Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Στραβαγκάντζα - η Πολιτεία των Αστεριών


Τίτλος: Στραβαγκάντζα - η Πολιτεία των Αστεριών (βιβλίο 2)
Συγγραφέας: Μαίρη Χόφμαν
Εκδόσεις: Πατάκης
Μετάφραση: Φωτιάδης Γιώργος


Είμαι πολύ χαρούμενη που ξεκίνησα αυτή την απίστευτη σειρά της Μαίρη Χόφμαν! Είναι τόσο απολαυστικά τα βιβλία της..και τόσο πρωτότυπα! Ακριβώς ότι χρειάζεται ένας αναγνώστης που λατρεύει την λογοτεχνία του Φανταστικού!




Από το οπισθόφυλλο:


*Η Τζόρτζια είναι ένα συνηθισμένο δεκαπεντάχρονο κορίτσι που ζει στο Λονδίνο με την μητέρα της, τον πατριό της και τον ετεροθαλή αδερφό της, τον οποίο αποφεύγει όσο μπορεί. Το μοναδικό της καταφύγιο είναι η ιππασία, αφού λατρεύει τα άλογα.
Η ζωή της όμως θα αλλάξει εντελώς, όταν θα αποκτήσει τη μινιατούρα ενός φτερωτού αλόγου. Χάρη σ'αυτό θα βρεθεί σε μια παράξενη και συναρπαστική μεσαιωνική πόλη, τη Ρεμόρα, που ανήκει σε κάποια άλλη διάσταση και θυμίζει πολύ τη Σιένα. Εκεί θα συναντήσει τους ήρωες, του πρώτου τόμου της τριλογίας "Στραβαγκάντζα - Η πολιτεία με τις Μάσκες", τον Λυσιέν, παλιό συμμαθητή της, που όμως τώρα πια είναι ένας περιπλανητής, τον καθηγητή Γουίλλιαμ Ντέθριτζ, τον μυστηριώδη Ροντόλφο Ρόσσι, την μασκοφορεμένη δούκισσα Αριάννα και πολλούς άλλους συναρπαστικούς χαρακτήρες που ζουν στην πανέμορφη Ρεμόρα, την Πολιτεία των Αστεριών. Η Τζόρτζια θα ενώσει τις δυνάμεις της με την αδελφότητα των Περιπλανητών και θα αντιμετωπίσει την πανίσχυρη οικογένεια των Ντι Κίμικι, που σχεδιάζουν να αποκτήσουν τον απόλυτο έλεγχο της μυθικής Ταλίας.*


Το δεύτερο βιβλίο της σειράς Στραβαγκάντζα, η Πολιτεία των Αστεριών, που με τόση λαχτάρα ξεκίνησα να διαβάζω, ήταν ότι ακριβώς περίμενα και ήλπιζα ότι θα είναι! Τα πάντα δηλαδή! Όπως ακριβώς συνέβη και με την "Πολιτεία με τις Μάσκες" έτσι και αυτό το απόλαυσα από την πρώτη έως την τελευταία σελίδα! Έκανα φιλότιμες προσπάθειες να το διαβάσω αργά - αργά για να το έχω όσο το δυνατόν περισσότερες μέρες στα χέρια μου, αλλά κάτι τέτοιο είναι αδύνατον όταν μιλάμε για ένα βιβλίο με τόσο γρήγορη και αβίαστα συναρπαστική πλοκή σαν αυτό! Συναντάμε τους αγαπημένους μας χαρακτήρες από το πρώτο βιβλίο αλλά γνωρίζουμε και νέους πολύ ενδιαφέροντες. Οι πολυδιάστατοι χαρακτήρες σε συνδυασμό με τη δράση και την αγωνία..και όλα αυτά τοποθετημένα στον ευφάνταστο παράλληλο κόσμο των Στραβαγκάντι..κάνουν το βιβλίο αυτό απλά ακαταμάχητο! Ανυπομονώ να διαβάσω το τρίτο μέρος της σειράς "Στραβαγκάντζα - η Πολιτεία των Λουλουδιών" που δυστυχώς είναι και το τελευταίο αφού ο Πατάκης δεν έχει προχωρήσει στην έκδοση των υπόλοιπων τριών βιβλίων της σειράς..



Καλή σας ανάγνωση!



12 σχόλια:

  1. Χα! Σήμερα σε πήρα πρέφα... χι, χι, χι...
    Όχιιιι.... για να με ακούτε εμένα και να μην μου το παίζετε δύσκολοι! :P :P
    Από τα 3 βέβαια με πολύ-πολύ-πολύ μικρή διαφορά είναι το λιγότερο αγαπημένο μου αλλά και πάλι, δεν μπορείς να μην το αγαπήσεις όπως και ολόκληρη τη σειρά!
    Να φανταστώ ότι είσαι και fan-club Λουτσιάνο κι εσύ ε; :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλέ ποιός σου το παίζει δύσκολος?? αφού σε εμπιστευόμαστε! :) όταν ολοκληρώσω την σειρά με το τρίτο θα σου πώ και εγώ ποιο είναι το αγαπημένο μου! εννοείται φαν του Λουτσιάνο!!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χα, χα, χα... όχι τίποτα άλλο, αλλά επειδή έχουμε μπλέξει με τους 'φανταστικούς', μεταφυσικούς τύπους, μην το αδικούμε το αγόρι μας! :P ;)
    Ωωω... σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε και μας προτιμάτε! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όχι Αλεξία κατάλαβες εμείς το παίζουμε δύσκολοι. Η Γιώτα που μας έβγαλε την ψυχή να διαβάσει το σώμα :Ρ
    Όχι,όχι η αλήθεια είναι πως σε εμπιστευόμαστε :)
    Αλεξία πολύ καλή κριτική! Μήπως να την ξεκινήσω και εγώ σιγά σιγά αυτή την σειρά; Τι να πρωτοδιαβάσει κανείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μμμ... υπερβολές! :P
    Αφού περίμενα να μου το στείλουν, γιατί να το πλήρωνα;
    Ναι, ναι... να την ξεκινήσεις... τώρα μάλιστα που είναι -50% τα βιβλία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεράσιμε δεν το συζητώ!!! Για κάποιο λόγο πιστεύω πως θα την λατρέψεις αυτή την σειρά! είμαι σίγουρη!!! Πέτυχε διάνα η Γιώτα όταν τα ανακάλυψε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιώτα είμαι όντως υπερβολικά υπερβολικός...
    Με έχει πρίξει και μια φίλη μου να τα διαβάσω,είναι και 50%,σας βλέπω και εσάς ξετρελάμενες, έχει βαση και την Ιταλία... Θα τα διαβάσω οπωσδήποτε.
    Αλεξία η Γιώτα πέφτει πολύ συχνά διάνα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ετσι...ετσι..ετσι..:)
    Περιμενουμε ετνυπωσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μόλις σήμερα τελείωσα το πρώτο βιβλίο και ήταν πολύ ωραίο πιστεύω να είναι και αυτό το ίδιο καλό με το πρώτο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμε είναι πολύ καλό και αυτό! Θα σου αρέσει σίγουρα! Το πρώτο μου άρεσε λίγο περισσότερο αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι και το δεύτερο δεν είναι εξαιρετικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εμένα μέχρι στιγμής μου αρέσει πολύ περισσότερο από το προηγούμενο. Ο τρόπος που είναι οργανωμένη η κοινωνία της Ρεμόρα είναι φανταστική και λατρεύω να το διαβάζω. Ελπίζω να μου αφήσει αυτήν την αίσθηση μέχρι το τέλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...