Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Ο Οίκος της Νύχτας - Σημαδεμένη (βιβλίο 1)



Τίτλος: Ο Οίκος της Νύχτας-Σημαδεμένη (βιβλίο 1)
Συγγραφείς: Φ.Κ. Κάστ & Κριστίν Κάστ
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Μετάφραση: Καίτη Οικονόμου


Το πρώτο βιβλίο της σειράς "Όίκος της Νύχτας" ήταν για μένα μια πολύ ευχάριστη έκπληξη!  Ίσως όπως έχω ξαναπεί ήταν θέμα συγκυρίας, αφού με συντρόφευε σε ένα υπέροχο ταξίδι.. ή ίσως να μου άρεσε τόσο έτσι και αλλιώς!




Περίληψη:


* Ο σκοτεινός, μαγικός κόσμος του Οίκου της Νύχτας είναι ένας κόσμος που μοιάζει πολύ με τον δικό μας. Μόνο που έχει και βρικόλακες.
Το ένα λεπτό η δεκαεξάχρονη Ζόι είναι μια συνηθισμένη κοπέλα που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τις υποχρεώσεις του σχολείου της. Το επόμενο, βρίσκεται σημαδεμένη ως αρχάρια βρικόλακας.
Αναγκάζεται να εγκαταλείψει την καθημερινότητα της και να αρχίσει την εκπαίδευση της στον Οίκο της Νύχτας, ένα οικοτροφείο για βρικόλακες. Γρήγορα ανακαλύπτει πως είναι η εκλεκτή της Νύχτας, της θεάς των βρικολάκων και έχει ξεχωριστές δυνάμεις.
Αρχίζει να διψάει για αίμα. Παλεύει με τον εαυτό της να μην αφήσει το σημάδι της στο πρώην αγόρι της που δεν δέχεται το  "όχι" ως απάντηση. Αποκτάει και μια θανάσιμη εχθρό. Την αρχηγό των σκοτεινών κόρων, της ελιτίστικης αδελφότητας του σχολείου. Τώρα πρέπει να βρει δύναμη να ακολουθήσει το πεπρωμένο της, με λίγη βοήθεια από τους καινούριους βρικόλακες φίλους της. *


Πολλές φορές αναρωτιέμαι, όταν βλέπω τέτοια βιβλία στα ράφια των βιβλιοπωλείων, κατά πόσον θα έχουν αυθεντικότητα, πρωτοτυπία ή θα είναι απλώς μια καλοδουλεμένη παραλλαγή ενός best seller του είδους. Με την σειρά αυτή λοιπόν ήμουν αρχικά πολύ επιφυλακτική..κακώς όπως αποδείχθηκε όμως αφού με εξέπληξε ευχάριστα όπως είπα! Η ιστορία της Ζόι, αν εξαιρέσεις κάποια βασικά στοιχεία που συνθέτουν τον σκελετό, είναι εντελώς διαφορετική από οποιαδήποτε έχω διαβάσει! Ένα "ευκολοδιάβαστο" βιβλίο με  καλοδουλεμένο κείμενο και χαρακτήρες καθώς και ροή που κυλά αβίαστα. Μέσα σε ένα σκοτεινό περιβάλλον συνδυάζονται η δράση, το συναίσθημα, το φλέρτ, ο ανταγωνισμός, ο κίνδυνος.. Μία σειρά κυρίως εφηβική, ικανή όμως να ικανοποιήσει και τις αναγνωστικές απαιτήσεις που έχουν τα "μεγάλα παιδιά" όπως εγώ!


Η σειρά συνεχίζεται με το δεύτερο βιβλίο με τίτλο "Προδομένη" το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.






Καλή ανάγνωση λοιπόν!

38 σχόλια:

  1. Ααα... χαίρομαι που σου άρεσε κοριτσάκι μου! Αν και σου είπα... για μένα τα 2 πρώτα στερούνται από κάποια πραγματάκια αλλά στα επόμενα τα βρίσκουν! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώτα καταρχήν σε ευχαριστώ πολύ πολύ για το βιβλίο!
    όπως λέω και πιο πάνω βοήθησε και το γεγονός ότι ήμουν εκτός έδρας και ήθελα κάτι χαλαρό για αεροπλάνο..μετρό και πριν τον ύπνο..και ήταν ότι έπρεπε! Αφού λες οτι από το τρίτο γίνεται ακόμη καλύτερο πολύ χαίρομαι γιατί εννοείται θα τα διαβάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλα βρε χαζό! Τι ευχαριστείς! :)
    Χαίρομαι που σου άρεσε και σου κράτησε καλή παρέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και εγώ Αλεξία δίσταζα να επιλέξω αυτό το βιβλίο για αυτό ακριβώς που λες και εσύ. Αναρωτιόμουν πόσο πρωτότυπο μπορεί να είναι.(Μόλις έπαθα Déjà vu).
    Τελικά αφού το πήρα και στα ελληνικά & στα αγγλικά από την ανταλλάγη του Public θα το διαβάσω οπωσδήποτε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου αρέσει που το πήρες και σε δύο γλώσσες!
    Ευκαιρία να εξασκήσεις και τα αγγλικά σου! :)
    Εμένα πολύ με βοηθάει να διαβάζω στα αγγλικά! Πιστεύω πως θα σου αρέσει πάντως.. είναι πολύ ευχάριστο και θα το τελειώσεις προτού το καταλάβεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αφού το είχε και στις δύο γλώσσες και ήταν δωρεάν να μην το έπαιρνα; Εδώ πήρα βιβλία που τα είχα ήδη και τα έδωσα σε φίλους που τα ήθελαν. Και όλα τα βιβλία σε άριστη κατάσταση. Περιμένω να ξανακάνει!
    Στα αγγλικά και μένα με βοηθάει να διαβάζω και μου αρέσει κιόλας ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μακάρι να γίνει και στη Θεσσαλονίκη αυτό! Να πάω και εγώ! Εχω διάφορα να δώσω και πολλά που θα θελα να πάρω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ιιιιιιιιιι!!!!!!!!!!!
    Τι να δώσεις;;;; Τίποτα 2πλά να φανταστώ! :S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. χαζούλα τι φαντάστηκες??? έχω κάτι βιβλία που μου έχουν χαρίσει κατα καιρούς πολύ παλιά τα οποία είναι εντελώς εκτός του γούστου μου και δεν μου είχαν αρέσει..με αποτέλεσμα να μην έχω κανένα συναισθηματικό δέσιμο με αυτά..
    εννοείται οτι αυτά που φαντάζεσαι δεν τα δίνω ούτε να γκρεμιστεί ο κόσμος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ξέρεις ότι διανύω δύσκολες μέρες... δε θέλω πίεση! Μπορεί να οδηγηθώ σε μη λογικά συμπεράσματα! Χα, χα, χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ναι, ναι και εγώ το ίδιο με την Αλεξία! Τίποτα διπλά, τίποτα δώρα εκτός γούστου κλπ. Γιώτα τς τς τς γιατί ανθρώπους μας πέρασες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ξέρω κι εγώ... ο κόσμος το έχει χάσει και είπα να τσεκάρω! Χα, χα, χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έτσι πρέπει... μην με ταράζετε και μάλιστα χωρίς λόγο! Χα, χα, χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. καλέ που πήγε το σχόλιο μου?!? είχα γράψει:
    "Αχ κοριτσι μου μας συγχωρεις για την αναστατωση! Αλλη φορα θα ειμαστε πιο σαφεις για να μην εχουμε τα ιδια! Χα, χα, χα! :) "

    αα θα μας τρελάνει ο μπλόγκερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Απ' όταν απάντησα δεν υπήρχε! Απλά το είδα στο mail μου και είπα ότι θα το καταλάβεις. Χα, χα, χα...
    Έκανε ο blogger spam στον εαυτό σου; :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. εε μάλλον τι να πω! βασικά κάνει διάφορα τρελά τελευταία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μη μας 'φάει' κανένα ιστολόγιο καμιά μέρα και τραβάμε τα βυζιά μας... ε... τις κοτσίδες μας ήθελα να πω! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αχ ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω αυτό! Ιστολόγια σαν τα δικά μας δεν ξαναφτιάχνονται..ακόμη και να είχαμε back up όλες τις αναρτήσεις και πάλι θα χάναμε όλα τα σχόλια και φυσικά όλον αυτό τον κόπο που έχουμε κάνει για να φτιάξουμε και την παραμικρή λεπτομέρεια..
    θα ήταν καταστροφή κάτι τέτοιο..θα τελείωναν όλα και με πολύ απογοητευτικό τρόπο! Οπότε προσπαθώ να μην το σκέφτομαι καθόλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Άσε Αλεξία μου.. καταστροφή και ολοκαύτωμα. Ακόμα και όλα να τα είχαμε back-up, θα έμπαινες στη διαδικασία να τα ξαναφτιάξεις; Εγώ μάλλον όχι που το έχω 5 χρόνια και έχω πάνω από 800 αναρτήσεις! :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Και εγώ πρόσφατα το ανακάλυψα ότι το blogger μπορεί αναπάσα στιγμή να διαγράψει ένα blog χωρίς λόγο. Αν και τα κουλά που κάνει τελευταία πρέπει να είναι αυτά που κάνει κλασικά δύο τρεις φορές τον μήνα (βδομάδα). Τέλος πάντων, επομένως, όπως λέει και η Αλεξία ας προσπαθήσουμε να μην το σκεφτόμαστε καθόλου.
    Αλεξία εσύ τι νέα; Εγώ όπως παρατήρεισες (προσεξτέ την σιγουρΙά που το λέω) εξαφανίστηκα όλη την εβδομάδα γιατί ήμουν πάλι άρρωστος :/ Η Γιώτα τα ξέρει :Ρ ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. αχου περαστικούλια παιδάκι μου! και εμένα μου τύχανε διάφορα αυτές τις μέρες και ήμουν λίγο στα χαμένα! τώρα πως είσαι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μα γιατί δεν συνεχίζεις τη σειρά;Εγώ είμαι ήδη στο 5ο βιβλίο ενώ έχω αγοράσει και το 6 και πιστεύω ότι είναι πολύ ωραία σειρά.!Καλογραμμένη,χωρίς να σε κουράζει.!!Πιστεύω πως θα πρέπει να τη συνεχίσεις.!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δήμητρα θέλω πολύ να την συνεχίσω! Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόλαβα ως τώρα αλλά πάντα το σκέφτομαι και σίγουρα θα το κάνω! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εντάξει τότε.!Ελπίζω να τη συνεχίσεις σύντομα.! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Λενε οτι θα βγει σε ταινια,μηπως ξερετε να εχει βγει η αν θα βγει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμε έχει ανακοινωθεί ότι θα βγεί σε ταινία αλλά οι λεπτομέρειες προς το παρόν μας είναι άγνωστες. Μέσα στη χρονιά σίγουρα θα έχουμε νεότερα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αξιζει να ξεκινησω την σειρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμε επειδή έχω διαβάσει μόνο το πρώτο δεν μπορώ να είμαι απολύτως αντικειμενική αλλά θα σου έλεγα ναι. Και εγώ παρότι δεν τα κατάφερα ακόμη σκοπεύω σύντομα να την συνεχίσω γιατί το πρώτο μου άρεσε πολύ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. είναι πολύ συναπαστικό βιβλίο..ένιωθα κάθε λέξη μέσα μου λες, και βρισκόμουν εκεί...είναι φανταστικό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Παιδια ειναι φανταστικη σειρα!Εγω τωρα θα αρχισω να διαβαζω το εβδομο βιβλιο της σειρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ανώνυμε συγνώμη για την τόσο καθυστερημένη απάντηση, είναι όντως πολύ ωραία σειρά και ειλικρινά απορώ μερικές φορές με τον εαυτό μου που μου ξέφυγαν τα υπόλοιπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Η καλύτερη σειρά!!!!!ειμαι στο πεμπτο βιβλιο....και εχω παθει πλακα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Γεια σας θέλω να κάνω αυτό το βιβλίο δώρο στην ανηψιά μου (13 ετών) είναι κατάλληλο για την ηλικία της? :)
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!! :) :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. μμ αυτό είναι κάπως σχετικό.. το βιβλίο απευθύνεται σε εφήβους αλλά είναι στην κρίση του καθενός αν εγκρίνει το περιεγχόμενο.. εγώ θα το επαιρνα ειδικά αν το κοριτσάκι αγαπάει την λογοτεχνία του φανταστικού θα το λατρέψει.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Γεια σας δεν μπορώ πουθενά να βρω το τρίτο βιβλίο ΄΄ η εκλεκτή''. Εννοώ δεν υπάρχει πουθενά.. :/ μπορεί κανείς να με βοηθήσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλησπέρα.. Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω το βιβλίο εκλεκτή?? Δεν το βρίσκω πουθενά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...