Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Παραλήρημα - Λόρεν Όλιβερ (βιβλίο 1ο)


Τίτλος: Παραλήρημα (βιβλίο 1ο)
Συγγραφέας: Λόρεν Όλιβερ
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Μετάφραση: Μαίρη Γραμμένου

Το Παραλήρημα πρώτο-κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάρτιο. Αποτελεί το πρώτο μέρος μιας πολλά υποσχόμενης τριλογίας από την Λορέν Όλιβερ.

Περίληψη:


*Λένε ότι η θεραπεία για τον έρωτα θα με κάνει ευτυχισμένη και ασφαλή για πάντα. Κι εγώ τους πίστευα. Μέχρι τώρα.
Τώρα τα πάντα έχουν αλλάξει. Τώρα θα προτιμούσα να μολυνθώ με τον έρωτα για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου παρά να ζήσω εκατό χρόνια μέσα στο ψέμα.
Σε μια αφιλόξενη Αμερική, όπου κάθε πόλη περιχαρακώνεται με σύνορα προκειμένου να διαφυλαχθεί η υγεία του πληθυσμού, μια φριχτή και ολέθρια νόσος απειλεί να αφανίσει ολόκληρη την ήπειρο. Η χειρότερη επιδημία όλων των εποχών: ο έρωτας. Η Λένα μετράει τις μέρες αντίστροφα μέχρι την ημερομηνία όπου θα υποβληθεί στη χειρουργική διαδικασία, η οποία θα την καταστήσει απρόσβλητη στη νόσο. Ώσπου ένα τυχαίο γεγονός θα αλλάξει τη ζωή της για πάντα.*


Γενικά δεν μου αρέσει να συγκρίνω βιβλία μεταξύ τους, αλλά για το συγκεκριμένο άκουσα από πολλούς ότι μοιάζει με το Ταίρι της Ally Condie, το οποίο είχα βρει αρκετά απολαυστικό..
η αλήθεια είναι ότι δεν συμφωνώ και αν έπρεπε να συγκρίνω οπωσδήποτε θα έλεγα ότι θυμίζει περισσότερο την σειρά Uglies του Σκοτ Γουέστερφελντ. Όπως λοιπόν συμπεραίνουμε το Παραλήρημα δεν παίρνει σε καμία περίπτωση το βραβείο πρωτοτυπίας αλλά παρόλα' αυτά κατάφερε με κάποιο τρόπο θα ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα της κατηγορίας. Η ιστορία για άλλη μια φορά εξελίσσεται σε δυστοπικό περιβάλλον στο μέλλον όπου προκειμένου να ελεγχθεί ο πληθυσμός υποχρεώνεται να υποβληθεί σε μια διαδικασία "θεραπείας" η οποία απομακρύνει τους ανθρώπους από τα συναισθήματά τους και τους κάνει ουσιαστικά ανήμπορους να ερωτευτούν, να αγαπήσουν, να πονέσουν, να μισήσουν και γενικότερα να νοιώσουν οτιδήποτε.  Αυτή βέβαια είναι η μια όψη του νομίσματος. Παράλληλα με την σκληρή κυβέρνηση υπάρχει και η αντίσταση, άνθρωποι που μάχονται κατά της θεραπείας και καταφεύγουν στις ερημιές προκειμένου να γλιτώσουν. Η δράση , ο έρωτας και το σασπένς είναι μερικά από τα στοιχεία αυτά που με οδήγησαν να το διαβάσω με μια ανάσα στην κυριολεξία! Επιπλέον η ρέουσα  πλοκή και οι σταθερή γραφή σε συνδυασμό με μια πολύ καλή μετάφραση το βοηθούν κατά την γνώμη μου να κατακτήσει μια αρκετά καλή θέση στα ανάμεσα καλύτερα της κατηγορίας αυτής. Δεν θα ήμουν όμως αντικειμενική εάν δεν ανέφερα και κάποια μειονεκτήματα που εντόπισα. Εκτός λοιπόν από την έλλειψη πρωτοτυπίας στην αρχική ιδέα, θα έλεγα ότι λείπει η ποιητικότητα στην γραφή της Όλιβερ, την βρήκα λιγάκι πεζή.. επίσης θα ήθελα να δοθεί περισσότερο βάθος και ζωή στους χαρακτήρες αλλά αυτό ελπίζω να το δούμε στα επόμενα της τριλογίας. Αναμένουμε λοιπόν το δεύτερο βιβλίο με τίτλο Πανδαιμόνιο με την καινούρια σεζόν.


Διαβάστε εδώ ένα απόσπασμα:

                                             Καλή σας ανάγνωση!

95 σχόλια:

  1. Γιωτάκι μου σε ευχαριστώ πολύ πολύ για το βιβλίο!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τίποτα κοριτσάκι μου... τι ευχαριστείς! Αφού ξέρεις... χαρά μου! :D

    Θυμίζει "Uglies" ως προς την γραφή αλλά ως story, θυμίζει καθαρά "Ταίρι" με την διαφορά ότι αυτό είναι πιο βίαιο και σκληρό ενώ το άλλο πιο λυρικό και ρομαντικό.

    Ένα θέμα με το γράψιμο το έχει η Oliver αλλά σε σχέση με το "Πριν Φύγω", έχει βελτιωθεί οπότε πιστεύω ότι τα επόμενα θα είναι καλύτερα, θα έχει βρει τον ρυθμό της! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. έλα ρε συ..η επέμβαση..οι ερημιές..η αντίσταση..οι ίδιοι οι αντιστασιακοί (θυμίζουν καπνιάδες..) αν στην πορεία κάποιος από τους δυο υποστεί την επέμβαση και παλεύει να θυμηθεί πως ένιωθε τι θα πεις μετα? χα, χα, χα!
    όπως και να'χει..ότι και να θυμίζει...
    εμένα μου άρεσε πολύ!
    και κατάφερε να ξεχωρίσει κιόλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ είναι πολύ καλό βιβλίο αν και όπως λες θυμίζει άλλα του είδους του αλλά οκ λίγο πολύ όλα τα dystopian μοιάζουν μεταξύ τους!Δεν συμφωνώ όμως στο ότι η γραφή της είναι πεζή.Ίσως φταίει η μετάφραση αλλά εγώ που το διάβασα στα αγγλικά βρήκα την γραφή πολύ ποιητική. Φαντάσου ότι στις τελευταίες σελίδες είχα πλαντάξει στο κλάμα (βέβαια εγώ είμαι και λίγο ευαισθητούλα). Με το που το τελείωσα έπιασα και διάβασα και το δεύτερο...αλλά δυστυχώς δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μου :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξένια μου καθένας βιώνει διαφορετικά το κάθε βιβλίο και αυτό είναι το ωραίο όταν μετά το συζητάμε!
    Προσπαθώ να είμαι όσο αντικειμενική γίνεται αλλά η αλήθεια είναι ότι έχω διαβάσει τόσα υπέροχα βιβλία στη ζωή μου που έχω γίνει λιγάκι απαιτητική..λιγάκι μόνο! :)

    Ουφ με στεναχώρησες τώρα για το δεύτερο...περίμενα πολλά... :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιώτα, Σοφία, Γεράσιμε, Ειρήνη και όλο το παρεάκι έχετε χαιρετίσματα από την Ελένη Π. η οποία βρίσκεται Θάσο και δεν έχει ίντερνετ...!

    Γιώτα λέει δεν σε ξέχασε απλά είχε κόσμο από Θεσ/νίκη.

    Διάβασε πολλά βιβλία εν τω μεταξύ και μόλις επιστρέψει θα μας πει εντυπώσεις! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοριτσάρες μου φιλιά πολλά από Θάσο!!!
      ειμαι σε ιντερνετ καφέ λόγω παιδιών και είπα να σας πω ένα γεια.
      Αλεξάκι μου έχω να σου πω πολλά...
      Το είδες το μνμ για την Ολιβια Ντέι?? τι σπάρτακος που να σου τα λέω... χαμός στο ίσιωμα. ότι δεν είδαμε με τις κρυόκολες πρωταγωνίστριες των σειρών που διαβάζουμε τα δίνει όλαααα σε αυτό το βιβλίο.. να το τσεκάρεις... είναι και τριλογία...

      Τελειώνει ο χρόνος μου... φιλιά πολλά σε όλες σας...

      Διαγραφή
    2. Έλενα... αυτό άκουσα ότι δεν λέει μία!
      Αντίθετα το "50 αποχρώσεις του γκρι" που διάβασα, ήταν εξαιρετικό και όσοι τα διάβασαν και τα 2 μου είπαν ότι το "Γυμνή" δεν πιάνει μπάζα. Πάντως μάλλον από περιέργεια και μόνο θα το διαβάσω! ;)

      Διαγραφή
  7. Να ναι καλα το Ελενακι,ωραια η Θασος!Αντε να γυρισει με το καλο να μας πει για τα βιβλια που διαβασε!

    *τι σημαινει δυστοπικο βρε παιδια?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι εννοείται πως ο καθένας το βιώνει διαφορετικά το κάθε βιβλίο.Για αυτόν ακριβώς το λόγο μην στεναχωριέσαι μπορεί εσένα να σου αρέσει το δεύτερο. :) Απλά εγώ είχα πολύ μεγάλες προσδοκίες και για αυτό απογοητεύτηκα. :( Αλλά ας περιμένουμε μέχρι να το διαβάσεις και τότε ξαναμιλάμε ;)

    Ειρήνη,δυστοπία είναι η ιδέα μιας κοινωνίας που βρίσκεται σε μια κατασταλτική και ελεγχόμενη κατάσταση συχνά με το πρόσχημα ότι είναι ουτοπική.Αντίστοιχα δυστοπικό είναι ένα βιβλίο που τοποθετείται συνήθως στο μέλλον και αναφέρεται σε τέτοιες κοινωνίες(πχ οι αγώνες πείνας,το ταίρι,το παραλήρημα κλπ)Δεν ξέρω κατα πόσο κατάλαβες τι είπα αλλά προσπάθησα :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ειρήνη μου Δυστοπία είναι το αντίθετο της ουτοπίας και πιο συγκεκριμένα:
    Δυστοπία ονομάζεται η περιγραφή ενός φανταστικού κόσμου απόλυτης δυστυχίας. Όπως οι ουτοπίες, έτσι και οι δυστοπίες αποτελούν προϊόν φαντασίας και χρησιμοποιήθηκαν με τη πάροδο του χρόνου εκτός λογοτεχνίας για να περιγράψουν ένα αρνητικά θεωρούμενο κοινωνικό ή πολιτικό σύστημα.

    Ξένια μου ελπίζω πραγματικά να μου αρέσει! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ναι βρε συ, αλλά επί της ουσίας, εκεί τους άλλαζαν την εμφάνιση, άσχετα από το αν την Τάλι την έκαψαν.
    Εκεί είχε να κάνει με την αρμονία της ομορφιάς κατά βάσιν. Εδώ, όπως και στο "Ταίρι", κατευθύνουν τις ζωές τους και το ζευγάρωμα, με τον έρωτα να θεωρείται κακούργημα που πρέπει να τεθεί υπό έλεγχο.
    Και μην λες μεγάλες κουβέντες... έχει και το "Crossed" ερημιές! Χα, χα, χα... :P

    Αααα.... τι καλά! Άντε να έρθει με το καλό να μας τα πει και αυτή! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιωτάκι!!! τσέκαρε το κι εσύ Ολιβια Ντέι εκδόσεις ΤΟΥΛΙΠΑ δεν γνωρίζω τι εστί θα μας πεις εσύ!!!
      Φιλάκια πολλά....

      Διαγραφή
  11. Ναι ρε συ μου έλειψε και αυτό το κορίτσι! και διάβασε πολλά θα έχει να πει εντυπώσεις!!!

    Ειρήνη παρακαλούμε βρε! δεν κάνει τίποτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ελενάκι χαίρομαι που περνάς super μην την οικογένειά σου.
    Μην ανησυχείς, μας ενημέρωσε η Αλεξία ότι είσαι Θάσο, οπότε αναμένουμε να πάει τέλος Αυγούστου να μαζευτούμε και πάλι όλοι. :)

    Καλέ... τι με πέρασες... εγώ το είδα το "Γυμνή Μπροστά Σου" πριν καν κυκλοφορήσει... χα, χα, χα...

    Και για όσες δεν το ξέρουν, οι εκδόσεις Τουλίπα ανήκουν στον Ψυχογιό που προφανώς δεν ήθελε να χαλάσει το κύρος του εκδοτικού και ίδρυσε θυγατρική! JESUS!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ελενάκι μου ποιο μνμ έχασα? στο κινητό?
    το τσεκάρω πάντως άμεσα κοριτσάκι μου! Θα μας πει και η Γιώτα που θα το διαβάσει βέβαια! (το πειραματόζωάκι μας):)

    Γιώτα πλάκα κάνεις για την Τουλίπα! χα, χα, χα! δεν είχα ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όχι βέβαια... καθόλου δεν αστειεύομαι! :P
    Αφού ξέρεις, είμαι χωμένη και τα μαθαίνω πρώτη! Χα, χα, χα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κοριτσάκια μου, μου λείψατε πολύ...!!!!
    Αλεξάκι, το Γυμνή.. είναι πολύ...ξέρεις!!! Το προτείνω ανεπιφύλακτα...
    Γιωτάκι, δεν έχω μέτρο σύγκρισης, θα το δω και αυτό που λες μόλις γυρίσω.
    Τώρα, από τις συνεχειές μας βγήκε τίποτα??? Αλεξάκι, μόλις γυρίσω θα τα πούμε άμεσα.. έχω στερέψει και έχω φρικάρει..είσαι μακριάάά!!!

    Σας φιλώ... να περνάτε καλά.. καλές βουτιές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γεια σε όλη την παρέα και από μένα. Είμαι η Εύα, από Αλεξανδρούπολη, είμαι 30 και έχω ένα κοριτσάκι 16 μηνών, τη Σίσσυ. Τώρα μπήκα στην παρέα σας, και όπως έχω πει ήδη στην Αλεξία μέσω mail, βρίσκω καταπληκτική τη δουλειά που έχει κάνει με αυτή τη σελίδα. Είναι όμορφη, καλοφτιαγμένη και οι κριτικές των βιβλίων είναι τόσο περιεκτικές, ακριβείς και σαφείς, που με έχουν βοηθήσει πολύ στην επιλογή βιβλίων.
    Μπράβο Αλεξία!
    Αλλά και όλων σας τα σχόλια είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικά. Μ' αρέσει που υπάρχουν όλων των ειδών οι απόψεις (και καλές και κακές) για κάθε βιβλίο.
    Λοιπόν, αυτά ήθελα να πω προς το παρόν. Ετσι για να γνωριστούμε. Θα έιμαι πιο σύντομη τις επόμενες φορές.
    Φιλιά. Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γιωτάκι τέτοιο χώσιμο μόνο εσύ! χα, χα, χα! :Ρ
    πάντως πολύ κουφό ρε παιδί μου!

    Έλενα μου υπομονή! και μας μας έλειψες χαζούλα! αν πάλι δεν την παλεύεις να σου στείλουμε τίποτα εκεί! :Ρ
    Το Γυμνή λοιπόν το έχουμε στα υπόψιν! θα το διαβάσει και η Γιώτα και θα μας πει και αυτή..
    από τις συνέχειες..χμμμ...για να σκεφτώ... ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ!
    Η Πλατύπους τα περισσότερα τα έστειλε για Οκτώβρη εκτός από το Divergent που είναι στο τυπογραφείο! Και από τους υπόλοιπους εκδοτικούς τίποτα επίσης! διορθώστε με αν κάνω λάθος..
    πολλά καινούρια παρόλα αυτά! :)
    Καλές βουτιές και σε σένα κοριτσάκι! :)

    Ευάκι μου σε καλωσορίζω και επίσημα στην παρέα!
    καλέ δεν χρειάζεται να είσαι πιο σύντομη αν θέλεις να μας πεις πολλά!
    Έχουμε δει και πολύ πιο τεράστια σχόλια από αυτό και είμαστε συνηθισμένοι όλοι! χα, χα, χα! :)
    Τι διαβάζεις τώρα κορίτσι?

    ΥΓ. και πάλι σε ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σε όλους! Λοιπόν τελείωσα μόλις το pretties και είμαι έτοιμη να προχωρήσω στο επόμενο (περιμένω να πληρωθώ πρώτα). Διάβασα τα σχόλια που έχετε για αυτή τη σειρά βιβλίων και ήθελα να πω ότι ναι μεν είναι ωραία ιδέα και πρωτότυπη, αλλα...Νομίζω ότι δεν είμαι πολύ ενθουσιασμένη με τον τρόπο γραφής του συγγραφέα. Θεωρώ ότι δεν βαθαίνει πολύ σε κάποια θέματα και τα απλοποιεί, σαν να βιάζεται, ενώ σε κάποια που δεν θέλουν τόση περιγραφή τρώει ολόκληρα κεφάλαια. Χ.π. θεωρώ την διάσωση και απόδραση στο uglies από το κτίριο των ειδικών στο τέλος, την οποιά ξεπέταξε λες και ήταν το πιο εύκολο πράγμα στη γη ενώ για το πάρτι των ωραίων στην αρχή του 2ου φάγαμε 2 κεφάλαια να διαβάζουμε την λέξη "σπαστικός" χωρίς ουσία! Τέλος πάντων, παρόλα αυτά, είπα να τελειώσω μία σειρά επιτέλους...

      Κατά τα άλλα από αυτά που αναφέρεστε, έχω διαβάσει το vampire academy 1 & 2, μετά σταμάτησα απ'τη μια λόγω χρημάτων, απτην αλλη γιατί έχω κάποιες ενστάσεις που θα σας τις πω σε άλλη φάση, Το Σώμα (φανταστικό), τα όμορφα πλάσματα 1, τους αγώνες πείνες όλα (ανεπανάληπτα βιβλία).

      Από αυτά που δεν έχετε στη λίστα, έχω διαβάσει, όπως όλοι φαντάζομαι, τα twilight και τον οδηγό για το επος, και συλλέγω και τα graphic novels. (Αλήθεια ξέρετε αν όντως θα βγει και η νέα σελήνη;). Επίσης τον Άρχοντα των δαχτυλιδιών (κλασικό αγαπημένο), αλλά ήθελα να σας ρωτήσω αν ξέρετε το Ινκάρσερον. Λοιπόν είναι φανταστικό βιβλίο φαντασίας, είναι γαμάτο, λίγο τρόμου, πολύ αγωνία, πολύ ωραία γραμμένο, πρωτότυπο. Το έχει διαβάσει κανείς;

      Αυτά για τώρα! Τελικά πολλά έγραψα πάλι! Φιλάκια, Εύα.

      Διαγραφή
  18. Σας παρακαλώ... είμαι η πηγή! :P
    Κουφό και όμως, πραγματικό! Και έχω να σου πω πολλά κουλά επί του θέματος sexy λογοτεχνία αλλά δεν μπορώ από 'δω! ;)

    Ελενάκι, όταν το διαβάσεις, πιστεύω ότι θα ακολουθήσεις! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Α! και κάτι ακόμη. Με έχετε ψήσει πολύ με τα σχόλιά σας να διαβάσω τα θανάσιμα εργαλεία. Μου άρεσε το 1ο κεφάλαιο, αλλά περισσότερο με ταρακούνησαν οι κριτικές σας. Να τα ξεκινήσω; Έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο; Πχ να τελειώσω τα vampire academy γιατί πχ γίνονται πολύ ωραία στο τέλος ή τα όμορφα πλάσματα που επίσης τα άφησα στην μέση; Ή ας πούμε να αρχίσω τους Άγγελους, που επίσης είδα καλά σχόλια.

    Έ; Τι λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γεια σου Ευάκι! Καλώς μας ήρθες! :)

    Πριν πω οτιδήποτε άλλο, να σου δώσω μια συμβουλή. Επειδή καμιά φορά τα σχόλια είναι πάρα πολλά και χάνονται, κάνε νέο σχόλιο και όχι απάντηση σε κάποιο παλαιότερο γιατί μπορεί να μην το δει κανείς και έτσι, να μην έχεις απάντηση και να νομίζεις ότι σε γράψαμε (πράγμα που δεν συμβαίνει ποτέ). ;)

    Το "Ινκάρσερον" το έχω διαβάσει μόνο εγώ νομίζω. Μπορείς να δεις εδώ:

    http://culture21century.blogspot.gr/2011/01/inkapcepon.html

    και γενικότερα για βιβλία εδώ:

    http://culture21century.blogspot.gr/p/b.html

    Εγώ θα σου πρότεινα να τελειώσεις τις σειρές που έχεις αρχίσει πριν ξεκινήσεις κι άλλες. Έχεις χρόνο, δεν σε πιέζει κάτι και αφού τα ξεκίνησες έτσι και έχουν βγει όλα ή τα περισσότερα, θα έχεις πιο ολοκληρωμένη εικόνα, λιγότερη αγωνία και δεν θα τα μπερδέψεις μεταξύ τους! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΟΥΑΟΥ, Γιώτα σοκαρίστηκα!!!

    Τι σελιδάρα είναι αυτή που έχεις!!!!

    Μπράβο σου! Είναι ιδιαίτερα διαφωτιστική για πάρα πολλά πράγματα (σειρές, ταινίες, βιβλία).

    Καλά ρε κορίτσια! Πώς τα κάνετε όλα αυτά;; Είστε φοβερές.

    Μπράβο σας και πάλι! Και στις 2!

    Κατά τα άλλα, μάλλον όντως θα συνεχίσω με αυτά που ξεκίνησα, αν και με έχει πιάσει μανία με όλα τα βιβλία που προτείνετε, αλλά δεν γίνεται να τα τα έχω όλα (εκτός και αν δίνω 100 ευρώ κάθε μήνα για βιβλία, που δεν μπορώ).

    Από ότι κατάλαβα μπορώ να παραγγέλνω και από δω ή μέσω email;

    Πάντως, νομίζω ότι το ινκάρσερον μ'αρεσε γιώτα, γιατί το βρήκα λίγο πιο σοβαρό απ'το κλασικό μοτίβο των 16 χρονων εφήβων μαθητών, με το οποίο καταπιάνονται σχεδόν όλα αυτά που διάβασα. Ξεφεύγει λίγο σαν στυλ και σαν ιστορία.

    Εχεις ιδέα πότε θα βγει το Σάφφικ; ή αν θα βγει;

    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ευχαριστούμε Ευάκι! Να 'σαι καλά... :)

    Θέλει απλά χρόνο και πάνω απ' όλα, όρεξη και καλή διάθεση! ;)

    Τα "Θανάσιμα Εργαλεία" πάντως και ακόμα περισσότερο, τις "Δαιμονικές Μηχανές", πρέπει να τις βάλεις άμεσα στο πρόγραμμα! :P

    Αχ, άσε... αυτό με τα λεφτά είναι πονεμένη ιστορία! :/

    Ναι, το Αλεξάκι έχει ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο. Απλά επειδή ακόμα η σελίδα της δεν έχει τελειώσει, ότι θέλουμε το παραγγέλνουμε μέσω mail και εκείνη μας τα στέλνει! :D

    Κι εμένα μου άρεσε απλά, θεωρώ ότι δεν με κάλυψε απόλυτα. Σαν να μην είχε μονίμως ρυθμό! Περιμένω περισσότερα από το 2ο!

    Χμ... η αλήθεια είναι πως έχει καθυστερήσει και προς το παρόν δεν έχουμε ημερομηνία αλλά, είναι σίγουρο ότι η Πλατύπους θα το βγάλει. Δεν αφήνει σειρές στη μέση, πόσο μάλλον αυτή που τελειώνει στα 2 βιβλία.

    Μόνο τα graphic novels δεν θα συνεχίσει γιατί δεν πήγε καλά το πρώτο και το κόστος λόγω σχεδίων είναι πολύ υψηλό για να το εκδώσουν και η ζήτηση σε μας, πολλή μικρή.

    Φιλάκια! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ελενάκι κι εμάς μας έλειψες. Άντε να φύγει αυτός ο μήνας, να μαζευτούμε και να καταφέρουμε να πιούμε κι εκείνον τον καφέ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Eυα,
    τα Vampire academy ειναι πολυ ωραια βιβλια κι αν θελεις την γνωμη μου πρεπει να τα τελειωσεις.Ο Αρχοντας των Δακτυλιδιων ειναι κ δικα μου πολυ αγαπημενα βιβλια,κ φυσικα εχω κολλημα κ με τις ταινιες,που θεωρω οτι ειναι σκετο αριστουργημα!!
    Για τα θανασιμα εργαλεια συμφωνω απολυτα με την Γιωτα,πρεπει οπωσδηποτε να τα διαβασεις,οπως κ τις δαιμονικες μηχανες.Δεν νωμιζω να υπαρχει κανεις που να μην εχει ξετρελλαθει με αυτα τα βιβλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ευα αν και εγώ θεωρώ πως πρέπει να τελειώσεις αυτά που ξεκίνησες αλλά θα συμφωνήσω με τα κορίτσια ότι πρέπει να διαβάσεις Θανάσιμα Εργαλεία και Δαιμονικές Μηχανές ακόμη περισσότερο!
    Κάτι που θα σε βοηθήσει σίγουρα και το κάνουμε και εμείς είναι να φτιάξεις μία λίστα με αυτά που θέλεις να διαβάσεις και μετά να τα βάλεις σε μια σειρά προτεραιότητας! και θα ακολουθείς την λίστα σου πιστά εκτός και αν εμείς ουρλιάζουνε πως πρέπει να δώσεις προτεραιότητα σε κάποιο βιβλίο!
    Οτι θελήσεις να παραγγείλεις θα μου στείλεις στο alexia.p@hotmail.com

    Για τα uglies Pretties κ.τ.λ. θα συμφωνήσω μαζί σου ότι και εγώ δεν λάτρεψα τον τρόπο γραφής του συγγραφέα αλλά σε ένα γενικότερο πλαίσιο η σειρά μου αρεσε..

    α! Και μόλις κυκλοφορήσει το Σάφφικ θα τα ξεκινήσω και εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γεια σας ομορφουλες!! Εδω ειστε και σας ψαχνω στην καταρα;
    Εχω τοσο καιρο να μπω που δεν ξερω απο που να αρχισω....λοιπον απο τα βασικα Γυμνη διαβαζω, Τουλιπα διαβαζω, ποσες φορες σας ειπα να μην μου κρυβετε τα ωραια;;; Φταιω μετα εγω που σας λεω λυσσαρες και μοναχοφαγουδες;:;;!!!!
    Ελενακι μπραβο απο σενα δεν το περιμενα να απολαμβανεις μονη σου....χαχαχαχαχα Ελπιζω να περασες τελεια στη θασο.
    ειρηνακι χαιρομαι αφανταστα που προτεινεις με τοσο παθος τον αγαπημενο μου χαχαχαχαχαχα
    ευα γεια σου, οπως μαλλον καταλαβες ο αγαπημενος μου ειναι ο Μπελικοφ. Θα σου προτεινα να τελειωσεις τα vampire Academy προφανως επειδη ο Ντιμιτρι ειναι θεος αλλα και επειδη εχει ολοκληρωθει η σειρα και αυτο δεν το βλεπουμε συχνα. αξιζουν ομως και οι Αγγελοι και ο κοσμος των Καστερ, το Ινκασερον δεν με ξετρελανε.
    Αλεξακι μαζεψε οτι διαβασες για να ξεκινησω κι εγω απο σεπτεμβρη, καλο μου πειραματοζωο!!!! χαχαχαχα
    Γιωτουλι στα ξεκουδουνα μεταξυ ταξιδιων και θαλασσας αφηνα και απο ενα σχολιο σε σενα, αναθεμα κι αν θυμαμαι που και γιατι, αλλα ερχομαι τωρα να ψαξω.....
    Φιλια σε ολες, αντε να περασει κι αυτος ο μηνας να μαζευτου και να συμμαζευτουμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Σοφακι καλως μας ηρθες!
    Ε,ναι τα χουμε ξαναπει αυτα,ο Ντιμιτρι ειναι θεος,τα Vampire academy ειναι καταπληκτικα κ επιτελους εχουμε μια ολοκληρωμενη σειρα, γιατι με τα υπολοιπα θα γερασουμε περιμενωντας κ Ευα οπως θα καταλαβες δεν προκειται ν σ αφησουμε σε ησυχια μεχρι να τ διαβασεις,χαχα
    Σοφακι εννοεις το γυμνη μπροστα σου?ειναι καλο?αν θες την γνωμη μου πιασε τις 50 αποχρωσεις,φοβεροοοο,ασε που λογικα τον αλλο μηνα περιμενουμε κ το 2ο!Ειμαι σηγουρη πως η Γιωτα θα συμφωνησει μαζι μου σ αυτο!
    Αλεξια ,αυτο ισχυει κ για σενα,θα σε πρηζω μεχρι να το διαβασεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Aλεξια,σοβαρα τωρα αυτο με την λιστα προτεραιοτητας τι το ηθελες?αφου ξερεις οτι καμμια απο μας δεν την ακολουθει!!ακομη δεν διαβασες 5Ο αποχρωσεις,ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ κ ναι θα σου το χτυπαω μεχρι να το διαβασεις!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Σοφάκι μην αγχώνεσαι! Take your time και θα μας βρεις! ;)
    Υπομονή... μερικές μέρες έμεινα και θα μαζευτούμε επιτέλους! :D

    Ειρηνάκι, εννοείται πως συμφωνώ και για τις "Αποχρώσεις" αλλά και για την λίστα... μα καλά βρε Αλεξία... πότε κρατήσαμε λίστα για να το κάνουμε τώρα; Χα, χα, χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Η δικια μου λιστα παντως Γιωτα το εσκασε απο καιρο γιατι δεν με αντεχε αλλο..χαχαχα
    Πεσ τα βρε Γιωτα για τις αποχρωσεις,της εχω φαει τα αυτια, θα με κυνηγησει στο τελος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλώς το Σοφάκι! Λυσσάρες..λυσσάρες! τα κρατάμε όλα τα καλά για τον εαυτό μας!! χα;, χα, χα!
    Ότι θέλεις κορίτσι μου! μόλις είσαι έτοιμη πες μου! :)

    Ειρηνάκι και γενικά κορίτσια πήγα εχθές για βιβλία και ήθελα να πάρω 50 αποχρώσεις και άγγελος και δαίμονας.. έλα όμως που ο πατάκης είναι κλειστός μέχρι τις 22 αν δεν απατώμαι του μήνα και ξέμειναν οι χονδρέμπορες! έτσι ξέμεινα και εγώ και περιμένω..

    Όσο για την λίστα μα τι είναι αυτά που λέτε? εγώ πάντα είχα λίστα! και ναι εννοείται πως είναι αδύνατον να την ακολουθήσω κατά γράμμα αφού όλο και κάποια θα ουρλιάζει σαν την Ειρήνη και αλλάζω την σειρά ή προσθέτω καινούρια αλλά αν δεν είχα μπούσουλα με αυτά που θέλω να διαβάσω θα είχε γίνει της Π@Τ@Ν@ς!!!!! χα, χα, χα!!!

    Ευάκι όπως βλέπεις η παρέα σε υποδέχτηκε θερμά! και έχεις πλέον μπόλικες απόψεις να ζυγίσεις! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αλεξια μου,
    ουρλιαζω οπως καταλαβαινεις για το κοινο συμφερον κ ελπιζω οταν το διαβασεις να καταλαβεις προς τι ολες αυτες οι γαιδουροφωναρες μου!!!
    Ενταξει,εφοσον ειναι κλειστος ο Πατακης,σε δικαιολογω κ παυω να ουρλιαζω.(για την ωρα)

    Σου εστειλα e-mail,χρειαζομαι επειγοντως καταρα του τιγρη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλημέρα σε όλες!!
    Όντως είσαστε πολύ διαφωτιστικές. Λοιπόν για να κάνω όλων το χατήρι (και το δικό μου φυσικά), αγόρασα χθες το specials και αποφάσισα ότι αυτή τη σειρά θα την τελειώσω άμεσα!! Επίσης θα μου φέρουν στο βιβλιοπωλείο την πόλη των οστών, γιατί έχω λυσάξει και θέλω να το διαβάσω. Άσε που λίγο-πολύ όλες μου είπατε να το κάνω. Οπότε αφού έχω την ευχή σας θα ξεκινήσω!!!

    Για τα vampire academy τώρα...
    Δεν είναι ότι δεν θέλω να τελειώσω τη σειρά. Απλά, επειδή κάτι με χάλασε στα 2 πρώτα που έχω διαβάσει, είπα να τα αφήσω μήπως βρω καλύτερη σειρά. Αυτό που με χάλασε (και ζητάω πραγματικά συγνώμη από τις φίλες που είναι big fans της σειράς, γιατί ξέρω πώς είναι να σου κακολογούν μια σειρά που λατρεύεις, το έχω πάθει με το Λυκόφως) είναι ότι η ακαδημία μοιάζει λίγο με αμερικάνικο σχολείο, που έχει όλο gossip σκάνδαλα (ποια πήγε με ποιον, τι βρώμες κυκλοφορούν, τι να φορέσει η ρόουζ για να φαίνονται καλύτερα τα βυζιά της κλπ)απλά όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι βαμπίρ ή νταμπίρ. Δηλαδή μου εμοιαζε ώρες ώρες σαν να βλέπω beverly hills σε άλλη ατμόσφαιρα και άλλη εποχή. Αυτό με χάλασε, γιατί η ιστορία είναι φανταστική κατα τα άλλα, πρωτότυπη, με αγωνία, ερωτική...Ειναι όντως καλή. Απλά αν έλειπε λίγο αυτό το χαζογκομενέ της Ρόουζ ίσως να ήταν καλύτερη...Αυτά. Συγνώμη και παλι!

    Φιλάκια και το βρίσιμο δεκτό (ειδικά από τη δεσποινίδα Σοφία Μπέλικοφ. χαχαχα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ευάκι καλημέρα!
    Μην ανησυχείς για την Σοφία... αφού δεν λες κακιά κουβέντα για τον Ντιμίτρι, είστε εντάξει! Χα, χα, χα...

    Η αλήθεια είναι πως τα V-A δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο στα 2 πρώτα. Αλλά από το 3ο και μετά η σειρά κάνει μεγάλη στροφή και η Ρόουζ σοβαρεύει, γίνεται πιο ώριμη και κακά τα ψέματα, έχει να αντιμετωπίσει σοβαρές καταστάσεις και προβλήματα που δεν φαντάζεσαι! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ευα,
    για να πω την αληθεια κ μενα το 1ο δεν με ενθουσιασε καθολου,το 2ο μ αρεσε ομως.Η Γιωτα εχει δικιο,απο το 3ο κ μετα η σειρα πιστεψε με, γινεται πολυ καλη!
    Αν θελεις την γνωμη μου,μη σταματας τα βιβλια στη μεση,αφου εκανες τον κοπο να τα ξεκινησεις.Εκτος του οτι η σειρα ειναι ολοκληρωμενη κ δεν θα χρειαστει να περασεις την φαση της αναμονης τα επομενα εχουν πολυ δυνατη πλοκη κ πραγματικα θα τα απολαυσεις,ειδικα στα 3 τελευταια γινεται χαμος!
    οχι βρε,γιατι να σε βρισουμε?(ο Ντιμιτρι,ειναι ευαισθητο θεμα οπως εχεις ηδη καταλαβει,αλλα κατα τ αλλα μην ανυσηχεις,μιλα ελευθερα κανεις δεν σε παρεξηγει:-) )
    Μπεβερλι Χιλς?που το θυμηθηκες?χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. τελειο βιβλιο!!!!το καλυτερο που εχω διαβασει!!!!!δεν υπαρχει πιο ωραιο!!κα8ιστε και διαβαστε το....σου φερνει τοσα συναισθηματα..οταν διαβαζα το τελος εκλαιγα!!ειναι τελειο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ειρηνακι τι ειναι οι αποχρωσεις; δεν θα με τρελανετε με λειψα σχολια καλοκαιριατικα!!!!!!!
    Γιωτουλι σωστηηηηηη!!!!! Ολα για τον Ντιμιτρι αλλα και οποιος δεν διαβασε την καταρα του τιγρη να σπευσει ειπαμε...νεος ερωτας στην πολη.
    Τα βιβλια των πολεων σικουελ, πρικουελ κλπ εκτος καθε συναγωνισμου, νομιζω κατι σαν αγωνες πεινας, μια κατηγορια μονα τους.
    Λυπηθειτε με να μην ψαχνω παλια σχολια και γραψτε με λεπτομερειες για Θεοι.....Γυμνη....αποχρωσεις, ποιος ποτε απο που κι αν αξιζουν.
    Γρουσουζες ψιλιβρεχει......χαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Σοφάκι μπες για "Πενήντα Αποχρώσεις" εδώ και θα καταλάβεις:

    http://culture21century.blogspot.gr/2012/07/blog-post_14.html

    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Σοφακι,εννοουμε τις 50 αποχρωσεις του γκρι...
    για τις λεπτομερειες,θα σε κατατοπισει η Γιωτα κ με το παραπανω!!
    αν αξιζει?θα αρχισω παλι να ουρλιαζω...
    ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ενταξει διαβασα τα σχολια, δεν ξερω αν ειμαι σε τετοια διαθεση αλλα αφου το προτεινετε ολες θα το παρω και βλεπουμε ποτε θα το διαβασω. Και μονο που ξεσηκωνεται τοσος κοσμος βλακωδως με εκνευριζει, μονο ο Χιτλερ εκαιγε βιβλια και τον μεσαιωνα καιγανε τους διαφορετικους.....χρειαζεται να πουμε τιποτε αλλο για ολους οσους θαβουν ανεγκεφαλα;;; αλλο να μην σου αρεσει ενα θεμα ή ενας τροπος γραφης κι αλλο αυτο το θαψιμο που λετε, ελεος πια με τους ανεγκεφαλους Μπλιαχχχχχχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ειρηνάκι μου καλά κάνεις και σταματάς γιατί προσπαθώ και εγώ να μην το σκέφτομαι όλη την ώρα! χα, χα!

    Ευάκι μου γλυκό καλή ανάγνωση! και τα φιλιά μου στην Τάλι! Όσο για τα Academy και εγώ θα σου πώ όπως και τα κορίτσια πως από τρίτο και μετα η σειρά γίνεται σούπερ! Εμένα προσωπικά ήταν και το αγαπημένο μου! :)

    Γιωτάκι μου άσχετο αλλά καλές διακοπές! σε περιμένουμε από την άλλη εβδομάδα ανανεωμένη! :)

    Ανώνυμε/η φίλε/η μας στο Παραλήρημα αναφέρεσαι έτσι? πράγματι πολύ ωραίο βιβλίο! :)

    Σοφάκι μου θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου! εγώ θα το διάβαζα έτσι και αλλιώς αλλά τώρα και μόνο που έγινε αυτός ο σάλος ένα παραπάνω! Ανεγκέφαλοι δεν λες τίποτα!
    για τον Ινδό μελαψό Θεό μας βλέπω να σκοτωνόμαστε προσεχώς! χα, χα!

    Εγώ κοριτσάκια τελείωσα τον Μύθο και αύριο-μεθαύριο βάζω post!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αλεξια,
    Ινδος μελαψος Θεος....
    προσπαθεις να με σκοτωσεις ετσι???

    Σοφακι,
    αναθεμα αν αυτοι που το κρινανε το διαβασανε πριν!!
    To βιβλιο "τα σπαει"κ ας πανε να λενε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ποιες διακοπές καλέ... ΒΟΗΘΕΙΑ!!! Θα κάνω λοβοτομή σε λίγο... χι, χι, χι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ειρήνη περιμένουμε εντυπώσεις!!!

    Γιώτα που στο καλό είσαι και ζητάς Βοήθεια?!?!
    Στο χωριό με την πεθερά?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Αλεξια,
    ειμαι σε κρισιμο σημειο,μολις κατεφτασε ο Κισαν..(φοβερα τα οικογενειακα γονιδια παντως...χαχα)
    ααα καλα προβλεπω να σκοτωνονται αυτοι οι δυο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Εγώ πάλι προβλέπω να σκοτωνόμαστε εμείς για αυτούς τους δύο! χα, χα! :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Βασικα εγω ηξερα για εναν καταραμενο πριγκηπα,δεν ημουν ενημερωμενη οτι υπαρχουν δυο,Αλεξια μου!!εδω περιπλεκεται πολυ το θεμα,ειναι που ειναι ο αλλος ηδη σκασμενος απο την ζηλεια!χαχα
    παντως το βιβλιο το τελειωσα κ ω ναι,ηταν καταπληκτικο κ σ ευχαριστω!
    Σε τι σημειο μας αφηνει ομως βρε Αλεξια,ελεος!
    Ασε, το λυπηθηκα το παλικαρι...
    Ανυπομονω για το 2ο,εννοειται!

    * εγω παντως δηλωνω team Ren,απο τα 40 κυματα τον περασε η κακουργα στο τελος,χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Αχ διαβασα απο το ιντερνετ το αποσπασμα και εχω ξετρελαθει !!! Απο τοτε που αρχησα να επισκεπτομε το μπλογκ σου η λιστα μου εχει αυξηθει σοβαρα (η μητερα μου εχει παθει πανικο μονο αυτο το μηνα χαλασα 220 ευρω για βιβλια ! λετε να σκεφτεται την αυτοκτονια ως λυση για να γλυτωσει απο τη βιβλιοφαγο κορη της ;;)
    Μονο να μην μαθει η μαμα μου απο που παιρνω τισ πηγες μου γιατι την βλεπω να μου τον παιρνει τον υπολογιστη !!! :))))) πλακα κανω !!
    υπεροχη δουλεια και οι κριτικες σου φοβερες !! Οτι εχεις γραψει οντως (τουλαχιστον για μενα ) ισχυει !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Nely,
    στο παραληρημα αναφερεσαι?
    Αλεξια
    εχεις καταλαβει οτι παραταω τα σχολια μου οπου βρω ετσι?σχολια για καταρα,στο παραληρημα,παντα εκτος τοπου κ χρονου ειμαι χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Αλεξία μέσα έπεσες! Χα, χα, χα...
    Αύριο επιστρέφω! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. @ irini Ναι , στο παραληρημα αναφερομαι !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Θα το ξεκινησω μολις μπορεσω,μου το φερε η μανουλα μου δωρο το σκ.
    Αλεξια μου,
    παρασκευη φευγω,οποτε θα σας χασω για κανα 2 βδομαδες κ δεν ξερω αν θα προλαβω ν ανοιξω βιβλιο με τις ετοιμασιες.Ασε που δεν θα εχω κ τον Πασχαλη μαζι μου για να παρακολουθω τα νεοτερα!!(αυτο σημαινει 2 βδομαδες χωρις ιντερνετ).Για την ωρα θελω απλα να λιωσω σε μια παραλια,γιατι ο χειμωνας αναμενεται δυσκολος!!θα μου λυψετε παντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ειρηνάκι μου και εγώ team Ρεν! Καρφωτό!
    πολύ χαίρομαι που σου άρεσε! αν και δεν είχα αμφιβολία!
    Φεύγεις ε? δεν πειράζει καλά να περάσεις και σε περιμένουμε ανανεωμένη! με τον Πασχάλη παραμάσχαλα! χα, χα, χα! Και εμάς θα μας λείψεις! :)

    Νέλη μου σε καταλαβαίνω απόλυτα! όλες μας ξοδεύουμε ένα σωρό λεφτά στα βιβλία! πάλι καλά που υπάρχουν και γενέθλια και γιορτές και παίρνουμε και κανένα δώρο!
    Τα περαστικά μου στη μανούλα σου! και σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!! :)

    Γιωτάκι μου καλά το κατάλαβα! χα, χα! Καλώς μας ήρθες πάλι! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Αστα, θα μου λυψει ο αλητακος χαχα
    φιλιααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. οταν γινεται καλη δουλεια πρεπει να λεγεται !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  57. Πολυ δυνατο συναισθηματικα βιβλιο,αρκετα σκληρο σε καποια σημεια κ με ομορφη κατα την γνωμη μου γραφη.
    πως θα ηταν αν ζουσαμε σ ενα κοσμο χωρις αγαπη,φιλια,μουσικη,γελια κ στραγγισμενοι απο καθε ειδους συναισθημα?
    Το βιβλιο αυτο σε αναγκαζει να προβληματιστεις,οχι μονο για τις καταστασεις που ζουνε οι ηρρωες,αλλα κ για το κατα ποσο ελευθεροι ειμαστε τελικα οι ανθρωποι στην εποχη που ζουμε τωρα.
    Τελικα αξιζει να πεθανεις για την αγαπη?
    Κ αν οχι...αξιζει να ζεις χωρις αυτην?

    "Ξερεις οτι δεν μπορεις να εισαι ευτυχισμενη αν δεν εισαι δυστυχισμενη καποιες φορες.Το ξερεις αυτο ,σωστα?" (σελ 30)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Αυτή η φράση Ειρηνάκι είναι αυτή που μου έκανε περισσότερη εντύπωση στο βιβλίο! Τυχαίο?? χα, χα!
    Ταίρι έχεις διαβάσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Αλεξια μου,
    ταιρι οχι,δεν εχω διαβασει,ειναι καλο?Το εχω κ αυτο στο προγραμμα.Γενικα δεν ειμαι λατρης των δυστοπικων βιβλιων,αλλα αυτο μου αρεσε.Υπαρχουν πολλες φρασεις μεσα στο βιβλιο,που σου "μενουν" αν με καταλαβαινεις.Ναι,κ μενα με κερδισε η συγκεκριμενη,φοβερη!!!
    Το μονο πραγμα που με ενοχλησε στο βιβλιο λιγακι,ηταν οτι μου φανηκαν πολυ σχολαστικες οι περιγραφες τοσο που ηθελα να χτυπησω το κεφαλι μου σ ενα τοιχο χαχαχαχα

    Οχι,ενταξει ηταν πολυ ομορφο κ οπως ειπα κ παραπανω μου αρεσε η γραφη της!
    Κ το τελος....με αφησε κυριολεκτικα με κομμενη την ανασα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Λοιπόν το Ταίρι είναι στο ίδιο μήκος κύματος με το Παραλήρημα αλλά είναι από πολλές απόψεις καλύτερο! Οπότε λέω να το διαβάσεις!
    Όσο για τις περιγραφές στο Παραλήρημα εντάξει δεν μου φάνηκαν τόσο τραγικές αλλά καταλαβαίνω τι εννοείς! Γενικά εγώ δεν τρελάθηκα με την γραφη.. την βρήκα λίγο επίπεδη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. λατρεμενο βιβλιο !! <3 αγαπω ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ !! πολυ καλη δουλεια ! καλογραμμενο ! σε παει σε ενα κοσμο ολο μυστηριο χωρις ομως να δειχνει ψευτικος !!
    τωρα διαβαζω τον κηπο των πειραματων !! πολυ καλο και αυτο αλλα ειμαι ακομα στην αρχη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Πολύ ωραίο το Παραλήρημα όντως!
    Να διαβάσεις και το Ταίρι από Πλατύπους! εκτός αν το έχεις διαβάσει ήδη!
    εμένα μου άρεσε ακόμη περισσότερο από το Παραλήρημα αλλά οι απόψεις διίστανται..
    Α! μόλις τελειώσεις τον Κήπο πες μας πως σου φάνηκε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Γεια σας :) Το παραληρημα ειναι το αγαπημενο μου βιβλιο ♥ ♥ ♥ Η αληθεια ειναι οτι ειμαι ερωτευμενη με τον Αλεξ.Ειναι τοσο υπεροχος ♥ Αααα να σας ενημερωσω....θα βγει σειρα στην Αμερικη βασισμενη στ "παραληρημα"!Εχουν ηδη αποφασισε ποια θα παιξει την Λενα.Σε αυτο το σημειο εχω να πω οτι δεν με εξεπληξε η επιλογη τους.Θα την παιξει η Emma Roberts...Χαλια πραγματα δηλαδη...αλλα και παλι εγω ανυπομονω(ειμαι τρελη) :P Για τον Αλεξ δεν εχουν αποφασισει ακομα...Αλλα κανω πολλα ονειρα..φιλακιαα :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Κοριτσάκι μου γλυκό να μας γράψεις το όνομά σου!

    Πολύ χαίρομαι που θα γίνει σειρά, η αλήθεια είναι ότι δεν είχα ιδέα! :-) εμένα προσωπικά δεν με χαλάει η Roberts αλλά οκ περί ορέξεως..
    Πες μας από πού άντλησες τις πληροφορίες σου να ενημερωθούμε και εμείς!

    ΥΓ. εφόσον το παραλήρημα είναι το αγαπημένο σου βιβλίο σου προτείνω να διαβάσεις (αν βέβαια δεν το έχεις ήδη κάνει) το Ταίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Εχω να δηλωσω οτι κι εγω αγαπω πολυ παραληρημα!!! (μη χασω)
    Δεν βλεπω να κυκλοφορει το 2ο ομως κ ανυσηχω......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. πολλά δεν βλέπω να κυκλοφορούν και τα παίρνω κρανίο-εγκεφαλικά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Κριμα κ αδικο αν δεν κυκλοφορησουν το 2ο Αλεξια!

    Παντως για την σειρα που θα βασιστει στα βιβλια το ονομα που ηθοποιου που θα υποδυθει τον Αλεξ ειναι ο Daren Kagasoff

    http://www.hollywoodreporter.com/live-feed/foxs-delirium-finds-lead-secret-424412

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. μμμμ δεν μου άρεσε και πολύ.. εσένα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Δεν ειναι ασχημος αλλα δεν εντυπωσιαστηκα κιολας για να πω την αληθεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. συμφωνώ απόλυτα! ελπίζω για τους υπόλοιπους να κάνουν καλύτερες επιλογές! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Γεια σας :) Ειμαι εκεινη που ειχα γραψει στις 17 Φεβρουαριου.Το ονομα μου ειναι Ραλλού.Απλως δεν εχω λογαριασμο google για αυτο εβαλα ανωνυμη.Αποεδω μπορειετ να δειτε ποοι θα παιξουν στην σειρά.Εγω ρποσωπικα δεν ενθουσιαστικα.Δεν εχουν καμια σχεση με αυτους που τους περιεγραφαν στο βιβλιο.Αλλα τουλαχιστον θα βγει η σειρα :) Ανιπομονω παρα πολυυυ!Και Αλεξια θα ηθελα να σου πω οτι εχω διαβασει παρα πολλες κριτικες βιβλιων σου και γραφεις πολύ ομορφα!Με εκανες να θελω να αγορασω πολλα βιβλια.Το ταιρι οπως μου ειχες πει σκεφτομαι να το αγοράσω.Αλλα τωρα εχω βάλει στο ματι ενα πολυ ωραιο που λεγεται "απαγωγη" (http://www.psichogios.gr/site/Books/show?cid=22839 ) Αυτοι ειναι οι ηθοποιοι που θα παιξουν στην σειρά :) http://www.alicemarvels.com/archives/15059 & http://25.media.tumblr.com/0a3c3bb5736279ec094ce23aed61fe25/tumblr_mjeqceiqUk1qzhg1no1_500.png
    Υ.Γ. Συγνωμη που εγραψα ενα κατεβατο και σπαταλησες χρονο να διαβασεις ολο αυτο!
    Ευχαριστω :)
    Με αγαπη,
    Ραλλού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Ραλλού,
    μπράβο σου για τις ωραίες πληροφορίες που μας έδωσες!! Εγώ δεν το έχω διαβάσει το παραλήρημα, γιατί διάβασα πρώτα το ταίρι και όλοι μου είπαν ότι είναι λίγο καλύτερο. Όμως μάλλον τωρα που θα βγει και σε σειρά θα το διαβάσω να έχω μία ιδέα.

    Για την απαγωγή εγώ δεν ξέρω να σου πω κάτι, αλλά είμαι σίγουρη οτι η Αλεξία το Θηρίο και η Γιώτα το Τέρας (χαχαχα) κάτι θα έχουν να σου πουν!

    Πάντως μην αγχώνεσαι αν γράφεις πολλά ή κατεβατά. Και γω στην αρχη αγχωνόμουνα, ήμουν ντροπαλή. Αλλά φίλε δεν ξέρεις για τι πολυλογούδες μιλάμε εδω πέρα!! Αν τις γνωρίσεις λίγο καλύτερα θα πάθεις σοκ! χαχαχαχααχαχαααααααααααα!

    Φυσικά κάνω πλάκα! Ραλλού γράφε όσα θες, κανείς δεν βαριέται να διαβάζει για πράγματα που αγαπά!

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Ραλου πραγματι πολυ ωραιες οι πληροφοριες που μας εδωσες,σ'ευχαριστουμε!Απ' οτι βλεπω θα κανουν αρκετες αλλαγες πραγμα αναποφευκτο αφου προκειται για σειρα..
    Με τους ηθοποιους ουτε κι εγω ενθουσιαστηκα αλλα για να δουμε..
    Η απαγωγη φαινεται ενδιαφερον βιβλιο..εχει μπει στη λιστα!!

    Ευακι να το διαβασεις το Παραληρημα,πιστευω οτι θα σου αρεσει..κι εχει κατα την γνωμη μου συγκλονιστικο φιναλε!Προσωπικα μου αρεσε λιγο περισσοτερο απο το ταιρι,παρολο που οπως εχεις καταλαβει ηδη, η πλειοψηφια ειναι υπερ του δευτερου!Δυστηχως δεν ξερουμε ακομη αν και ποτε θα βγει το 2ο...

    πολυλογουδες εμεις? φημες....χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Ραλού μου! Χαίρομαι που συστηθήκαμε και επίσημα!
    Δεν σπαταλάς τον χρόνο μας αυτό να μήν το ξαναπείς!!! Λοιπό έχουμε και λέμε:
    πρώτον για τους πρωταγωνιστές θα συμφωνήσω, δεν με κάλυψαν εκτός ίσως από την Λένα.. αυτή την βρίσκω καλούτσικη..
    Το Ταίρι να το διαβάσεις θα σου αρέσει σίγουρα μα σίγουρα!
    Για την απαγωγή τώρα έχω ακούσει θετικά σχόλια μεν αλλά δεν έχω προσωπική άποψη. Το θέμα πάντως είναι πολύ στα γούστα μου! Αν το διαβάσεις τελικά να μας πεις πως σου φάνηκε!
    Πολύ χαίρομαι που σε εμπνέουν τα κείμενα μου! Είσαι γλυκύτατη! Αν θέλεις πέρνα μια βόλτα και από το βιβλιοπωλείο μας: http://www.librarytales.gr/

    Πολλά φιλιά και ελπίζω να τα λέμε συχνότερα! :)

    Ευάκι μου σιροπένιο τώρα τελευταία όλο γελάω με τα σχόλια σου και σε ευχαριστώ γι'αυτό! Το χρειαζόμαστε λίγο γέλιο για να ξεχνιόμαστε! Πολυλογούδες??? κοίτα ποια μιλάει! Η ΠΟΛΥΛΟΓΟΥ!!!! χαχαχαχα! Σ'αγαπώ! :)

    Ειρήνη άκου άκου! μας λέει πολυλογούδες! χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. PINK ALLERT!PINK ALLERT!
    Υπάρχει ιός στη σελίδα!
    Όποιος μπαίνει κολλάει το μικρόβιο του πολυλογά!!
    Μείνετε μακριά!
    χαχαχα!

    Έτσι το κόλλησα και γω! χαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Πολυλογουδες εμεις??απαπα! ποτε! χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Ευα Pink Alert??? αχαχαχα

    Ειρήνη εμείς είμαστε λακωνικές και μας δυσφημίζουν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Γεια σας, μηπως θα μπορουσατε να μου πειτε πως ειναι ο πρωτοτυπος τιτλος του βιβλιου? (δηλαδη η αγγλικη του ονομασια) Καθως επισης και τον τιτλο των αλλων 2 βιβλιων μετα απο αυτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Ανώνυμε σου τα γράφω με τη σειρά:
    Delirium
    Pandemonium
    Requiem

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. θα βγει και δεύτερο βιβλίο στα ελλήνικα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. ναι σίγουρα απλά έχει καθυστερήσει η αλήθεια! αν δεν το βγάλουνε θα κάνουμε πορεία διαμαρτυρίας! χα, χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Επισης συγχαρητηρια για το Blog σας! Ειστε παντα ενημερωμενη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Εάν γίνεται, μπορείτε σας παρακαλώ να γίνετε μέλη του blog μου? η σελίδα ειναι αυτή : http://angellove6.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. ***ΠΡΟΣΟΧΗ***
    Σε δυο-τρεις ημέρες η συνεχεια του βιβλίου θα εκδιθει με το ονομα "Χαμός" . Θα ήταν καλύτερα να κρατησουν τον πρωτοτυπο τιτλο δηλαδη "Πανδαιμονιο". Τουλαχιστον ομως αποφασισαν να το εκδοσουν! Καλο διαβασμα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Μαλού ευχαριστούμε για την πληροφορία!!! :)
    καλή ανάγνωση και σε σένα καλή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Μήπως γνωρίζετε κάποιο blog στο οποιο μπορεί κανεις να γράφει μικρές ιστορίες είτε να εκφράζει ελεύθερα τη γνώμη του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...