Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι - E. L. James


Τίτλος: Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι
Συγγραφέας: E. L. James
Εκδόσεις: Πατάκης
Μετάφραση: Σπερελάκη Τιτίνα

Το πρώτο μέρος της τριλογίας που έχει διχάσει το κοινό, κυκλοφόρησε και στη χώρα μας από τις εκδόσεις Πατάκη. Το βιβλίο αυτό είναι ένα διεθνές best seller το οποίο έχει προκαλέσει σάλο παγκοσμίως. Το αποκαλούν "εκδοτικό φαινόμενο" αλλά και "πορνό της μαμάς"! Γιατί όμως γίνεται τόση φασαρία?



Περίληψη:

*Η φοιτήτρια λογοτεχνίας Αναστάζια Στιλ παίρνει συνέντευξη, για το περιοδικό του Πανεπιστημίου, από τον επιτυχημένο επιχειρηματία Κρίστιαν Γκρέι. Νιώθει αμέσως την δύναμη της γοητείας του, αλλά ταυτόχρονα η σκέψη του της προκαλεί βαθιά ανασφάλεια. Πεπεισμένη ότι η συνάντηση τους δεν πήγε καλά, προσπαθεί να τον βγάλει από το μυαλό της - ώσπου εκείνος εμφανίζεται αναπάντεχα στο μαγαζί όπου δουλεύει και της προτείνει να βγουν.

Αφελής και αθώα, η Αναστάζια σοκάρεται μόλις συνειδητοποιεί πόσο πολύ επιθυμεί αυτόν τον άνδρα.  Και, όταν εκείνος την προειδοποιεί να μείνει σε απόσταση, αυτό την κάνει να τον θέλει ακόμα  περισσότερο.

Όμως ο Γκρέι βασανίζεται από τους προσωπικούς του δαίμονες και η ανάγκη να εξουσιάζει τον κυριεύει. Καθώς ξεκινούν μια παθιασμένη ερωτική σχέση, η Αναστάζια ανακαλύπτει περισσότερα 
για τις δικές της επιθυμίες καθώς και για τα σκοτεινά μυστικά που ο Γκρέι κρατά κρυμμένα...*


Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε κάτι.. ο όρος "πορνό" δεν ταιριάζει καθόλου στο συγκεκριμένο μυθιστόρημα. Μάλλον θα το χαρακτήριζα "ρομαντικό-ερωτικό" η "ροζ - ρομαντικό".  Ναι υπάρχουν σεξουαλικές σκηνές και λεπτομερείς περιγραφές αλλά είναι δοσμένα με τέτοιο τρόπο που δεν σοκάρει και δεν εκπλήσσει. Και για μένα το ζουμί της ιστορίας βρίσκεται αλλού και όχι στο σεξ. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.. Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας μας είναι ο Κρίστιαν Γκρέι ένας νεαρός πετυχημένος επιχειρηματίας με εξουσιαστικά ένστικτα και σκοτεινά μυστικά. Από την άλλη έχουμε την Αναστάζια Στιλ, μια αθώα, άπειρη και σεμνή φοιτήτρια. Ο Γκρέι εισάγει την Άνα σε έναν κόσμο διαφορετικό από αυτά που γνώριζε ως τώρα. Όσο και αν την τρομάζουν οι σεξουαλικές προτιμήσεις του και η επιθυμία του να υποτάσσει και να τιμωρεί τις συντρόφους του, παρασυρμένη από την γοητεία του θα τον ακολουθήσει υπάκουα.  Αποφασισμένη να δώσει μια ευκαιρία σε αυτή την περίεργη σχέση και ελπίζοντας πως με τον καιρό θα αρχίσει να της δίνει "περισσότερα", ξεκινά αυτό το σκοτεινό ταξίδι.. Τι είναι αυτό όμως που οδήγησε το Κρίστιαν σε αυτό τον τρόπο ζωής και πόσο δύσκολο είναι τελικά εκείνος να ανοίξει το μυαλό του και να ακολουθήσει την Άνα, αλλάζοντας  σε μια πιο τρυφερή εκδοχή του εαυτού του? Εκεί πιστεύω βρίσκεται όλη η ουσία του μυθιστορήματος.

Στα σημεία το βιβλίο υστερεί αρκετά αν εστιάσει κανείς εκεί.. εντάξει η γραφή είναι απλή και χωρίς βάθος. Και κάπου κάπου μας μπερδεύει αφού παρακολουθούμε τις σκέψης της Άνα αλλά παράλληλα και τις παρεμβάσεις του υποσυνείδητου και   της "εσωτερικής της θεάς", μια τεχνική που θέλει να μας δείξει πως συγκρούεται μέσα της η σεμνή εκδοχή της με την πιο τολμηρή.. Δεν δουλεύει όμως αυτό και πολύ καλά..
Γιατί όμως να εστιάσουμε εκεί όταν πέρα από τα σημεία εξελίσσεται μια ιστορία που σε παρασύρει με τόση ευκολία;
Σε αυτό συμβάλλουν οι πολύ ζωντανές, έντονες και αρκετά ρεαλιστικές περιγραφές που σίγουρα θα σας φτιάξουν την διάθεση, θα αρωματίσουν τις σκέψεις σας και θα σας κάνουν να χαμογελάτε πονηρά καθώς το διαβάζετε! Η ροή του βιβλίου κυλάει με πολύ ευχάριστο ρυθμό με αποτέλεσμα να γυρίζεις την μια σελίδα μετά την άλλη.. ώσπου κάποια στιγμή φτάνεις στο τέλος και απλά θέλεις κι άλλο! 

Άμεσα περιμένουμε το δεύτερο και το τρίτο βιβλίο της σειράς η οποία μέχρι τον Δεκέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί.

Καλή σας ανάγνωση!

55 σχόλια:

  1. Αλεξάκι... δεν χαμογελάσαμε πονηρά... μόνο!!! Κάναμε και πονηρές σκέψεις! :P
    Πάντως εντάξει, είπαμε, σαν γραφή δεν λέει κάτι αλλά, αν θέλει κάποιος να το δει μόνο ως προς το σεξουαλικό, αυτό είναι άλλο θέμα καθώς, όπως λες κι εσύ, δεν έχει τίποτα σοκαριστικό και η ουσία βρίσκεται αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι , ναι το παραδέχομαι! έκανα και εγώ πονηρές σκέψεις! χα, χα!

    πραγματικά Γιωτάκι μου ανυπομονώ να δω τον Κρίστιαν να ενδίδει στο τρυφερό άγγιγμα της Άνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλεξια, το δευτερο βιβλιο ειναι πολυ καλυτερο απο πολλες αποψεις κ προσωπικα το αγαπημενο μου απο τα τρια.Ο Κριστιαν οχι μονο θα ενδωσει,αλλα θα κανει τα παντα για να την κρατησει!!
    Επομενως θα γινει ακομη πιο ρομαντικο κ τρυφερο κ πολυ εντονο συναισθηματικα!
    Οχι, το ζουμι της ιστοριας φυσικα κ δεν ειναι το σεξ κ γι αυτο ακριβως δεν καταλαβαινω οσους το αποκαλουν πορνογραφημα,με κανει να αναρωτιεμαι αν διαβασαμε το ιδιο βιβλιο!
    Απο την αλλη για να λεμε κ του στραβου το δικιο, η εσωτερικη θεα της Ανας (κ καποιες αλλες εκφρασεις) εμφανιζεται τοσο συχνα που μερικες φορες θελεις να φωναξεις,ελεος,φτανει!!Η αδυναμια στην γραφη της, ειναι οφθαλμοφανης εξ αρχης, αλλα απο την αλλη, τα γεγονοτα εξελλισονται με τροπο που δεν θελεις να το αφησεις απο τα χερια σου!!
    Προσωπικα ειναι απο τα βιβλια που ξεχωρισα κ ανυπομονω να διαβασω το 2ο στην ελληνικη μεταφραση.

    *σου εστειλα e-mail κ θελω να τονισω οτι το εκανα πριν βγει η αναρτηση (για να μη με κυνηγας,χα χα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλεξάκι υπομονή... Κυριακή κοντή γιορτή που λένε! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειρήνη είσαι μαρτυριάρα! και μας λες τι θα γίνει..και μας κάνεις να σκάμε και από το κακό μας που εμείς δεν το διαβάσαμε! φτου σου! :Ρ

    Ναι ναι το είδα το email πριν ανεβάσω την ανάρτηση και η αλήθεια είναι ότι ήταν ένα σπρώξιμο να την ανεβάσω μερικές ώρες νωρίτερα! :)

    Αυτή η τσούλα η "εσωτερική θεά" μας έπρηξε τα @#$%*&@# !!! έλεος!!!

    Γιώτα μου αυτό το φαινόμενο δεν θα το ξαναδούμε! 3 βιβλία μέσα στον ίδιο χρόνο! για μας το κάνουνε που ξέρουνε τον πόνο μας και θέλουν να μας ανακουφίσουν λιγάκι! χα, χα! :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλεξια μου,
    εγω απλα σου δινω ενα επιπλεον κινητρο για να σε κραταω σε εγρηγορση!!Aλλωστε μονο λιγες μερες μεινανε,οποτε σταματα να μου γκρινιαζεις !!!
    Ναι η εσωτερικη θεα μας τα πρηξε γενικως,αλλα ευτηχως ειχαμε αλλα πραγματα για να εστιασουμε την προσοχη μας!!!
    Α, κ πολυ χαιρομαι για το e-mail,τελικα η μεθοδος του πρηξιματος ειναι αποτελεσματικη,χαχα!!

    laters!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λοιπόν, κορίτσια μου, συμφωνώ απόλυτα ότι το βιβλίο δεν είναι πορνογραφικό. Προσπάθησα να διαβάσω πρόσφατα Χένρυ Μίλερ και έφριξα!!! Αυτό ΕΙΝΑΙ πορνογραφία, αλλά βέβαια το έγραψε άντρας οπότε ο.κ. Η γραφή της επιεικώς απλοική, την έσωσε η ελληνίδα μεταφράστρια. Περιμένω κι εγώ το δεύτερο, μας έβαλε φωτιές η Ειρήνη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ειρηνάκι οκ σταματάω αν και δεν γκρίνιαξα πολύ! :Ρ
    ελπίζω το δεύτερο να είναι και λίγο πιο καλογραμμένο!

    Βίβιαν όταν λες προσπάθησες υπονοείς ότι τελικά δεν τα κατάφερες? :Ρ
    Εγώ είμαι πολύ ρομαντική ψυχή οπότε αν έπεφτε στα χέρια μου ένα ωμό πορνογράφημα μάλλον δεν θα τα κατάφερνα να το διαβάσω! δεν θέλω να μου χαλάσουν την ζαχαρένια μου! :)
    φωτιές δεν λες τίποτα! αλλά δεν περιμένουμε μόνο αυτό πως και πως!
    Πες μας αν έχεις ημερομηνία για την συνέχεια του Μύθου!! Αυτός ο Φοίβος.. αχ αυτός ο Φοίβος!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Aλεξια,
    στα ελληνικα θα ειναι σηγουρα πιο καλογραμμενο αλλα οι συνηθειες της James θα παραμεινουν ως εχουν μεχρι το τελος!Η αγαπημενη της θεα ας πουμε, δεν προκειται να φαει ποδι!!!
    Ανυπομονω κι εγω να γνωρισω τον Φοιβο της Βιβιαν!!Τωρα μου αναψατε εσεις φωτιες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αχ! Ντρέπομαι που το λέω - για ένα "αριστούργημα" της ΄παγκόσμιας λογοτεχνίας- αλλά ναι, κορίτσια ΔΕΝ τα κατάφερα. Το βιβλίο δεν παλευόταν!! Ο Φοίβος έρχεται και όπως τον περιγράφει ο ορφικός ύμνος που με ενέπνευσε για την συνέχεια της τριλογίας είναι "άγριος, κάδμιος, φώσφορος", εν ολίγοις, "Τέρμα τα καλά παιδιά". Ρωτήστε και τη Γιώτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να μην ντρέπεσαι καθόλου! Σε όλους μας έχει συμβεί να μην αντέξουμε ένα βιβλίο (όποιο και αν είναι αυτό)! :)
    Τέτοια να μας λες Βίβιαν!!! θα την ρωτήσω την Γιώτα να μου πει απ'έξω απ'έξω για να μην μου χαλάσει και το σασπένς!!!
    Και πως μου αρέσουν τα κακά παιδιαααααά!!!!!

    Ειρηνάκι να το κάνεις οπωσδήποτε!!
    Όσο για την θεά τι να πω.. θα μας τα πρήξει αλλά έχε χάρη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ δεν λέω τίποτα... ακόμα κι αν με βασανίσετε! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. φτου σου γαιδούρα!!!!
    δεν θέλω να μου πεις κάτι σημαντικό (ξέρεις να μην με ταράξεις στα spoiler) απλά να μου δώσεις μια ιδέα για τον Φοίβο! Στείλε μου στο mail μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιωτα αν δεν πεις τιποτα,θα σε βαλουμε να ξαναδιαβασεις το αρωμα!!!!απο την αρχη μεχρι το τελος! :-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αλεξία... με λες γαϊδούρα και περιμένεις ύστερα να σου πω; :P
    Χα, χα, χα...

    Ειρήνη... δεν παίζεις δίκια! LOL!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπέρα!! Αλεξία, κοίτα το mail σου, σού έχω ένα δωράκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. το είδα...το είδα!!! Ευχαριστώ Βιβιανάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κορίτσια να σας ρωτήσω, ποτέ βγαίνει το δεύτερο στα ελληνικά; Όχι ότι έχω πρόβλημα με τα αγγλικά αλλα υπάρχουν αρκετές ιδιαίτερες λέξεις σε σχέση με τα υπόλοιπα αγγλικά λογοτεχνικά βιβλία που έχω διαβάσει μέχρι σήμερα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αλεξία μου πολύ χαίρομαι που ανακάλυψα το blog σου...! Πολύ ωραίες κριτικές...

    Για τις αποχρώσεις έχω να πω ότι ναι σε ρούφάει το βιβλίο και ήδη περιμένουμε το επόμενο και μαζί με αυτό και την κριτική σου!

    Αυτό που έχω να πω είναι ότι την ελληνική έκδοση του βιβλίου την έσωσε η μετάφραση... Γιατί αν είναι να το έβλεπα σε αμερικάνικη ταινία και να άκουγα την πρωταγωνήστρια να λέει κάθε τρεις και λίγο "Holly cow" και "Oh my Gosh" θα ξενέρωνα απίστευτα. Δεν με ξενέρωσε η "εσωτερική θεά" (ντάξ, δεν ήταν κι ότι καλύτερο) αλλά σαφώς την προτιμώ από τα "Holly Cow"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κατερίνα μου καλώς μας βρήκες!
    Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! :)

    Πράγματι η εσωτερική θεά είναι προτιμότερη από το "Holly cow " θα συμφωνήσω μαζί σου σ'αυτό!
    Το "Πενήντα πιο σκοτεινές αποχρώσεις του Γκρι"
    θα το έχω αύριο στα χέρια μου και ανυπομονώ και εγώ να το διαβάσω! Μάλλον αμέσως μόλις τελειώσω με την Εξαφάνιση που διαβάζω τώρα!

    Ελπίζω να τα λέμε συχνά! και πάλι καλώς μας ήρθες! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πολυ καλη κριτικη και κυριως ακομπλεξαριστη.
    Εγω μπορω να ρωτησω κατι; Τι ακριβως ειναι η αναρτηση ρε παιδια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καταρχήν ανώνυμε φίλε/η μας καλωσόρισες και με συγχωρείς για την καθυστέρηση..
    Η ανάρτηση ή αλλιώς post είναι το κείμενο που διάβασες πιο πάνω και όλα τα αντίστοιχα. Είναι δηλαδή μια δημοσίευση στο μπλογκ! :)

    Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξια, δεν εννοω αυτην την αναρτηση. Δεν ειμαι τοσο ασχετικλα. Την αναρτηση σα σταση του σεξ εννοω. :) Αυτο που της ζηταει να κανουν στο συμβολαιο.

      Διαγραφή
  23. Αλεξια, δεν εννοω αυτην την αναρτηση. Δεν ειμαι τοσο ασχετικλα. Την αναρτηση σα σταση του σεξ εννοω. :) Αυτο που της ζηταει να κανουν στο συμβολαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχ συγνώμη βρε! κεκτημένη ταχύτητα! :)
      λοιπόν είναι το κρέμασμα από το ταβάνι με σχοινιά/ιμάντες κατά την διάρκεια... κατάλαβες! :)

      Διαγραφή
  24. Καλησπέρα,μόλις τελείωσα το δεύτερο κ θα ήθελα τη γνώμη μας σε κάτι.Το πρώτο βιβλίο μου άρεσε πάρα πολύ αλλα το δεύτερο με ξενέρωσε λίγο.Ολοι φυσικά περιμένουμε την αλλαγή του Κρίστιαν αλλά πιστεύω πως το έκανε πάρα πολύ γρήγορα η συγγραφέας και έχει χασει λίγο από τον χαρακτήρα του κ πόσο μάλλον με τα τόσα παρακάλια για κανονική σχέση και γι γάμο τόσο γρήγορα.Όταν στο πρώτο υπάρχουν τόσες αναφορές για συμβόλαια κλπ στο δεύτερο εξαφανίζονται όλα αυτά.Θα περίμενε κανείς νά μπει κ αυτή στο παιχνίδι, στο ΄΄βούρκο΄΄ για να τον βγάλει στο φως.Εσείς τι λέτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Aνωνυμε-η,
    μην ξεχναμε οτι πριν απο την στιγμη που ο Κριστιαν ζηταει περισσοτερα απο την σχεση του με την Ανα,εχει προηγηθει ενα σοβαρο γεγονος..οποτε παιζει κι αυτο το ρολο του στην αποφαση του..
    ...η Ανα εχει μπει στο παιχνιδι απο την στιγμη που δεχτηκε την προταση του αλλα ειδικα στο 2ο βιβλιο βλεπουμε ποσο προσπαθει να τον βγαλει στο φως..ολα τα γεγονοτα που σηματοδοτουν αυτο το βιβλιο το αποδεικνυουν..
    Εμενα αντιθετα, μου αρεσε πολυ περισσοτερο το 2ο βιβλιο απ το 1ο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δε σου φανηκε ομως πως εγινε πολυ γρηγορα η ολη αλλαγη κ ο γαμος,μεσα σε περιπου τρεις βδομαδεςΘα ειχε πιστευω πιο πολυ ενδιαφερον να γινοταν πιο αργα.Ηταν αναμενομενο οτι θα αλλαξει κ γι αυτο ξενερωσα λιγο γιατι οκ ολοι το περιμεναμε αλλα συνεβη πολυ γρηγορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. καταλαβαινω τι εννοεις..για να πω την αληθεια δεν ηθελα η Ανα να πει τοσο γρηγορα το ναι,οπως δεν θα ηθελα να δεχτει τοσο ευκολα "τις αποκαλυψεις" του Κριστιαν,περιμενα οτι θα εχανε κυριολεκτικα την γη κατω απο τα ποδια της αλλα το αντιμετωπισε ποιο... ψυχραιμα να πω? Απο την αλλη ομως το οτι υπηρχαν τοσες ανατροπες κ γενικα πολυ εντονες καταστασεις μου αρεσε περισσοτερο απο το 1ο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλησπερα..μολις τελειωσα το δευτερο βιβλιο κ θα ηθελα να μου πει καποιος αν ξερει ποτε ακριβως το Δεκεμβριο βγαινει το τριτο βιβλιο κ πως θα λεγεται..Ευχαριστω πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αρχες Δεκεμβριου βγαινει,τωρα ποτε ακριβως δεν εχουν πει.Το ονομα θα ειναι απο οσο ξερω πενηντα σκοτεινες του γκρι που απελευθερωθηκαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Πω πω παιδιά μαρτυρήσατε πολλά!!! ντροπή!
    εγώ ακόμη δεν το τελείωσα οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη ακόμη!
    Πάντως σαν γραφή το βρίσκω ελαφρώς καλύτερο από το πρώτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. συγνωμη!περιμενουμε πως κ πως να το συζητησουμε κ μαζι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. anameikta ta sinesthimata mou gia ayto to vivlio! den me enthousiase alla thelo san trelh na diavasw to 2ero gt thelo na mathw perrisotera gia tn christian

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. και εγώ δεν ενθουσιάστηκα αλλά τώρα που τελειώνω το 2ο θεωρώ πως με κάποιο τρόπο αποζημιώθηκα.. αυτά που ήθελα να δω εν μέρη τα είδα..
    πάλι δεν κόβω φλέβα αλλά μου άρεσε σε γενικές γραμμές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μου άρεσε το δεύτερο περισσότερο από το πρώτο... Αλεξία έχω και εγώ την αίσθηση ότι έχει καλύτερη γραφή :) Διαβάζωντάς το, αναρωτιόμουν αν τα έχει αποκαλύψει όλα τώρα στο δεύτερο μέρος, στο τρίτο τι θα πει; Αλλά η τελευταία σελίδα μπορώ να πω με "ηρέμισε" κάπως... Πάμε για περιπέτεια λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. περιπέτεια δεν λες τίποτα! ανυπομονώ για την συνέχεια! ξέρει τι κάνει η Τζέιμς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. γεια σου alexakiii...γειαα σε όλους..!!ναι το ξέρω χάθηκα εδώ και πολύ καιρο.ο.ο...να σε ρωτήσω αξίζει να πάρω το βιβλιο...;έχεις κάποιο καινούργιο να μου προτείνεις...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μαράκι μου τι κάνεις?
    ναι αξίζει πιστεύω αν παραβλέψεις την αδύναμη γραφή θα το απολαύσεις! είναι διαφορετικό και πολύ ενδιαφέρον!

    καινούριο σου προτείνω μακράν "Άγγελο και δαίμονα" με χίλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ναι αυτό το έχω διαβάσει...πραγματικά πολύ ωραίο...!!όπως και το μύθος και ο κήπος των πειραμάτων μου άρεσαν ιδιαίτερα...το φινάλε ξέρεις πότε βγαίνει...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Μαράκι μου μάλλον τέλη του χρόνου ή αρχές Γενάρη.. πάντως δεν αργει..
    πολύ χαίρομαι που συγκλίνουν τα γούστα μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. οταν μου προτεινε μια φιλη να διαβασω τις 'πενηντα αποχρωσεις του γκρι'περιμενα λιγο πολυ ενα βιβλιο με πολυ καυτες ερωτικες σκηνες,οποτε δεν ειχα προσδοκιες για κατι καλυτερο...η αληθεια ειναι πως το 1ο βιβλιο ξαφνιαζει,ιντριγκαρει,σε βαζει στη θεση της ηρωιδας και με εναν τελειως φυσικο τροπο αρχιζεις ν'αναρρωτιεσαι τι θα εκανες στη θεση της.ποια θα ηταν η δικη σου απαντηση στο διλημμα που προκυπτει...κι εκει που νομιζεις οτι θα αντεξει...φευγει...και θελεις οπωσδηποτε να δεις τι θα συμβει!το 2ο βιβλιο το βρηκα καλυτερο απο το 1ο και το 3ο.το 2ο ειναι πολυ δυνατο,βαθια συναισθηματικο με μια σκηνη συγκλονιστικη και μια αντιδραση του Κριστιαν που δεν θα περιμενε κανεις...αυτος,ο κυριαρχος,σε απολυτη απογνωση,σε ολοκληρωτικη υποταγη...!!!Απλα συγκλονιστικο!Η συγγραφεας εχει καταφερεινα πλασει εναν ηρωα που μονο μια γυναικα θα μπορουσε να του δωσει αυτα τα χαρακτηριστικα.απομακρο αλλα και τρυφερο,εξουσιαστικο αλλα και παιχνιδιαρη.μια εντονη ερωτικη ιστορια που αυτο που τελικα μενει οταν την ολοκληρωσεις δεν ειναι οι περιγραφες των ερωτικων σκηνων αλλα οτι η αγαπη μπορει να επουλωσει βαθιες πληγες και να γεφυρωσει χασματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  41. Καταπληκτικη η κριτικη σου κ συμφωνω απολυτα μαζι σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ανώνυμε δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο! αναμένουμε και το τρίτο με ανυπομονησία όσοι δεν το διαβάσαμε.. το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ερωτικές σκηνές είναι δευτερευούσης σημασίας, το συναισθηματικό κομμάτι είναι το σημαντικό και εκεί που πρέπει να εστιάσει κανείς διαβάζοντάς τα! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. irini & alexia χαιρομαι που συμφωνειτε μαζι μου!alexia το blog σου ειναι πολυ ομορφα σχεδιασμενο και τα σχολια σου πολυ ευστοχα!το ονομα μου ειναι pat οποτε δεν ειμαι ανωνυμη πια!το 3ο βιβλιο της τριλογιας θα ειναι στα ραφια των βιβλιοπωλειων στις 19 Δεκεμβριου μεταφρασμενο στα ελληνικα,οποτε ανυπομονω να διαβασω και τις δικες σας αποψεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Pat,
    καλως ορισες!
    Κι εγω χαιρομαι που συμφωνουμε..το 2ο ειναι το πιο αγαπημενο απο τα 3,επισης!
    Λιγες μερες υπομονη ακομη για το 3ο λοιπον κ θα τα ξαναπουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Pat καλώς μας ήρθες! Σε ευχαριστώ πολύ για τα γλυκά σου λόγια! χαίρομαι πολύ που σου αρέσει το μπλογκ και εύχομαι να τα λέμε συχνά!

    Ειρήνη ήρθε!!! αύριο θα σου το φέρω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Αλεξια μου...Σ ευχαριστω πολυ κοριτσακι μου!Το δωρακι απλα το λατρευω!θα μπει στο "fifty ραφι" της βιβλιοθηκης..ξερεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. το fifty ραφι σου να το βγάλεις μια φωτογραφία και το ανεβάσεις στο facebook! δεν κάνει τίποτα! χαίρομαι πολύ που σου άρεσε! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Σωστο επιχειρημα κ καλα διατυπωμενο οπως παντα κυρια Αλεξια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Αμ... για τι ηλικίες είναι κατάλληλο;
    Νίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...