Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Όμορφο Χάος - Τα Χρονικά των Κάστερ (3)


Τίτλος: Όμορφο Χάος - Τα Χρονικά των Κάστερ 
Συγγραφείς: Kami Garcia - Margaret Stohl
Εκδόσεις: Πλατύπους
Μετάφραση: Πηνελόπη Τριαδά


Το τρίτο και προ- τελευταίο μέρος της σειράς "Τα Χρονικά των Κάστερ"  κυκλοφόρησε αρχές του έτους. 
Περίμενε αρκετούς μήνες στο ράφι μου μέχρι να διαβαστεί και γι'αυτό ευθύνεται το γεγονός ότι εκείνη την περίοδο κυκλοφόρησαν πολλά βιβλία που τα περιμέναμε και δεν ήξερα τι να πρώτο-διαβάσω..


Περίληψη:


*Ο Ίθαν Γουέιτ πίστευε πως είχε συνηθίσει τα παράξενα, αδιανόητα συμβάντα του Γκάτλιν, της μικρής πόλης του Νότου όπου ζει. Όμως τώρα, που ο Ίθαν και η Λένα έχουν επιστρέψει, το παράξενο και το αδιανόητο έχουν αποκτήσει καινούριο νόημα.
Σμήνη από ακρίδες, ψηλές θερμοκρασίες ρεκόρ και καταστροφικές καταιγίδες ρημάζουν το Γκάτλιν, καθώς ο Ίθαν και η Λένα παλεύουν να συλλάβουν τις επιπτώσεις της Διεκδίκησης της Λένα. Ακόμη και η οικογένεια ισχυρών Υπερφυσικών της Λένα επηρεάζεται - και οι ικανότητές τους αρχίζουν να αστοχούν επικίνδυνα. Καθώς ο καιρός περνάει, μια ερώτηση γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρη: Τι -ή ποιος- θα χρειαστεί να θυσιαστεί για να σωθεί το Γκάτλιν;
Για τον Ίθαν, το χάος είναι τρομακτικό αλλά και ένας ευπρόσδεκτος περισπασμός. Πάλι κάτι τον στοιχειώνει στα όνειρά του, αλλά αυτή τη φορά δεν είναι από τη Λένα - και αυτό που τον στοιχειώνει τον ακολουθεί έξω από τα όνειρα στην καθημερινότητά του. Και το χειρότερο, ο Ίθαν σταδιακά χάνει κομμάτια του εαυτού του - ξεχνάει ονόματα, αριθμούς τηλεφώνου, ακόμη και αναμνήσεις. Δεν γνωρίζει το γιατί και τις περισσότερες μέρες φοβάται και να ρωτήσει.
Κάποιες φορές δεν υπάρχει μόνο μία απάντηση ή μια επιλογή. Κάποιες φορές δεν υπάρχει επιστροφή. Και αυτή τη φορά δεν θα υπάρξει ευτυχισμένο τέλος. *

Καθώς γύριζα μια-μια τις πρώτες σελίδες του βιβλίου είχα έναν ενθουσιασμό και μια ανυπομονησία για το τι θα ανακαλύψω, τι καινούριο θα συμβεί αυτή τη φορά.. και η αλήθεια είναι ότι η αρχή ήταν πολύ ικανοποιητική. Πολλές καινούριες πληροφορίες, νέα συμβάντα  και φυσικά αυτό το γνωστό "σκοτεινό" περιβάλλον του Γκάτλιν , εκτίναξαν το ενδιαφέρον μου στα ύψη! Στη πορεία όμως του βιβλίου ανακάλυψα πως η πλοκή ενώ έρεε αβίαστα ήταν κατά την γνώμη μου αρκετά επίπεδη. Μέχρι δηλαδή να φτάσω στις τελευταίες 50-60 σελίδες, ένιωθα ότι κατά κάποιο τρόπο τίποτα δεν συνέβαινε. Στην πραγματικότητα φυσικά συνέβησαν πολλά αλλά ο τρόπος με τον οποίο δόθηκαν δεν ήταν ικανός να με βάλει βαθιά μέσα στην πλοκή, να αρπαχτώ από τις σελίδες και να μην πάρω ανάσα μέχρι να το τελειώσω (όπως δηλαδή συμβαίνει συνήθως με τα βιβλία που μου αρέσουν). Η αγωνία, το σασπένς και η δράση κάνουν την εμφάνιση τους προς το τέλος. Ευτυχώς για τον αναγνώστη οι τελευταίες 60 πάνω - κάτω σελίδες είναι γεμάτες από κάθε άποψη. Ξεκαθαρίζουν όλα καθώς οι χαρακτήρες ανακαλύπτουν αρκετές αλήθειες που ήταν κρυμμένες καλά, έντονα συναισθήματα ξεχειλίζουν από τις σελίδες και ο κίνδυνος είναι παρών μέχρι την τελευταία λέξη στην κυριολεξία!  Χάρη σε αυτό το γεγονός η γεύση που μου έμεινε από το βιβλίο αυτό δεν ήταν πικρή. Περιμένουμε λοιπόν το τελευταίο της σειράς που θα κυκλοφορήσει τον χειμώνα με τίτλο  "Όμορφη Λύτρωση".

Καλή σας ανάγνωση.

31 σχόλια:

  1. Καλημέρα Αλεξάκι μου, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!! Τα είπαμε κι από κοντά άλλωστε, αν το τέλος του Χάους δεν ήταν δυνατό θα είχε ΄΄καταστρέψει΄΄ όλη τη σειρά...
    Α! είχες απόλυτο δίκιο (για άλλη μια φορά) για τη σύνδεση!!!! έκανα ότι μου είπες και το τώρα πετάει!!! βλέπω και τα πρόσφατα σχόλια και τρέχει με τα χίλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα κοριτσάκι μου όμορφο!
    ααχ πολύ χαίρομαι που πέτυχε γιατί είχα στεναχωρηθεί λιγάκι! άντε τώρα θα απολαύσεις το blogging όπως εμείς οι υπόλοιπες!

    Πράγματι όπως τα λέγαμε και στον καφέ, το τέλος το έσωσε το βιβλίο..
    καλά ε, κάτι είπα απ'έξω..απ'έξω στην Γιώτα τύπου (ε ήταν λίγο φλατ) και έφριξε! χα, χα, χα! Θα μας τα πεί και η ίδια αλλά απ'ότι γράφει και στην κριτική της, της άρεσε πολύ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα τ΄ακούσουμε τώρα!! Γιωτάκι we love you!!! να είσαι... επιεικής!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πού είσαι Αλεξάκι μου?? Όλα καλά??
    Μόλις τελείωσα το Άγγελος και Δαίμονας! καταπληκτικό βιβλίο!
    Η κούτα αδειάζει Αλεξάκι, επικίνδυνα!, και είσαι μακριά μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χα, χα ζουζουνίτσα έχεις ακόμη βρε μην μασας! τουλάχιστον 4 πρέπει να σου έμειναν ε?
    εγώ είχα κάτι τρεχάματα γι'αυτό καθυστέρησα να μπω.. σόρρυ! :)
    λογικά σήμερα ή αέριο εγώ τελειώνω το Σκέψου έναν αριθμό..πολύ καλό ω τώρα!
    αγγελο και δαίμονα θα αγοράσω και εγώ άμεσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λοιπόν... επειδή σας αγαπάω δεν θα μιλήσω γιατί με συγχύσατε πρωί-πρωί και μου έχει πέσει και η πίεση και είμαι ΣΚΑΤΑ!!! :P
    Εγώ διαφωνώ κάθετα, από τα 3 είναι εκείνο που μου άρεσε περισσότερο, όπως και στον Γεράσιμο και επειδή είμαι αδιαθετούλα, μην αναλύσω τους λόγους. Είδατε την ανάρτησή μου και ξέρετε. ;)

    Αχ.... κι εγώ πάω να ξεμείνω αλλά ελπίζω ότι στη γιορτή μου θα πέσει κανένα χαρτζιλίκι να μπορέσω Αλεξάκι να παραγγείλω μπόλικο πράμα! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιωτάκι περαστικά!!
    Η δική σου γιορτή τουλάχιστον έρχεται!! Η δική μου, πάει, πέρασε!! Άστα να πάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευχαριστώ κούκλα μου! :)
    Χα, χα, χα... για να δούμε! Θα έχει κανείς λεφτά ή θα την βγάλω με στραγάλια; :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιωτάκι για να κατευνάσω τα πνεύματα θα σου στείλω δωράκι για την γιορτή σου!!! χι, χι :)
    στείλε μου την λίστα..ξέρεις εσύ!

    Ελένη εντάξει η δική σου γιορτούλα ήταν πολύ πρόσφατη οπότε κάτι θα τσίμπησες και εσύ! :)
    εμένα η δική μου είναι με τρεις μέρες διαφορά από της Γιώτας, 18 Αυγούστου εε θα τα πάρω και εγώ τα δωράκια μου! Μαμά, αδερφή, Θανάσης εε και κάτι θείες.. δεν έχω παράπονο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ζυγαριά κλείνει προς τα..στραγάλια!!
    εύχομαι όχι!!! δεν ακούς, όλος ο κόσμος είναι πιεσμένος...ούτε διακοπές ούτε τίποτα, όλοι τα ίδια είμαστε...φρίκη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αλεξάκι, ότι τσίμπησα είναι μέσα στην...κούτα!! και επαναλαμβάνω, αδειάζει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αλεξάκι εγώ εσένα σε έχω τακτοποιήσει ήδη! Και μάλιστα με 2... έχουμε και γενέθλια μαζί, μην ξεχνιόμαστε! :P
    Και μάλλον θα στα στείλω πιο νωρίς! ;)

    Ελενάκι άσε... ελπίζω αλλά δεν ξέρω! Χα, χα, χα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αλήθεια??????? αχ τι ωραία!!!!!!!! χα, χα, χα!
    τι να' ναι.... τι να'ναι....

    Ελενάκι μου μην μασάς...θα τον βρεις τον τρόπο σου εσύ να τροφοδοτήσεις το χόμπι σου δεν σε φοβάμαι! άλλωστε όλες το ίδιο δεν κάνουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν σου λέω, δεν σου λέω... :P
    Άλλωστε περιμένεις κι ένα οπότε... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν υπάρχει και ρευστό ν΄ανοίξω κανένα βιβλιοπωλείο χαχαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. το έλαβα! το έλαβα! πριν κανένα μισάωρο!
    και μάλλον θα το αρχίσω αμέσως μόλις τελειώσω τον αριθμό! Το κράτα τα μάτια σου κλειστά μάλλον θα περιμένει λιγουλάκι! :)
    για το άλλο όμως που λες δεν πάει ο νους μου....χμμμ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Έλενα άστα τα βιβλιοπωλεία (τα μικρά εννοείται) πεινάνε..
    και ρευστό να είχες τζάμπα θα το ξόδευες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Α, ναι; Ήρθε; Τσακ-μπαμ βλέπω! :D
    Ε, ναι, εννοείται ότι θα πέσει αναμονή για να διαβάσεις αυτό! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. έτσι ακριβώς!!!! ανυπομονώ! μάλλον για αύριο με βλέπω να το ξεκινάω!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αλεξία όπως σου είπα την διάβασα την κριτική σου και συγχίστηκα. :Ρ Θα έρθω μέσα στην μέρα να σου πω περισσότερα αλλά οπως και λέει και η Γιώτα είναι και εμένα το αγαπημένο μου της σειράς.
    Βρε Γιώτα τι έπαθες και εσύ; Αυτό έλεγα τώρα στην Αλεξία ότι ήμουν όλη την εβδομάδα χάλια και πήγα χτες για εξετάσεις και είχα πίεση 8 η μεγάλη. Τι μας έπιασε και τους δύο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γερασιμάκο την κουβέντα σου είχαμε το πρωί! :P
    Κι εγώ με την πίεση τραβιέμαι και ο άντρας μου την περασμένη εβδομάδα. Μάλλον θα φταίει ο παλιόκαιρος! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χίλια χρόνια θα ζήσω ε; :Ρ
    Ελπίζω Γιώτα μου να φτέει όντως ο καιρός γιατί τελευταία όλο προβλήματα υγείας μου βγαίνουν. Εγω είμαι από την Τετάρτη μόνιμα με πονοκέφαλο και λευκος σαν το πανί... Τι να πω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ Χίλια και ακόμα παραπάνω Γερασιμάκο! :D
    Περαστικά βρε αγορίνα μου... τι να πω... μας έχει σκίσει ομαδικώς φέτος! :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. βρε συ Γεράσιμε έπιασε τόπο βλέπω το e-κράξιμο!
    Τέλεια γιατί μας έλειψες πολύ!
    Καταρχήν περαστικά και στους δύο και όλως περιέργως θα σας πω πως δύο φορές αυτή την εβδομάδα μετρήθηκε και εγώ και από 12 που είναι συνήθως η μεγάλη μου ήταν 10.. αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Οι παλμοί μου ήταν 120! Πολύ ταχυπαλμία ρε παιδάκι μου!
    Όσο για το Χάος Γερασιμάκο δεν πειράζει ας διαφωνήσουμε λιγάκι να έχει και ενδιαφέρον! :)
    Υποθέτω ότι μερικές φορές όταν μου αρέσει μια σειρά πολύ οι απαιτήσεις μου είναι αυξημένες και ίσως να φταίει και αυτό.. αλλά εντάξει όπως λέω δεν μου έμεινε πικρή γεύση από το βιβλίο χάρη στο δυνατό του τέλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Άσε Αλεξάκι... εγώ αδιαθέτησα και μια βδομάδα νωρίτερα! Δηλαδή έλεος... :/
    Τι του λείπει του ψωριάρη που λένε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. μα έλεος πια! εγώ έβαλα μια αλοιφή στο πόδι μου να αντιμετωπίσω ένα μικρο-προβληματάκι και τελικά εξαιτίας της αλοιφής κατέληξα με προβληματάρα! για να καταλάβεις τι εννοώ δεν μπορώ να περπατήσω εδώ και 3 μέρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ουφ δεν λες τίποτα! σήμερα θα επιχειρήσω να βγώ.. έχω τυλίξει το πόδι μου με επίδεσμο και δοκίμασα ένα παπούτσι και απ'ότι φαίνεται κουτσα στραβά θα το περπατήσω.. έσκασα τόσες μέρες μέσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Βρε παιδια ειμαι η μονη που την κουρασε το βιβλιο ; Δεν ξερω μπορει να μη ημουν και στο καταλληλο mood αλλα δεν μπορω να πω με αποζημιωσε το τελος ! Αφήστε που εχω πελαγωσει δεν ξερω τι να διαβασω και η σειρα πρωτεραιοτητας μου αλλαζει καθε μερα .. πφφ ελεος
    Ενα βιβλιο που προτειωω απο Ελληνιδα συγγραφεα του στιλ που ολοι εδω διαβαζουμε και αγαπαμε ειναι το Νυχτερινοι Ψιθυροι της Λαψατη Κων/νας απο τισ εκδοσεις Ωκεανος
    και να το link για οσους ενδιαφερονται να μαθουν περι τινος προκειτε http://konstantinalapsati.blogspot.gr/2011/12/blog-post_8055.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μπά δεν είσαι η μόνη! δεν είδες που γράφω και εγώ ότι μου φάνηκε πολύ επίπεδη η πλοκή? σε σχέση με τα προηγούμενα τουλάχιστον εμένα δεν με κάλυψε...
    Οπότε σε νιώθω..
    Όσο για το βιβλίο της Λαψάτη είσαι η τρίτη που μου το προτείνει! Οπότε μπαίνει και επίσημα στη λίστα με τα προσεχώς! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. χαχα χαιρομαι ! πιστευω οτι αξιζει τον κοπο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...