Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΤΑΙΡΙ - ALLY CONDIE



ΤΙΤΛΟΣ:  ΤΑΙΡΙ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:    ALLY CONDIE
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΛΑΤΥΠΟΥΣ

Το ΤΑΙΡΙ είναι από τα βιβλία εκείνα που περίμενα καιρό! Ήξερα πάνω κάτω την υπόθεση και το έβλεπα για κανένα χρόνο στις προσεχείς κυκλοφορίες των εκδόσεων ΠΛΑΤΥΠΟΥΣ. Όταν έμαθα πως κυκλοφόρησε έτρεξα στην κυριολεξία να το πάρω! Και το διάβασα με μια ανάσα!


Περιγραφή:

* ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ,
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ
ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ.

ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΑΓΑΠΑΣ.
ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙΣ. ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ.


Η Κάσια πάντα εμπιστευόταν τις επιλογές τους. Είναι χαμηλό τίμημα να πληρώνεις για τη μακροζωία, την τέλεια δουλειά, το ιδανικό ταίρι. Έτσι, όταν στην οθόνη Ταιριάσματος εμφανίζεται ο καλύτερος της φίλος, η Κάσια ξέρει με απόλυτη βεβαιότητα ότι αυτός είναι ο σωστός… μέχρι που ένα άλλο πρόσωπο εμφανίζεται στιγμιαία, πριν η οθόνη σβήσει σε μαύρο.
Τώρα η Κάσια βρίσκεται αντιμέτωπη με δύο αδιανόητες επιλογές: ανάμεσα στον Ζάντερ και τον Κάι, ανάμεσα στη μοναδική ζωή που γνώρισε ποτέ, και ένα δρόμο που ποτέ κανείς δεν τόλμησε να ακολουθήσει —ανάμεσα στην τελειότητα και το πάθος.*

Αυτού του είδους τα βιβλία με συναρπάζουν! Η ιστορία εξελίσσεται στο μακρινό δυστοπικό μέλλον όπου όλοι οι πολίτες είναι απολύτως ελεγχόμενοι από την Κοινωνία χωρίς καμία ελευθερία επιλογών! Η Κοινωνία αποφασίζει τα πάντα γι’αυτούς, από το τι θα τρωνε μέχρι ποιόν θα παντρευτούν και πότε θα πεθάνουν. Η Κάσια η οποία είναι και η βασική ηρωίδα, μετά από μια σειρά γεγονότων αρχίζει να αμφισβητεί την Κοινωνία και αυτή θα είναι αρχή μιας μεγάλης περιπέτειας! Διαβάζεται στην κυριολεξία με μια ανάσα, είναι διαφορετικό και απολαυστικό! Όσο το διάβαζα είχα μια τέλεια αίσθηση..δεν ήθελα να σταματήσω!  Η πλοκή κυλάει γρήγορα, το ένα γεγονός διαδέχεται το άλλο πράγμα που σημαίνει οτι δεν είναι καθόλου βαρετό αντιθέτως σε καθηλώνει! Έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ελαφρώς ποιητική  αφήγηση η οποία σε σήμεία με ξένισε λιγάκι αλλά καταλαβαίνει κανείς οτι η διαφορετικότητα αυτή βασίζεται στην κουλτούρα της Κάσια και τον τρόπο ζωής της. Η συγγραφέας μας ανοίγει τις πόρτες σε ένα νέο συναρπαστικό αλλά και ανατριχιαστικό κόσμο που όλοι οι λάτρεις αυτού του είδους λογοτεχνίας θα βυθιστούν με ευχαρίστηση!!! Το ΤΑΙΡΙ είναι το πρώτο μέρος μιας τριλογίας, το δεύτερο βιβλίο με πρωτότυπο τίτλο «CROSSED» αναμένεται να κυκλοφορίσει στο εξωτερικό τον Νοέμβριο του 2011, εάν είμαστε τυχεροί θα κυκλοφορίσει και στην ελλάδα μαζί! Ας το ελπίζσουμε! Εμένα μου άρεσε τόσο που θα είμαι πάλι από τους πρώτους που θα προμηθευτούν το επόμενο βιβλίο! 

82 σχόλια:

  1. Alexaki κι εγώ με το που διάβασα ότι κυκλοφόρησε το "Ταίρι" έτρεξα να το πάρω!!!
    Δεν το ξεκίνησα ακόμη,καθώς τώρα διαβάζω το "Last Sacrifice" αλλά πιστεύω ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα σίγουρα θα το ξεκινήσω.

    Σαν concept μου θυμίζει λίγο και το "Host" της Stephenie Meyer,αλλά μάλλον διαφέρει κατά πολύ από αυτό.

    Θα σου πω εντυπώσεις-και από αυτό-μόλις το τελειώσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ αν σου πω και εγώ οτι το ίδιο μου θυμίζει! Βέβαια όπως λες διαφέρουν εντελώς αλλά όσο διάβαζα το Ταίρι είχα ακριβώς την ίδια απολαυστική αίσθηση που είχα όταν διάβαζα το Σώμα! Αν με καταλαβαίνεις..βασικά είμαι σίγουρη οτι με καταλαβαίνεις! Επίσης μου έφερε στο μυαλό και κάτι από Αγώνες πείνας (που χωρίς να γνωρίζω είμαι σίγουρη οτι τα έχεις διαβάσει!) αλλά το Ταίρι με τον τρόπο του διαφέρει! Είναι Σούπερ θα σου αρέσει σίγουρα! Δεν ήθελα να τελειώσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν θυμίζει Σώμα και Αγώνες Πείνας μαζί τότε θα μου αρέσει σίγουρα!!!
    Εννοείται πως έχω διαβάσει όλη τη σειρά των Αγώνων Πείνας!!!Ήταν υπέροχα βιβλία!!!
    Ειδικά το δεύτερο το ΛΑΤΡΕΨΑ!!!Με τα 25χρονα και τους Ααγώνες Πείνας των νικητών...Τέλειο,τέλειο,τέλειο!!!
    Τώρα θέλω ακόμη περισσότερο να διαβάσω το Ταίρι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ χα, χα !
    ήμουν σίγουρη οτι θα σε ξεσήκωνα!
    Πραγματικά καταπληκτικά βιβλία! τα έχω προτείνει και εγώ δεν ξέρω σε πόσους! Αρα λοιπόν έχουμε το ίδιο γούστο στα βιβλία! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι εγώ τα έχω προτείνει παντού!!!Ούτε θυμάμαι σε πόσους!!!
    Θα προτείνουμε βιβλία η μία στην άλλη λοιπόν!:)

    Για παράδειγμα,έχεις διαβάσει το "Οι Γαλαζοαίματοι" της Μελίσα ντε λα Κρουζ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ όχι δεν το διάβασα! Εχθές ήμουν στο Public και ήμουν έτοιμη να το πάρω γιατί δεν είχα βρεί την πόλη των Εκπτωτων Αγγέλων, αλλά τελικά δεν το πήρα...είναι καλό? Για πες...

    Εσύ έχεις διαβάσει την Δίψα?
    http://alexialibrarytales.blogspot.com/2011/07/1.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαχαχα!!!Πλάκα κάνεις???
    Όντως έχουμε το ίδιο γούστο στα βιβλία τελικά!
    Το διάβασα και είναι αρκετά συμπαθητικό.
    Το story από το οπισθόφυλλο είναι:

    "Ανάμεσα στις πιο εκλεκτές οικογένειες της Νέας Υόρκης κρύβεται μια μυστική κοινότητα ισχυρών και πλούσιων Αμερικανών.Είναι οι Γαλαζοαίματοι,μια αρχαία ομάδα βαμπίρ.
    Η Σκάιλερ Βαν Άλεν δεν ταίριαξε ποτέ στο Ντατσέσν,το φημισμένο ιδιωτικό σχολείο της πόλης.Προτιμά τα φαρδιά,παλιομοδίτικα ρούχα αντί για τα Prada καιτα μαργαριτάρια που φορούν οι συμμαθήτριές της,και ζει με τη γιαγιά της σ' ένα ερειπωμένο μέγαρο.Η Σκάιλερ είναι μοναχική...και ευτυχισμένη απ' τη ζωή της.
    Όταν όμως κλείνει τα δεκαπέντε,η ζωή της αλλάζει δραματικά.Ανακαλύπτει ένα μωσαικό από γαλάζιες φλέβες στα χέρια της και λιμπίζεται το ωμό κρέας,ενώ ο Τζακ Φορς,το πιο δημοφιλές αγόρι του σχολείου,αρχίζει ξαφνικά να ενδιαφέρεται γι' αυτήν.
    Η Σκάιλερ θέλει να ανακαλύψει τα μυστικά που κρύβουν οι Γαλαζοαίματοι.Μήπως όμως βρίσκεται σε κίνδυνο;"

    Η αλήθεια είναι πως η γλώσσα της συγγραφέος είναι ιδιαίτερα απλή (θα την χαρακτήριζα ακριβώς σαν τη γλώσσα που χρησιμοποιούμε όταν μιλάμε με τους κολλητούς μας) ωστόσο αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως ο τρόπος αφήγησης της είναι τελείως διαορετικός από αυτόν στον οποίο ήμουν συνηθισμένη.
    Και πίστεψέ με έχω διαβάσει πολλάαααααα βιβλία (το ίδιο πιστύω κι εσύ).
    Σε κρατάει σε αγωνία διότι αναφέρεται σε γεγονότα που η ίδια γνωρίζει,ωστόσο με αοριστίες και πολύ γενικά,και έτσι κρατάει τον αναγνώστη σε εγρήγορση για το τι πρόκειται να συμβεί μετά.

    Περιμένω με αγωνία το δεύτερο βιβλίο της σειράς "Οι Γαλαζοαίματοι:Ο Χορός των Μεταμιεσμένων"!

    Όχι,τη Δίψα δεν την έχω διαβάσει.
    Είναι καλό??Spell it out...;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ αχά! μου ακούγεται αρκετά καλό! θα το βάλω στο άμεσο πρόγραμμα! σήμερα πήγα στον Ιανό και παρήγγειλα την πόλη των έκπτωτων και το Τεστ (το οποίο αρχικά δεν μου είχε κάνει κλικ αλλά τώρα θέλω να το διαβάσω! μήπως το διάβασες εσύ?) Μετά από αυτά αν είναι θα διαβάσω τους γαλαζοαίματους! το δεύτερο αν δεν κάνω λάθος βγαίνει τον Οκτώβριο έτσι?
    Όσο για την Δίψα ναι είναι πολύ καλό! ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για μένα γιατί ενώ δεν είχα και πολύ υψηλές προσδοκίες μου άρεσε πάρα πολύ! δες εδώ:
    http://alexialibrarytales.blogspot.com/2011/07/1.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι όντως πολύ καλό!!!Κι εγώ δεν περίμενα να μου αρέσει τόσο...
    Χαίρομαι που με εξέπληξε ευχάριστα!!!
    Ο Χορός των Μεταμφιεσμένων βγαίνει τον Οκτώβριο,απ' ό,τι είδα στην ιστοσελίδα των εκδόσεων Ψυχογιός.

    Το Τεστ το διάβασε μια φίλη μου και μου είπε ότι της άρεσε πολύ!

    Όσο για τη Δίψα διάβασα το post σου γι' αυτήν και νομίζω ότι αύριο που θα πάω στον Ιανό θα πάρω και αυτήν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ναι ναι να το πάρεις! είναι και μικρούτσικο θα το διαβάσεις με μια ανάσα!

    Όσο για το τεστ πολύ χαίρομαι που άρεσε πολύ σε κάποιον γιατί εγώ το παρηγγειλα στα τυφλά! Αντε το ΣΚ θα έχεις πολύ ωραία βιβλία να διαβάσεις! Εγώ έχω να τελειώσω και τις Βραδιές Χορού στην Κόλαση (που δεν είμαι και τρελά ενθουσιασμένη) μπορεί να το διαβάσω σε δόσεις, έτσι και αλλιώς είναι 5 διαφορετικές ιστορίες και μέχρι στιγμής διάβασα μόνο την πρώτη! Θα δώ...ίσως να κάνω ένα διάλειμα με την Πόλη των Εκπτωτων μετά να διαβάσω κανα δυο ακόμη.. μετά το Τέστ..μετά τις 2 που θα μείνουν και μετά Γαλαζοαίματους! καλό?? :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα το πάρω,θα το πάρω!!!
    Αν είναι και μικρούλι θα το τελειώσω στο άψε σβήσε!!!
    Εδώ των 600 σελίδων βιβλία και τα τελειώνομυε σε 1,5 μέρα!!;)

    Ναι,της άρεσε πολύ και μου πρότεινε να το διαβάσω κι εγώ.
    Τώρα όμως πρέπει να τελειώσω το Last Sacrifice (2 κεφάλαια έμειναν!!!),να ξεκινήσω το Ταίρι και να πάρω και την Δίψα!!!

    Αυτό το σκεπτικό σου είναι όλα τα λεφτά!!!
    Χαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. χαχα! είδες!
    άντε θα σε περιμένω την Δευτέρα με εντυπώσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μιας και δεν έχω διαβάσει το "Σώμα" ακόμα, θα συμφωνήσω ότι ως φιλοσοφία, μου θυμίζει "Αγώνες Πείνας" από μια οπτική και από την άλλη το "Uglies". Πιστεύω ότι θα μου αρέσει τρελά... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιωτάκι μου σίγουρα!!!!

    και επίσης συμφωνώ οτι σε κάτι μου θυμίζει την υπόθεση από το Uglies και γι'αυτό ακριβώς το λόγο θέλω οπωσδήποτε να ξεκινήσω σύντομα τα Uglies-Pretties-Specials-Extras!!!! Δεν κρατιέμαι!!! Ανυπομονώ! :) Εσύ πότε στην ευχή θα διαβάσεις το ΣΩΜΑ??? Τι θα γίνει με την περίπτωσή σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αύριο κούκλα μου θα το διευθετήσω το θεματάκι ώστε από βδομάδα να σου σκάσει πακέτο! ;)
    Μη φωνάζεις... θα το διαβάσω είπα! Απλά η κοπέλα μένει Κύπρο και πρέπει να περιμένω να έρθει. Λογικά από μέρα σε μέρα, πρέπει να είναι εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χα, χα! άντε να σε δώ!!!
    τώρα τι διαβάζεις? ξεκίνησες κάτι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όχι... είμαι σε φάση break μιας και μετά μέχρι Γενάρη δε με βλέπω να σηκώνω κεφάλι! Χα, χα, χα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όντως κορίτσια σαν concept θυμίζει λίγο και την όλη οργάνωση της κοινωνίας στη σειρά Uglies-Pretties-Specials-Extras!!!

    Τέλεια τα βιβλία alexia!!!Να τα διαβάσεις!!!
    Δεν το συζητώ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. !sweety! μου εννοείται! ανυπομονώ! Πάει πολύς καιρός τώρα που θέλω να τα διαβάσω! Χαίρομαι όμως που έτσι για αλλαγή θα διαβάσω μια σειρά μονοκοπανιά! χωρίς να περιμένω επι μήνες μέχρι να εκδοθεί το επόμενο!

    @Γιωτάκι οκ δικαιούσαι νομίζω ένα μικρό break! Εχεις δίκιο από Σεπτέμβρη θα βγούν ένα σωρό βιβλία που περιμένουμε καιρό και δεν θα πάρουμε ανάσα!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ παρατηρητής

    Εύχομαι και εγώ να το βρείς γιατί αν σου αρέσει αυτού του είδους η λογοτεχνία..πραγματικά αξίζει τον κόπο!! Μπορείς πάντα και να το παραγγείλεις από οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο! Καλή ανάγνωση και περιμένω την γνώμη σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. θέλω να το αγοράσω αυτό το βιβλίο...μου θυμίζει η υπόθεση κάπως τη σειρά unglies κλπ.
    Χαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ είναι πολύ καλό! Εγώ πάλι ακριβώς το ανάποδο! Θα ξεκινήσω άμεσα το Unglies γιατί μου θυμίζει το Ταίρι!! χα, χα! Άρα μέσα έπεσες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΕΠΕΣΤΡΕΨΑ!!!!!!!!!! Μου λέιψατε πόλυ πολύ πολύ!!!! Τι κάνετε Άλεξακι μου και Γιώτα μου-που μόλις είδα το εξώφυλλο του CoFA στην πρώτη σελίδα στο blog σου και είμαι έτοιμος να πέρασω και μια βόλτα από έκει να γκρινιάξω ;)-;;;; Μου λείψατε-το ανέφερα;;;- άλλα πέρασα τέλεια. Εκτός όμως από τις ζέστες τις Άθηνας έχασα και ένα ακόμη σωρό πράγματα...Το βίντεο της χαραυγής που τελικά βγήκε το είδατε; Τις φωτο από τους αγώνες πείνας;;;
    Στα δικά μας τώρα...Περιμένω με νύχια και με δόντια το απόγευμα που θα κάνω έφοδο στο βιβλιοπωλείο και θα πάρω επιτέλους στα χέρια μου τον κουρδίστο άγγελο και την πόλη των έκτωπωτων άγγελων, μάζι με το ταίρι και μια ντουζίνα βιβλία ακόμη γιατι διακόπες στην Ζάκυνθο ΗΕRE I COME!!!
    Και Αλεξία πες εντάξει, την κριτική σου για το ταίρι την κράτησες με το ζόρι σουλουπωμένη να κατάφερω να αντέξω μέχρι να το διαβάσω αυτό το ότι μοιάζει με το σώμα και τους αγώνες από κάτω τι το θέλατε;;; Γιατί με βασανίζεται;;; Και αρχίσες και την πόλη -η άλλη που το τελείωσε κίολας τι να πω;;;- για να με βασανίσεται;;;
    Πλακίζω :))))) Μου λέιψατε δέκα μέρες και επείδη έπαθα στερηση τρώτε όλη την γκρίνια μου μαζέμενη....

    ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ!! Εαν με χάσετε για κάνα δύο μέρες έχω βυθίστει στον Κουρδίστο άγγελο και δεν ξεκολάω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γερασιμάκι καλώς μας ήρθες και πάλι πίσω!
    Δυστυχώς άργησα να δω το μήνυμά σου και δεν πρόλαβα να σε χαιρετήσω πριν την κάνεις! :(
    Χαίρομαι που πέρασες τέλεια αλλά ως εγωίστρια, χαίρομαι ακόμα περισσότερο που γύρισες πάλι πίσω!
    Kι εμάς μας έλειψες πολύ, πολύ, πολύ! :D
    Καλά... πάλι θα φύγεις; Ζουζούνια στον κώλο έχεις; :P
    Ελπίζω τουλάχιστον να έχει net στην Ζάκυνθο!
    Άσε... αυτά λέγαμε με την Αλεξία! Τώρα μέχρι τις γιορτές, δεν μας βλέπω να προλαβαίνουμε να πάρουμε ούτε ανάσα.
    Το CoFA το ξεπέταξα σε 1,5 μέρα και περιττό να αναφέρω την σύγχιση μου πήρα! Αλλά μην ανησυχείς... δεν αποκαλύπτω τίποτα στο post! :P
    Τώρα λέω να συνεχίσω με "κουρδιστό" ή να κάνω ένα αλάφρο break, να φύγει και η σύγχιση και να διαβάσω "Βραδιές Χορού".
    Έχω και 17 βιβλία εδώ να αναμένουν... :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @γερασιμακο μου επιτελους επεστρεψες!!! Μας ελειψες και εμας πολυ και λυπαμαι που σου το λεω αλλα αν δεν εχεις νετ στη ζακυνθο ΘΑ ΣΕ ΚΑΡΙΔΩΣΩ!!!!!! Λοιπον καταρχην να σου πω οτι δεν ξερω για την αλλη την σουρλουλου αλλα εγω οχι δεν ειδα τιποτα! Στειλε κανενα λινκ! Οσο για τα βασανιστηρια που λες καλα σου κανουμε! :Ρ σου χρειαζοταν για να σου ανοιξουμε την ορεξη βρε!
    Γιωτακι ευκαιρια δεν χανεις να μας θυμιζεις την κωλοφαρδια σου!!!
    :Ρ χα χα χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κι εγώ δεν τα έχω δει....... :(
    Δεν το κάνω επίτηδες! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. χαχαχα ναι ναι είμαι σίγουρη!!!!
    αλλά φυσικά γι'αυτό σ'αγαπάω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Tς,Τς,Τς...Εδώ δείτε...Και λείπω δέκα μέρες και πάλι εγώ τρέχω να σας διαφωτίσω :Ρ Χα,χα,χα!!!
    Λοιπόν σας παραθέτω τα ποστ που έκανα στο bella and edward forum γιατί οι φώτο είναι πολλές και έκει τα έχω όλα συγκεντρωμένα:

    http://bellandedward.0forum.biz/t437p570-topic#275322

    Είμαι ο twilightFOREVER -H Aλεξία ξέρει ;)- και τα ποστ είναι στην σελίδα 39 προς τα κάτω...Θα τα βρείτε!!! ;)

    Επίσης έχουμε ένα μικρό preview από το score της χαραυγής!!! carter burwell is back!!!!

    *Βάζω το twilight score στο κασετόφωνο*

    --->http://www.youtube.com/watch?v=04KYbZZ1jCM&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Α σας υποσχέθηκα και το βίντεο από την χαραυγή!!!

    ---->http://www.youtube.com/watch?v=yczxtz8H2ws&feature=related

    *Καλέστε το 112*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΥΓ. Ξέχασα να διαμαρτυρηθώ!!!:Ρ Λες για μένα Γιώτα που ο καημένος έχω παει δέκα μερούλες -τίποτα δηλάδη- στον Παρνασσο και μια βδομαδούλα-τς,τς,τς :Ρ- στην Πεντέλη...Πέντε μπάνια έχω κάνει!!! Ενώ για την άλλη που δεν έχει αφήσει παράδεισο που να μην πάτησε φέτος δεν λες τίποτα...:Ρ Χα,χα,χα!!!
    Στην Ζάκυνθο θα πάρω μάζι μου το laptop..Ιnternet εκέι που θα μένουμε δεν πίανει γιατι το ξενοδοχείο είναι χωμένο σε ένα κολπάκι κάπου αλλά τα βράδυα που θα κατέβενουμε στην πόλη ή σε καμιά παραλιά και λοιπά θα μπαίνω να λέω γεία :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Την έχω μαλώσει και αυτήν Γεράσιμε. Μην νομίζεις! ;)
    Εγώ πάλι φεύγω 16/08 και δεν έχω ιδέα αν θα έχω net! :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ Ευχαριστούμε Γερασιμάκο!!! :D
    Και μαζί με αυτά, να δούμε και τα διπλανά! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Λιγο μετά από μένα δηλάδη...Καλα να περάσεις!!! Και εγώ ακόμη δεν είμαι 100% σίγουρος ότι θα έχω αλλά προφανώς κάποια στιγμή ίσως να έχω..Παντως το laptop θα το πάρω μάζι ;)
    Α ναι ήθελα να σου πω να δείς και τα διπλάνα γιατι είναι σε διαφόρες ποιότητες και μόνο αν τα δεις όλα θα βγάλεις μια ακρη!!
    Χιχιχι :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Χα, χα, χα... μην ανησυχείς! Αυτό είχα σκοπό να κάνω!
    Να 'σαι καλά Γερασιμάκο αν και θα τα ξαναπούμε ως τότε! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Γειαααα!
    ευχαριστούμε Γερασιμάκο! αστα αυτά τα κλαψ κλαψ γιατί όλο φευγάτος είσαι! Μου φαίνεται οτι από Σεπτέμβρη θα ξαναβρούμε τον κανονικό ρυθμό μας!
    Γιωτάκι μου και εσύ θα λείπεις...αχ τι θα κάνω θα μου λείπετε!
    Θα πλακωθώ στο διάβασμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Άσε... όσο σκέφτομαι ότι μάλλον δεν θα έχω καθόλου πρόσβαση σε net τόσες μέρες, κόλπος μου 'ρχεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. εμένα να δεις που θα σας χάσω για λίγες μέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Πολύ ωραία η παρουσίαση σου Αλεξία και το βιβλίο είναι έξοχο. Όπως είπες η συγγραφέας έχει αφήσει μια σχεδόν ποιητική χροιά στην αφήγησή της που το κάνει απλά διαφορετικό, απ' όσα έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Γειά σου Αλέξια μου τι κάνεις??Γνωρίζεις πότε θα βγεί το δεύτερο βιβλίο??


    Ντορίτα ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ρίτα σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Το Ταίρι είναι από τα αγαπημένα μου!!!

    Ντοριτάκι μου το περιμένουμε με αγωνία την Άνοιξη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Άντε πάλι στην αναμονή :/ ποφ..μου τελειωνουν και τα βιβλια και με εχει πιασει κριση πανικου ΧD !!!Εχεις να μου προτεινεις κανενα βιβλιο (εκτος απο αυτα που εχεις στο blog τα εχω διαβασει ολα..!! :P )

    Ντορίτα ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ντορίτα πες μας κι εμάς πως μπαίνουν οι καρδούλες... χα, χα, χα!!!
    Τι διαβάζεις να σου πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Γειά σου Γιώτα!!!Αρχικά οι καρδούλες είναι copypaste(αν θες εχω και ling με περισσοτερα...XD) και το ειδος που λατρεύω να διαβάζω είναι λογοτεχνία φαντασίας φυσικά!!Τωρα τελειωσα και τους Αιωνιους και άρχησα τον κηπο των πειραμάτων αχ ποτε δεν είναι αρκετά!!!

    Ντορίτα ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ευχαριστώ Ντοριτάκι! ❤
    Δεν ξέρω και τι έχεις διαβάσει...
    Λοιπόν, πρέπει αν δεν το έχεις κάνει να διαβάσεις τα "Φτερά" του Λιβάνη! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Αααα το έχω διαβασει και το 2ο(Μαγεία) πολυ ομορφα και τα δυο!!!(◔◡◔)..και σχεδον ολα( τις σειρες τουλαχιστον) απο το δικο σου υπέροχο blog δεν εχω διαβασει την τριλογια της Πωλλινας Σίμονς είναι ωραία???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ντορίτα είναι φανταστική τριλογία αλλά δεν είναι φανταστική λογοτεχνία. Εκεί πας σε κλασσικό είδος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Θα το δοκιμάσω...και θα φανταστώ οτι ο Αλεξάντερ ειναι βρικολακας ή δαιμονας..=Þ χαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Χα, χα, χα... ναι, θα μπορούσες!
    Απλά να σε προειδοποιήσω ότι είναι τεράστια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Δεν έχω τέτοια θέματα...ανάλογα με την ιστορία έχω διαβάσει βιβλιο 800 σελ. σε μια μερα και έχω διαβάσει και βιβλιο ούτε 400 σελ σε 4 μερες..τελος παντων θα κανω μια αποπειρα και θα δούμε!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ντοριτα και εγω μαλλον σημερα θα ξεκινησω τον κηπο των πειραματων!!! Λοιπον εχεις διαβασει κ τα Στραβαγκαντζα?? Κ τα τρια??
    Α εισαι κ εσυ πολυ δυνατη παικτρια Ντοριτακι! Χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Αλέξια μου καλως ήρθες!!Τα Στραβαγκαντζα οντως τα έχω διαβάσει και είναι πολύ όμορφα και τα 3 !!!Χαχα οσο για το δυνατη παικτρια δεν νομιζω περισσότερο απο εσενα ή την Γιωτουλα!!!〷◠‿◠〷

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ναι... ναι... Ντοριτάκι εμείς δεν πιανόμαστε! Χα, χα, χα... :P
    ❤❤❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Βλέπω Γιωτάκι τις ξεκίνησες και εσύ τις καρδούλες! Μου φαίνεται και εγώ θα αρχίσω! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ουου κουκλες διαβασα το ταιρι,του οποιου το δευτερο προφανως δεν κυκλοφορησε μαζι με εκεινο του εξωτερικου.Χμ τι να σας πω.Ισως το διαβασα βιαστηκα.Καλο ηταν.Για αλλη μια φορα ειναι σειρα :( Η ιδεα δεν ξενιζει, πραγματικα η πλοκη εχει εναν πολυ καλο ρυθμο και δν....κομπιαζει.Ισως φταιει και αυτη η μαζικη παραγωγη τετοιου ειδους βιβλιων και η βαρετη επιμονη-οχι μονο των συγγραφεων αλλα και των αναγνωστων-στο θεμα του ερωτα.Παντως το συγκεκριμενο κανει ενα κλικ με μια δυναμικη ηρωιδα.see ya

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Α, Eπισης να συμπληρωσσω πως μου αρεσε που δειχνει τον κοσμο απο την πλευρα καποιου που ειναι ευνοημενος(κασια),και που παιρνει την αποφαση να αντισταθει.Δν ξερω ποσοι θα πολεμουσαν μια κοινωνια που π.χ. εχει εξαλειψει τον καρκινο,εστω και αν επιλεκτικα οχι σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Για την μαζική παραγωγή συμφωνούμε απόλυτα! Από την άλλη όμως δεν έχω απογοητευτεί από κανένα του είδους που διάβασα! Όλα έχουν κάτι το μοναδικό μέχρι στιγμής! αλλά όταν βγαίνουν καινούρια από την μια χαίρομαι γιατί είμαι λάτρης αυτού του είδους και από την άλλη είμαι επιφυλακτική! Το ταίρι πάντως μου άρεσε πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Εγώ ξέχασα να αναφέρω ότι ξεκίνησα το "Μέχρι Την Άκρη Του Σύμπαντος" ε; :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. κάτι μου λέει αυτό....ε.. πατάκης? κάτι με την κατοίκηση σε άλλους πλανήτες? κάτι τέτοιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ναι, κάτι τέτοιο. Το τελείωσα χθες και μόλις αδειάσω λίγο θα κάνω ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. άντε θα περιμένω! πώς γίνεται να μου έρχεται ειδοποίηση μόλις βάζεις μια ανάρτηση??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Η λίστα με τα ιστολόγια που έχεις ότι διαβάζεις... η σειρά τους ανανεώνεται με βάση την τελευταία ανάρτηση που έχουν κάνει. Την φωτογραφία του τελευταίου post έχουν και είναι πάντα η σειρά τους καθορίζεται από την σειρά δημοσίευσης. Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλος τρόπος, με το να σου έρχεται μήνυμα π.χ. ή κάτι τέτοιο αλλά θα ρίξω μια ματιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Αχ ναι ρε συ έχεις δίκιο! Το ήξερα αλλά παρόλα αυτά δεν σκεφτόμουν να κοιτάξω εκει..πόντια βλέπεις! χα, χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Δεν πειράζει κοριτσάκι μου... βρήκα άλλη μια ευκαιρία να το παίξω έξυπνη! Χα, χα, χα!
    Έβαλα την ανάρτηση που περίμενες χθες! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Ρε συ για κάποιο λόγο δεν μπορώ να μπω στο μπλόγκ σου..από χθες το προσπαθώ..μου βγάζει συνέχεια αυτό το μνμ:
    "Ωχ! Δεν ήταν δυνατή η σύνδεση του Google Chrome με τη διεύθυνση culture21century.blogspot.com"

    σου τυχαίνει καθόλου εσένα? οπουδήποτε αλλού μπαίνω κανονικά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. :S
    Τώρα τελευταία όχι!
    Δοκίμασες με copy-paste στο google;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. μμμ ναι και μπαίνει..αλλά μόλις πατάω την καρτέλα βιβλία ή τον μήνα Ιανουάριο πχ μου βγάζει πάλι το ίδιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Για να καταλάβεις μπόρεσα να δω την καινούρια ανάρτηση και να σχολιάσω αλλά δεν μπορώ να μπω από χθές στην ανάρτηση για το όμορφο Χάος και να σου απαντήσω..τι στο καλό! Θα σκάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο! εγώ χάνω σχόλια δεν ξέρω τι γίνεται..μου τα εμφανίζει στο μαιλ μου και όταν πάω στην ανάρτηση για να απαντήσω έχουν εξαφανιστεί...τα νεύρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Έχουν ενεργοποιήσει έλεγχο σχολίων για spam και καλά κι αν δεν έχουν όνομα ή διεύθυνση google τα αναγνωρίζει ως τέτοια! :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. όχι ρε συ γιατί στα ανεπιθύμητα όταν πάω δεν έχει κανένα..τα έχει στα δημοσιευμένα..δεν ξέρω τι γίνεται! Θα περιμένω λίγες μέρες να δω αν διορθωθεί και βλέπουμε μετά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Ααα... πάλι το έφαγε;;;
    Spam του blogger θεωρούνται! Στο mail έρχονται κανονικά απλά η δικιά τους υπηρεσία τα διαγράφει από την σελίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Πολυ ομορφο κ με δεδομενο οτι η κυκλοφορια του 2ου βιβλιου δεν αργει,αλλα κ με το τελος που κατα καποιο τροπο μας προετοιμαζει για την συνεχεια ανυπομονω ακομη περισσοτερο για το επομενο!!

    Μπορει η κεντρικη ιδεα να ειναι παρομοια με το παραληρημα αλλα κατα τ αλλα θεωρω οτι ειναι πολυ διαφορετικα μεταξυ τους κ χαιρομαι γι αυτο, γιατι τα απολαυσα εξισου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Φοβερό το Ταίρι. Μπορεί να μου φαινόταν ότι το πάει λίγο λάου-λάου, χωρίς συγκλονιστικές ανατροπές, όμως στο τέλος με ικανοποίησε εντελώς και κατάλαβα ότι η επανάσταση της Κάσια είναι πρώτα από όλα εσωτερική. Πρώτα σπάει τα δεσμά του δικού της μικροκοσμου και έπειτα κατηγορεί συνολικά την Κοινωνία.

    Έξυπνο και ποιητικό. Μου θύμιζε λίγο unglies, λίγο όμως, ίσως επειδή δεν έχω διαβάσει το παραλήρημα, αλλά ήταν κλάσης ανώτερο.

    Όλη την υπόλοιπη μέρα σιγοτραγουδούσα εκείνο το τραγούδι του Β. Παπακωνσταντίνου (σε στίχους Άσημου), "θα 'ρθω να σε βρω"

    "πίστη δεν έχω, ούτε πατρίδα,
    με διώξατε όλοι,
    μα εσένα σε θέλω ζωντανή"

    Γενικά ρίξτε μια ματιά στους στίχους όλου του τραγουδιού. Είναι λες και γράφτηκαν για αυτό το βιβλίο. Λες και ακούς τον Κάι να ροκάρει.χαχα.
    Ανυπομονώ και γω για το επόμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Ευα ελπιζω να διαβασεις κ το παραληρημα καποια στιγμη..εμενα μου αρεσε περισσοτερο αλλα οπως ειπα ηδη, τα απολαυσα εξισου!
    Το τραγουδακι "τα σπαει", μ αρεσει πολυ ο Παπακωνσταντινου, τον ακουγα πολυ στα νιατα μου χαχα!(δεν θελω σχολια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Ειρηνάκι μου σου είπα εγώ ότι αξίζει να το διαβάσεις! Πράγματι και εγώ τα θεωρώ πολύ διαφορετικά και αξιόλογα και τα δυο, το καθένα με τον δικό του μοναδικό τρόπο!

    Ευάκι μου μπράβο το ξεπέταξες και αυτό! χα, χα!
    Το τραγούδι όντως ταιριάζει δίκιο έχεις! :)
    Πράγματι και εγώ δεν το συγκρίνω με το Uglies με τίποτα!
    Όπως λέει και η Ειρήνη σου προτείνω και εγώ να διαβάσεις το Παραλήρημα! Θα σου αρέσει!!!

    Α! Ειρήνη μου δεν μπορώ να μην σχολιάσω συγνώμη! Τώρα στα γεράματα τι ακούς??? χα, χα, χα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. to tairi einai to poio wraio vivlio pou exw diavasei poteee !!! mou aresoun ta vivlio kai poso mallon ekeina pou kseroun na sou prokaloun sunais8hmata apo lekseis kai mono ... exww klapsei me to telos kai me to pa8os tou koritsiou ka8os kai me thn antoxhh tou ..!!!!! sunxarhthria sthn sugrafea !!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Μαρία μου και εγώ το ταίρι το λάτρεψα επίσης!
    Ήταν εντελώς απολαυστικό! Το δεύτερο το διάβασες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...