Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Καμένη Γη - James Dashner



Τίτλος : Καμένη Γη
Συγγραφέας : James Dashner
Εκδόσεις : Πλατύπους
Μετάφραση: Μιαούλης Ανδρέας


Με πολύ όρεξη και αρκετό ενθουσιασμό ξεκίνησα να διαβάζω την Καμένη Γη αμέσως μετά το Τεστ. Το βιβλίο αυτό μου χάρισε ένας αγαπημένος φίλος και τον ευχαριστώ πολύ γι'αυτό! Άξιζε πολύ να διαβαστεί αυτό το υπέροχο βιβλίο! Ας δούμε όμως πρώτα την περίληψη..


Από το οπισθόφυλλο:



* Κατάφεραν να επιλύσουν το Λαβύρινθο. Αυτό έπρεπε να ήταν το τέλος. Όχι άλλα τεστ. Όχι άλλες μεταβλητές. Όχι άλλο τρέξιμο. Ο Τόμας ήταν σίγουρος ότι μετά την απόδραση οι Γκλέιντερ θα ξανάπαιρναν πίσω τις ζωές τους. Όμως κανείς δεν ήξερε πραγματικά σε τι είδους ζωή θα επέστρεφαν.

Αλλά στο Γκλέιντ, η ζωή ήταν εύκολη. Είχαν φαγητό, καταφύγιο και ασφάλεια... μέχρι που η Τερέζα ενεργοποίησε το τέλος. Όμως στον κόσμο έξω από το Λαβύρινθο, το τέλος είχε ενεργοποιηθεί από καιρό.

Καμένη από ηλιακές εκλάμψεις και από ένα νέο, βάναυσο κλίμα, η γη είναι κρανίου τόπος. Η κυβέρνηση έχει καταρρεύσει –και μαζί της, η τάξη– και τώρα Κρανκ, άνθρωποι καλυμμένοι με φριχτές πληγές, που η μολυσματική ασθένεια γνωστή ως Έκλαμψη τους έχει οδηγήσει σε δολοφονική μανία, λυμαίνονται τις κατεστραμμένες πόλεις αναζητώντας το επόμενο τους θύμα... και γεύμα.

Ισως οι Γκλέιντερ να έπρεπε να είχαν τελειώσει με το τρέξιμο. Όμως, αντί για ελευθερία, βρίσκουν ότι έχουν να αντιμετωπίσουν ακόμη μια δοκιμασία. Πρέπει να διασχίσουν την Καμένη Γη, την πιο ξεραμένη περιοχή του κόσμου, και να φτάσουν σε ένα ασφαλές καταφύγιο εντός δύο εβδομάδων. Και το ΚΑΚΙΑ έχει φροντίσει να ρυθμίσει τις μεταβλητές και να διαμορφώσει τις πιθανότητες εναντίον τους.

Άραγε ο Τόμας θα είναι πάντα στο έλεος του ΚΑΚΙΑ; Ή μήπως κατέχει το μυστικό της ελευθερίας κάπου στο μυαλό του; *

Η Καμένη Γη μου άρεσε πραγματικά πολύ! Όσο και το Τεστ το οποίο είναι ένα καταπληκτικό βιβλίο! Ο συγγραφέας κατάφερε να κρατήσει την αγωνία στα ύψη! Η δράση σε αυτό το βιβλίο ξεχειλίζει, περισσότερο ακόμα και από το πρώτο βιβλίο! Οι περιπέτειες του Τόμας και των άλλων αγαπημένων ηρώων όχι μόνο δεν έχουν τελειώσει αλλά μόλις τώρα αρχίζουν! Θα ριχτούν σε ένα τρομερό αγώνα επιβίωσης όπου το σασπένς και οι ανατροπές έχουν την τιμητική τους! Δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσω αυτό το απίστευτο βιβλίο από τα χέρια μου προτού φτάσω στο τέλος! Ένα τέλος συνταρακτικό που με άφησε διψασμένη για την συνέχεια! Η οποία ευτυχώς δεν αργεί πολύ να έρθει! Το τρίτο βιβλίο της σειράς με τίτλο Θεραπεία Θανάτου έρχεται μάλλον τον Ιανουάριο 2012! Αναμένουμε λοιπόν (ως συνήθως..!) με πολύ αγωνία!!!

10 σχόλια:

  1. Μεταφέρεις ακριβώς τον ίδιο ενθουσιασμό που έχω κι εγώ αλλά και όσοι το έχουμε διαβάσει! Αναμένουμε με κάτι περισσότερο από αγωνία... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ετσι ακριβως! αναμενουμε με τρελο ενθουσιασμο φιλεναδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σε περιμενω να ερθεις στο σπιταακι μ να μ πεις την γνωμη σου φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημέρα σε όλους!

    Κατ'αρχάς, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ BLOG!

    Μόλις σήμερα βρήκα το blog σε μια ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΗ αναζήτηση του τρίτου βιβλίου της τριλογίας Το τεστ.
    Με λύπη μου, βέβαια, διαπίστωσα ότι δεν έχει ακόμη εκδοθεί, τουλάχιστον όχι στην Ελλάδα.
    Βέβαια, με προβλημάτησε το γεγονός ότι υπάρχουν αρνητικές κριτικές και όχι τοσο καλά σχόλια για το death cure στο διαδίκτυο από αναγνώστες του εξωτερικού...Βέβαια γούστα είναι αυτά...
    Πάντως αν κάποιος γνωρίζει πότε μπορεί να κυκλοφορήσει, θα το εκτιμούσα αφάνταστα αν με ενημέρωνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έφη, σύμφωνα με ανακοινώσεις της Πλατύπους είναι ζήτημα εβδομάδων, πιθανότατα μέχρι τα τέλη του μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ efi
    καλησπέρα και καλωσόρισες! Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Μην ανησυχείς για τα αρνητικά σχόλια που είδες..είναι καθαρά θέμα γούστου. Άλλωστε και για το Τεστ καθώς και για την Καμένη Γη υπήρχαν αρνητικά σχόλια.. Όσο για την Θεραπεία Θανάτου σε κάλυψε πιστεύω η Βάλια..

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και ναι, είναι γεγονός!!!! Βγήκε και η "Θεραπεία Θανάτου"!!! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...