Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Το Τσίρκο της Νύχτας





Τίτλος: Το Τσίρκο της Νύχτας
Συγγραφέας: Έριν Μόργκενστερν
Εκδόσεις: Πλατύπους
Μετάφραση: Χριστόδουλος Λιθαρής

Το Τσίρκο της Νύχτας το πήρα χωρίς να ξέρω σχεδόν τίποτα γι'αυτό! Λίγο το εξώφυλλο.. λίγο ο εκδοτικός οίκος, που έχει από καιρό κερδίσει την εμπιστοσύνη μου.. αρκούσαν για να πάρω την απόφαση να το διαβάσω. Άξιζε τον κόπο φυσικά!


Περίληψη:

* Το τσίρκο φθάνει χωρίς προειδοποίηση

Δεν έχουν προηγηθεί αναγγελίες, ούτε αφισέτες στους στύλους και τους πίνακες ανακοινώσεων στο κέντρο της πόλης, ούτε αναφορές ή διαφημίσεις στις τοπικές εφημερίδες. 
Είναι απλά εκεί, ενώ χθες δεν ήταν. 

Μέσα σε αυτές τις ασπρόμαυρες ριγέ σκηνές που ζωντανεύουν τη νύχτα, περιμένει μια μοναδική εμπειρία, μια γιορτή των αισθήσεων, όπου μπορεί κανείς να χαθεί σε ένα λαβύρινθο από σύννεφα, να περιπλανηθεί σε ένα χλοερό κήπο από πάγο, να δει μαγεμένος μια ακροβάτισσα όλο τατουάζ να τρυπώνει σε ένα γυάλινο κουτί, να νιώσει μια υπέροχη ζαλάδα από τις μυρωδιές της κανέλας και της καραμέλας που γεμίζουν τον αέρα.

Καλώς ήρθατε στο Le Cirque des Reves. *


Η Έριν Μόργκενστερ καταφέρνει να μας μεταφέρει στο μαγικό σκηνικό ενός Τσίρκου με μοναδικό τρόπο επηρεάζοντας όλες τις αισθήσεις. Σε αυτό φυσικά συμβάλλει και η εξαιρετική μετάφραση..Πραγματικά διαβάζοντας το μύριζα την κανέλα, την καραμέλα και την σοκολάτα στην ατμόσφαιρα..ένοιωθα την ζέστη από τις φλόγες..άκουγα τον κόσμο να πηγαινοέρχεται.. τόσο παραστατική και άκρως ατμοσφαιρική είναι η αφήγηση χωρίς υπερβολές. Μπορεί να μου πήρε λίγες σελίδες να προσαρμοστώ στον διαφορετικό τρόπο γραφής, στην πορεία όμως με κέρδισε με ιδιαίτερη ευκολία! Εξαιρετικά γραμμένο, ευφάνταστο γεμάτο γοητεία σασπένς..και φυσικά έρωτα! 
Το Τσίρκο της Νύχτας, βγαλμένο σαν απ' όνειρο, θα αιχμαλωτίσει μικρούς και μεγαλύτερους "μικρούς" !






54 σχόλια:

  1. Αλεξια δεν ηταν υπεροχο???Μαγικο θα ελεγα ヅ πραγματικα το λατρεψα αυτο το βιβλιο!!! και απ' ότι φαινεται και εσυ το ιδιο!! ;)


    Ντοριτα ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι Ντοριτακι μου, μου αρεσε πολυ! Μου αφησε μια πολυ γλυκια γευση αυτο το βιβλιο! Ενα ακομη καταπληκτικο δωρακι απο τις αγαπημενες Platypus δεν συμφωνεις? :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εννοείται!!!Platypus μακράν ο καλύτερος εκδοτικός οίκος για μένα!!(✿◠‿◠)Συνεπής,εξαιρετικές μεταφράσεις και πανέμορφα βιβλία σαν κι αυτό!!


    Ντορίτα ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έτσι ακριβώς Ντορίτακι !
    Συμφωνούμε απόλυτα σ'αυτό! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι στα άμεσης προτεραιότητας!!!
    (μα καλά... τι έχω πάθει και δεν παίρνω χαμπάρι τις αναρτήσεις σου; χα, χα, χα)
    Πω... να δω κοριτσάκι μου πότε θα τα προλάβουμε όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιωτούλα μου γλυκιά εμείς είμαστε εκπαιδευμένες! μια χαρά θα τα προλάβουμε όλα! Η καλύτερή μας! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι ε; Για πες μου λοιπόν; Ποιο να ξεκινήσω σήμερα; Κύκλο Φωτιάς, Όμορφο Χάος, Ταίρι, Το Τσίρκο, Οι Αιώνιοι ή ένα σωρό άλλα που έχω εδώ και περιμένουν; :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το ΤΑΡΙ !!!! αχ πολύ το απόλαυσα!!! όχι βέβαια οτι τα άλλα δεν είναι σούπερ επιλογές εννοείται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άργησες... χα, χα, χα... Ξεκίνησα χθες και τελείωσα παρακαλώ, τον "Κύκλο Της Φωτιάς", ως συνέχεια και σήμερα λέω να ξεκινήσω το "Όμορφο Χάος". :P
    Είπα να τα πάω με σειρά... ποια ήδη ξέρω τι γίνεται... χα, χα, χα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Aλεξία συμφωνούμε απόλυτα. Το τσίρκο της νύχτας μου άρεσε πάρα πολύ.
    Παρότι είχα ακούσει πολύ καλές κριτικές δεν ήξερα τι να περιμένω και τελικά ήταν πολύ διαφορετικό και από αυτό που περίμενα αλλά και από όλες τις απόψεις γενικότερα. Καταρχάς η γραφή της Morgenstern είναι εκπληκτική. Αποδίδει υπέροχα την εποχή στην οποία διαδραματίζεται το βιβλίο. Αυτό που επίσης προσθέτει είναι το πώς διάλεξε να αφηγηθεί την πλοκή της μεταπηδώντας από χρονολογία σε χρονολογία πλέκοντας παράλληλα δύο ιστορίες οι οποίες είναι τελικά αλληλένδετες. Για το τέλος δεν θα πω πολλά για την Γιώτα ;) αλλά ήταν πραγματικά μια ακόμη από τις λίγες περιπτώσεις που δεν θα μπορούσα να σκεφτώ καταλληλότερο, καλό ή κακό.
    Πραγματικά, από το τσίρκο το οποίο αποτελεί και αυτό βασικό χαρακτήρα της πλοκής, το ατμοσφαιρικό σκηνικό της εποχής, τους πλούσιους χαρακτήρες (τρέφω ιδιαίτερη συμπάθεια στον άνδρα με το γκρίζο κοστούμι), την γεμάτη ανατροπές πλοκή – μέχρι και την πιο μικρή λεπτομέρεια (για παράδειγμα τις πανέμορφες ιστορίες της σκηνής του Γουίτζετ) αυτό το βιβλίο με μάγεψε.
    Αλεξία κατάφερες με δύο φράσεις τις κριτικής σου να αποδώσεις τέλεια την ατμόσφαιρα και το τι είναι πραγματικά αυτό το βιβλίο “επηρεάζοντας όλες τις αισθήσεις” “βγαλμένο σαν απ' όνειρο”. Το κάνεις συχνά αυτό και είναι υπέροχο. Έψαχνα ένα καλό παράδειγμα για να στο πω :)
    Τέλος πάντων επιστρέφοντας στο τσίρκο, είναι ένα πολύ ιδιαίτερο βιβλίο και νομίζω πως δεν είναι για όλα τα γούστα. Δηλαδή ή θα το λατρέψεις ή θα το μισήσεις. Εγώ ανήκω στους πρώτους. H Erin Morgenstern έχει ένα πολύ ιδιαίτερο ύφος και το βιβλίο έχει μικρές όμορφες λεπτομέρειες που το κάνουν ξεχωριστό. Πάντως νομίζω πως αξίζει κανείς να το διαβάσει για να ανακαλύψει σε ποιους ανήκει.

    Γιώτα να το διαβάσεις σύντομα στο συστήνω και νομίζω πως θα σου αρέσει ; )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γεράσιμε ήδη το έχω στα χέρια μου και θα πάρει σειρά άμεσα! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιώτα να πάρει να πάρει, είναι πολύ καλό.
    Δεν χρειάζεται να πω πως δεν σε προλαβαίνουμε; Πρέπει την προφητεία να την ξεκινήσω λίαν συντόμως.Αυτό το λίαν συντόμως πια...*γκούχου γκούχου* (έχω κέφια σήμερα) :Ρ
    Όλη την προηγούμενη εβδομάδα έψαχνα το όμορφο χάος αλλά τίποτα...Ξεκίνησα λοιπόν και εγώ τον κήπο τον πειραμάτων.
    Αυτό το ξεκίνησα τον κήπο των πειραμάτων πόσες φορές το έχω πει; Όλο πάω να τον ξεκινήσω και όλο κάτι μπαίνει στην μέση. Ευτυχώς επιτέλους τον έπιασα και μπορώ να πω πως μου αρέσει πολύ. Το τελειώνω απόψε και αύριο πίανω το χάος ;)
    (Τα χρυσά γράμματα στο εξώφυλλο είναι τέλεια...)

    ΥΓ. Πολύ πολυλογία σήμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγώ πάλι διάβασα "Φτερά", "Μαγεία", "Εξόριστο" και "Κύκλο Της Φωτιάς" από αυτά που δεν έβαλα ακόμα ανάρτηση και ξεκίνησα σήμερα "Όμορφο Χάος".
    Μετά σκέφτομαι να προχωρήσω με τους "Αιώνιους" μιας και δεν το έχει διαβάσει κανείς, και στη συνέχεια με "Ταίρι" και "Τσίρκο Της Νύχτας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Λοιπον Γιωτακι ανυπομονω γι'αυτες τις αναρτησεις που λες.. ειδικα για τα φτερα για ευνοητους λογους!!! τους αιωνιους και εγω το σκεφτομαι τελευταια..αλλα θα περιμενω να το διαβασεις πρωτα εσυ! χαχα! θα εισαι το πειραματοζωο :Ρ

    @ Γερασιμε μου καταρχην σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογακια! χαιρομαι πολυ που προερχονται απο σενα γιατι εκτιμω πολυ την γνωμη σου κ το ξερεις! επισης να σου πω οτι τον κηπο των πειραματων τον πηρα και εγω! αν θυμασαι μας το ειχες προτεινει πολυ πριν κυκλοφορισει ! για ολα οσα αναφερεις για το τσιρκο τι να πω.. δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο! ανηκω κ εγω στην πρωτη κατηγορια οπως κ εσυ!
    παιδια εγω τελειωσα την πολιτεια των λουλουδιων (καταπληκτικο!) και θα βαλω μαλλον αυριο σχετικη αναρτηση κ τωρα διαβαζω το διψα 3 επισης καταπληκτικο! μετα θα ακολουθησει ο κηπος των πειραματων κ μετα ο κυκλος της φωτιας! και μετα αλλα χιλια! ψιλοπραγματα δηλαδη!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. α! σορυ για την ελλειψη τονων και κεφαλαιων αλλα σας γραφω απο το κινητο... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μμμ... ωραία είσαι! Χα, χα, χα...
    Η πρώτη ανάρτηση μπήκε ήδη! ;)
    Μήπως εννοείς την "Πολιτεία Των Αστεριών";
    Μην μας μπερδεύεις... :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. P.S. Ξέχασα να αναφέρω ότι τελείωσα το "Όμορφο Χάος" και είναι απλά ΑΠΙΘΑΝΟ!!!!! Και το τέλος...... όλα τα λεφτά λέμε!!!
    Να δω πότε θα κάνω αναρτήσεις για όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν πειράζει Γιώτα αντέχουμε...Χτύπα μας ανελέητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ναι αυτο εννοω...μπερδευτηκα...μαλλον επειδη ανυπομονω να διαβασω την πολιτεια των λουλουδιων!!! :) ερχομαι να δω την αναρτηση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Aλεξία ο κήπος των πειραμάτων ήταν πολύ καλό. Αναμένω με ανυπομονησία (τι πρωτότυπο) το δεύτερο βιβλίο.
    Αρχικά με τρόμαζε λίγο το γεγονός ότι όλο το βιβλίο από την αρχή μέχρι το τέλος διαδραματίζεται σε ένα φαινομενικά πολύ περιορισμένο χώρο. Και ξέρω πως και εσύ δεν έχεις ιδιαίτερη συμπάθεια στα βιβλία που κυλάνε με αργό ρυθμό. Αλλά τελικά ήταν εξαιρετικό βιβλίο.
    Η συγγραφέας είναι μοναδική στο να δημιουργεί χαρακτήρες. Ο καθένας κουβαλάει μαζί του μια ιστορία τόσο περίπλοκη με αποτέλεσμα να ξεπηδάνε από τις σελίδες. Βασίζει γενικά πολύ την πλοκή της στους χαρακτήρες και τα συναισθήματα τους. Και ενώ αρχικά νόμιζα πως η πλοκή θα εξελίσσεται εξ’ ολοκλήρου στο αρχοντικό, τελικά με βάση αυτό πλέκει το παρελθόν της Ρίνας και όλων των ηρώων. Από τους ήρωες (εκτός του Βον ) τους λατρεύω όλους. Ακόμα και την Σέσιλυ (όταν το διαβάσεις μάλλον θα με βρίσεις). Νομίζω βασικά πως αυτό ήταν και το καλύτερο κομμάτι του βιβλίου. Οι πολυδιάστατοι χαρακτήρες.
    Γενικά πάντως η πλοκή έχει πολύ δράση και είναι γεμάτη με ανατροπές. Η DeStefano τολμάει να αγγίξει ευαίσθητα θέματα όχι για να προκαλέσει, αλλά για να βάλει τον αναγνώστη σε σκέψεις. Γενικότερα μου άρεσε πολύ. Στις τελευταίες 50 σελίδες (από το κεφάλαιο 23 συγκεκριμένα) τα μάτια μου ήταν συνεχώς υγρά. Και σπάνια καταφέρνει ένα βιβλίο κάτι τέτοιο. Εγώ στο συστήνω ανεπιφύλακτα και νομίζω πως θα σου αρέσει…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εγώ πάλι να αναφέρω ότι τελείωσα το "Ταίρι" και αφού τελείωσα και "Αιώνιους" (έβαλα και ανάρτηση άλλωστε σήμερα), προχώρησα με το "Τσίρκο" που το τελειώνω σήμερα αλλά θα επανέλθω με την κριτική εντός της βδομάδας γιατί είναι τόσα αυτά που θέλω να πω που ένα μικρό post εδώ δεν με φτάνει! :P
    Γεράσιμε μου κίνησες την περιέργεια!!! Μπαίνει στα προσεχώς! (όταν θα έχω λεφτά δηλαδή... χα, χα, χα!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Eγώ επίσης δεν χρειάζεται να αναφέρω ότι δεν σε προλαβαίνουμε :Ρ
    Για το τσίρκο χαίρομαι αφάνταστα που σου άρεσε περιμένω την κριτική με τεράστια ανυπομονησία!!!
    Και θέλω επίσης να δω τι πιστεύεις για το ταίρι...
    Για το αιώνιοι την διάβασα την ανάρτηση θα αφήσω σχόλια το βράδυ (έχω σε λίγο αγγλικά και όσο και αν θέλω να μην κάνω αγγλικά πρέπει να μάθω αγγλικά...)
    Ο κηπός όντως καλό...Προς το παρρόν εύχομαι να βγάλει η Διόπτρα το δεύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ναι, ναι... το πήρα απόφαση πλέον!
    Διάβασα και "Εξόριστο" και θα βάλω και γι' αυτό αυτές τις μέρες απλά το διάβασμα με προλαβαίνει! :P
    Θα δεις μεθαύριο τι πιστεύω για το "Ταίρι"! ;)
    Αχ... άντε Γερασιμάκο για μάθημα και θα μας τα πεις πάλι μετά!
    Χμ... αυτό είναι το μόνο που με κολλάει! Αν θα βγάλει τα υπόλοιπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μίλησα με την Διόπτρα (η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων είναι εξαιρετικά ευγενική) και μου είπε πως μελετάνε το χειρόγραφο για να προχωρήσουν εαν είναι όσο καλό όσο το πρώτο σε μετάφραση...
    Εντωμεταξύ έχω μάθημα στις και μίση και με απασχολείς :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μα καλά... δεν τα είδαν και τα 2 πριν αποφασίσουν να πάρουν το 1ο; :S :/
    Ναι... άσ'τα σάπια... τα θέλει και 'σένα ο πισινός σου! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αχ παιδάκια μου πόσο μου έχετε λείψει!!! Αντε γυρίζω αύριο από Ρώμη και θα μπλογκάρω εντατικά! Τον κήπο Γεράσιμε ανυπομονώ να τον διαβάσω! το έχω πάρει ήδη! Γιωτάκι λάου λάου! έχασα το μέτρημα! χαχα
    Σας αγαπώ! τα λέμε από αύριο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Όντως Γιώτα (για τα μάτια του κόσμου τα λέω).
    Δεν νομίζω ότι δεν θα βγάλουν το δεύτερο...
    Και να προσθέσω στον κήπο και ένα ερωτικό τρίγωνο που μας βασανίζει πάλι με δύο επιλογές η μία καλύτερη από την άλλη...Προς το παρρόν πάντως με μικρή διαφορά είμαι team Λίντεν.

    Α. Γεια σου Αλεξία.

    (Σε ζηλεύω αφάνταστα, σε λατρεύω αφάνταστα, όπως και λατρεύω και να σε πειράζω :Ρ.
    Ελπίζω να περνάς τέλεια...Αγαπώ την Ρώμη...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κι εμείς σε αγαπάμε κοριτσάκι.. να ξέρεις ότι αύριο θα είσαι στο pc όλη μέρα! Χα, χα, χα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Παιδια χαρα μου!! Πρειπει να τσεκαρω ενα σωρω αναρτησεις αλλα το απολαμβανω!! Εχω να βαλω κ δυο αναρτησεις..διψα 3 και Σημαδεμενη..σιγα σιγα ολα θα τα προλαβω!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. έχω ένα ερώτημα: έχει βγει σε ταινία;; γιατί από την περίληψη που έγραψες μου θύμισε μια ταινία που είδα πριν κάτι μήνες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Όχι, δεν έχει βγει και δεν υπάρχει και καμία τέτοια πιθανότητα στο κοντινό μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. γεια σου αλεξια..ειμαι η ιωαννα. ειναι η πρωτη φορα που σου γραφω... εχω και εγω μια λατρεια προς τα βιβλια..:)ηθελα να σε ρωτησω αν εχεισ διαβασει "η καταρα του τιγρη"? η περιληψη ειναι αρκετα καλη και να πω την αληθεια με τρωει η περιεργεια :D θα περιμενω νεα σου..ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Γεια σου Ιωάννα! Καλωσόρισες!! :)
    Την κατάρα του τίγρη δεν έχω προλάβει να την διαβάσω ακόμη δυστυχώς αλλά την έχω στα υπόψη για δύο λόγους..
    πρώτον γιατι όπως λες και εσύ έχει ενδιαφέρον η περίληψη και έχει και καλές κριτικές στο εξωτερικό
    και δεύτερον από εμπιστοσύνη στον εκδοτικό!
    Απλά είναι άλλα που προέχουν αυτή τη στιγμή τα οποία με περιμένουν στο ράφι..
    Μπελαντόνα, Φτερά, Όμορφο Χάος καθώς και την Θεραπεία Θανάτου που διαβάζω τώρα..

    Θα το διαβάσω όμως σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ευχαριστω πολυ και εγω καλος σας βρηκα...:)την μπελαντονα την εχω διαβασει, οπως και τα φτερα... τ θεραπεια θανατου δεν μου λεει κατι(ισωσ να μην το εχω προσεξει). απο το ομορφο χαος εχω διαβασει το πρωτο και να πω την αληθεια απογοητευτικα λιγο:( και δεν ξερω τι να κανω με τα επομενα.. ισως να τα παρω αργοτερα οταν ξεμεινω απο κανα αλλο.. ;)

    εγω διαβαζω το "για παντα by alyson noel"...
    θα περιμενω να ακουσω την γνωμη σου για την καταρα του τιγρη.. ευχαριστω και παλι φιλια...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. * καλως σας βρηκα...(ειμαι χαζουλα το εγραψα με ο..:P )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ιωάννα μου η θεραπεία είναι το τρίτο βιβλίο από την σειρά "ΤΟ ΤΕΣΤ" η οποία είναι φανταστική! Δες αν θες εδώ:
    http://alexialibrarytales.blogspot.com/2011/08/james-dashner.html

    Όσο για τα Όμορφα πλάσματα δεν πειράζει..αφού δεν σε γέμισε πάμε γι'άλλα ! Πάντως γενικά γίνεται καλύτερη η σειρά.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Γεια σου Αλεξια μου συγνώμη που δεν έγραψα νωρίτερα αλλα ήμουν εκτως χώρας... Τελικά εχω διαβάσει το πρώτο βιβλίο το τεστ αλλα δεν ξέρω το βρήκα λίγο καταθλιπτικο... Μου αρέσει σαν βιβλίο αλλα μετα την σειρά με τους αγώνες πείνας με ρίχνουν λίγο τα βιβλία,που έχουν τόσο αγωνα και αίμα :( θα το διαβάσω σίγουρα αλλα θα αφήσω να περάσει λίγος καιρός .. Αυτο που διάβασα την πρωιγουμενη εβδομάδα ειναι το καινούργιο της l.j smith και ήταν πράγματι πολυ καλο το διάβασα μεσα σε δυο μέρες... Τώρα διαβάζω το μαγεία το δεύτερο βιβλίο της aprilynne pike :) και εχω ερωτευτεί τον ταμανι......<3 μακάρι να διαλέξει εκείνον στο τέλος ..... Ουφ σε κούρασα ... Καληνύχτα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @Ιωάννα μου σιγά να μην με κούρασες!!!
    Τα Φταιρά εγώ τα ξεκινάω μολις τελειώσω την Μπελαντόνα και αμέσως μετά την Μαγεία φαντάζομαι!
    Σε καταλαβαίνω σε αυτό που λες για τα δυστοπικά βιβλία και η φάση στην οποία βρίσκεται κανείς παίζει πολύ σημαντικό ρόλο οπότε συμφωνώ μαζί σου! Άστα για την ώρα και τα ξαναπιάνεις κάποια άλλη στιγμή!!!
    Για το καινούριο της Σμιθ εννοείς Τον μυστικό κύκλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Γεια σου Αλεξια μου..ναι το μυστικο κυκλο εννοουσα :) το βρηκα πραγματικα πολυ καλο σε σχεση με τα βιβλια vampire daries, να το διαβασεις κατα την γνωμη μου πιστευω θα σου αρεσει :) Τα Φτερα (οπως και το Μαγεια )μου αρεσαν παρα πολυ, τωρα κατεβαζω το τριτο βιβλιο στα αγγλικα(αν και σιγουρα θα το παρω και οταν μεταφραστη στα ελληνικα..:)..) ανυπομονω να ακουσω την γνωμη σου...θα τα πουμε συντομα bye bye :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ιωάννα μου εγώ παρακολουθώ την σειρά Secret Circle και είναι πολύ ωραία οπότε το βιβλίο είναι στις άμεσες προτεραιότητες!!! Και πολύ χαίρομαι που λες οτι είναι καλύτερα από τα Diaries γιατί δεν ενθουσιάστηκα με την γραφή..

    Όσο για τα Φτερά τώρα το τελειώνω και μου έχει αρέσει πάρα πολύ οπότε θα πάρω και το Μαγεία κατευθείαν!
    Να το πάρεις και το τρίτο κορίτσι για δύο λόγους!!
    πρώτον γιατί δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από μια ολοκληρωμένη σειρά στη βιβλιοθήκη σου!
    και δεύτερον τι θα κάνουν και τα βιβλιοπωλεία αν τα κατεβάσαμε όλα από το web!

    ΥΓ. εάν σε ενδιαφέρει κοπέλα μου τσέκαρε εδώ σε μερικές μέρες:
    www.librarytales.gr
    είναι το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο μου! :)θα λειτουργεί επίσημα σε λίγες μερούλες!!!
    μέχρι τότε δεχόμαστε παραγγελίες και μέσω mail
    στο alexia.p@hotmail.com

    τα λέμε σύντομα λοιπόν!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΛΕΞΙΑ ΜΟΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ?
    ΟΚ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΤΣΕΚΑΡΩ.
    ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ SECRET CIRCLE ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΟ LINK 'Η ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ :(
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΦΤΕΡΑ... ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΑΓΟΡΙΑ ΜΑΣ...ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΦΑΝ ΤΟΥ ΤΑΜΑΝΙ <3 :)
    (ΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΟΤΑΝ ΒΓΕΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟ 3.ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΛΑΤΡΕΥΩ ΝΑ ΕΧΩ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ..)

    ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ 'Η ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ?
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΤΑΣΗ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΩ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ... ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΥΚΗ ΟΡΧΙΔΕΑ ΤΗΣ ΚΑΙΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΗΡΕ...

    ΦΙΛΙΑ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Μπορείς να κατεβάσεις την σειρά από δω:
    http://eztv.it/

    Και υπότιτλους από το tvsubtitles.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΩΤΑ...
    ΘΑ ΜΠΩ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΡΙΞΩ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ...
    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΙ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. AX Κορίτσι μου και εγώ Ταμάνι ψηφίζω!!! Δαγκωτό!!! :)ανυπομονώ να διαβάσω και το Μαγεία! άστα με έχει πιάσει ανυπομονυσία!!
    Όσο για τα Secret Circle εγώ όπως και η Γιώτα τα κατέβαζα από eztv.. μπορείς επίσης να δοκιμάσεις και το isohunt..
    Και εγώ επίσης θελω να έχω όλα τα βιβλία που διαβάζω στο ράφι μου..βέβαια αυτό έχει εξελιχθεί σε πρόβλημα! Δεν έχω που να τα βάλω και τρώω
    σχεδόν όλα μου τα λεφτά εκεί!! χα, χα!

    τέλος με ρώτησες για ελληνικά βιβλία και πράγματι έχω ένα κοληματάκι με τα μεταφρασμένα..όχι φυσικά γιατί υποτιμώ τους Έλληνες συγγραφείς σε καμία περίπτωση..απλά στο είδος λογοτεχνίας που έχω λατρέψει τελευταία (την λογοτεχνία του φανταστικού εννοώ)δεν έχω βρει κάτι από Έλληνα συγγραφέα μέχρι στιγμής..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΑΧ ΑΣΕ ΜΗΝ ΞΥΝΕΙΣ ΠΛΗΓΕΣ... ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΑ ΧΑΛΑΩ.
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ. ΦΥΣΙΚΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΤΡΕΛΟ ΚΟΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΡΟΜΑΝΤΙΚΑ, ΙΣΤΟΡΙΚΑ ,ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ.
    ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΡΑΦΙΑ ΤΙΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ ΓΙΝΕΤΕ, ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΒΙΒΛΙΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΙΜΕΝΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΜΙΑ ΓΩΝΙΤΣΑ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ :(

    ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ...
    ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΟΡΑΛΙ
    Η ΛΕΥΚΗ ΟΡΧΙΔΕΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΑ
    ΤΑ ΡΟΔΑ ΤΙΣ ΣΙΩΠΗΣ
    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΕΧΩ ΚΛΑΨΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ...:) :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Τίποτα Joanna! Να 'σαι καλά! :)
    Να ξέρεις... υπάρχει πάντα και το Pirate Bay αν η έκδοση του eztv δεν συγχρονίζει με υπότιτλους.
    Και για υπότιτλους υπάρχει και το subs4free.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ιωάννα μου με συγχωρείς για την καθυστερημένη απάντηση..
    Θα τα έχω υπόψη μου τα βιβλία που λες!
    Παλιότερα διάβαζα και εγώ πολλά ελληνικά αλλά έχουμε κολλήσει τελευταία με τα φαντασίας! :)
    Επίσης μου αρέσουν και τα αστυνομικά θρίλερ και οι αστυνομικές περιπέτειες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΚΑΛΗΜΑΡΑ ΑΛΕΞΙΑ ΜΟΥ... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΛΕ..ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΑΘΗΝΑ.. ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΜΙ :D
    ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΤΟ 4 ΒΙΒΛΙΟ :(
    AAA EΙΔΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΣΟΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ SECRET CIRCLE...ΤΩΡΑ ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΚΑΙ ΤΟ 22 :)
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΕΙΡΑ ΑΛΛΑ ΛΙΓΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ.
    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΙΩΤΑ ΓΙΑ ΤΑ LINK ΠΟΥ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΑΤΕ....
    ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΩΡΑ ? ΕΧΕΙΣ ΒΡΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ....? ΕΓΩ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΗΝ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ''Ο ΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ'' ...
    ΦΙΛΙΑ.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ιωάννα μου τι κάνεις? καλησπέρα!
    Λοιπόν χαίρομαι που σου άρεσε το Secret Circle είναι αρκετά καλή σειρά! Το αντίστοιχο βιβλίο εγώ ακόμη δεν το έχω διαβάσει..αλλά θα γίνει και αυτό!
    Εγώ την Μαγεία την παρήγγειλα για να την ξεκινήσω άμεσα!
    Τώρα διαβάζω τον Κουρδιστό Πρίγκηπα που είναι το επόμενο από τον Κουρδιστό Άγγελο!
    Τον Οίκο της Νύχτας τον έχω ξεκινήσει και εγώ με το πρώτο βιβλίο το οποίο μου άρεσε πολύ αλλά ακόμη δεν ήρθε η ώρα να την συνεχίσω..
    εκτός του ότι θέλω να διαβάσω άπειρα έχω και διάφορα τρεξίματα που με καθυστερούν τώρα..

    Έχω ετοιμάσει ένα ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο το οποίο θα λειτουργεί επίσημα από μέρα σε μέρα αλλά παράλληλα δέχομαι παραγγελίες μέσω μαιλ οπότε και εσύ αν θέλεις κάτι είμαι στη διάθεσή σου φυσικά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. gia sou aleksia mou...xilia sorry ja thn argoporimenh mou apanthsh..alla me thn sxolh exw bleksei twra me thn eksetastikh kai exw ligo trelo diavasma...ti kaneis esu? mou eixes pei ja to hlektroniko vivliopoleio alla otan eixa bei den eixe anoiksei akoma oso ja mesw mail na sou pw thn alhtheia den exw agorasei vivlia teleutaia jati ta eixa parei mazemena ola kai twra den exei kana neo..kai twra exw kai to diavasma ths sxolhs kai sigoura den tha exw xrono ja alla vivlia.. alla an me to kalo exei anoiksei to diko sou vivliopoleio otan tha teleiosw me th sxolh tha se rwthsw th exeis diavasei kai th mou ptwtineis....
    aleksia mou tha ta poume ksana polu suntoma...
    aaa ektws apo to secret circle eida kai mia allh seira... dhe kserw an thn exeis akousta legete teen wolf.... an exeis xrono den thn mia borei na sou aresei...
    filakia :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Κοριτσάκι μου δεν πειράζει μην στεναχωριέσαι!
    Καλή επιτυχία στην εξεταστική κορίτσι μου και όταν με το καλό τελειώσεις εδώ είμαστε έχω πολλά να σου προτείνω!!!
    Όσο για το teen wolf κάπου το πέτυχα νομίζω γιατί μου ακούγεται πολύ γνωστο οπότε θα το τσεκάρω!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ax aleksia euxaristw...den exeis idea th diavasma exw...:( kai ola einai me thn xhmeia...aaa den sou exw pei oti eimai sto kapodistriko athinwn sto tmhma farmakeutikhs....ase polh duskola...alla upomonh enas xronos mou menei akoma....
    perimenw pws kai pws na teleiosw kai na ksekourastw ligo... kai fusika na diavasw kati allo ektws apo tupous kai farmaka....
    filakia aleksia mou tha ta poume ksana :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Α ωραία έχουμε και μια τρελοεπιστήμονα στην παρέα!!!
    Υπομονή κορίτσι μου ένας ρημαδο-χρόνος είναι θα περάσει! Στο χέρι του είναι?
    Και είπαμε..εδώ είμαστε! Έχουμε υλικό να φάνε και οι κότες!!!

    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...