia

    καλό είναι αλλά τα επόμενα πολύ καλύτερα Βάλια μου! Αντε καλή ανάγνωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγω διαβασει τα τεσσερα πρωτα και το τριτο ειναι και μενα το αγαπημενο μου . ειναι φανταστικη σειρα που με κανε να ερωτευτω τους ρωσους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ ελένη

    Ελένη μου καλησπέρα! συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! και μένα το αγαπημένο μου είναι το 3ο δες αν θές εδώ
    http://alexialibrarytales.blogspot.com/2011/04/vampire-academy-3.html
    αλλά και το πέμπτο είναι καταπληκτικό πρέπει να το διαβάσεις!
    http://alexialibrarytales.blogspot.com/2011/05/vampire-academy-5.html

    όσο για τους Ρώσους πράγματι! έχουν κάτι ελκυστικό σε αυτή τη σειρά..για να μην πω για τον αγαπημένο μου Ντιμίτρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε παρακολουθώ εδώ και καιρό..Είσαι εκπληκτική! Και μόνο με τις περιγραφές σου με έχεις κάνει να θέλω να διαβάσω πολλά απο τα βιβλία που αναφέρεις εδώ!
    Την συγκεκριμένη σειρά την έχω διαβάσει μέχρι το τρίτο βιβλίο και είναι φανταστική! Περιμένω με αγωνία να διαβάσω το 4ο ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Απορώ

    Σε ευχαριστώ πολύ! Με τιμούν τα λόγια σου!
    Εύχομαι ότι διάβασες να το απόλαυσες!
    να το διαβάσεις το τέταρτο και έχε στα υπόψη ότι 5 & 6 θα τα προμηθευτείς από Διόπτρα γιατί η Introbooks έκλεισε και τα δικαιώματα της σειράς τα πήρε η Διόπτρα! :)
    Σου εύχομαι πολλές απολαυστικές ώρες ανάγνωσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. H λίστα δώρων για τα γενέθλια μου είναι όλη για τα βιβλία που διάβασα εδώ μέσα και ενθουσιάστηκα! Ήδη μου έφεραν το πρώτο απο τους Άγγελους και την Σημαδεμένη και περιμένω το δεύτερο απο τους Άγγελους και την Μπελαντόνα! ;) χε χε

    Δυστηχώς δεν μπορώ να βρω ούτε το 4ο απο το Vampire Academy.. Ξέρεις εσύ μήπως που μπορώ να το βρώ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το τέταρτο ε? καθόλου εύκολο αλλά αν θέλεις να κοιτάξω αν μπορώ να σου το παραγγείλω?

    Καλές επιλογές έκανες! Καλή ανάγνωση! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συγγνώμη για την καθυστέρηση!!!
    Ναι αν μπορείς σε παρακαλώ ενημέρωσε με αν μπορείς να το βρεις και σε ποια τιμή! :) ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. aporw
    στείλε μου ένα μαιλ στο
    alexia.p@hotmail.com
    για να σου πω λεπτομέρειες κορίτσι μου..:)
    φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ειμαι στην αρχη του πρωτου βιβλιου και μου φαινεται αρκετα ωραιο!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμε που να περάσεις το τρίτο! Θα ξετρελαθείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ομγ εγω εχω παραγκειλει το 2 ,το 3 ο και το 6ο και μολις εντοπισα το 4ο καπου και θα το παρω το 5ο το εχω και το 1ο το εχω λατρεψει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πραγματικά έχω διαβάσει όλη τη σειρά vampire academy και το μόνο που σας λέω είναι ότι μου χρειάζεται ύπνος γιατί αυτά τα βιβλία με κράτησαν ξύπνια για πολλές όμορφες νύχτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 6 βιβλία μέσα σε τρεις ημερες!!!
    Σου λέει κάτι αυτό;;;
    Κολλημα απίστευτο η πρώτη φορά που διαβάζω αυτού του τύπου βιβλία και δυστυχώς μου τα δάνεισαν!!!
    Θέλω να τα έχω στη βιβλιοθήκη μου...!!!
    Αχ... τι πάθαμε !! Αχ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Έχω διαβάσει μέχρι και το τρίτο και πραγματικά για εμένα που έχω μια ιδιαίτερη αγάπη στα βιβλία που αφορούν τους βρυκόλακες είναι η μια από τις δυο αγαπημένες μου σειρές! Τα συναισθήματα τους και όλα αυτά που βιώνουν περνάνε "μέσα" μου και είναι σαν να τα βιώνω εγώ η ίδια. Το τρίτο βιβλίο είναι φανταστικό, και θα συμφωνήσω πως το πρώτο είναι μια εισαγωγή για να μας γνωρίσει αυτόν τον απίστευτο κόσμο των βαμπίρ! Το τρίτο βιβλίο στο τέλος του ήταν σαν να μου ράγισε κυριολεκτικά την καρδιά στα δυο, ένιωθα τον πόνο της Ρόουζ για την αλλαγή του πολύ αγαπημένου Ντιμίτρι σαν να μην ήμουν απλώς μια αναγνώστρια, και ως ότου να βρω τα επόμενα νιώθω ένα αποπνικτικό άγχος για το μέλλον τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...