Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Στραβαγκάντζα - η Πολιτεία με τις Μάσκες



Τίτλος : Στραβαγκάντζα - η Πολιτεία με τις Μάσκες
Συγγραφέας : Μαίρη Χόφμαν
Εκδόσεις : Πατάκης
Μετάφραση : Γιώργος Φωτιάδης


Περίεργος τίτλος έτσι? Μην αφήσετε όμως αυτή την μικρή λεπτομέρεια να σας αποτρέψει.. Το βιβλίο αυτό είναι καταπληκτικό! Είχα καιρό να απολαύσω τόσο πολύ ένα βιβλίο!






Από το οπισθόφυλλο:


* Φαντάσου πως από τη μία στιγμή στην άλλη, από κει που είσαι άρρωστος και ακίνητος στο κρεβάτι, έχεις μεταφερθεί σε έναν κόσμο πλημμυρισμένο από απάτη και δόλο, συνωμοσίες και ραδιουργίες, πολυτέλεια και χλιδή. Αυτό ακριβώς συμβαίνει στο Λυσιέν, ο οποίος συγκλονισμένος διαπιστώνει ότι είναι ένας "Στραβαγκάντε", ένας Περιπλανητής - ότι δηλαδή μπορεί, χάρη σε ένα μαγικό αντικείμενο που έχει στην κατοχή του, να ταξιδέψει στο χώρο και στο χρόνο. Και δεν είναι μονάχα αυτό: φαίνεται πως σε τούτο τον καινούριο κόσμο όπου βρέθηκε φέρει αυτός την ευθύνη για την σωτηρία της πόλης, για την σωτηρία της Μπελλέτσα από την καταστροφή...*


Η Πολιτεία με τις Mάσκες είναι το πρώτο βιβλίο της τριλογίας Στραβαγκάντζα. Μία ιστορία που δεν μοιάζει με καμιά άλλη, εντελώς πρωτότυπη! Η συγγραφέας μας ταξιδεύει σε έναν παράλληλο κόσμο που αντιστοιχεί στην δική μας Βενετία, μόνο που στον κόσμο αυτό ονομάζεται Μπελλέτσα και είναι ακόμη πιο μαγευτική! 
Τίποτα δεν λείπει από αυτό το μυθιστόρημα φαντασίας, συνωμοσίες, δράση, μαγεία, έρωτας, ρομαντισμός, κίνδυνος, σασπένς έχει τα πάντα και είναι δεμένα με τέτοιο τρόπο που δεν μπορείς παρά να αγαπήσεις αυτό το βιβλίο! Το διάβαζα αργά.. λίγες σελίδες κάθε μέρα γιατί δεν ήθελα να τελειώσει! Οι χαρακτήρες είναι μοναδικά πλασμένοι και το κείμενο έχει άψογη συνοχή και ροή που σε κερδίζει και σε κρατάει από την πρώτη έως και την τελευταία σελίδα. Οι περιγραφές είναι τόσο παραστατικές που νομίζεις οτι βρίσκεσαι εκεί και απολαμβάνεις τον ήλιο περπατώντας δίπλα στα κανάλια και χαζεύοντας τους όμορφους Μπελλετσιάνους μανδολιέριδες (γονδολιέρηδες) και παρακολουθώντας την ιστορία να εξελίσσεται και να παίρνει τέτοιες διαστάσεις που σε εκπλήσσει συνεχώς! Η πανέμορφη Μπελλέτσα της Χόφμαν θα συναρπάσει και τους πιο απαιτητικούς! 


Η σειρά συνεχίζεται με την Πολιτεία των Αστεριών που φυσικά 
ανυπομονώ να πιάσω στα χέρια μου!





6 σχόλια:

  1. Αχ... πολύ χαίρομαι κοριτσάκι μου που σου άρεσε τόσο! Είναι πραγματικά αξιόλογη, ιδιαίτερη και πρωτότυπη σειρά και την λάτρεψα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. είχες δίκιο κοριτσάκι μου! όλο αυτό σου λέω!!! χαχα!!! Πραγματικά το λάτρεψα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χα, χα, χα... Μα γίνεται να έχω άδικο; :P
    Είδες; Καλά σου είπα ότι έπρεπε να τα έχεις παραγγείλει όλα μαζί! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γαμώτη δεν ξέρω γιατι δίστασα.. δεν πειράζει θα τα πάρω σύντομα!
    λίγα λεφτάκια παρακαλω!!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χα, χα, χα...
    Το κακό είναι ότι θα πρέπει να ξαναπληρώσεις courier. Αν και καλό θα ήταν να τσεκάρεις πάλι τα συνεργαζόμενα καταστήματα και να τους πεις ότι στο net λένε ότι έχουν την ίδια τιμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αυτό θα κάνω Γιωτάκι μου εννοείται!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...