Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Μαγεία (Φτερά βιβλίο 2ο)



Τίτλος: Μαγεία (Φτερά βιβλίο 2ο)
Συγγραφέας: Aprilynne Pike
Εκδόσεις: Λιβάνης
Μετάφραση: Σοφία Μαριάτου


Μετά την ικανοποίηση που είχα διαβάζοντας τα Φτερά με τρομερή βιασύνη αναζήτησα το δεύτερο βιβλίο της σειράς..το οποίο με δυο λέξεις θα μπορούσα να χαρακτηρίσω εξίσου απολαυστικό!




Περίληψη:


* «Δε γίνεται να εισβάλλω έτσι..Δεν μπορώ να σε "κλέψω".  Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να περιμένω ελπίζοντας ότι μια μέρα θα με ζητήσεις εσύ». «Και αν δεν το κάνω;» «Τότε φαντάζομαι πως θα περιμένω αιώνια».

Παρόλο που η Λόρελ έχει αποδεχτεί ότι στην πραγματικότητα είναι νεράιδα, αρνείται να γυρίσει την πλάτη στην ανθρώπινη ζωή της , και ιδιαίτερα στον αγαπημένο της, για να επιστρέψει στον κόσμο των νεράιδων. Όταν όμως το καθήκον την καλεί στο Άβαλον, είναι υποχρεωμένη να κάνει μια επιλογή που θα της ραγίσει την καρδιά. *

Οι εξελίξεις τρέχουν στη σειρά Φτερά! Στο πρώτο βιβλίο η Πάικ μας εισήγαγε δειλά-δειλά στον μαγικό κόσμο των νεράιδων καθώς επίσης μας έδωσε μια πρώτη γεύση από τα ειδύλλια που θα βλέπαμε να αναπτύσσονται οδηγώντας σε επίπονα διλήμματα..  Συνεχίζοντας όμως με το δεύτερο βιβλίο μας παρουσιάζεται σε όλο του το μεγαλείο ο κόσμος αυτός. Ανακαλύπτουμε στοιχεία της κουλτούρας του Άβαλον (της γης των νεράιδων) , των ηθών, των νόμων αλλά και τον τρόπο εκπαίδευσης. Στην ουσία είναι σαν να βυθιζόμαστε στην πλοκή αλλά και να παρασυρόμαστε από αυτή, χάρη στις ζωντανές περιγραφές της Πάικ και να παρατηρούμε από κοντινή απόσταση τα δρώμενα. Το βρήκα απολαυστικό από την αρχή μέχρι το τέλος του, υπήρξαν στιγμές που μου έκοψαν την ανάσα, στιγμές που ένιωθα την ένταση των χαρακτήρων, υπέροχες αλλά και στενόχωρες στιγμές.  Τα διλήμματα που έχει να αντιμετωπίσει η Λόρελ είναι πια άμεσα και επιτακτικά ενώ παράλληλα συναντά τον κίνδυνο σε κάθε της βήμα με αποτέλεσμα σελίδα τη σελίδα η αγωνία να κορυφώνεται. Λάτρεψα αυτό το νεραϊδένιο παραμύθι με τους υπέροχα πλασμένους χαρακτήρες και αυτό το γεμάτο μαγεία σκηνικό!
Ανυπομονώ να μάθω τι θα γίνει στην συνέχεια με το τρίτο βιβλίο της σειράς που αν προχωρήσουν σε απ'ευθείας μετάφραση θα έχει τον τίτλο "Ψευδαισθήσεις" .

Καλή σας ανάγνωση!


18 σχόλια:

  1. τελειο ετσι; Υποτιθεται οτι ειναι τετραλογια, στην αμερικη εκδοθηκε και το 4ο, εδω; ξερουμε τιποτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σοφάκι μου τέλειο ναι! Το διάβασα και αυτό τόσο ευχάριστα!
    Από όσο γνωρίζω το τρίτο θα βγεί μέσα στο καλοκαίρι αλλά θα ρωτήσω και θα σου πω με συγουριά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μας τα έχει κάνει τσουρέκια με την αναμονή ο Λιβάνης! :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γενικώς τα νεύρα είναι τσουρέκια! άστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά πότε θα βγει το 3!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με τον Λιβάνη δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε σίγουροι! :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τελικα το 3ο ποτε θα βγει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εμμανουέλα ο εκδοτικός δεν το βλέπω να το βγάλει το τρίτο δυστυχώς! Τι να πω μάλλον δεν τους έκανε καλές πωλήσεις.. Πάντως ας περιμένουμε λίγο ακόμη να δούμε τι θα γίνει.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. το 3ο μπορείτε να το βρείτε στα public!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. και εδώ επίσης:
    http://librarytales.gr/e-shop.html?page=shop.product_details&product_id=70436&flypage=flypage_librarytales.tpl&category_id=94#.UgXc25LjcQ0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αχ ανυπομονω να βγει και το τεταρτο!!! αληθεια ποτε θα βγει??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ανώνυμε πραγματικά δεν ξέρω! αρκεί να βγεί γιατί με το τρίτο μας φόβησαν τόσο που καθυστέρησε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...