Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΑΓΓΕΛΟΙ 2 - ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ




Τίτλος: ΑΓΓΕΛΟΙ 2- TO ΜΑΡΤΥΡΙΟ
Συγγραφέας: ΛΟΡΕΝ ΚΕΪΤ

Εκδόσεις: ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Μετά το πρώτο βιβλίο της σειράς ΑΓΓΕΛΟΙ βιβλίο 1, το οποίο συμπάθησα αρκετά χάρηκα πολύ όταν έπιασα στα χέρια μου το δεύτερο βιβλίο! Ενθουσιάστηκα με το εξώφυλλο το οποίο είναι εξίσου μαγικό με το πρώτο! Ξεκίνησα να το διαβάζω με μεγάλη ευχαρίστηση και ανυπομονησία αφού ήθελα να μάθω τα πάντα για το παρελθόν της Λούς και του Ντάνιελ!

Από το οπισθόφυλλο σας μεταφέρω :

*Επίγεια κόλαση. Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η ζωή της Λους μακριά από το αγόρι της, τον Ντάνιελ. Τους πήρε μια αιωνιότητα να βρουν ο ένας τον άλλον, αλλά τώρα αυτός πρέπει να φύγει, προκειμένου να καταδιώξει τους Απόκληρους, τους αθάνατους που θέλουν να σκοτώσουν τη Λους. Ο Ντάνιελ κρύβει τη Λους στο σχολείο Σόρλαϊν, όπου φοιτούν οι Νεφιλίμ, οι απόγονοι έκπτωτων αγγέλων και ανθρώπων. Εκεί η Λους μαθαίνει τι είναι οι σκιές και πώς μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ως παράθυρα στις προηγούμενες ζωές της. Όσα περισσότερα μαθαίνει, όμως, τόσο μεγαλώνουν οι υποψίες της ότι ο Ντάνιελ δεν της τα έχει πει όλα, κρύβοντας κάτι επικίνδυνο. Κι αν η εκδοχή που έχει δώσει ο Ντάνιελ για το παρελθόν δεν είναι αληθινή; Κι αν το πεπρωμένο της Λους είναι να σμίξει με κάποιον άλλον;
Το δεύτερο μέρος της σειράς ΑΓΓΕΛΟΙ, εκεί όπου η αγάπη δεν πεθαίνει ποτέ.*

 Το πρώτο βιβλίο της σειράς με είχε αφήσει με πολλές απορίες κυρίως σχετικά με το παρελθόν της Λούς και του Ντάνιελ κάτι που ανυπομονούσα να μάθω μέσα από Μαρτύριο..δυστυχώς οι πληροφορίες έρχονται με το σταγονόμετρο και δεν ξεκαθαρίζει εντελώς το τοπίο..Μέσα από την εκπαίδευση της Λούς στο Σόρλάιν και τις συναναστροφές τους νέους της φίλους, μαθαίνουμε περισσότερα για τον μυστηριώδη και σκοτεινό κόσμο των Αγγέλων, των Δαιμόνων, των Νεφιλίμ και άλλων πλασμάτων.
Η Λούς εμφανίζεται πιο δυναμική και ριψοκίνδυνη από ποτέ, γεγονός που την κάνει ακόμη πιο συμπαθή στον αναγνώστη! Ο Ντάνιελ δεν αποκαλύπτει στη Λούς πολλά πράγματα για το κοινό παρελθόν τους αλλά ούτε και για την επερχόμενη μάχη όσο και αν του το ζητάει  γεγονός που όδηγεί την Λούς να προσπαθεί να ανακαλύψει μόνη της την αλήθεια, φλερτάροντας συνεχώς με τον κίνυνο! Η αγωνία και η δράση κάνουν την εμφάνισή τους λίγο πρίν το τέλος..Πιστεύω πως θα μπορούσε η ΚΕΙΤ να μας δώσει περισσότερη δράση και ένα πιο συνταρακτικό τέλος χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δεν μου άρεσε το βιβλίο! Αντεθέτως το βρήκα καλύτερο ακόμη από το πρώτο..Ελπίζω το τρίτο βιβλίο της σειράς με τίτλο ΤΟ ΠΑΘΟΣ να είναι ακόμη πιο συνταρακτικό! Αναμένεται να εκδοθεί τον Οκτώβριο σύμφωνα με τον εκδοτικό οικο. Ανυπομονώ να φτάσει στα χέρια μας γιατί σίγουρα θα είναι αυτό που θα μας λύσει όλες τις απορίες και κάτι μου λέει πως θα ξεπεράσει σε δράση, αγωνία και συναισθήματα τα δύο προηγούμενα!!! Άλλωστε αυτό μας λέει και ο τίτλος του!

Πάρτε μια γεύση από "ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ"

40 σχόλια:

  1. Αντιπροσωπευτικόταταο κείμενο για ένα βιβλίο που δε μπορείς να μην λατρέψεις!
    Τον καημένο τον Ντάνιελ... τραβάει τα ζόρια του και έχει τα τραβήγματά του και με τη Λούσι που είναι lost in space!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ Γιωτάκι μου!
    Πράγματι είναι σαφές οτι ο Ντάνιελ τραβάει ζόρια και είναι στα χαμένα ..αλλά λεπτομέρειες δεν ξέρουμε! γαμώτο! ήθελα να μάθω περισσότερα! άντε τώρα στην αναμονή μέχρι τον Οκτώβρη! :( δεν χόρτασα ήθελα κι άλλο! εσύ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kι εγώ ρε γαμώτο... τα λύσσακά μου έφαγα όταν το τελείωσα! Μα ήταν φινάλε αυτό;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έλα ντέ? κανένα κεφαλαιάκι ακόμη δεν μπορούσε να έχει? Αυτό όμως που ήθελα κυρίως να συμβεί είναι να έμενε η Λούς μόνη με τον Ντάνιελ και να της εξηγούσε τα πάντα! Πολλά ζητάω?? :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μακαρι να ειχε αλλα ο μαγευτικος τιτλος του βιβλιου ειναι φυσικα μαρτυριο και δεν γινοταν αλλιως:Ρ :) παντως για μενα αυτο και η εκστση ηταν τα καλυτερα απο ολα:') το συγκεκριμενο, ειχε κατι που με μαγεψε! ο τιτλος, το εξωφυλλο, η μαρτυρικη αναμονη της λους, δν 3ερω αλλα ειναι υπεροχο!

      Διαγραφή
  5. Εεε... εεε... πολλά... τι πολλά... ψιλοπράγματα! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χα, χα! :)
    ίσως να ανταμειφθεί η υπομονή μας σε λίγους μήνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Aλεξία διάβασα την κριτική σου αλλά σήμερα ήταν μια μεγάάάάλη μέρα και είμαι κουράσμενος να την σχολίασω τώρα. Αύριο μετά τους βαθμούς πρώι πρώι θα έρθω να σχολίασουμε. Γιώτα είδα το mail σου θα σου απαντήσω επίσης αύριο. Μην νόμιζεται πως σας ξέχασα :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άντε Γεράσιμε, να μας πεις και πως τα πήγες! Καλή επιτυχία! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Αμήν Γιωτάκι μου!!

    @ Gerry σε περιμένουμε ...να μας πεις και τον Γενικό!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Aλεξία διάβασα αποσπασματικά την κριτική σου μην κατασποιλεριαστω πριν καλά καλά διαβάσω το πρώτο, και φένεται ακόμη πιο ενδιαφέρον από το πρώτο. Την άλλη εβδομάδα μέτα την γυάλινη πόλη δηλαδή που με βλέπει από το ράφι και με προκάλει θα τα διαβάσω και θα σας πω σχόλια :)
    Λοιπόν η βαθμοί πήγαν τέλεια :)))
    Τρίτο τρίμηνο 19 και 12/13 στις εξετάσεις 19 3/9 και γενικό μέσο όρο 19 9/12 !!!! :)))
    Επίτέλους έφυγε και αυτό και τα πήγα τέλεια! Άξιζε ο κόπος και η αποτωξίνωση από το διάβασμα εξωσχολικών ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙ!!!!!!!!!!!!!! Πάντα τέτοια..... καλά πλάκα μας κάνεις;;; Είχες άγχος με τέτοιυς βαθμούς! Πάντα άξιος Γερασιμάκο και του χρόνου 20άρι! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπράβοοοοοο!!!!! άντε πάλι το τσάκωσες το αριστείο!!!!! αυτά είναι!!!
    Τώρα την αξίζεις και με το παραπάνω την χαλάρωση και να διαβάσεις όσα βιβλία θέλεις! Όσο για την Γυάλινη πόλη ανυπομονώ να μας πεις εντυπώσεις!!! θα τρελαθείς!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Eυχαριστώ Αλεξία και Γιώτα!!! :D όντως αυτό με το αρίστειο δεν το είχα σκεφτεί :)) Θα σας πω Αλεξία μου αρκει να βρω χρόνο να το διαβάσω. Έχω αφήσει 70 σελίδες από το νερό για ελέφαντες και το λιανίζω τώρα 3-4 μέρες! Δεν προλαβαινώ να διαβάσω καθόλου τις τελευταιες μέρες :(
    Αυτό με την χαλάρωση από την άλλη εβδομάδα το προβλέπω αλλά ανυπομόνω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πως σου φαίνεται Γεράσιμε το Νερό για Ελέφαντες??? καλό??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι να σου πω βρε Αλεξία ακόμη δεν αποφάσισα αν μου αρέσει ή όχι :| Η πλοκή είναι πολύ γλυκιά και έχει ενδιαφέρον-λατρεύω τα ζωά και μας τα παρουσιάζει με έναν μονάδικο τρόπο. Γενικά από μικρός φοβομουν το τσίρκο. Μην σου ακούγεται παράξενο, πραγματικά με φόβιζε το τσίρκο!! :D Οι κλοουν όλα αυτά τα ζώα μαζεμένα, το ότι τα χτυπάνε με το μαστιγίο ειδικά μου προξενούσε μια άσχημη αίσθηση. Αλλά όσο παράξενο και αν ακούγεται αυτό το βιβλίο με έκανε να το συμπαθήσω περισσότερο. Περιγράφει το τσίρκο σαν κάτι πολύ εξωτικό, σαν να είναι άλλος πλανήτης.
    Τα αρνητικα όμως είναι οτι η υπόθεση μέχρι σχεδόν και το κεφάλαιο εννέα-το μισό βιβλίο δηλάδη- προχωρούσε σχετικά αργά. Είχε ενδιαφέρον αλλά ένιωθα συνεχώς ότι κάτι πρέπει να συμβεί και δεν συνέβαινε. Από εκεί και πέρα όμως η πλοκή εξελίσεται ταχύτερα. Αυτό όμως δεν είναι το βασικό πρόβλημα του βιβλίου. Το ότι δηλαδή η πλοκή σε κάποια σημεία προχωράει λίγο πιο αργά από ότι ήθελα. Το βασικό πρόβλημα είναι η γραφή της Γκρούεν. Χρησιμοποιεί λίγο άκομψα τον ενεστώτα- η αφήγηση είναι παροντική πράγμα που με ξενίζει λίγο- και να σαν μην έφτανε αυτό δεν είναι ναι μεν παροντική αλλά ταυτόχρονα ομαλή όπως πχ στους αγώνες πείνας, είναι λίγο περίεργη λίγο ακόμψη. Κάθε φόρα που το πιάνω μου πέρνει αρκέτες σελίδες μέχρι τελικά να βυθίστω στην πλοκή. Εκτος αυτού χρησιμοποιεί σε κάποια σημέια τεράστιες προτάσεις. Μια παράγραφος δηλαδή συχνά αποτελέιται από δυο-τρεις προτάσεις.
    Γενικά όμως είναι ένα καλό βιβλίο. Από την στιγμή που με αποροφά η υπόθεση χάνομαι μέσα του, βγάζει μια γλυκήτητα, μια έξαψη ταυτόχρονα κάτι το τροπικό κάτι το μαγικό ίσως. Περιμένω να το τελείωσω να δω πως θα καταλείξει η ιστορία για να αποφασισώ αν τελικά τα θετικά υπερτερούν των αρνητικών. Πάντως αν σκέφτεσαι να το διαβάσεις σου προτείνω να το κάνεις, αξίζει να διαβάστει κα θα σου αρέσει από την στιγμή όμως που ξεπεράσεις τα κάποια αρνητικά κομμάτια. Νομίζω πως είναι ένα καλό βιβλίο απλα με κάποα αρνητικά κομμάτια.
    Η ταινία αλήθεια παίζεται στην Θεσσαλονική γιατί αν δεν κάνω λάθος η Odeon εκτός του ότι καθυστερησε απαράδεκτα την προβολή το έφερε και μόνο στην Αθήνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πω, πω να πώ την αλήθεια Γεράσιμε έτσι όπως το περιγράφεις λιγάκι με κούρασε η ιδέα! Μου την δίνει όταν η πλοκή κυλάει αργά...όσο αφορά στο τσίρκο..λόγω της αγάπης μου για τα ζώα με χαλάει η κακομεταχείρηση τους. Πέρα από αυτά όμως λέω να περιμένω να το τελειώσεις και να μου πεις την τελική σου άποψη και ίσως να του δώσω μια ευκαιρία! Η ταινία δυστυχώς όπως πολύ σωστά πληροφορήθηκες δεν θα παιχτεί στην Θεσσαλονίκη! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι να σου πω δεν θέλω να σε επηρέασω γιατί μπορεί τελικά το βιβλίο να σου αρέσει... Η πλοκή όντως κυλάει αργά όσο αναφόρα τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μισού του βιβλίου αλλά δεν μπορώ να παραβλέψω πως σε καθηλώνει προφανώς γιατί περιγράφει όλον αυτό τον κόσμο του τσίρκου με έναν μαγικό τρόπο. Προσωπικά σου είπα δεν με πειράζει που το βιβλίο κυλάει αργά σε κάποια σημεία αλλά με ενοχλεί η γραφή της Γκρούεν... Θα σου πω περισσότερα μόλις το τελειώσω γιατί θέλω να δω που θα καταλείξει όλο αυτό. Περιμένα την πλοκή προβλέψιμη αλλά τελικα έχει μεταφέρει την ιστορία σε μονοπάτια που δεν πέριμενα. Δεν είναι ένα εξαρετικό βιβλίο αλλά είναι αρκετά καλό.
    Η Odeon τελικά δεν έκανε διανομή της ταινίας, δειγματοληψία έκανε!! Και στην Αθήνα το έχει φέρει σε ένα δύο σινεμά, ευτυχώς ανάμεσα τους είναι και ένα πολύ κοντά στο σπίτι μου αρα θα την δω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γεράσιμε μου μην το λες..σε εμπιστεύομαι απόλυτα!
    Αν μου πείς οτι τα αρνητικά υπερτερούν θα το αφήσω γιατι όπως πολύ καλά ξέρεις η λίστα των βιβλίων που έχω για διάβασμα έχει τον ατελείωτο!!! άρα λοιπόν θα περιμένω να το τελειώσεις! Όσο για την Odeon έχεις δίκιο! αυτό δεν είναι διανομή! Απαράδεκτο! Αντε από Δευτέρα περιμένω να μου πεις!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γεράσιμε συγχαρητήρια για τους βαθμούς σου!
    Δεν είχα σκοπό να διαβάσω το "νερό για ελέφαντες" αλλά τα σχόλια σας μου κίνησαν την περιέργεια οπότε λέω να το βάλω και αυτό στην λίστα με τα βιβλία που θα διαβάσω! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Άντε αδελφούλα κάνε εσύ αν είναι την παλικαριά και αν σου αρέσει το διαβάζω και εγώ! χα, χα!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Βάλια ευχαριστώ πολύ! Αλεξία σιγά σιγά θα γνωρίσουμε όλη την οικογένεια; :) Βάλια χάρηκα! ;)
    Αλεξία εγώ ακόμη δεν το τελειώσα...Τς,τς,τς :) Χα,χα,χα! Ελπίζω απόψε... Να καταλάβεις χτες με το γάμο ξενυχτίσαμε τόσο που τώρα ξύπνησα :)
    Το αίμα και πάγος είναι καλό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @
    Γεράσιμε ακόμη δεν το τελείωσες??? τς τς τς και από μένα λοιπόν!
    χα, χα! μια από τα ίδια όμως γιατί και εγώ έχω ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μου με το αίμα και πάγος! Να σου πω την αλήθεια μέχρι στιγμής δεν έχω τρελαθεί...έχει πολλά flash back τα οποία είναι κουραστικά! και ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα το συνταρακτικό για να με κάνει να γραπωθώ από το βιβλίο...από την άλλη έχω ακόμη 500 σελίδες να διαβάσω..οπότε ίσως βελτιωθεί στην πορεία..το ελπίζω γιατί αν συνεχίσει έτσι...βαριέμαι και μόνο στην ιδέα!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αλεξία αστα και χτες ήρθαν και κάποιο φίλοι στο σπίτι και δεν διαβασα oύτε χτες σελίδα.50 σελίδες έμειναν που θα παέι θα το τελείωσω:)) Χμμ το αίμα και πάγος σκεφτόμουν να το διαβάσω και μάλιστα στις διακόπες αλλά είναι και τόμος και κουραστικό καήκαμε!! Περιμένω σχόλια... Πάντως από το απόσπασμα που είχε βάλει η πλατύπους στην ιστοσελίδα τους με είχε αιχμαλωτίσει.. Ελπίζω παρακάτω να γίνει καλύτερο ;)
    A και ξέχασα να σου πω κάπου έλεγε η πλατύπους ότι έχει μέσα και το στοιχείο του φανταστικού εμφανίστηκε ακόμη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. όχι γι'αυτό βαρέθηκα! τόσο μεγάλο που είναι φοβάμαι οτι θα εμφανιστεί μετά την μέση...σου λέω έχω διαβάσει 200 σελίδες και τίποτα δεν έχει συμβει ακόμη! και εγώ από την περιγραφή ενθουσιάστηκα και το πήρα..ελπίζω να αρχίσει σύντομα η δράση γιατί είχα υψηλές προσδοκίες από το βιβλίο! εκεί που διαβάζεις και αρχίζει λιγάκι να προχωράει η πλοκή και κάτι πάει να γίνει γυρίζεις σελίδα να να σου ένα ακόμη 5σέλιδο flash back ! ουφ και ουφ είμαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Χμμ κατάλαβα παρόλα αυτά σκέφτομαι να το διαβάσω καιρό τώρα. Ελπίζω να γίνει καλύτερο. Περιμένουμε μόλις το τελείωσει κριτικη ;)
    Τα flash back μερικές φόρες γίνονται πολύ κουραστικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Και εγώ το ελπίζω Γεράσιμε! άντε να δούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γεράσιμε χάρηκα και εγώ! :)
    Αλεξία μου, εγώ δεν έχω πρόβλημα να την κάνω την παλικαριά αλλά έχω τόσα πολλά βιβλία που θέλω να διαβάσω, που αν περιμένεις την γνώμη μου για να το ξεκινήσεις φοβάμαι πως θα πρέπει να περιμένεις αρκετά :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. χα, χα χα! οκ λοιπόν! τοτε θα την κάνω εγώ κάποια στιγμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. για!!!!λατρευω αυτου του ιδουσ τα βιβλια πολυ με κατακρινουν αλλα εγω συνεχιζω ακαθεκτη!!!αλλα θελω κι αλλα!!χαχαχα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @ Aνώνυμος

    Ο καθένας έχει τις δικές του προτιμήσεις στη λογοτεχνία! κανείς δεν πρέπει να κατακρίνει! Αλλα τι να πείς? συνέχισε να διαβάζεις υπάρχουν άπειρα του είδους που είναι αξιόλογα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. παιδια διαβασα το 3ο και πιστευω οτι ειναι πολυ καλυτερο και απο τα 2 προηγουμενα μαζι!!! αυτο το ταξιδι πισω στο χρονο μεχρι εκει που αρχισαν ολα μεσα απο τα ματια της λους και του ντανιελ ηταν μοναδικο, θα σας λυθουν ολες οι αποριες. τωρα περιμενουμε το 4ο και τελευταιο βιβλιο με τιτλο rapture που βγαινει τον ιουνιο στα αγγλικα, στα ελληνικα λιγο αργοτερα. ο καιρος μπορει να ειναι πολυς αλλα ευτυχως τον γεναρη κυκλοφορει μια bonus εκδοση με τιτλο fallen in love που αναφερεται σε 3 ερωτικα ειδυλλια που εκτυλισσονται αναμεσα στα γεγονοτα του passion και του rapture, τα ''ζευγαρακια θα ειναι: λους-ντανιελ(αναμενομενο), αριαν-ρολαντ(απ'την αρχη φαινοταν) και σελμπι-μαιλς(αυτο δεν ηταν και τοσο χτυπητο). τα εξωφυλλα του fallen in love και rapture εχουν γινει γνωστα και ειναι εξισου υπεροχα οπως ολα στη σειρα(προσωπικα αγαπημενο μου ειναι το 1 και το 2) και επισης εχει ανακοινωθει πως μεσα στο 2012 θα γινει ταινια το 1ο κεφαλαιο της σειρας με φαβορι για τον ρολο της λους την πανεμορφη(και περιπου συνονοματη) lucy hale

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ευχαριστούμε για όλες αυτές τις πληροφορίες!! Το Πάθος το έχω πάρει και θα το διαβάσω και εγώ μάλλον σε μερικές μέρες! Ανυπομονώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλημέρα σε όλους. Διάβασα και εγώ το μαρτύριο και μπορώ να πώ ότι ξεπέρασε το 1ο με διαφορά. Μου άρεσε πάρα πολύ. Θα συμφωνήσω Αλεξία ότι δεν μας λύνει απορίες (ή όσες θα θέλαμε) αλλά νομίζω ότι με αυτόν τον τρόπο νιώθουμε καλύτερα τα εσωτερικά διλήμματα της Λους, την απόγνωσή της, την περιέργειά της, δικαιολογούμε το ερωτικό της ειδίλιο με τον Μάιλς, κάτι που πιστεύω ότι αν είχε δοθεί αλλιώς (αν δηλ ξέραμε όλοι οι αναγνώστες από τι κόλαση περνάει ο Ντάνιελ σε όλο του το μεγαλείο) θα την είχαμε φάει ζωντανή τη Λους. Και όμως, όχι. Γιατί μπαίνουμε στη θέση της και έχουμε και μεις όλη αυτή την αμφιβολία να μας τρώει.

    Με τον Καμ ίσως δεν θα έπρεπε να σοκαριστεί τόσο πολύ, δεδομένου ότι βλέπει πώς είναι η Φραντζέσκα και ο Στίβεν, ο Ρόναλντ και η Άρια. Γιατί δηλαδή στα μάτια της να είναι ο Καμ το απόλυτο κακό; Η συμμαχία με το διάβολο;

    Επίσης θα προτιμούσα λίγες περισσότερες πληροφορίες για τον κόσμο των αγγέλων, το γενικότερο παρελθόν τους, τις δυνάμεις τους κλπ. Πολύ τσιγκούνικα και αυτά.

    Με τους απόκληρους τι σκατά παίζει; Μήπως δεν είναι τόσο κακοί όσο παρουσιάστηκαν; και αυτοί να σωθούν θέλουν.

    Μια παρατήρηση. Στην τελευταία σκηνή, όταν ο Μάιλς κάνει τα δικά του (ξέρετε τι εννοω) γιατί κανείς δεν βλέπει την πραγματική Λους να απομακρύνεται; Αφού ήταν μπροστά στα μάτια όλων. Λίγο το έχασα σε εκείνο το σημείο.

    Γενικά το βρήκα υπέροχο το βιβλίο. Σκοτεινό και θλιβερό. Για να δούμε παρακάτω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ευάκι χαίρομαι που σου άρεσε! Και εμένα μου άρεσε πολύ.. αν και με είχε ενοχλήσει λιγάκι το γεγονός ότι μας έλυσε ελάχιστες απορίες αλλά τι να κάνεις?

    Για την τελευταία σκηνή που λες με απατάει η μνήμη μου και δεν θυμάμαι να σου πω.. πιστεύω πως αν ψάξουμε γενικά τα βιβλία αυτής της σειράς θα βρούμε αρκετά φάουλ αλλά αν τα παραβλέψεις η γενική εικόνα είναι πολύ καλή! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. γεια σας αλε3ια :)
    εγω εχω διαβασει και τα 5 βιβλια και ομολογω, πως με σειρα προτεραιοτητας (ποιο μου αρεσε πιο πολυ) 6α τα εβαζα ετσι :
    η εκσταση, το μαρτυριο, το παθος, οι αγγελοι(1ο), ο ερωτας.
    πραγματικα η εκσταση ειναι το καλυτερο βιβλιο που εχω διαβασει...δραση περιπετεια αγωνιαα μελαγχολια..ολα οσα με συναρπασουν! και το τελος....μα τι τελος! πιο ανατρεπτικο δεν γινοταν!! υστερα το μαρτυριο ειναι ο τυπος του βιβλιου που μου αρεσειι..σκοτεινο..δραματικο...μελαγχολικο....με αναμονη και αγωνιαα..και φυσικα "μαρτυρικο" και τα αλλα 2 ηταν υπεροχαα αλλα δεν με εν6ουσιασαν οσο το 2ο και το 5ο:/ παρ'ολα αυτα, να λεμε την αλη6εια, ο ερωτας ηταν αποτυχιαα...το μονο καλο ηταν οτι σου εδειχνε την ιστορια απο μια αλλη πλευρα...που ενω εσυ υποτιθεται δεν την η3ερες...την 3ερεις! τελος παντων...απο μενα αυτη η σειρα οπως και ναχει παιρνει 5/5♥
    "γιαννηηηης"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Γειά σου βρε Γιάννη!
    με συγχωρείς για την καθυστερημένη απάντηση αλλά πρόσφατα έγινα μανούλα και έχω βγει λιγάκι εκτός προγράμματος!
    Πολύ χαίρομαι με τον ενθουσιασμό σου για την σειρά!
    η αλήθεια είναι ότι εμένα στην αρχή μου άρεσε πολύ και βιβλίο το βιβλίο άρχισα να χάνω κάπως το ενδιαφέρον μου.. θεωρώ πως στην αρχ΄ή η σειρά ήταν καταπληκτική αλλά στην πορεία κάπου το έχανε..ειδικά το προτελευταίο δεν μου πολυάρεσε δυστυχώς.. παρόλα αυτά αγάπησα τους χαρακτήρες και την ιστορία τους δεν το συζητώ απλώς θα ήθελα να γίνεται όλο και καλύτερη η πλοκή σε κάθε βιβλίο!

    τι άλλο σε έχει ενθουσιάσει??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...