Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ: ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΤΑΧΤΗΣ



Τίτλος: ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΤΑΧΤΗΣ
Συγγραφέας: ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΚΛΕΡ
Εκδόσεις: ΠΛΑΤΥΠΟΥΣ

Στο τέλος του πρώτου βιβλίου "Πόλη των Οστών" η συγγραφέας μας βομβαρδίζει με απιστευτες ανατροπές, κάτι που αναπόφευκτα μας οδηγεί στο επόμενο βιβλίο της σειράς "Θανάσιμα Εργαλεία" με τίτλο "Πόλη της Στάχτης".

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:

*Το μόνο που θέλει η Κλέρι Φρέι είναι να ξαναγίνει η ζωή της φυσιολογική. Πώς είναι όμως δυνατόν κάτι τέτοιο όταν είσαι μια Κυνηγός Δαιμόνων, η μητέρα σου έχει πέσει σε ένα ανεξήγητο κώμα, και μπορείς να δεις ξαφνικά έναν ολόκληρο κόσμο από λυκανθρώπους, νεράιδες και βρικόλακες; Η Κλέρι θα ήθελε να περνάει περισσότερο χρόνο με τον κολλητό της, τον Σάιμον. Όμως, οι Κυνηγοί των Σκιών δεν την αφήνουν, ειδικά ο πανέμορφος Τζέις, που μόλις έχει μάθει ότι είναι αδερφός της. Και η μοναδική ευκαιρία της Κλέρι να σώσει τη μητέρα της είναι να κυνηγήσει τον αποστάτη Κυνηγό Βάλενταϊν, που είναι μάλλον παράφρων, σίγουρα σατανικός, όπως επίσης και… πατέρας της. Όταν εξαφανίζεται και το δεύτερο από τα Θανάσιμα Αντικείμενα, η τρομερή Ανακρίτρια υποπτεύεται τον Τζέις. Θα μπορούσε πραγματικά ο Τζέις να προδώσει όλα όσα πιστεύει για να βοηθήσει τον πατέρα του; *

Η " Πόλη της Στάχτης" μου άρεσε πολύ πολύ περισσότερο από το πρώτο βιβλίο! Δεν ήταν απλά ευχάριστο..αλλά συναρπαστικό...τα συναισθήματά μου όσο το διάβασα άλλαζαν συνεχώς από χαρά σε λύπη, από ενθουσιασμό σε απογοήτευση, από προσμονή σε ανακούφιση! Πλουσιότερο σε όλα του από το πρώτο βιβλίο! Η γρήγορη πλοκή του και η συνεχής δράση σε κάνουν να γραπωθείς από το βιβλίο μέχρι να φτάσεις στην τελευταία σελίδα! Ο Τζέις και η Κλέρι θα μας αφήσουν να ανακαλύψουμε και άλλες πτυχές του χαρακτήρα τους ενώ θα μαγευτούμε από την φορτισμένη συναισηματικά ατμόσφαιρα που επικρατεί από την αρχή μέχρι το τέλος! Η Κασσάνδρα Κλερ μας ανταμείβει με συναρπαστικές εξελίξεις, αγωνία, ολοζώντανες περιγραφές, πλούσια συναισθήματα και δυναμική πλοκή...κάτι που μας οδηγεί πού αλλού; Φυσικά στην αναζήτηση του τρίτου βιβλίου της σειράς "Γυαλινη Πόλη" !




Πάρτε μια γεύση!


30 σχόλια:

  1. Καλά... αυτό κι αν είναι για να φας τα λύσσακά σου!!! Δεν είναι γαμάτη η σκηνή στην χώρα των ξωτικών;;; Και άλλη ξενέρα από εκεί στο τέλος... 'αφού θες να... θα είμαι μόνο...' (μην τα πω όλα και κάνω spoils) εκεί που 'ψήθηκε' το κορίτσι μας να πάει κόντρα στο κατεστημένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που μπορω να δω το θανάσιμα εργαλεία η πόλη της στάχτης ;

      Διαγραφή
    2. Που μπορω να δω το θανάσιμα εργαλεία η πόλη της στάχτης ;

      Διαγραφή
  2. αχ Γιώτα μου η σκηνή στη χώρα των ξωτικών είναι η αγαπημένη μου! Κυρίως γιατί δεν περιορίστηκε σε αυτό που ζήτησε η Βασίλισσα αλλά αφέθηκε!!! αχ πολύ ωραία σκηνή! Όσο για το τέλος..ε κάτι έπρεπε να γίνει για να μας οδηγήσει με ενδιαφέρον στην Γυάλινη πόλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γι' αυτή τη σκηνή του βιβλίου πεθαίνω κι εγώ! Έφαγε ο Σάιμον μια σκατούλα και ησύχασε! Χι, χι, χι...
    Πανέξυπνα στημένη!
    Ε, ναι... κάτι έπρεπε να αφήσει το τέλος αλλά ούτ λίγο αποχαιρετιστήριο μπαλαμουτάκι; :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ αστα βράστα Γιώτα μου..! Μα γιατί όλοι οι συγγραφείς τελευταία μας αφήνουν με την όρεξη??? ε? Γιατί??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμ... διάβασε τον "Μπρούτζινο Καβαλάρη" και τα άλλα πηδήματα... χα, χα, χα!!! Εκεί θα λες έλεος, όχι άλλο sex! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ ε ναι καβαλάρης όνομα και πράγμα χα, χα! Θα έρθει και η σειρά του!!
    Μετά από τόση στέρηση με όλους αυτούς τους σχεδόν πλατωνικούς έρωτες σε όλα αυτά που διαβάζουμε...δεν νομίζω οτι θα πώ "έλεος" Γιωτάκι μου αλλά "επιτέλους" !!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι και προχωρημένοι... σε ότι στάση μπορείς να φανταστείς το κάνουνε! Χα, χα, χα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πράγματι προχωρημένοι αν σκεφτεί καινείς ότι είναι εποχής σχετικά! 1ος παγκόσμιος ή κάνω λάθος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ κοντά έπεσα!! χα, χα, χα!

    όπως και να έχει είναι προχωρημένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυρό το βιβλίο μου άρεσε ακόμη περισσότερο από το πρώτο. Με έπεισε ότι αυτή η σείρα είναι από τις αγαπημένες μου. Να διαβάσω και το νύχτες χορού και μπαίνω στην γυάλινη πόλη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και εμένα μου άρεσε πολύ περισσότερο από το πρώτο εννοείται!!
    εγώ gerry θα το κάνω ακριβώς ανάποδα! Μόλις τελειώσω την Γυάλινη πόλη πιάνω τις βραδιές χορού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ δεν μπόρω να αντισταθώ στην Μευερ όποτε όση αγωνία και αν έχω κάνω υπομονή. Αρα θα σου πω πρώτος σχόλια εγώ για το βραδίες!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ναι! περιμένω πως και πως εντυπώσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ε...λοιπον εγω με αυτην την σειρα ειχα τρομερη εξαρτηση λογω του οτι ηταν απο τα πρωτα βιβλια που διαβασα και με επηρεασαν τοσο βαθια....παιδευομαι εδω και τρια ολοκληρα χρονια και ακολουθω πιστα την ροη τους!!!!εξαιρετικα ταλαντουχα η συγγραφεας αν και την ανακαλυψα εντελως τυχαια ως αρχαρια στον κοσμο των βιβλιων αλλα με αποζημειωσε!!!!ανυπομονω να βγει και το πεμπτο αν δεν κανω λαθος <> .βιβλια τα οποια αξιζαν να διαβαστουν μεσα σε ενα βραδυ!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πραγματικά καταπληκτική σειρά Κατερινάκι φυσικό είναι να κολλήσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. εμενα μου λες...με κατεστρεψε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Απολαυστική καταστροφή όμως!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλημέρα σε όλους. Φανταστική η Πόλη της Στάχτης!! Πραγματικά, κάνει βήματα μπροστά από το 1ο βιβλίο σε όλους τους τομείς! Με την εξέλιξη του Σάιμον σοκαρίστηκα πάντως.

    Αλλά ναι η σκηνή στο βασίλειο των ξωτικών είναι γαμάτη. Φουντώσαμε!!

    Είμαι όμως σίγουρη για δύο πράγματα. Μάλλον σίγουρη είμαι για ένα, για το άλλο είμαι σχεδόν σίγουρη.

    Κατάλαβα γιατί ο Σάιμον δεν έπαθε τίποτα στο τέλος (εκεί πάνω στο φορτηγάκι). Έχει να κάνει με αυτό που είπε η βασίλισσα Σιίλι. Μόνο που κανείς τους δεν το συνδίασε, μάλλον γιατί δεν έχουν καταλάβει το μέγεθος μιας τέτοιας πραγματικότητας και τι αλλαγές μπορεί να επιφέρει στον κόσμο τους!! Ουάου πάντως. Ήταν φοβερό γεγονός! Και είμαι πάνω από σίγουρη ότι έχω δίκιο! Οπότε δεν με πειράζει αν θέλει κανείς να το επιβεβαιώσει. Εντάξει με ένα ναι ή ένα όχι.

    Το δεύτερο για το οποίο είμαι σχεδόν σίγουρη είναι ότι κάποιο λάθος έχει γίνει με την Κλέρι και τον Τζέις. Ότι υπάρχει μια άλλη μυστική ιστορία που δεν την έχουν μάθει ακόμη και τελικά θα αποδειχθεί ότι... όλα μπορούν να πάνε καλά και όπως τα θέλουνε. Δεν ξερω. Σε κάποιες στιγμές από τα συμφραζόμενα είμαι σίγουρη ότι έχω δίκιο και σε κάποιες άλλες βλέπω ότι η θεωρία μου μπάζει και ότι όντως είναι...αυτό που είναι. Γαμώτο!

    Αυτά. Ανυπομονώ για το τρίτο. Και ανυπομονω να δω και την ταινία, γιατί πιστεύω ότι από μόνα τους τα βιβλία είναι συγκλονιστικές ταινίες δράσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Λοιπόν Ευάκι μου ήμουν σίγουρη πως όσο θα προχωράς με την σειρά τόσο περισσότερο θα κολλάς!
    Εμένα το πρώτο μου άρεσε αλλά δεν πέταξα και την σκούφια μου από το δεύτερο και μετά όμως ήμουν επίσημα φαν της σειράς!!!
    Όσο για τις λεπτομέρειες που αναφέρεις ας μην κάνουμε καλύτερα spoilers αλλά γενικά σου λέω ότι θα έρθουν πολλές ανατροπές!!!

    Η Γυάλινη πόλη θα σε ξετρελάνει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Geia sas paidia...exthes piga k eida ta thanasima ergaleia sto cinema...kai pragmatatika emeina me to telos...plz an exete diavasei ola ta vivlia tis seiras peite mou einai aderfia telika???? (eyxomai oxi pantws...:P )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. οχι δεν ειναι αδελφια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Doksa soi!!!! Den mporeite na fantastiste poso eixa ksenerwsei....thanks gia tin pliroforia!!! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αλεξακι πρεπει νατο δεις επειγόντως!!!!!
    Ονειρεμένη μεταφορά.μετα από τοσες αθλιοτητες ειναι ολα τα λεφτα. Μεχρι να ξεκινησει ετρεμα, κι οι υπολοιποι μεσα στηνγκρινια....χαλια ο τζεις, χαλια ο Σαιμον....Ε, λοιπόν ηταν τελειοοοοοο!!!!!!!
    Αγαπητέ ανωνυμε με τετοια φιλια!!!!!φυσικα και δεν ειναι αδελφια.....
    Μωρακι ο Βαλενταιν σκιζει!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Α, ξεχασα σου ειπα οτι το΄δα δυο φορές;;;;
    Η κορη μου ακομη βριζει χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Το είδα και είναι πράγματι εξαιρετικό! Ο Τζείς δεν με τρελαίνει σαν επιλογή ηθοποιού ούτε και μένα αλλά οκ δεν θα σταθώ σε αυτό είναι στην τελική μια λεπτομέρεια! Δύο φορές ε? ε εντάξει είσαι αλλοπαρμένη! χα, χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ποτε βγαινει η δευτερη ταινια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...