Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΓΟΣ


Τίτλος : Αίμα και Πάγος
Συγγραφέας : Ρόμπερτ Μασέλο
Εκδόσεις : Πλατύπους


Αυτό το βιβλίο το περίμενα καιρό! Το έβλεπα στα προσεχώς των εκδόσεων Πλατύπους για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.. μετά διαβάσαμε την περίληψη του βιβλίου, η οποία ήταν τόσο ενδιαφέρουσα που δεν μπορούσα να μην το πάρω...δυστυχώς όμως δεν έμεινα καθόλου μα καθόλου ικανοποιημένη... Πρίν όμως πούμε περισσότερα ας ρίξουμε μια ματιά στην εξερετικά ενδιαφέρουσα περιγραφή που λέγαμε:

* ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΓΟΣ
Ο δημοσιογράφος Μάικλ Γουάιλντ -ο κόσμος του οποίου καταρρέει από μια πρόσφατη προσωπική τραγωδία- ελπίζει πως μια αποστολή στο Νότιο Πόλο για ένα μήνα θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει τη θλίψη του. Εδώ, στο πιο αφιλόξενο μέρος στη γη, αναζητά την παρηγοριά� μέχρι που, σε μια βουτιά ρουτίνας στην πολική θάλασσα, ανακαλύπτει απροσδόκητα κάτι εντελώς διαφορετικό: ένα νεαρό ζευγάρι, αλυσοδεμένο και σφραγισμένο για πάντα σε ένα κομμάτι πάγου. Δίπλα τους βρίσκεται ένα σεντούκι γεμάτο με ένα παράξενο, και δυσοίωνο φορτίο.
Τώρα, στο ζοφερό αλλά πανέμορφο τοπίο παγόβουνων που τρεμοφέγγουν και ακατάπαυστου ήλιου, ο Μάικλ πρέπει να ξετυλίξει το μυστήριο του καταδικασμένου ζευγαριού.  Υπήρξαν τα αθώα θύματα του φόβου και της προκατάληψης -ή κάτι πολύ πιο σκοτεινό; Η αναζήτησή του θα τον οδηγήσει στους στρατώνες του Πολέμου της Κριμαίας και στα ανεξερεύνητα βάθη του Ανταρκτικού Ωκεανού, στη μοιραία επέλαση της Ελαφράς Ταξιαρχίας και στην πανάρχαια κατάρα που επιζεί ως σήμερα.
Καθώς ο πάγος γύρω από το δολοφονημένο ζευγάρι αρχίζει να λιώνει, ο Μάικλ βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα θαύμα -ή έναν εφιάλτη. Γιατί αυτό που πέθανε μπορεί, όπως φαίνεται, να μην έχει φύγει...*


Δεν μου αρέσει να σχολιάζω αρνητικά ένα βιβλίο αλλά αυτή την φορά νιώθω οτι μου στέρησε πολύτιμο χρόνο και γι'αυτό θα το κάνω χωρίς τύψεις!! Λοιπον αρχικά να σας πω οτι είναι ένα πολύ μεγάλο βιβλίο..746 σελίδες αυτό βέβαια δεν είναι κακό από μόνο του! Όταν το πρωτοαντίκρισα στο ράφι του βιβλιοπωλείου σκέφτηκα " α ωραία..χορταστικό βιβλίο" αλλά τελικά έκανα λάθος!
Ο συγγραφέας είχε μια καταπληκτική ιδέα, δυστυχώς όμως κάπου στην εκτέλεση χάθηκε ο σκοπός! Το πρώτο κεφάλαιο  ήταν ότι έπρεπε, μας περιγράφει τα γεγονότα που οδήγησαν το νεαρό ζευγάρι Ελινορ & Σινκλέρ στον βυθό της Ανταρκτικής εγκλωβισμένους σε ένα κομμάτι πάγου, πίσω στα 1856. Μετά μας μεταφέρει στο παρόν του δημοσιογράφου Μάικλ Γουάιλαντ ο οποίος σχεδιάζει το ταξίδι του στην Ανταρκτική προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες για ένα άρθρο σε αμερικανικό περιοδικό. Πανω όμως που πάς να βυθιστείς στην ιστορία και αρχίζει να σου αρέσει γυρνάς σελίδα και βρίσκεσαι ξανά 150 χρόνια πίσω, χαμένος σε ένα από τα άπειρα ανούσια flash back που συνατάμε μετά από κάθε κεφάλαιο..! Ο συγγραφέας μας μεταφέρει λεπτομέρειες για την ζωή του ζευγαριού στο παρελθόν που τίποτα δεν έχουν να προσφέρουν στην εξέλιξη της ιστορίας, γι'αυτό ακριβώς εγώ προσωπικά δυσανασχετούσα κάθε φορά που με πήγαινε πίσω! Πέρα από αυτό δεν μπορώ να μην αναφερθώ και στις τόσες επιστημονικές λεπτομέρειες βιολογίας που αφορούν στα ψάρια και το πλακτόν γενικότερα του βυθού της ανταρκτικής που σου δίνουν την αίσθηση οτι παρακολουθείς ντοκιμαντέρ του National Geographic! Περίμενα πως και πως να φτάσω στο σημείο που αρχίζει η δράση..δεν υπάρχει όμως τέτοιο σημείο δυστυχώς, η πλοκή κυλάει αργά μέχρι το τέλος και οι χαρακτήρες μένουν ανολοκλήρωτοι.. Το γεγονός οτι το ζευγάρι βγαίνει ζωντανό από τον πάγο μας μεταφέρεται τόσο χλιαρά σαν να είναι κάτι το φυσιολογικό ενώ  μόνο φυσιολογικό δεν είναι αφού το ζευγάρι είναι στην πραγματικότητα βρικόλακες! Βέβαια αυτό το μαθαίνουμε στις 100 τελευταίες σελίδες. Θα μπορούσε να είναι ένα εξαιρετικό θρίλερ φαντασίας αλλά καταλήγω ξανά και ξανά οτι η εκπληκτική ιδέα του συγγραφέα πήγε στράφι..!  Μερικές φορές σκέφτομαι οτι απογοητεύτηκα εξαιτίας των υψηλών προσδοκιών μου, ίσως πάλι να απογοητευόμουν έτσι και αλλιώς..

μπορείτε να διαβάσετε ένα απόσπασμα πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.platypus.gr/bloodice/bloodandicebook.html

64 σχόλια:

  1. Καλημέρα Αλεξία!!!
    Πολύ καλή και ειλικρινής κριτική. Και εγώ το περίμενα αυτό το βιβλίο από όταν είχε πρωτοανακοινώσει η Πλατύπους ότι θα το εκδόσει, δυσανασχετούσα κάθε φορά που η ημερομηνία κυκλοφορίας άλλαζε λόγω προβλημάτων με την μετάφραση και όταν πια κυκλοφόρησε το είχα στα σίγουρα βιβλία που θέλω να διαβάσω. Με αυτά όμως που μου λες και έπειδη καταλάβαινω από όλες τι κριτικές σου πόσο κοίνο γούστο έχουμε νόμιζω ότι δεν θα το τολμήσω. Και γιατί να το κάνω αφόυ είμαι σίγουρος πως θα απογοητευτώ;
    Κρίμας πάντως γιατί ακουγόταν ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο με προοπτικές και τελικά ο συγγραφέας δεν προχώρησε την ίδεα του όπως λες και εσύ.
    Τι να σου πω κρίμας και λυπάμαι πραγματικά που αφίερωσες τόσο χρόνο και τελικά απογοητεύτικες.
    Πολύ καλή κριτική πάντως.

    ΥΓ. Άσχετο άλλα σε είδα στον ύπνο μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Γερασιμάκο μου!
    Ετσι ακριβώς όπως τα λες! Πιστεύω οτι και εσένα θα σε κούραζε..
    Εγώ να δείς πόσο λυπήθηκα τον χρόνο που αφιέρωσα αλλά ήθελα τόσο πολύ να μου αρέσει...δυστυχώς όμως έτσι είναι αυτά!
    Τι όνειρο είδες για πες...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι κάνεις Αλεξία μου; Εγώ σε καμία ωρίτσα έχω την τελευταία προπόνηση στην κολήμβηση για φέτος και ανυπομονώ γιατί κάνει απίστευτη ζέστη και θέλω να δροσιστώ ;)
    Όσο αναφόρα το αίμα και πάγος πολύ κρίμας αλλά τουλάχιστον μετά από ένα άσχημο βιβλίο το επόμενο-χμμ το κρεσεντο;- φένεται πολύ καλύτερο :)
    Όσο αναφόρα το όνειρο απλά είχες κατέβει στην Αθήνα και είχες έρθει επίσκεψη και χαιρόμουν που σε γνώριζα από κοντά και σε ρώτησα εαν τα βιβλία στο cosmos είναι ακρίβα. Δεν θυμάμαι τίποτε άλλο, άλλα μου φάνηκε περίεργο που σε είδα στον ύπνο μου-με την καλή ένοια- και σκέφτηκα να σου το πω :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά είμαι Gerrako! ανυπομονώ όπως κάθε φορά για το σαββατοκύριακο! Καλή προπόνηση! ζηλεύω γιατί και εδώ έχει τρομερή ζέστη!
    Πολύ πιθανόν κάποια στιγμή να κατέβω Αθήνα και να σας γνωρίσω από κοντα! Πολύ θα το χαιρόμουν! Μπορεί το ονειρό σου να είναι προφητικό...! :)
    Ή ίσως και να ανέβεις εσύ κάποια στιγμή στην πόλη μας!
    Όσο για το κρεσέντο δεν μπορείς να φανταστείς πόση όρεξη έχω! Διάβασα μερικές σελίδες μόνο αλλά σίγουρα μέσα στο σαββατοκύριακο θα το έχω διαβάσει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να 'μαι κι εγώ... εντάξει, περίμενα να γράψεις και χειρότερα αλλά μου φαίνεται ότι εξάντλησες την απογοήτευσή σου στα μηνύματα που ανταλλάξαμε το ΣΚ! :P
    Εγώ πάλι θα το τολμήσω... τώρα αν θα φτάσω στο τέλος και δεν το πετάξω από το παράθυρο, είναι ένα άλλο θέμα! Χα, χα, χα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χα, χα! τολμηρό μου κορίτσι εσύ!

    ανυπομωνώ να μου πεις τις εντυπώσεις σου!
    Για άνθρωπο που δεν του αρέσει να σχολιάζει αρνητικά..νομίζω οτι αρκετά έκραξα! :) αλλά ναι έχεις δίκιο! είχα ήδη ξεθυμάνει αρκετά με τα sms!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χα, χα, χα... ευτυχώς που υπάρχουν και τα κινητά! :P
    Εγώ πάλι σήμερα θα τελειώσω "Το Στοιχειό" και μετά θα προχωρήσω με τη "Δίψα". Το εντόπισα σήμερα στον Πατάκη και μιας και ήταν φτηνό και μικρό, το τσίμπησα! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αχα! την Δίψα την είδα και εγώ! θα το πάρω αλλά μιας που με πρόλαβες θα περιμένω λιγάκι εντυπώσεις καλού κακού! έτσι και αλλιώς έχουμε ουκ ολίγα στην αναμονή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εν τω μεταξύ είδα ότι ότι είναι μια άλλη, παλιά σειρά του συγγραφέα, σε σύμπτυξη 4 βιβλίων σε νέα έκδοση.
    Καλά, αν η σύμπτυξη είναι 200 σελ. πόσο ήταν το πρωτότυπο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. παλιά σειρά??? αλήθεια? δεν είχα ιδέα..τώρα αυτό είναι καλό ή κακό? θα δούμε συντόμως! Μπορεί να ήταν τίποτα τέρατα 700 σελίδων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η σειρά κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1994 με γενικό τίτλο "The Last Vampire" και ολοκληρώθηκε φέτος με το 8ο βιβλίο. Επανακυκλοφόρησε σε σύμπτυξη το 2009 και ολοκληρώνεται τον Αύγουστο με το 4ο βιβλίο. "Η Δίψα" είναι σύπτυξη του 1ου, 2ου και 3ου. Το επόμενο είναι σύμπτυξη του 4ου, 5ου και 5ου ενώ το 7ο και το 8 είναι τα ίδια με της πρώτης σειράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όσο για το μέγεθος, πρέπει να ήταν πολύ μικρά. Αν 3 βιβλία σε ένα είναι σύνολο 200 σελ. τότε λογικά το καθένα δεν πρέπει να ήταν πάνω από 80. :S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. σωστά δεν το είχα σκευτεί έτσι! Νόμιζα ότι το κάθε βιβλίο είναι σύμπτυξη ενός άλλου και όχι τριών...μάλιστα..ενδιαφέρον ακούγεται πάντως! και από την περιγραφή.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το καλό είναι ότι είναι μικρούλη άρα, 2 βραδάκια διάβασμα. Οπότε μεθαύριο το βράδυ το πολύ θα έχει τελειώσει. Μόλις ξεμπέρδεψα και με "Το Στοιχειό". Επειδή σήμερα δεν με βλέπω να αδειάζω, αύριο θα έχω ανάρτηση εκτός απροόπτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ααα ωραία θα μπώ να δω! αλλά έτσι που το λες μου δίνεις την εντύπωση οτι δεν σου άρεσε και πολύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Tην δίψα την είδα αλλά δεν με ενθουσίασε. Εαν είναι μόνο τέσσερα βιβλία το σκέφτομαι. Τι τίμη είχε Γιώτα;
    Εγω βρήκα το Ξύπνα και το έχει και το Public προσφόρα γύρω στα 8 ευρω θα βγει. Το σκέφτομαι αν και από την κριτική σου Γιώτα δεν σε είδα ενθουσιασμένη.
    θα κάνω επίδρομη στο βιβλιοπωλείο αύριο-όχι για να αγοράσω ακριβώς για κάτι άλλο βασικά θα πάω αλλά σίγουρα όλο και κάτι θα πάρω- θα σας πω αύριο τι έκανα και τι έγινε ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όχι, όχι... μου άρεσε πολύ! Απλά είναι δύσκολο βιβλίο, μπερδεμένο και με πολλές λεπτομέρειες γύρω από πράγματα που δεν είχα σχεδόν ιδέα μέχρι σήμερα. Ειδικά από το σημείο και μετά που μπαίνεις για τα καλά στην υπόθεση, σε συνεπαίρνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ Γεράσιμε "Τη Δίψα" την πήρα 9,45€. Εμένα πάλι μου άρεσε αρκετά έτσι όπως διάβασα την υπόθεση και αν κρίνω ότι ο συγγραφέας ειδικεύεται στο είδος, λογικά θα είναι καλό.
    Να το διαβάσεις το "Ξύπνα". Είναι μικρό και οικονομικό. Μου άρεσε, απλά κάποια πράγματα στο πρώτο είναι λίγο μπερδεμένα. Το δεύτερο, με τίτλο, "Ζήσε" είναι καταπληκτικό και σε κατατοπίζει για όσα κενά άφησε το πρώτο. Περιμένω με αγωνία το τρίτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Xμμ τότε το Ξύπνα το σκέφτομαι. Μάλλον θα το τολμήσω. Το τρίτο πότε βγαίνει;
    Όσο για την δίψα είσε σίγουρη ότι στην Ελλάδα κυκλοφορούν ως συμπτύξεις; Γιατί πχ στο εξωτερικό τα Vampire Diaries κυκλοφόρησαν σε συμπτύξεις ενω στην Ελλάδα όχι. Το λέω γιατί στο amazon το πρώτο βιβλίο το έχει με 600+ σελίδες.
    http://www.amazon.com/Thirst-No-Vampire-Black-Blood/dp/1416983082
    Μήπως στην Ελλάδα κυκλοφορήσουν οκτω βιβλία; Το καθένα αυτόνομο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Υποτίθεται ότι θα έβγαινε το Μάιο αλλά καθυστέρησε η έκδοση του 2ου οπότε πήγε για Οκτώβρη! :/
    Τι να σου πω ρε Γεράσιμε... υποτίθεται ότι είναι η έκδοση με τα 4 και όχι με τα 8 βιβλία που έχουν και άλλο τίτλο!
    http://en.wikipedia.org/wiki/Christopher_Pike_%28author%29
    Τώρα που το βλέπω βέβαια, στα 8 βιβλία με τον τίτλο Last Vampire, είναι 176 σελίδες το πρώτο. Οπότε μπορεί απλά να υιοθέτησαν στην ελληνική έκδοση του τίτλους και τα εξώφυλλα των συμπτύξεων! :/ Βγάζεις άκρη με δαύτους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Έλα ντε βγάζεις; Μάλλον όμως τα έκδοσαν αυτόνομα κράτωντας τους τίτλους των συμπτύξεων. Σαν τον ψυχογιο και τα Vampire Diaries. Το ζήσε τελικά βγαίνει τον Οκτώβρη; :(
    Εδώ έλεγε για Ιούνιο.
    http://bestseller.gr/main.php?id=24&book_id=8077
    Για αυτό τα σκέφτομουν κίολας λέω μόλις βγει το τρίτο μπορεί να τα πάρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. το ΞΥΠΝΑ και το ΖΗΣΕ και εγώ τα σκεφτόμουν να πώ την αλήθεια....
    το ΔΙΨΑ το πήρα και εγώ σημερα...! αλλά προηγούνται άλλα να διαβάσω!
    Παιδιά παίρνω τώρα στα χέρια μου το κρεσέντο να το συνεχίσω!!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αλήθεια το πήρες; Ελπίζω να είναι καλό. Αναμένω κριτική ;) Πριν πάρεις Αλεξία το Κρεσέντο πέρνα μια βόλτα από τα σχόλια στην ανάρτηση της Γιώτας σχετικά με το Κρεσέντο. Με το ζόρι κρατιέμαι!!! :( :( :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλά Γεράσιμε... σε κάθε νέα έκδοση της Μαύρης Σειράς του Πατάκη, κάθε βιβλίο έχει ημερομηνία όλο και πιο μακριά! :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αλεξάκι... θέλω εντυπώσεις μέσω μηνύματος, πριν από την ανάρτηση! :)
    Όσο για το πακετάκι σου, δεν σε ξέχασα, απλά με τις απεργίες δε μπόρεσα ακόμα να το στείλω. Μάλλον Δευτέρα, αν όχι αύριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γεράσιμε τα έχω διαβάσει...και εγώ με το ζόρι κρατιόμουν! Σκέψου οτι πάλευα να τελειώσω το αίμα και πάγος και η Γιώτα μου έστελνε μυνήματα τύπου "Αλεξία δεν θέλω να σε τσιτώσω..αλλά στο κρεσέντο γίνεται χαμός" και τέτοια! :)

    Γιώτα εννοείται θα σου πώ! και όσο για το πακετάκι μην στεναχωριέσαι! περιμένω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Tην άλλη εβδομάδα που θα τα διαβάσω θα σας πω. Μου έχετε εξάψει το ενδιαφέρον..
    Από την γυάλινη πόλη ακόμη μισό κεφάλαιο έχω διαβάσει αλλά μέχρι και να φύγω την Κυριακή το πρώι θα την τελείωσω. Έχω πολύ όρεξη για αυτό το βιβλίο ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Και πολύ καλά κάνουμε Γεράσιμε! Θα δεις ότι δε θα μετανιώσεις! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Aλεξία μόλις είδα το σχόλιο σου στο προφιλ της introbooks. Έγραψες!! Και άλλα έπρεπε να πεις!!!
    Αλήθεία αυτή στο banner του blog σου ποια είναι; Που είναι και στην φωτο σου στο facebook; Εσύ είσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ναι Γεράσιμε τα έβγαλα από μέσα μου και ηρέμισα!
    αλλά δίκιο έχεις...και λίγα είπα! χα, χα!
    και στις δύο φωτογραφίες εγώ είμαι....!?! Λες να έβαζα καμια ξένη? χαχα! πως με βρίσκεις?? :))
    Όσο για την Γυάλινη πόλη συμφωνώ με το Γιωτάκι πάρε μπρος να το τελειώσεις! θα ξετρελαθείς!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πού είσαι καλέ στο Facebook; Σε έχουμε Γεράσιμε; Αν όχι, κάνε add!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δυστυχώς ο Γεασιμάκος δεν έχει δικό του προφίλ στο facebook.... :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Aλεξία είσα πάρα πόλυ όμορφη. Τόσο καιρό έψαχνα να βρω ποια είχες βάλει. Αλήθεια το λέω πανέμορφη είσαι. Που είσε στην φωτο; Βλεπω πολύ πράσινο από πίσω..Το έχετε μάλλον στην οικογένεια σας. Και η Βάλια πανέμορφη είναι. ;)
    Αν δε κάνω λάθος όμως δεν μοίαζετε; Ούτε εγώ μοιάζω στην αδερφή μου παρότι είμαστε δύδυμα.
    Γιώτα εσένα σε εχω δει καιρό τωρα και από το cine.gr και από το fb. Δεν πας πίσω. Είσαι πολύ αδύνατη και λατρεύω τα μαλλιά σου... Τς,τς,τς ομορφόπαιδα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Απαπα... αυτή του cine έχεις δει; Αυτή έχει τα χάλια της! Χα, χα, χα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. έχω δει και την άλλη στο fb ;) Χα,χα,χα!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μια ομορφιά... χα, χα, χα...
    Αλλά καλού κακού, ρίξε μια ματιά στο mail σου!
    :P
    Γιατί μπορεί να με δεις και να μην με αναγνωρίσεις στο δρόμο! Χα, χα, χα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. αχ Γερασιμάκο μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια! Με κάνεις και κοκκινίζω...! στη φωτογραφία που βλέπεις στο blog που έχει πράσσινο είμαι στο μπαλκόνι μου! έχει πολλά δέντρα απ'έξω...με την βάλια έχουμε πολλά κοινά στοιχεία αλλά συνολικά είμαστε διαφορετικές! έχω επίσης ακόμη μια αδερφούλα! την Ξένια η οποία είναι 2,5 χρόνια μικρότερη από εμένα! Εσένα πότε θα σε δούμε??? στείλε καμιά φωτογραφιούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Εσύ βρε μπορείς να δεις τις δικές μου στο fb. Ξεκλείδωτες είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. δεν έχει καμία σημασία αυτό! χα, χα!
    πολύ ωραίες φωτό!! και ο μικρός τα σπάει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Πανέμορφη η θεσσαλονίκη...Πόσα αδέρφια έχει καλέ; Τρεις είστε; Να ζήσεται. Θα σου στείλω και έσενα Αλεξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Τρεις αδερφές ναι! στείλε μου περιμένω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Και όπως θα έλεγε ο άντρας μου... ο πατέρας σου πήρε μία και του βγήκαν 4! Το σπίτι έχει πάντα σερβιέτες και το καπάκι της λεκάνης δεν είναι ποτέ σηκωμένο! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Καλέ τι κούκλάκι που είσαι!!!
    έχεις να κάψεις πολλές καρδιές Gerrako μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Αυτό του είπα κι εγώ Αλεξία μου! Αν τώρα είναι έτσι, σε 5 χρόνια που θα είναι 20 θα 'φυσάει'! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Άσχετο αλλά δεν έχω ίδεα γιατί βάζω τόσες πολλές φατσούλες πάντα ποτέ δεν το έκανα πως μου κόλησε απόρω :Ρ (Πάλι το κάνω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. κολλήσαμε ο ένας τον άλλον καλέ!
    :)
    παρακαλώ την αλήθεια λέμε ! δεν σε γλύφουμε! χαχαχα!!! :P ουπς πάλι φατσούλα! χα, χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Αλεξια εγω ειμαι απο τα ατομα που αν το βιβλιο απο την αρχη δεν με τραβαει να το διαβασω σε μια μερα το παραταω....ετσι κι εγινε και με αυτο το βιβλιο! ενθουσιαστηκα αρχισα να διαβαζω και το παρατησα στο 2ο κεφαλαιο! μετα ξεκινησα την προφητεια των αδελφων και διαβασα το 1ο βιβλιο σε μια μερα! Απογοητευση το βιβλιο. Και να κατι που δεν λεω συχνα : "Τσαμπα τα λεφτα που εδωσα" .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Σοφία μου εγώ πάλι δεν παρατάω βιβλία..οπότε καταλαβαίνεις τι έζησα!
    αν και οι απόψεις διίστανται για το συγκεκριμένο εμένα με κούρασε σε σημείο αυτοκτονίας! Οπότε σε κατανοώ απόλυτα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. αχου καλε και θα το επαιρνα σε μια βδομαδα που ερχομαι Αθηνα ! να σαι καλα μου ανοιξες τα ματια ! νευριαζω αφανταστα οταν παιρνω βιβλια που δεν μου αρεσουν ! απο εδω και περα πρωτα θα διαβαζω τις κριτικες σου και μετα θα τα αγοραζω !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. αχ Νέλι μου πάλι καλά! χα, χα, χα!
    εγώ δεν το άντεχα! :)
    Και ποιός δεν νευριάζει! είναι ότι ποιο σπαστικό..ειδικά εάν δεν είσαι από αυτούς που αφήνουν στη μέση βιβλία.. φαντάσου τι πέρασα για να το τελειώσω.. και είναι και γκουμούτσα! χα, χα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. χαχαχα οντως ολοκληρο τερας και μια ιστοριουλα της προκοπης δεν μπορουσε να μας αφηγηθει ! ηθελα να ξερα τι στο καλο γραφει σε τοσες σελιδες!! ελεος ! και παλι ευχαριστω !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Εγώ πάλι θα ξαναπώ ότι είναι ένα πολύ καλογραμμένο και ψαγμένο βιβλίο απλά, δεν είναι για fans της φανταστικής, αισθηματικής-δυστοπικής λογοτεχνίας αλλά, για πιο Στίβεν Κινγκ καταστάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Γιώτα τι να πω δεν ξέρω! Είχα σοκαριστεί που σου άρεσε! χα, χα, χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...