Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Κράτα τα Μάτια σου Κλειστά - Σειρά Ντέιβ Γκάρνει βιβλίο 2ο


Τίτλος: Κράτα τα Μάτια σου Κλειστά - Σειρά Ντέιβ Γκάρνει βιβλίο 2ο
Συγγραφέας: John Verdon
Εκδότικός: Διόπτρα
Μετάφραση: Γιώργος Μπαρουξής


Μετά το "Σκέψου έναν Αριθμό" ήταν αναμενόμενο να αναζητήσω άμεσα το δεύτερο βιβλίο του συγγραφέα. Το "Κράτα τα Μάτια σου Κλειστά" αποτελεί σίκουελ του πρώτου, μπορεί όμως παρόλ'αυτά να διαβαστεί και ανεξάρτητα αφού η ιστορία του είναι αυτοτελής.


Περίληψη:
*Η Τζίλιαν Πέρι, ένα κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο, παντρεύεται τον διάσημο ψυχίατρο Σκοτ Άστον. Μπροστά της ανοίγεται ένας ευτυχισμένος δρόμος. όμως κατά τη διάρκεια της γαμήλιας δεξίωσης βρίσκεται άγρια δολοφονημένη. Τα στοιχεία οδηγούν σε αδιέξοδο.
Είναι ώρα να αναλάβει δράση ο ντετέκτιβ Ντέιβ Γκάρνεϊ…
Αν και έχουν περάσει μόνο λίγοι μήνες από την υπόθεση με τους Αριθμούς, ο Γκάρνεϊ αποφασίζει να θυσιάσει την ειδυλλιακή ηρεμία του αγροκτήματός του και να αποδυθεί σε έναν αγώνα για τον εντοπισμό του ψυχοπαθούς δολοφόνου. Με την αναλυτική μεθοδολογία του ανακαλύπτει πτυχές του μυστηρίου, αλλά ταυτόχρονα βάζει σε κίνδυνο κοντινά του πρόσωπα.
Ένα αστυνομικό θρίλερ με συνεχείς ανατροπές, που προκαλούν δέος και καθιερώνουν τον Verdon ως μετρ του είδους. Όταν διαβάσετε τις τελευταίες σελίδες του βιβλίου θα αργήσετε να κλείσετε τα μάτια σας. Το κακό παραμονεύει στις σκιές.*

O John Verdon τα κατάφερε για ακόμη μια φορά! Έχουμε στα χέρια μας ένα ακόμη αριστουργηματικό θριλερ το οποίο είναι ακόμη πιο σκοτεινό και ακόμη πιο πολύπλοκο από το πρώτο της σειράς "Ντέιβ Γκέρνεϊ". Ο αγαπημένος μας πρώην αστυνομικός Γκάρνεϊ θα εμπλακεί και πάλι στον αγώνα της εξιχνίασης ενός τρομερού εγκλήματος και μαζί του θα δούμε και άλλους γνωστούς χαρακτήρες από το προηγούμενο βιβλίο. Θα γνωρίσουμε όμως και αρκετούς νέους, έξυπνους και συνάμα σκοτεινούς και μυστηριώδεις χαρακτήρες. Η πλοκή κυλάει σε γρήγορους ρυθμούς ενώ παράλληλα οι αποκαλύψεις γίνονται σταδιακά με αποτέλεσμα να παραμένει το ενδιαφέρον του αναγνώστη στα ύψη σχεδόν από την αρχή μέχρι το τέλος. Θα κάνετε βουτιά στις σελίδες προσπαθώντας και εσείς εναγωνίως να βρείτε την λύση, να ανακαλύψετε ποιος είναι ο δολοφόνος και ποια είναι τα κίνητρά του και η ανακάλυψη αυτών έξυπνα κρυμμένων μυστικών θα σας συναρπάσει. Οι συνεχείς ανατροπές , η πολυσύνθετη μέθοδος του Γκάρνεϊ, οι διαφορετικές πτυχές της ιστορίας, η κορύφωση της αγωνίας και τέλος το γεμάτο ένταση και δράση φινάλε κατατάσσουν το βιβλίο αυτό σε ένα από τα αγαπημένα μου θρίλερ!
Όσοι ήδη διαβάσατε το πρώτο βιβλίο της σειράς θα λατρέψετε το "Κράτα τα Μάτια σου Κλειστά". Αν πάλι δεν το διαβάσατε μπορείτε να ξεκινήσετε τώρα. Σας θυμίζω ότι παρ'ότι είναι σειρά οι ιστορίες είναι αυτοτελείς. Ένα άκρως απολαυστικό ανάγνωσμα που σας προτείνω χωρίς καμία αμφιβολία!

Καλή σας Ανάγνωση!

Μπορείτε να διαβάσετε ένα απόσπασμα εδώ:

8 σχόλια:

  1. Φιλενάδα είναι στο άμεσο πρόγραμμα! Προς το παρόν έχω "Εξαφάνιση" και "Στίγμα" από αστυνομικά αλλά αυτό θα πάει αμέσως μετά! ;)
    Να υποθέσω ότι πάλι η λύση είναι μπροστά στα μάτια μας κι εμείς κυνηγάμε δράκους σαν ηλίθιοι; :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοριτσάκι μου έτσι ακριβώς είναι αλλά αυτή τη φορά η λύση έχει πιο λογική βάση οπότε σε κάποιο σημείο έχεις μια ευκαιρία να μαντέψεις! Να το πάρεις οπωσδηποτε!
    Εξαφάνιση και εγώ θέλω να πάρω αλλά το Στίγμα δεν το ξέρω! θα το τσεκάρω!
    Τώρα βλέπω την λίστα σου και σου απαντώ!
    Α! το πακέτο ήρθε! Πήγε και το παρέλαβε μια θεία μου και θα μου το στείλει στο χωριό αύριο!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το "Στίγμα" είναι της ίδιας και μου έχουν πει ότι είναι φοβερό.
    Η "Εξαφάνιση" είναι πολλή καλή μέχρι στιγμής αλλά, ανάρτηση από Δευτέρα αφού φεύγω αύριο.
    Ααα... πάλι καλά, γιατί ανησύχησα! Χα, χα, χα... ουφ! Ανακούφιση...
    Πάντως κοπελιά, πρέπει να βάλεις σταθερό, δεν είναι κατάσταση αυτή! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραία μόλις το τελειώσεις πες μου να ξέρω.. μπορεί να το πάρω μαζί με την Αμνησία αυτήν την εβδομάδα που μας έρχεται!
    άστα ρε συ έχω κάνει εδώ και πόσους μήνες αίτηση στην Forthnet και τίποτα αφού λένε ότι ο ΟΤΕ δεν μου βάζει γραμμή και η μόνη λύση μάλλον θα είναι να βάλω ΟΤΕ.. :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δικαιολογίες του κώλου είναι αυτά που σου λένε. Απλά αυτοί κωλοβαράνε! :/
    Πάντως να ξέρεις, ο ΟΤΕ έχει ρίξει τόσο τις τιμές, που ο άντρας μου έκανε πρόγραμμα στο μαγαζί που κοστίζει όσο στις ιδιωτικές.
    Και αμάν με την "Αμνησία"... λύσσαξες! Αφού σου είπα, κάνε υπομονή! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αχ ξεχνάω συνεχώς! το μυαλό μου είναι εντελώς αλλού! σόρρυ!

    μάλλον ΟΤΕ θα αναγκαστώ να κάνω φιλενάδα και εγώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χα, χα, χα... δεν πειράζει φιλενάδα! ;)

    Κάν'το μπας και σωθούμε! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...