Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Το Δάσος με τα Χέρια και τα Δόντια


Τίτλος: Το Δάσος με τα Χέρια και τα Δόντια
Συγγραφέας: Carrie Ryan
Εκδόσεις: Πλατύπους
Μετάφραση: Βίκυ Μυλωνοπούλου




Το Δάσος με τα Χέρια και τα Δόντια ξεφεύγει από αυτά που έχω ως τώρα διαβάσει. Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος που το έβλεπα και διάβαζα γι'αυτό αλλά δεν έκανα το βήμα τα το πάρω.. υποθέτω πως για όλα τα πράγματα υπάρχει η κατάλληλη στιγμή.


Περίληψη:


*Στον κόσμο της Μαίρης , οι αλήθειες είναι απλές.
Η Αδελφότητα ξέρει πάντα ποιο είναι το σωστό. Οι Προστάτες προστατεύουν και υπηρετούν. Οι Ακαθαγίαστοι δεν θα υποχωρήσουν ποτέ. Και πρέπει πάντα να φροντίζεις τον φράχτη που περιβάλλει το χωριό. Το φράχτη που προστατεύει το χωριό από το Δάσος με τα Χέρια και τα Δόντια. Όμως σιγά-σιγά, οι αλήθειες της Μαίρης καταρρίπτονται. Μαθαίνει πράγματα που δεν ήθελε ποτέ να ξέρει για την Αδελφότητα και τα μυστικά της, και τους Προστάτες και την δύναμή τους. Και όταν παραβιάζεται ο φράχτης και ο κόσμος της βυθίζεται στο χάος, συνειδητοποιεί την πραγματικότητα για το πόσο ανελέητοι είναι οι Ακαθαγίαστοι. Τώρα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στο χωριό και στο μέλλον της, ανάμεσα σε εκείνον που αγαπά και σε εκείνον που την αγαπά. Και πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με την αλήθεια για το Δάσος με τα Χέρια και τα Δόντια.


Είναι δυνατόν να υπάρχει ζωή έξω από έναν κόσμο που περιβάλλεται από τόσο θάνατο;*


Το Δάσος με τα Χέρια και τα Δόντια αποτελεί το πρώτο μέρος μιας τριλογίας μετά-αποκαλυπτικού τρόμου. Η ιστορία εξελίσσεται σε ένα σκοτεινό και άκρως τρομακτικό περιβάλλον του οποίου η ατμόσφαιρα μυρίζει αίμα και θάνατο. Μια μόλυνση που μετατρέπει τους ανθρώπους σε κινούμενα πτώματα (κοινώς ζόμπι) έχει αποδεκατίσει τον πληθυσμό και έχει καταστρέψει τον κόσμο όπως τον γνωρίζουμε. Μικρές ομάδες ανθρώπων προσπαθούν να επιβιώσουν οχυρώνοντας τους εαυτούς τους και ζώντας σαν φυλακισμένοι μέσα στα δικά τους προστατευτικά σύνορα. Μέσα σε αυτό το φρικτό κλίμα είναι δυνατόν να γεννηθεί κάτι τόσο όμορφο όσο η αγάπη; Η απάντηση είναι φυσικά! Και αυτό είναι το στοιχείο που κάνει αυτό το μυθιστόρημα τόσο μοναδικό. Είναι οι έντονες αντιφάσεις που δίνουν νόημα και ελπίδα ακόμη και σε έναν κατεστραμμένο κόσμο.
Με πλοκή που κυλάει σαν ορμητικός χείμαρρος, στιγμές τρόμου που εναλλάσσονται με στιγμές γαλήνης και χαρακτήρες γεμάτους ζωντάνια, το βιβλίο αυτό δεν το αφήνεις πριν φτάσεις στην τελευταία λέξη. Και αφού το τελειώσεις όμως θα το σκέφτεσαι για μέρες! Τα μειονεκτήματα του είναι σχεδόν ασήμαντα και το μοναδικό που θα αναφέρω είναι κάποιες επαναλήψεις στα συναισθήματα και τις σκέψεις της πρωταγωνίστριας που όμως δεν είναι ικανές να σε κουράσουν σε καμία περίπτωση.
Ένα άκρως εθιστικό ανάγνωσμα με συνεχή δράση που κόβει την ανάσα.


Καλή σας Ανάγνωση!


Κυκλοφορεί το δεύτερο μέρος της τριλογίας με τίτλο "Κύματα Νεκρών".


Πάρτε μια γεύση από το Δάσος με τα Χέρια και τα Δόντια:



22 σχόλια:

  1. Αυτό το βιβλίο συνέχεια το έβλεπα όπως λες κ εσύ,αλλά δεν μου έκανε το κλικ για να το διαβάσω κ το προσπερνούσα.Με χαλάει το θέμα των ζόμπι.Μετά μου είπε η Γιώτα πολύ καλά λόγια και με έβαλε σε σκέψεις.Τώρα βλέπω ότι άρεσε και σε σένα.Τι γίνεται πια με "Το Δάσος με τα Χέρια και τα Δόντια"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελενάκι όπως τα λες!

    Vicky σου το προτείνω και εγώ ανεπιφύλακτα! τώρα τελειώνω και το δεύτερο Κύματα Νεκρών που είναι ακόμη καλύτερο! και εγώ για τον ίδιο κολλούσα αλλά τελικά αποδείχθηκε τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ δεν θα πω πολλά, με κάλυψες! Άλλωστε σου είχα φάει τ' αυτιά! ;)
    Και το 2ο είναι ακόμα καλύτερο και πραγματικά, ανυπομονώ για το 3ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αύριο - μεθαύριο θα βάλω την κριτική για τα Κύματα! Το λάτρεψα και ανυπομονώ επίσης για τα "Σκοτεινά και Έρημα Μέρη" !!!

    Ότι μου τα είχες φάει είναι γεγονός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτο το βιβλιο απο την αρχη δεν μου γεμιζε το ματι ... και τωρα βλεπω τοσο καλα σχολια απο ολους σας και εχω μπει σε σκεψεις (επειδη απ΄οτιβλεπω εχουμε τα ιδια γουστα ) . Να το παρω ; θα το ευχαριστηθω οσο λετε ; Γιατι η ιδεα των ζομπι δεν με τραβαει και πολυ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νέλη μου ναι πιστεύω πως θα το ευχαριστηθείς! Να το επιχειρήσεις! Αρχικά και εμένα δεν μου κέντρισαν το ενδιαφέρον αλλά όπως αποδείχθηκε τα φαινόμενα απατούν! Τα βιβλία αυτά αξίζει να τα διαβάσεις ειδικά αν λες ότι έχουμε τα ίδια γούστα!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αλεξια μου ευχαριστω πολυ με την πρωτη ευκαιρια θα το παρω ! Απλα εχουν κι αλλα σειρα γι αυτο δεν ξερω ποτε θα το αρχισω ! Οταν το τελειωσω θα σου πω τις εντυπωσεις μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οχι απο τα αγαπημενα μου αλλα σηγουρα αξιζει να διαβαστει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το δεύτερο Ειρήνη μου είναι καλύτερο να το ξέρεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αλεξια θα ειναι το πρωτο μετα τις γιορτες!
    Τωρα ανυπομονω να παρω στα χερια μου Ξεπεσμενους Αγγελους της κυριας Παπαδημακοπουλου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. περιμένω εντυπώσεις αν και ξέρω ότι έκλεψες πάλι δεσποινίς μου και έμαθες τι γίνεται στο τέλος!! χα, χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φημες Αλεξια...
    Εγω δεν κανω τετοια πραγματα...αλλωστε πηρα νομιμη εγκριση-αδεια πριν προβω σε οποιαδηποτε ενεργεια οποτε αυτο δεν θεωρειται κλεψια!! χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αφού λύσσαξες μωρή... και να ήθελα, θα μπορούσα να σε εμποδίσω; Χα, χα, χα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Oχι δεν θα μπορουσατε κυρια Παπαδημακοπουλου,ιδιως οταν με βλεπετε να βγαζω αφρους απο το στομα...χα χα
    Παραδεξου το ομως...η θεα απο το σαγονι μου να πεφτει στο πατωμα ηταν διασκεδαστικη!!!Ειδικα στο σημειο που πιστεψες οτι θα σου μεινω στα χερια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χα, χα, χα... όντως Ειρηνάκι, πρέπει να το παραδεχτώ πως η στιγμή εκείνη άξιζε σε υπερβολικό βαθμό και κρίμα που δεν σε τράβηξα βίντεο! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. χα, χα! σας έχω κάνει εικόνα στο μυαλό μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χαιρομαι πολυ που σας διασκεδαζουμε κυρια Αλεξια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κυρια Παπαδημακοπουλου ευτυχως που δεν τραβηξες βιντεο γιατι μετα θα επρεπε να σε σκοτωσω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Παρόλες τις επιφυλάξεις που είχατε εκφράσει (και στης Γιώτας και εδώ), εμένα το Δάσος με εντυπωσίασε. Είχα και γω κάποιες αμφιβολίες (ζομπι;μπιαχ) αλλά μιλάμε το βιβλίο μου έκοψε την ανάσα και δεν το περίμενα!! Δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου.

    Δεν ήταν μόνο η πραγματικά ανατριχιαστική ατμόσφαιρα και οι ανατριχιαστικοί χαρακτήρες (ζόμπι και Αδερφές για μένα ήταν σχεδόν το ίδιο χαχαχα), ήταν η φοβερή πρωταγωνίστρια, που έζησε στο πετσί της την αδικία και την προδοσία από όλους αλλά δεν το έβαλε κάτω. Και όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω, αλλά σε γέμιζε με μια πικρή ελπίδα ότι υπάρχει φως. Δεν την σταμάτησε τίποτα, ούτε οικογένεια, ούτε φιλία ούτε έρωτας για να κάνει αυτό που θέλει. Και ενώ μοιάζει λίγο εγωιστικό, όμως δεν είναι. Απλά η πρωταγωνίστρια είναι μπροστά από την εποχή της, είναι η επαναστάτρια που κάνει το βήμα...

    Φοβερό βιβλίο, δεν μπορούσα να το ξεχάσω για μέρες. Και αφού λέτε ότι το 2ο είναι καλύτερο από το 1ο, δεν βλέπω την ώρα να κάνω την παραγγελία μου (που δυστυχώς Αλεξία μου θα αργήσει λίγο, προσπαθώ να μαζεψω κανένα φραγκο)!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κορίτσι με βρίσκεις σύμφωνη! πραγματικά και εγώ θεωρώ ότι κόβει την ανάσα! και το δεύτερο το απόλαυσα επίσης αλλά δεν έχω αξιωθεί να διαβάσω ακόμη το τρίτο! αλλά θα γίνει και αυτό!
    όσο για την παραγγελία σου μην αγχώνεσαι! Το τσίρκο σε περιμένει δεν φεύγει! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...