Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Προφητεία των Αδελφών 3 - Ο Κύκλος της Φωτιάς


Τίτλος: Προφητεία των Αδελφών 3 - Ο Κύκλος της Φωτιάς
Συγγραφέας: Michelle Zink
Εκδόσεις: Πλατύπους
Μετάφραση: Νικόλαος Βλαμάκης


Ο Κύκλος της Φωτιάς αποτελεί το τελευταίο και πολυαναμενόμενο βιβλίο της σειράς "Προφητεία των Αδελφών". Το περίμενα λοιπόν και εγώ όπως όλοι με πολύ αγωνία! Το αν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μου ή όχι θα το δούμε παρακάτω..




Περίληψη:


*Η Λία Μίλθορπ είναι πιο αποφασισμένη από ποτέ να δώσει ένα τέλος στη προφητεία που διχάζει την οικογένειά της εδώ και γενιές. Ενώ ο χρόνος μειώνεται , η Λία ξεκινάει ένα ταξίδι για να εντοπίσει τα χαμένα κομμάτια της προφητείας, που είναι απαραίτητα για να κλείσουν την πύλη, και να πείσει την αδελφή της, την Άλις , να βοηθήσει- διαφορετικά, θα χρειαστεί να ρισκάρει την ζωή της για να την κλείσει μόνη της. Η Λία έχει τον Ντιμίτρι στο πλευρό της, όμως η Άλις έχει τον Τζέιμς, τον άντρα που κάποτε αγαπούσε τη Λία - και ίσως να την αγαπά ακόμη. Ο Τζέιμς δεν γνωρίζει την αλήθεια για καμία από τις δύο αδελφές ούτε για την προφητεία που τις διχάζει. Και η Άλις επιθυμεί να μείνουν έτσι τα πράγματα.  Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν πρέπει να μοιράζονται οι αδελφές μεταξύ τους. Και κάποια μυστικά που μπορούν να καταστρέψουν και τις δύο.*


Άλλη μια αγαπημένη σειρά έφτασε στο τέλος της. Συνεχίζοντας την παράδοση, η ιστορία και σε αυτό το βιβλίο, εκτυλίσσεται σε άκρως ατμοσφαιρικό και συνάμα σκοτεινό σκηνικό, η γοητεία της εποχής ξεχειλίζει μέσα από τις σελίδες και παράλληλα είναι  πολύ γρήγορο στην ανάγνωση! Η Λία και ο Ντιμίτρι είναι το επίκεντρο κυρίως στο πρώτο μισό του βιβλίου, κάτι που περίμενα και ήθελα φυσικά..από την άλλη όμως κατά την γνώμη μου η σχέση των δύο δεν εξελίχθηκε όσο θα ήθελα από το δεύτερο βιβλίο της σειράς. Τα μυστικά της προφητείας ξεκλειδώνονται ένα-ένα, αποκαλύπτοντας τις δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να παρθούν, ώστε να οδηγηθούν οι αδελφές στην πολυπόθητη λύση της και τελικά στην λύτρωση τους. Νέοι χαρακτήρες θα προστεθούν στην ομάδα της Λία, οι οποίοι θα βάλουν και αυτοί με την σειρά τους ένα σημαντικό λιθαράκι στην εξέλιξη της πλοκής. Η δράση δεν κάνει την εμφάνισή της, παρά μόνο λίγο πριν το τέλος κατά την διάρκεια της τελικής αναμέτρησης. Το τέλος αν και δεν ήταν όσο δυναμικό θα το ήθελα, μας αφήνει  παρ'όλα αυτά με μια πολύ γλυκιά γεύση από την σειρά στο σύνολό της. Την οποία φυσικά προτείνω ανεπιφύλακτα στους λάτρεις της λογοτεχνίας του φανταστικού!


Καλή σας ανάγνωση!

8 σχόλια:

  1. Πω,πω,πω Αλέξια μου,Γιωτουλά και το υπόλοιπο παρεάκι τι κάνετε ???Μου λείψατε ❀ಥ ‿ಥ ❀ !!!!Αλλαξαμε εταιρία ιντερνετ και για ενα μήνα δεν είχαμε :( επίσης έγραφα και διαγωνίσματα στο σχολείο και ιδού η απουσία μου!!Παρεμπιπτόντως πολύ όμορφη κριτική シθεωρώ πως αυτό το βιβλίο (☝) είναι και το καλύτερο της σειράς της Zink.

    ✿◕ ‿ ◕✿

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και πάνω που σχολιάζαμε με την Γιώτα "Μα που εξαφανίστηκε αυτό το κορίτσι" χρεώνεσαι απουσία! χα, χα! Δικαιολογημένη βέβαια γιατί έχουμε και κατανόηση!:)
    Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Όπως πάντα είσαι γλυκύτατη! Και φυσικά και εμάς μας έλειψες!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ.. σε νιώθω Ντοριτάκι! Κι εγώ περιμένω να με συνδέσουν... που την κατάρα μου να έχουν στην On, να τους πέσει (το δίκτυο) και να μην ξανασηκωθεί, που με καθυστερούν... τα ζώα!!!
    Ρε Αλεξία... δεν έλεγα τα νούμερα του ΛΟΤΤΟ καλύτερα, να πάρουμε και κανένα βιβλίο που έχουν πέσει αφραγκιές; Χα, χα, χα!
    Καλά... εγώ ότι μας έλειψε της τα είπα! ;)
    Κι εγώ θα συμφωνήσω με τη Ντορίτα! Νομίζω ότι απ' όλα τα βιβλία είναι το καλύτερο σε ατμόσφαιρα και το πιο ισορροπημένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την επόμενη φορά βάλε και κανένα νουμεράκι σε παρένθεση όταν είναι να κάνεις τέτοια σχόλια να είμαστε καλυμμένες! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μολις τελειωσα το 3ο βιβλιο και ειμαι εκπληκτικα ικανοποιημενη ωστοσο και θλιμμενη που τελειωσε!Πικαντικες λεπτομερειες-οσο γινεται για εκεινη την εποχη- , δραση , αγωνια..το τελος το περιμενα πιο happy end αλλα καλο ηταν κι ετσι!Ηταν μια πολυ ομορφη τριλογια -αν εξαιρεσουμε τα βραδια που φοβομουν το παραθυρο μου :P - και τωρα Αλεξια θελω βοηθειαααα!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ...αλλα δεν ξερω τι να διαλεξω...και πρεπει αυτη η σειρα να ειναι ολοκληρωμενη γτ δεν μπορω να περιμενω ποοοοτε θα εκδοθουν τα επομενα βιβλια της!
    Με μια ματια που εριξα λεω να ξεκινησω την Αγγελικη Σιωπη και βλεπουμε... :) ΑΧ!ευτυχως που υπαρχει και το μπλογκ σου! στειλε μου μια προταση στο mail μου : selemelaki@hotmail.com ... θα περιμενω (μαλλον) <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απλα φοβερο! Μολις το τελειωσα. Μ'αρεσαν και τα τρεια βιβλια, και λυπηθηκα οταν ειδα την λεξη "Τελος" στο τελος. :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιώργο πάντα όταν τελειώνει μια αγαπημένη σειρά μου αφήνει και μένα μια γλυκόπικρη γεύση.. αυτή η λεξούλα πάντα με στεναχωρεί λιγάκι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σοφία όπως σου έγραψα και στο mail το μνμ σου ήταν στα ανεπιθύμητα για κάποιο ανεξήγητο λόγο γι'αυτό και δεν σου έχω απαντήσει τόσο καιρό!
    Και μένα μου άρεσε πολύ αυτή η σειρά αλλά νομίζω ότι στα τρία βιβλία που τελείωσε είναι καλά..
    Τελικά τι διάβασες? ελπίζω πάντως να την διάβασες την αγγελική σιωπή γιατί πιστεύω πως θα σου άρεσε! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...