Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Κύματα Νεκρών - Το Δάσος με τα Χέρια και τα Δόντια 2



Τίτλος : Κύματα Νεκρών - Το Δάσος με τα Χέρια και τα Δόντια 2
Συγγραφέας: Carrie Ryan
Εκδόσεις: Πλατύπους
Μετάφραση: Βίκυ Μυλωνοπούλου

Το δεύτερο μέρος της Τριλογίας του Δάσους με τα Χέρια και τα Δόντια δεν μπορείς να μην το αρπάξεις αμέσως μόλις τελειώσεις με το πρώτο! Και αφού διαβάσεις και αυτό δεν μπορείς παρά να ανυπομονείς για το επόμενο!


Περίληψη:

* Η Γκάμπρι ζει μια ήσυχη ζωή, ασφαλής στην πόλη της δίπλα στη θάλασσα και πίσω από το τείχος. Αφήνει τους φίλους της να ονειρεύονται την Σκοτεινή Πόλη, ενώ εκείνη παρακολουθεί τα πάντα από την κορυφή του φάρου όπου μένει. Το σπιτικό της είναι το μόνο μέρος που έχει γνωρίσει, και το μόνο που χρειάζεται για να είναι ευτυχισμένη. Όμως η ζωή μετά την Επιστροφή δεν είναι ποτέ ασφαλής, και υπάρχουν απειλές που ακόμη και το τείχος δεν μπορεί να κρατήσει μακριά. Η μητέρα της Γκάμπρι πίστευε ότι έχει αφήσει τα μυστικά της πίσω στο Δάσος με τα Χέρια και τα Δόντια. Αλλά όπως και οι νεκροί στον κόσμο της, τα μυστικά δεν μένουν θαμμένα. Και τώρα η Γκάμπρι καταρρέει. 

Μία νύχτα πέρα από το Τείχος..

Ένα αγόρι που η Γκάμπρι γνωρίζει από παιδί και ένα άλλο που καλύπτεται από ένα πέπλο μυστηρίου...
Μία στιγμιαία απροσεξία και οι μισοί συνομήλικοι της παθαίνουν, ενώ οι άλλοι μισοί φυλακίζονται.
Η Γκάμπρι γνωρίζει μόνο αυτό: αν θα έχει έστω και μια ελάχιστη ελπίδα ενός μέλλοντος, θα πρέπει να αντιμετωπίσει το δάσος του παρελθόντος της μητέρας της. *

Η πρώτη μου σκέψη μόλις διάβασα την περίληψη ήταν ότι θα προτιμούσα να συνεχίζεται η ιστορία των αρχικών πρωταγωνιστών.. δεν με ξανά - προβλημάτισε όμως αυτό από την στιγμή που άνοιξα το βιβλίο. Στην πορεία θα ανακαλύψετε πως κάποιοι γνώριμοι χαρακτήρες είναι στην πραγματικότητα αυτοί του πρώτου βιβλίου αλλά αρκετά χρόνια μετά. Όπως και στο πρώτο βιβλίο έτσι και εδώ ο κόσμος όπως τον γνωρίζουμε έχει καταστραφεί. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού έχει μολυνθεί και οι εναπομείναντες έχουν οχυρωθεί πίσω από ψηλά τείχη προκειμένου να επιβιώσουν. Στη πόλη της Γκάμπρι, την Βίστα, είναι ίσως το μεγαλύτερο παράπτωμα να περάσει κανείς το τείχος. Πολλές φορές όμως η περιέργεια των εφήβων δεν μπορεί εύκολα να δαμαστεί από τέτοιου είδους απαγορεύσεις.. και κάπως έτσι θα ξεκινήσει μια τρομερή περιπέτεια γεμάτη δράση, αγωνία, πόνο, μόλυνση, θάνατο αλλά από την άλλη όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει η συγγραφέας, θα υπάρχουν και δυνατά συναισθήματα, στιγμές συγκίνησης και αγάπης, θα γεννηθούν νέοι έρωτες και όλα αυτά μέσα σε αυτή την επίγεια κόλαση. Αυτές οι μαγικές αντιθέσεις είναι που κάνουν την γραφή της Ryan τόσο ξεχωριστή. Η πλοκή και εδώ δεν κυλάει απλά.. τρέχει με ορμή και σε παρασέρνει με ευκολία σε αυτό τον τόσο σκοτεινό μετά - αποκαλυπτικό κόσμο. Αυτό το γεμάτο ένταση μυθιστόρημα με κράτησε 2 νύχτες ξάγρυπνη προκειμένου να το τελειώσω! Δεν συμβιβαζόμουν με το γεγονός ότι μπορούσα να συνεχίσω το πρωί.. αγωνιούσα να μάθω την συνέχεια! Το απόλαυσα ακόμη περισσότερο και από το Δάσος με τα Χέρια και τα Δόντια και σας προτείνω ανεπιφύλακτα να διαβάσετε και τα δύο βιβλία. Αναμένω με αγωνία το τρίτο και τελευταίο μέρος με τίτλο "Σκοτεινά και Έρημα Μέρη".


Καλή σας Ανάγνωση!




9 σχόλια:

  1. Πάντως, και τα δυο βιβλία έχουν πολυ ωραία εξώφυλλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αλεξια δεν ειναι καλυτερο αυτο απο το πρωτο; Δεν σου φανηκε περιεργο αφου στην ουσια ειναι η ιδια ιστορια; εμενα αυτο μου εκανε εντυπωση, ε δεν ηξερα οτι εχει και τριτο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Lionarts πράγματι και μου αρέσουν περισσότερο από αυτά του εξωτερικού! Και φυσικά το εσωτερικό των βιβλίων αξίζει ακόμη περισσότερο από το εξωτερικό!

    Σοφάκι μου όπως ακριβώς μου τα είχες πει! αρκετά καλύτερο! Το απόλαυσα!
    Μου φάνηκε λίγο περίεργο μέχρι να καταλάβω ότι ήταν η Μαίρη με την κόρη της..μετά μου φάνηκε πολύ έξυπνο τέχνασμα! :) άστα υπάρχει και έχει καθυστερήσει υπερβολικά! υπομονή ως το φθινόπωρο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμ... σου είχα φάει τ' αυτιά! :P
    Και σου είχαμε πει όλοι ότι το 2ο είναι ακόμα καλύτερο.
    Συν ότι όλη αυτή η σύνδεση των βιβλίων, χωρίς να έχουν τους ίδιους πρωταγωνιστές επί της ουσίας, είναι απίστευτα έξυπνη και καλοδουλεμένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χα, χα, χα!
    όντως πολύ έξυπνο τέχνασμα! έδωσε μια άλλη νότα βρε παιδί μου!
    ανυπομονώ τώρα για το τρίτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το τρίτο έχει κυκλοφορήσει εδώ και μήνες (και το διάβασα σχεδόν αμέσως αφότου κυκλοφόρησε). Σκοπεύεις να το διαβάσεις;
    Νίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νίκη ναι θα το διαβάσω, απλά δεν έχω προλάβει ακόμη, γίνεται βλέπεις χαμός! :)
    πώς σου φάνηκε εσένα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εκπληκτικό. Σκοτεινό ίσως, και αμυδρά ελπιδοφόρο, όπως η ζωή σε ένα τέτοιο κόσμο.
    Νίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. χαίρομαι που σου άρεσε! Μπορεί να το επισπεύσω λιγάκι απλά γίνεται χαμός.. καταλαβαίνεις! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...