Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Στραβαγκάντζα - Η Πολιτεία των Λουλουδιών


Τίτλος : Στραβαγκάντζα - Η Πολιτεία των Λουλουδιών
Συγγραφέας : Μαίρη Χόφμαν
Εκδόσεις : Πατάκη
Μετάφραση : Γιώργος Φωτιάδης


Ακόμη μια σειρά έφτασε στο τέλος της και σε αυτή την περίπτωση λέω δυστυχώς διότι είναι από τις καλύτερες σειρές που έχουν πέσει ποτέ στα χέρια μου! Παρ'όλα  αυτά ήταν ένα υπέροχο ταξίδι που πάντα θα θυμάμαι!






Περίληψη:


* Ο Σκάυ δεν το γνωρίζει ακόμη, όμως είναι ένας Στραβαγκάντε, δηλαδή ένας Περιπλανητής: ένας άνθρωπος που -με τη βοήθεια ενός μαγικού αντικειμένου που ονομάζεται τέλεσμα- μπορεί να περιπλανιέται στο χώρο και στο χρόνο και να ταξιδεύει στον παράλληλο κόσμο της Ταλίας. Χάρη στο δικό του τέλεσμα, ο Σκάυ ταξιδεύει σε μία πολιτεία της Ταλίας που αντιστοιχεί στη Φλωρεντία του δικού μας κόσμου. Αυτή η πόλη μπορεί να δείχνει πανέμορφη και καλά οργανωμένη στην όψη, όμως ο Σκάυ πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, αφού ότι φαντάζει όμορφο στην Πολιτεία των Λουλουδιών, στην πραγματικότητα, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Ο Σκάυ βρίσκετε παγιδευμένος στην καρδιά της μεγάλης διαμάχης των δύο αντίπαλων οικογενειών - των Ντι Κίμικι και των Νούτσι - που θεωρούν ότι το να καρφώνεις ένα μαχαίρι στα πλευρά κάποιου για λόγους εκδίκησης δεν είναι δα και τίποτα τρομερό.
Και καθώς η έξαψη κορυφώνεται με τις πολυδάπανες προετοιμασίες για τους εκθαμβωτικούς γάμους των Ντι Κίμικι, ο Σκάυ και οι υπόλοιποι Στραβαγκάντι πρέπει να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να αποτρέψουν κάθε περαιτέρω αιματοχυσία, να προστατέψουν τόσο την ευημερία της Πολιτείας των Λουλουδιών όσο και την προσωπική ασφάλεια εκείνων που αγαπούν.*


Το τρίτο και τελευταίο βιβλίο της σειράς Στραβαγκάντζα δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα λιγότερο από μαγικό! Άλλωστε η συγγραφέας μας έχει καλομάθει με τα δύο προηγούμενα.. Για ακόμη μια φορά λοιπόν η Μαίρη Χόφμαν μας χαρίζει μια ιστορία υπέροχα ειπωμένη γεμάτη μυστήριο, δράση, αγωνία, διαμάχες μεταξύ ισχυρών οικογενειών αλλά και έντονα συναισθήματα, σκιρτήματα και θανάσιμα διλήμματα. Μας ταξιδεύει σε μία νέα πόλη του παράλληλου κόσμου της Ταλίας, την Τζίλια, όπου θα γνωρίσουμε νέους χαρακτήρες αλλά θα συναντήσουμε και πάλι τους παλιούς γνώριμους που αγαπήσαμε τόσο. Με πλοκή που σε παρασέρνει, απολαυστικούς χαρακτήρες γεμάτους ζωή, σκηνικό σκοτεινό και συνάμα υπέροχα φωτεινό, το βιβλίο αυτό αποτελεί κατά την ταπεινή μου γνώμη, άριστο δείγμα της λογοτεχνίας του Φανταστικού! Η άψογη μετάφραση συμβάλει επίσης πολύ σημαντικά καθώς μας επιτρέπει να χαθούμε στις σελίδες και να απολαύσουμε την ανάγνωση! Είναι πολύ κρίμα δυστυχώς το γεγονός ότι οι εκδόσεις Πατάκη δεν προχώρησαν στην έκδοση των επόμενων βιβλίων της σειράς..ευτυχώς όμως το τέλος είναι τέτοιο που σε γεμίζει και καλύπτει κάθε κενό και κάθε προσδοκία ώστε κάλλιστα θα μπορούσε να σταθεί ως το τέλος όλης της σειράς. 




Η Πολιτεία των Λουλουδιών αξίζει να διαβαστεί.
Καλή σας Ανάγνωση!

23 σχόλια:

  1. Χαίρομαι τόσο, μα τόσο πολύ που σου άρεσε! Πραγματικά... Είναι υπέροχη σειρά και είναι κρίμα που στην χώρα μας δεν 'τράβηξε' το αναγνωστικό κοινό! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι Γιωτάκι μου είναι κρίμα...ίσως όμως χάρη σε εμάς να διαβαστούν από μερικούς ακόμη! Το ελπίζω τουλάχιστον! :)
    Η σειρά αυτή δεν έκανε την παραμικρή κοιλιά! Ξεκίνησε δυναμικά και συνέχισε έτσι μέχρι το τέλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μακάρι γιατί πραγματικά αξίζει!!! :)
    p.s. εμφανίστηκε ο Γεράσιμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το είδα το μαιλ! Επιτέλους βρε παιδί μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι όντως τόσο καλή σειρά?Στην αρχή δεν μου είχε γεμίσει τόσο το μάτι.Ίσως φταίει και το εξώφυλλο που δεν μου άρεσε καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βάσω μου πραγματικά είναι τέλεια σειρά και πρωτότυπη! Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ! Τα εξώφυλλα είναι όντως λίγο περίεργα και ο τίτλος ακόμη περισσότερο αλλά αξίζει να διαβαστούν! Πέραν αυτού ο πατάκης τα έχει σε προσφορά οπότε είναι και πολύ οικονομικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Vaso είναι πραγματικά εκπληκτική και προσωποποίηση του "Μην κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έτσι έτσι να σε βάζουμε σε πειρασμό! Μετά όμως θα μας ευχαριστείς!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. γεια σας! προσφατα ανακαλυψα το blog σας και η αληθεια είναι οτι το χρησιμοποιω αρκετα συχνα!! :) ηθελα να ρωτησω αν η σειρα συνεχιζεται...διοτι στα προτοτυπα βιβλια υπαρχουν αλλα 3. δεν εχω διαβασει τη σειρα και δεν ξερω αν στην πολιτεια των λουλουδιων υπαρχει ενα τελος. απλα πριν το ξεκινησω θελω να ξερω αν θα πρεπει να ετοιμαστω για μια ακομη αναμονη :Ρ τα τρια επομενα βιβλια ονομαζονται: City of Secrets
    City of Ships
    City of Swords

    http://en.wikipedia.org/wiki/Stravaganza_(series)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεια σου κι εσένα!
    Ναι, υπάρχουν ακόμα 3 βιβλία αλλά ο Πατάκης δεν σκοπεύει να τα εκδώσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμε όπως λέει και η Γιώτα δεν θα εκδοθούν τα υπόλοιπα αλλά πρέπει να γνωρίζεις ότι με την Πολιτεία των Λουλουδιών δίνεται ένα τέλος που σε γεμίζει και δεν σου αφήνει καθόλου κενα! Είναι μια υπέροχη σειρά οπότε να μην την αφήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεια σας! Εγώ έχω διαβάσει και τα τρία βιβλία αλλά θέλω κι άλλο! Έχω λατρέψει αυτή τη σειρά και δε θέλω να σταματήσει εδώ. Είμαι και μισή ιταλίδα και έτσι έχω αδυναμία σε βιβλία που έχουν κάποια σχέση μαζί της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πάλι εγώ είμαι και απλώς θα ήθελα να ήξερα γιατί δε θα εκδοθούν και τα άλλα τρία βιβλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμη φίλη μας σε καταλαβαίνω απόλυτα! και εγώ δεν ήθελα με τιποτα να σταματήσει εδώ η σειρά! Αλλά δυστυχώς δεν έκανε καλές πωλήσεις και μας την κόβουν στη μέση.. τέλος πάντων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κρίιιιιιιιμααααααααααα.Έλεος όμως κι ο Πατάκης, να εκδόσει τα τρία πρώτα και μετά να σταματήσει εκεί τη σειρά, αυτό είναι τραγικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συγγνώμη, δεν είναι δουλειά μου, αλλά γιατί να εκδόσουν μόνο τα μισά βιβλία; Δεν είναι παράλογο; Δεν έχω διαβάσει καθόλου τη σειρά, ούτε ξέρω τι διακυβεύονται, αλλά μου έκανε εντύπωση που θα μεταφράσουν τα μισά βιβλία... ανάποδο δεν είναι;
    Νίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είναι τελείος χαζό αυτό που κάνουν. Είναι φοβερή σειρά και πρέπει οπωσδήποτε να τη διαβάσεις αλλά μόλις την τελειώσεις θέλεις κι άλλο!
    Από περιέργεια τώρα, για τι μιλάνε τα άλλα τρία βιβλία; Και πού παντρεύονται ο Λουτσιάνο και η Αριάννα;



    Άννα ή Νεφέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Παιδιά... μην τον αδικούμε τελείως στην προκειμένη περίπτωση. Αρχικά τα βιβλία ήταν 3. Πέρασαν πολλά χρόνια μέχρι να αποφασίσει ότι θα γράψει άλλα 3 οπότε οι ιστορίες, δεν συνδέονται. Ο Λουτσιάνο και η Αριάννα, εμφανίζονται για ελάχιστον διάστημα και αυτό μόνο στο 4ο βιβλίο. Στο 5ο και το 6ο, οι χαρακτήρες είναι άσχετοι. Άρα, το τέλος που έδωσε τότε και αυτό που διαβάσαμε κατ' επέκτασιν, είναι το οριστικό που είχε αρχικά στο μυαλό της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμη φίλη μου το σκέφτηκες καθόλου μήπως τα διάβαζες στα αγγλικα?

    Νίκη όπως εξηγεί και η Γιώτα τα άλλα 3 καθυστέρησαν να κυκλοφορήσουν και όπως είπα και πιο πάνω δυστυχώς η σειρά δεν έκανε καλές πωλήσεις.. Πάντως επειδή τα βιβλία έχουν ένα χαρακτήρα σχεδόν αυτοτελούς μυθιστορήματος κάθε φορά, δεν μας κόβει σε περίεργο σημείο. δίνει ένα ικανοποιητικό τέλος και κατά την γνώμη μου αξίζει να τα διαβάσεις!

    Άννα πιστεύω πως σε καλύπτει η απάντηση της Γιώτας. Όπως θα έχεις δει και στο τρίτο βιβλίο η Αριάννα και ο Λουτσιάνο δεν έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο οπότε είναι λογικό σιγά σιγά να βγαίνουν από την ιστορία καθώς νέα πρόσωπα μπαίνουν στην υπόθεση..

    Γιωτάκι εγώ το γνωρίζω άλλωστε τα έχουμε ξαναπεί αλλά δεν πάυει να με στεναχωρεί που δεν είναι ολοκληρωμένη.. φυσικά δεν μετάνιωσα που τα διάβασα, το αντίθετο θα έλεγα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΘΕΙΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δεν υπάρχει καλύτερο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. αχ ανώνυμε δεν μπορείς να φανταστείς πόσο πολύ την αγάπησα αυτή τη σειρά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...