Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

VAMPIRE DIARIES 2 - Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ



VAMPIRE DIARIES 2 - Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ : Λ. ΤΖ. ΣΜΙΘ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ : ΨΥΧΟΓΙΟΣ



Η Λ. ΤΖ. ΣΜΙΘ μας χαρίζει το δεύτερο βιβλίο της σειράς Vampire Diaries με τίτλο "Η αναμέτρηση".  Το βιβλίο αυτό το διάβασα αμέσως αφού τελείωσα το πρώτο βιβλίο της ίδιας σειράς με τίτλο Vampire Diaries 1 - Το ξύπνημα, του οποίου την κριτική θα βρείτε εδώ .  Σας μεταφέρω λοιπόν από το οπισθόφυλλο τα εξής:


*Η γοητευτική Έλενα, ο μελαγχολικός Στέφαν και ο σέξι Ντέιμον συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην Ιταλία της Αναγέννησης. Οι ζωές τους δε θα ήταν ποτέ ξανά οι ίδιες. Η Έλενα, μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις στο πρώτο βιβλίο της σειράς VAMPIRE DIARIES, θα συνειδητοποιήσει πολύ γρήγορα ότι το μοναδικό πράγμα που είναι πιο επικίνδυνο από το να είσαι ερωτευμένη με ένα βρικόλακα είναι να είναι παθιασμένοι μαζί σου δύο βρικόλακες, και μάλιστα εχθροί μεταξύ τους. Καθώς ο Στέφαν παλεύει να καταπνίξει τα συναισθήματά του για την Έλενα, ο Ντέιμον προσπαθεί επίμονα να κατακτήσει την καρδιά της. Μια σειρά από σκοτεινά γεγονότα θα αναγκάσουν την Έλενα να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή της για να σώσει τον έναν από τους αθάνατους αδελφούς και επίδοξους κατακτητές της. 

Το δεύτερο βιβλίο της σειράς έρωτα και τρόμου VAMPIRE DIARIES θα σας αφήσει με κομμένη την ανάσα.*


Η αλήθεια είναι ότι ο τίτλος του με είχε προετοιμάσει για μια διαφορετικού είδους αναμέτρηση, την οποία τελικά δεν συνάντησα. Η αναμέτρηση σχεδόν σε όλο το βιβλίο πραγματοποιείται σε δύο επίπεδα. Αρχικά μεταξύ της Ελένα και του Ντέιμον ο οποίος προσπαθεί να εισχωρήσει με κάθε δυνατό τρόπο στη ζωή της. Και έπειτα ανάμεσα στην Ελένα και στην Κάρολιν η οποία με την σειρά της προσπαθεί να ξεσκεπάσει το μυστήριο γύρω από τον Στέφαν. Η Ελένα προσπαθεί να αποκρύψει όλα αυτά από τον Στέφαν πράγμα που την οδηγεί συνεχώς σε αδιέξοδο. Τελικά όμως δεν συμβαίνει τίποτα το συνταρακτικό μέχρι να φτάσουμε στις τελευταίες σελίδες όπου η Σμιθ μας δίνει επιτέλους μια εξέλιξη η οποία μας κάνει να θέλουμε κι άλλο! Όπως και το πρώτο βιβλίο της σειράς είναι και αυτό ευκολοδιάβαστο με γρήγορη πλοκή, Είναι πολύ ευχάριστο ενώ δεν του λείπει φυσικά το πάθος και η ένταση η οποία κλιμακώνεται μέχρι την τελευταία σελίδα. Εάν το έχετε διαβάσει και εσείς περιμένω τα σχόλια σας.

ΥΓ Κυκλοφορεί ήδη το τρίτο βιβλίο της σειράς από τις ίδιες εκδόσεις με τίτλο VAMPIRE DIARIES 3 - H ΟΡΓΗ το οποίο θα διαβάσω πολύ σύντομα . Εάν  το έχετε διαβάσει ήδη πείτε μου την γνώμη σας..
Διαβάστε ένα απόσπασμα εδώ.

7 σχόλια:

  1. @peripetia

    Καλως όρισες στο "library tales.." !
    Πράγματι αρκετά καλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Αλεξία! Πολύ ενδιαφέρον το blog σου και με βιβλία που με ενδιαφέρουν! Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://fashiondream-eleutheria1988.blogspot.com/2011/04/colors-everywhere.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Βανέσσα

    Καλημέρα και σε σένα και καλωσόρισες στο "library tales..." χαίρομαι πολύ που έχουμε κοινά γούστα και ίσως θα μπορούσες να μου προτείνεις και εσύ κάποια βιβλία..όπως και να'χει θα χαρώ να τα λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η αναμέτρηση είναι ουσιααστικά ένας 'κρυφός' τίτλος αφού στην πραγματικότητα έχει να κάνει με την αναμέτρηση των πρωταγωνιστών με τους ίδιους τους εαυτούς τους αλλά και την ικανότητά τους να αντιμετωπίσουν ή όχι αυτά που έρχονται... Διάβασε το 3ο και θα με θυμηθείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Γιώτα μου τώρα με κάνεις να θέλω να τρέξω να το πάρω! Έτσι και αλλιώς το είχα στα προσεχώς αλλά μάλλον θα το ξεκινήσω άμεσα! Έχω τόσα πολλά βιβλία στο μυαλό μου να διαβάσω που κάποιες φορές δεν ξέρω από που να αρχίσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...