Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ: ΓΥΑΛΙΝΗ ΠΟΛΗ


Τίτλος: ΓΥΑΛΙΝΗ ΠΟΛΗ
Συγγραφέας: ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΚΛΕΡ
Εκδόσεις: ΠΛΑΤΥΠΟΥΣ
Με αρκετή όρεξη ξεκίνησα να διαβάζω αυτό το βιβλίο, αφού το προηγούμενο "ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΤΑΧΤΗΣ"  μας άφησε μέσα στην αγωνία και στα ερωτηματικά! Η ΓΥΑΛΙΝΗ ΠΟΛΗ είναι το τρίτο βιβλίο της σειράς Θανάσιμα Εργαλεία! Και εκεί που νομίζαμε ότι η σειρά τελειώνει εδώ μαθαίνουμε ακολουθούν ακόμη τρία βιβλία ! Αλλά ας δούμε πρώτα την περίληψη πριν σας πω περισσότερα!


*Καθώς η Κλέρι ανακαλύπτει όλο και περισσότερα πράγματα για το παρελθόν της οικογένειάς της, αποκτά έναν αναπάντεχο σύμμαχο στο πρόσωπο του μυστηριώδη Κυνηγού, Σεμπάστιαν. Με τον Βάλενταϊν να συγκεντρώνει τις δυνάμεις του για να καταστρέψει όλους τους Κυνηγούς των Σκιών για πάντα, η μόνη ελπίδα των Κυνηγών για να τον νικήσουν είναι να συνεργαστούν με τους αιώνιους εχθρούς τους. Αλλά μπορούν τα Πλάσματα του Σκότους και οι Κυνηγοί των Σκιών να παραμερίσουν την έχθρα τους και να πολεμήσουν πλάι-πλάι; Και ενώ ο Τζέις συνειδητοποιεί πόσα πράγματα είναι τελικά διατεθειμένος να θυσιάσει για την Κλέρι, θα μπορέσει άραγε εκείνη να τιθασεύσει τις καινούριες της δυνάμεις προκειμένου να σωθεί η Γυάλινη Πόλη, όποιο κι αν είναι το τίμημα;
Η αγάπη είναι μια θανάσιμη δύναμη και τα μυστικά του παρελθόντος αποδεικνύονται εξίσου φονικά, καθώς η Κλέρι και ο Τζέις έρχονται αντιμέτωποι με τον Βάλενταϊν στο τρίτο βιβλίο της επιτυχημένης σειράς Θανάσιμα Εργαλεία.*

 Λοιπόν αυτό το βιβλίο είναι εξαιρετικό! Η ανάγνωσή του ήταν απολαυστική παρά τον μεγάλο όγκο του, 600 και πλέον σελίδες! Δεν με κούρασε ούτε για μια στιγμή αντίθετα η πλοκή κυλάει πολύ γρήγορα! Στο τρίτο αυτό βιβλίο της σειράς οι αποκαλύψεις είναι συνταρακτικές γεγονός που το κάνει τόσο συναρπαστικό που θα το λατρέψετε! Επιτέλους θα λυθούν όλες οι απορίες μας και όλα θα μπουν στην θέση τους! Φυσικά αυτό δεν θα γίνει καθόλου εύκολα αφού για άλλη μια φορά η Κλέρι και ο Τζέις θα δοκιμαστούν μέχρις εσχάτων..παράλληλα θα έρθουμε κοντά και σε άλλους χαρακτήρες και θα τους αγαπήσουμε ακόμη περισσότερο..τον Αλεκ και τον Σιμον για παράδειγμα. Η αγωνία και η αδρεναλίνη θα εκτοξευτούν για ακόμη μια φορά στα ύψη ! Και φυσικά τίποτα δεν τελειώνει ακόμη! Ευτυχώς για μας τα ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ θα συνεχιστούν με ακόμη τρία βιβλία! Το επόμενο θα ονομάζεται "Πόλη των Εκπτωτων Αγγελων" , πολύ ωραίος τίτλος καθώς επίσης όπως μπορείτε να δείτε έχει και ένα σούπερ εξώφυλλο! Το τέταρτο βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορίσει αυτό το καλοκαίρι!
Επιπλέον θα κυκλοφορήσει και μια επιπλέον πρίκουελ τριλογία
που θα ονομάζεται "ΔΕΜΟΝΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ" που χάρη σε αυτή θα μάθουμε πως ξεκίνησαν όλα μεταφέροντάς μας στο Λονδίνο του 1878! Ο πρώτος τίτλος θα είναι ο "Κουρδιστός Αγγελος " αν γίνει ακριβής μετάφραση του "Clockwork Angel" (πολύ ωραίος τίτλος και αυτός) και κυκλοφορεί και αυτό μέσα στο καλοκαίρι!  Αναμέμουμε λοιπόν με αγωνία την συνέχεια!


Πάρτε μια γεύση από το βιβλίο!




25 σχόλια:

  1. Χαίρομαι που σου άρεσε κούκλα μου αν και ήμουν σίγουρη! Φοβερό δεν ήταν εκεί, λίγο πριν το τέλος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και να ήταν φοβερό μόνο σε ένα σημείο..από την αρχή μέχρι το τέλος φοβερό ήταν! αλλά πράγματι όταν ανακάλυψαν την αλήθεια ήταν τέλειο! ακόμη όμως πλατωνικά...αμάν βρε παιδί μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι, καλά... ήταν όλο εκπληκτικό αλλά το τέλος είναι πολύ δυνατό, κυρίως συναισθηματικά!!!
    Αχ... αυτό το πλατωνικό μας ξέσκισε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αστα Γιωτάκι μου..πίστευα πια οτι στο 3ο βιβλίο θα γινόταν κάτι..αλλά που? Πάλι καλά που είχε όλα τα άλλα! Δράση, αγωνία, εξελίξεις, εκπλήξεις..και φυσικά συναίσθημα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Αν σε παρηγορεί πάντως Αλεξάκι μου, στο 4ο έχει πολύ και τακτικό μπαλαμούτι! Όχι sex αλλά από το τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. που τα έμαθες πάλι αυτά? έχεις καμια φίλη που προτιμάει να τα διαβάζει στα αγγλικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είπαμε Αλεξία... είμαι η ζαβολιάρα της παρέας! :P
    Πάντως ναι, έχω μια φίλη που σπουδάζει Αγγλική Φιλογολία οπότε για να κάνει και καμιά εξάσκηση, διαβάζει που και που κανένα και με αυτό δεν κρατιόταν. Το κατέβαζε, το διάβασε και μου τα ξέρασε όλα...
    Καλά... εκεί να δείτε με τη αγωνία και σαγόνι στο πάτωμα θα μείνετε και τι νύχι θα φάτε!!!
    Φανταστείτε (μικρό spoil) ότι σε μια φάση... 'φάσης' εμφανίζεται η Ιζαμπέλ και με πονηρό αγανακτισμένο ύφος τους λέει "Γιατί δεν πιάνετε κανένα δωμάτιο;" Χα, χα, χα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ααααα ωραία πολύ ωραία!!!!!
    επιτέλους να χαρούμε λίγο! Όσο για την αγωνία που λες χαίρομαι γιατί θα κρατηθεί το ενδιαφέρον μας στα υψη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι, ναι... μιλάμε έρχονται τα πάνω κάτω. Η μία ανατροπή μετά την άλλη.
    Ουσιαστικά είναι σα να το έχω διαβάσει, όχι μόνο γιατί μου έχει πει τόσα αλλά και γιατί με έπαιρνε τηλέφωνο και μου διάβαζε κεφάλαια ολόκληρα! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ανατροπές????? εγω αγωνία τώρα!!!
    ευτυχώς δεν θα περιμένουμε πολύ ακόμη!
    δεν πάει το μυαλό μου πουθενά όμως.. το μόνο που υποθέτω είναι οτι ο Τζόναθαν-Σεμπάστιαν είναι ζωντανός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ουουουουου........ τόσες που δεν θα αντέχεις!!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τέτοια να μου λες!!!!!
    έτσι με κάνατε και με τους Δεσμώτες και με είχε φάει η αγωνία μέχρι να το διαβάσω....
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χα, χα, χα... εγώ δεν έκανα τίποτα! Δεν το έχω διαβάσει! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν με ενθουσίασε και τόσο αλλά 2 είναι οι εκδοχές που εγώ έχω σκεφτεί για το επόμενο 1 ότι ο Τζεϊς θα βρίσκεται κάτω από το χέρι του Τζοναθαν και δεν θα αποκαλυφτεί στην Κλέρη και τους υπολοίπους και 2 ότι θα βασανίζει ο Τζεϊς την Κλέρη συναισθηματικά και θα αποκαλυφθεί τι του έχει κάνει ο Τζόναθαν. Τέλος εγώ πιστεύω ότι θα συμβεί το 1 αν το έχεις διαβάσει τότε μπορείς να με διαψεύσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λήδα προσωπικά τα θανάσιμα εργαλεία είναι μία από τις πιο αγαπημένες μου σειρές. Την θεωρώ μία από τις καλύτερες του είδους. Η Cassanda Clare είναι φοβερή σε αυτό που κάνει. Νομίζω πως θα πρέπει να δοκιμάσεις και την πρικουελ τριλογία(δηλαδή μια σειρά η οποία διαδραματίζεται στο ίδιο σύμπαν με τα θάνασιμα εργαλεία αλλά με διαφορετικούς χαρακτήρες και μας πάει 130 χρόνια πίσω) γιατί είναι εξίσου καταπληκτική.Έχει ήδη κυκλοφορήσει το πρώτο βιβλίο με τίτλο Κουρδιστός Άγγελος και το δεύτερο αναμένεται πολύ σύντομα εντος του Μαρτίου με τίτλο Κουρδιστός Πρίγκιπας.
    Στο επόμενο στα θανάσιμα εργαλεία πολή των έκπτωτων αγγέλων δεν θα συμβεί καμία από τις δύο θεωρείες που αναφέρεις. Νομίζω πως στα συγκεκριμένα βιβλία είναι γενικά αδύνατον να προβλέψεις τι θα συμβει ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Λοιπόν gerry πρέπει να ζητήσω ,από εσένα, ένα μεγάλο συγγνώμη:( Έκανα ένα τεράστιο λάθος δεν μιλώ γι'αυτό το βιβλίο αλλά για το επόμενο. Το internet μου είναι κάπως αργό άλλο πατάς και άλλο σου βγάζει. Τεσπα συμμερίζομαι την άποψη σου για την Cassandra και υποστηρίζω ότι είναι από τις καλύτερες αυτού του είδους! Αλλά ακόμα έχω αυτήν την μικρή θεωρία όπως κάθε αναγνώστης έχει για το επόμενο ανάγνωσμα μιας σειράς ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Λήδα μου δεν πειράζει λαθάκια γίνονται! Όταν λες το επόμενο εννοείς την πόλη των έκπτωτων αγγέλων?
    Πάντως πράγματι είναι καταπληκτική σειρά! Και ανυπομονώ και εγώ για το επόμενο!

    @Γεράσιμε συμφωνώ απόλυτα όσον αφορά τις προβλέψεις! Ότι και να σκεφτόμουν πάντα έπεφτα έξω! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καταπληκτική η Γυάλινη πόλη! Το ένα καλύτερο από το άλλο είναι ρε γαμώτο! Μας έχει κόψει την ανάσα. Όμως χαίρομαι που επιβεβαιώθηκα στις θεωρίες μου!!! Πρώτον, ότι ο Τζέις οφείλεται για το θέμα του Σάιμον, αν και πίστευα ότι θα γίνει ενας χαμός με τους βρικόλακες και θα τον κυνηγάνε όλοι μαζί για να του πιουν το αίμα (ευτυχώς καμία σχέση). Και δεύτερον το χαπι εντ της Κλέρι με τον Τζεις. Το ήξερα ρε γαμώτο!! Αλλα και πάλι δεν ήμουν σίγουρη, γιατί η θεωρία μου έμπαζε από χίλιες μεριές.

    Ευτυχώς όμως μας τα εξήγησε όλα η κασάνδρα. Τι ευχάριστο τέλος!! Επίσης, γούσταρα πολύ την ξαφνική εμφάνιση της Τζόσλιν! Ήταν μούρλια εξέλιξη, άσχετα αν την πήρε ο διάολος από την Κλέρι.

    Άλεκ-Μάγκνους, τι τρελό ζευγάρι! Και η ατάκα της Μάγια, όλα τα λεφτά "Πρέπει να κάνουμε και αυτό όταν δεθούμε με τους ρούνους", χαχαχα.

    Ο Λουκ είναι θεος και μου αρέσει πολύ και ο ηθοποιός που θα τον παίξει. Έπαιζε το βαμπίρ σε μια αγγλική σειρά που έβλεπα, στο Being Human.

    Το μόνο που με προβλημάτισε είναι ότι η Κλέρι γύρισε την πλάτη στη βασίλισσα Σιίλι. Ελπίζω να μην ήταν μοιραίο για την εξέλιξη. Και συ μωρή κάνε την χάρη, τί σου ζήτησε πια!

    Για το επόμενο βιβλίο, δεν μπορώ να προβλέψω τίποτα απολύτως. Με σοκάρετε με αυτά που γράφετε περί τρελών ανατροπών, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ τίποτα. Μου μοιάζει σαν να έχει ολοκληρωθεί η τριλογία εδώ (που δεν θα με χαλούσε από μία άποψη). Για να δούμε λοιπόν. Αύριο μάλλον θα το έχω και θα ξεκινήσω.

    Φιλιά σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 1ον: Πότε βγαίνει η Πόλη των χαμένων ψυχών;
    2ον: Ποιους απεικονίζουν τα εξώφυλλα; Να υποθέσω Τζεις στο 1ο, Κλέρι στο 2ο. Μετά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ευα εχει ανακοινωθει για τα μεσα Νοεμβρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ευάκι μου προχωράς με ταχύτατους ρυθμούς και σε συγχαίρω! Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε αν και δεν γινόταν και να μην σου αρέσει! :) Δεν σου λέω τίποτα για την πόλη των έκπτωτων.. το μόνο που θα σου πω είναι ότι είναι άκρως απολαυστική και ότι ο νόμος επιβεβαιώνεται! (ότι κάθε βιβλίο είναι ακόμη καλύτερο από το προηγούμενο)!

    Όσο για τα εξώφυλλα τώρα..
    λοιπόν έχουμε και λέμε:
    City of bones: Jace
    City of ashes: Clary
    City of glass: Sebastian
    City of fallen angels:Clary & Simon
    Clockwork Angel: Will
    Clockwork Prince: Jem
    Clockwork princess: Tessa

    Η πόλη των χαμένων μέσα στο μήνα λογικά θα βγει! αναμένουμε!! (σε αναμμένα κάρβουνα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ευχαριστώ Αλεξία και Ειρήνη για τις πληροφορίες.

    Ξέρεις, με έχει πιάσει μανία, λες και είμαι στο σχολείο, να καλύψω όλη την ύλη γιατί εχω μείνει πίσω. Χαχαχα. Αφού έτσι πως διαβάζω το ένα πίσω από το άλλο και μάλιστα πηδάω και από τη μία σειρά στην άλλη, νιώθω το κεφάλι μου έτοιμο να εκραγεί. Γιαυτό θέλω να τελειώνω με κάποια βασικά και μετά να αρχίσω χαλαρές επαναλήψεις για να τα απολάυσω.

    Αλήθεια ο Σεμπάστιαν ήταν στην Γυαλινη πόλη; Ουάου.

    Εντάξει, ο ηθοποιός που δεν θα παίξει τον Τζέις εμένα μου κάνει ένα κλικ. Έχει αυτά τα πονηρά κατεργάρικα ματάκια και του πάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ευακι να σαι καλα!
    Αν σου πω οτι δεν θυμαμαι λεπτομερειες με τα τοσα που διαβασα μετα τα θανασιμα...
    Μου φαινεται οτι θα χρειαστω μια επαναληψη πριν κυκλοφορησει κ το 5ο...
    Βασικα εγω εχω απογοητευτει απο αυτον που θα παιξει τον Τζεις αλλα την ταινια την περιμενουμε εννοειται πως κ πως...ειδικα τωρα που τελειωνει κ το Λυκοφως..:-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εύα μου μην μασάς θα την καλύψεις την ύλη σε χρόνο μηδέν! ούτε που θα το καταλάβεις! και μετά θα είσαι σαν εμάς τις υπόλοιπες που περιμένουμε..και περιμένουμε..και περιμένουμε να βγούν οι συνέχειες! απόλαυσέ το τώρα που μπορείς! χα, χα!

    και εμένα δεν μου άρεσε καθόλου ο Τζέις δυστυχώς.. είναι σαν κοριτσάκι ρε γαμώτη!

    Ειρήνη ακόμη δεν τελείωσε! Την Παρασκευή θα τελειώσει! χα, χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Παρακαλώ που μπορω να βρω τα βιβλία 3,4,5,6 ακόμα και σε κακη κατάσταση θελω να τα διαβάσω... ας με βοηθήσει κάποιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...