Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΚΟΤΣΥΦΟΚΙΣΣΑ


ΤΙΤΛΟΣ: ΚΟΤΣΥΦΟΚΙΣΣΑ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΣΟΥΖΑΝ ΚΟΛΙΝΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΛΑΤΥΠΟΥΣ


Η Κοτσυφόκισσα είναι το τρίτο και τελευταίο βιβλίο της σειράς "ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΙΝΑΣ" της αγαπημένης μας πιά Σουζάν Κόλλινς! Τι να πω γι'αυτό το βιβλίο? Θεωρώ πως ήταν μαγικό, η καλύτερη κατάληξη που θα μπορούσε να έχει η τριλογία! Πριν όμως επεκταθώ..ας δούμε λιγάκι το οπισθόφυλλο:


Ο συγκλονιστικός επίλογος της τριλογίας των Αγώνων Πείνας της Suzanne Collins

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΝΙΣ ΕΒΕΡΝΤΙΝ.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΝΕΚΡΗ;
ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΝΕΚΡΗ.

Η Κάτνις Έβερντιν, το φλεγόμενο κορίτσι, έχει επιβιώσει, αν και η πατρίδα της έχει καταστραφεί. Ο Γκέιλ έχει διαφύγει. Η οικογένεια της Κάτνις είναι ασφαλής. Ο Πίτα είναι αιχμάλωτος στα χέρια της Κάπιτολ. Η Περιοχή 13 πραγματικά υπάρχει. Υπάρχουν εξεγερμένοι. Υπάρχουν νέοι ηγέτες. Μια επανάσταση ξεδιπλώνεται.

Κατόπιν σχεδίου η Κάτνις διασώθηκε από την αρένα των βάναυσων και εφιαλτικών Εικοσιπεντάχρονων της Καταστολής, και κατόπιν σχεδίου εδώ και καιρό αποτελεί κομμάτι της επανάστασης χωρίς να το γνωρίζει. Η Περιοχή 13 έχει βγει από τις σκιές και σχεδιάζει να ανατρέψει την Κάπιτολ. Όλοι, όπως φαίνεται, είχαν συμμετοχή στην προσεκτική κατάστρωση των σχεδίων ?εκτός από την Κάτνις. 

Η επιτυχία της επανάστασης θα εξαρτηθεί από την προθυμία της Κάτνις να γίνει πιόνι, να δεχθεί να αναλάβει ευθύνη για αμέτρητες ζωές και να αλλάξει την πορεία του μέλλοντος της Πάνεμ. Για να το κάνει αυτό, θα πρέπει να παραμερίσει τα αισθήματα οργής και καχυποψίας που νιώθει.

Πρέπει να γίνει η Κοτσυφόκισσα των επαναστατών ?όποιο κι αν είναι το προσωπικό κόστος.*

Αυτό το βιβλίο, όπως ακριβώς και τα δύο προηγούμενα χαρακτηρίζεται από την απίστευτα γρήγορη πλοκή, τους εξαιρετικούς χαρακτήρες, τη συνεχή δράση και τις σοκαριστικές εξελίξεις που καθιστούν  σχεδόν αδύνατον να αφήσεις το βιβλίο από τα χέρια σου πριν φτάσεις στην τελευταία σελίδα! Οι περιπέτειες της αγαπημένης μας Κάτνις Έβερτιν συνεχίζονται και ο κίνδυνος αλλά και οι συνεχείς μάχες για την απελευθέρωση των περιοχών από την Κάπιτολ αποτελούν πια την σκληρή καθημερινότητά της. Πραγματικά είναι εθιστικό και θα σας κρατήσει ξύπνιους μέχρι να το τελειώσετε..Μερικές φορές σκέφτομαι ( ως αθεράπευτα ρομαντική που είμαι) πως θα ήθελα ένα άλλο τέλος για την Κάτνις, αλλά από την άλλη αυτά τα βιβλία δεν γράφτηκαν για να είναι ρομαντικά, γράφτηκαν για να μας σοκάρουν και να μας συναρπάσουν και το κατάφεραν φυσικά!! 
Μην χάσετε αυτή την καταπληκτική Τριλογία, αξίζει μια θέση σε όλες τις βιβλιοθήκες!

Πληροφορίες για τα δύο προηγούμενα θα βρείτε εδώ:

Πάρτε μια γεύση από την Κοτσυφόκισσα!


33 σχόλια:

  1. Φοβερο βιβλιο μιας και αυτην την φορα φευγουμε απο τα ορια της αρενας και στην θεση της μπαινει η πραγματικη Καπιτολ. Η Κατνις μπαινει στην καρδια του πολεμου και μας αφηνει με το στομα ανοιχτο.
    *spoiler*
    Οι θανατοι πολλοι αν και ηθελα καθολου τον θανατο του Φινικ. Αμεσως μολις μαθαινουμε οτι η Αννι που μονο σε εκεινον μπορει να βρει γαληνη ειναι εγκυος η Κολινς τον σκοτωνει :( Μας δειχνει ομως με φοβερο τροπο οτι ο πολεμος αφηνει πισω του δεινα που δεν σβηνουν που δεν σβηνουν ποτε. Ο επιλογος αρκετα διφορουμενος και συναμα λυπητερος. Εχω την εντυπωση πως ουτε και ο Πιτα αλλα και ουτε η Κατνις συνηλθαν ποτε ο Πιτα απο την πειρατεια και η Κατνις απο τον χαμο που προκληθηκε στην ζωη της. Αλλα αντιθετα η Κολινς μας δεινει δυο ψυχολογικα τελειως αδυνατους γονεις να μεγαλωσουν δυο παιδια που δεν Θα βρουν ποτε την ευτυχια.
    Ενα φοβερο τελος σε μια ακομα πιο φοβερη τριλογια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΕΙΑ Σ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΝ Κ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ!ΕΧΩ ΔΕΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ!ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΕΣΤΩ ΝΑ Μ ΔΑΝΕΙΣΕΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΥΘΕΝΑΑΑΑ!ΑΣ Μ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

      Διαγραφή
  2. @ gerry


    *spoiler*

    αυτό που εμένα προσωπικά με χάλασε περισσότερο ήταν ο ξαφνικός θάνατος της Πρίμ..αυτό δεν ήθελα να συμβεί με τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι το ιδανικό κλείσιμο σε μια ιστορία που είναι κάτι περισσότερο από σκληρή.
    Η ζωή δεν είναι παραμύθι και η συγγραφέας καλά έκανε και το οδήγησε εκεί, θυμίζοντάς μας ότι δεν είναι όλα άσπρα ή μαύρα, ότι οι επιλογές μας καθορίζουν το ποιοι είμαστε και το μέλλον μας και κάνοντάς μας να συνειδητοποιήσουμε ότι κάποια πράγματα είναι γραμμένα, δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με το παρελθόν μας.
    Απλά υπέροχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Γιώτα

    ναι Γιώτα μου και εγώ συμφωνώ απλά αυτό με σόκαρε λιγάκι δεν το περίμενα. Είμαι βλέπεις αθεράπευτα ρομαντική και δεν μπορώ να αντισταθώ στα happy endings, αλλά φυσικά το βιβλίο είναι απλά τέλειο έτσι ακριβώς όπως είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτή Αλεξία μου είναι και η μαγκιά της. Ότι κατάφερε να μας σοκάρει και να μας εκπλήξει εκεί που νομίζαμε ότι όλα θα κλείσουν τέλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και εγώ τις είχα τις ελπίδες μου αλλά έμεινα με το στόμα ανοιχτό! Ανατρεπτικό το τέλος όπως και όλη η σειρά βέβαια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιωτα συμφωνω απολυτα. Ενα happy end δεν θα ταιρειαζε σε μια τοσο σκληρη πραγματικοτητα. Θα εμοιαζε ξαφνικα με παραμυθι. Ισα ισα που σε καποιυς το τελος φανηκε αρκετα γλυκαναλατο. Ο επιλογος δεν θα μπορουσε να ειναι τελειωτερος. Τπσα νοηματα μεσα σε ολοκληρη την τριλογια εμφανιζονται σε λιγες μονο σειρες στον επιλογο. Και να σας δωσω παλι τα φωτα μου.:) Θα βγει σε ταινια στις 23 μαρτιου 2012 σε λιγοτερο απο ενα χρονο δηλαδη, τα γυρισματα θα ξεκινησουν το Μαιο και εχει ηδη γινει το καστ σε ολους τους βασικους ρολους. Μπορειτε να το ψαξετε λιγο εδω : http://www.facebook.com/thehungergamesmovie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεράσιμε, σε περιοδικό για σινεμά γράφω! Λες να μην το ξέρω; Χα, χα, χα...
    Έχω μάλιστα έτοιμο αφιέρωμα για την Τρίτη που θα μας έρθει. Αν μπεις τότε στο Cine.gr θα το δεις!
    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ gerry

    Μα τι θα έκανα χωρίς εσένα?? :-) Σε λιγότερο από ένα χρόνο? Τέλεια! Έχω περιέργεια να δώ τι καταλληλότητα θα έχει η ταινία..άνω των 13 υποθέτω αλλά άν έκαναν πιστή μεταφορά του βιβλίου θα έπρεπε να είναι άνω των 17, γιατί άλλο να το διαβάζεις και άλλο να το βλέπεις μπροστά σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Tο ξερω Γιωτα μου χθες σε εψαχνα κιολας στο cine.gr αλλα δεν σε βρηκα. Αν μπορεις να μου στειλεις ενα λινκ θα χαιρομουν. Αφιερωμα; Θα το δω οπωσδηποτε. Ηδη ανυπομονω.
    Αλεξια εχεις δικιο. Το σεναριο που το εγραψε η ιδια η Κολινς μαζι με τον Γκαρυ Ρος και τον Μπιλι Ρευ εχει βαθμολογηθει PG-13. Στην Ελλαδα Γιωτα εσυ που ξερεις και καλυτερα σε τι αντιστοιχει αυτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Gerry μου δες εδώ:

    http://www.cine.gr/contrib.asp?name=giota-p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεράσιμε αυτό σημαίνει δείκτης καταλληλότητας, 13 ετών και άνω.
    Όπως βλέπω, η Αλεξία μας ήδη σου έδωσε το link! :)
    Κάθε 2 Τρίτη, έχει και αφιέρωμα (αν και όσοι διαβάζετε το blog, χοντρικώς τα ξέρετε)! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες! Θα ριξω μια ματια σιγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ε είπα και εγώ μια φορά να σου δώσω τα φώτα μου!!! χιχι πάντα στη διάθεσή σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. re paidia exo mia periergeia!ego 9elo tin katnis me ton gkeil!9a einai mazi telika?
    sas parakalo peiteee m!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όχι... δεν θα είναι μαζί και πολύ καλά κάνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. χα, χα Γιώτα μου είναι προφανές ότι είσαι Team Πίτα! :)

    Ανώνυμε η Κάτνις μένει με τον Πίτα στο τέλος και ο Γκέιλ φεύγει για να γίνει στρατιώτης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητέ ανώνυμε φίλε,

    σου ζητώ συγνώμη που αφαίρεσα το σχόλιο σου, δεν το κάνω σχεδόν ποτέ αυτό αλλά αποκαλύπτεις πολύ σημαντικά στοιχεία της πλοκής και για κάποιον που δεν το έχει διαβάσει θα του καταστρέψουμε το σασπένς. Μην με παρεξηγήσεις εύχομαι να μας ξαναγράψεις.. μπορείς να αφαιρέσεις τα αποκαλυπτικά σημεία τύπου ποιοι έζησαν, ποιοι όχι και να το ξαναποστάρεις?
    Πάντως με βρίσεις σύμφωνη, και μένα το τέλος μου άρεσε πολύ, το βρήκα συγκλονιστικό!

    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κανένα πρόβλημα, δεν παρεξηγήθηκα, και με τα δίκια σου. Ήταν όντως συγκλονιστική τριλογία- και τώρα μεταφράζεται μιε νέα σειρά βιβλίων της Σουζάν Κόλινς, που είχε βγει στις ΗΠΑ πριν τους Αγώνες Πείνας. Λέγεται Γκρέγκορ ο Ανωχωρίτης, νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σε ευχαριστώ για την κατανόηση! Πες μας και το όνο μα σου βρε!

    Ναι πράγματι έτσι λέγεται, και τα πρώτα δυο ήδη κυκλοφορούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Νίκη λέγομαι. Έχω κάνει και αλλού σχόλια σε αυτό το blog ως ανώνυμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. καλύτερα να το γράφεις το ονομά σου για να μην σε αντιμετωπίζω κάθε φορά ως καινούρια.. ναι κατάλαβα ποια είναι τα δικά σου σχόλια! πρόσεχε γιατί κινδυνεύεις να μπείς στην παρέα! χα, χα, χα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ω, αλήθεια; χαχα! Α παρεμπιπτόντως, είμαι η ίδια ανώνυμη που έχει κάνει σχόλια στον Κουρδιστό Πρίγκιπα (την απορία για την ικανότητα εγκυμοσύνης της Τέσα, τη περίληψη της ΚΠ2, τα μαργαριτάρια του Γουίλ, του Τζέις, του Τζεμ και του Γκάμπριελ...) Και, καλή συμβουλή, από δω και π΄ρα θα γράφω το όνομά μου!
    Νίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. τλκ τι θα γίνει στο τέλος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το διάβασα μέσα σε 24 ώρες. Μου άρεσαν περισσότερο τα άλλα 2 βιβλία.
    Σε αυτό πάρα πολύ μελό απο την Κατνις στα όρια που θα πεις πόσο κατώτερη των περιστάσεων αποδείχθηκε, αρκετός πόλεμος,αρκετοί θάνατοι, αν και δεν συμπάθησα τον Φινικ άλλαξα γνώμη στο τρίτο βιβλίο και λυπήθηκα για τον άσχημο θάνατο που βρήκε. Τεράστια αδικία ο θάνατος της Πριμ και ακόμα μεγαλύτερη που δεν αποκαλύθηκε η πραγματική αλήθεια σχετικά με το ποιος έριξε τις βόμβες. Θεωρώ πως ο Γκέιλ έφυγε περισσότερο απο ενοχές σχετικά με το θάνατο τις Πριμ και στο τέλος μου δημιουργείται η εντύπωση πως η σχέση μεταξύ Πιτα και Κάτνις ειναι σαν μία σχέση συμβιβασμού παρά έρωτα.
    Ένα είναι σίγουτο πως η συγγραφέας περνούσε αρκετά μηνύματα σε όλο το βιβλίο και πάντα ,ε τον ένα ή άλλο τρόπο κέντριζε το ενδιαφέρον σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμε συμφωνούμε σε πολλά! ας πουμε και εγω πιστεύω ότι ήταν ένας συμβιβασμός.. ας μην αποκαλύπτουμε πολλά για εκείνους που δεν το διάβασαν αλλά και εγώ προτιμώ τα δυο πρώτα χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν μου άρεσε και αυτό! γενικά είναι μια πό τις αγαπημένες μου σειρές και πιστεύω ότι όλοι πρέπει να την διαβ'ασουν! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Θα ήθελα να ρωτησω αν ξέρετε κάποιο site που να πουλάνε το δεύτερο και τρίτο βιβλιο των Αγώνων Πείνας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...