Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Indiana Teller: Ανοιξιάτικο Φεγγάρι



Τίτλος: Indiana Teller: Ανοιξιάτικο Φεγγάρι
Συγγραφέας: Sophie Audouin-Mamikonian
Εκδόσεις: Μάτι
Μετάφραση: Καλύβας Θωμάς

Αν νομίζετε ότι έχουμε διαβάσει τόσα διαφορετικά βιβλία με λύκους που δύσκολα θα συναντήσουμε κάτι πρωτότυπο πια, κάνετε λάθος! Ο Ιντιάνα Τέλλερ μας αποδεικνύει το αντίθετο..



Περίληψη:

*Στις ατελείωτες πλαγιές της Μοντάνα απλώνεται το ράντσο Λύκος. Ολόγυρα, οι πέριξ δεν πολυαμφιβάλλουν πως κάτοικοί του είναι τα μέλη μιας φατρίας λυκανθρώπων, από τους πιο ισχυρούς της βορείου Αμερικής. Ανάμεσά τους, θέση έχει μόνο ένας άνθρωπος: ο Ιντιάνα Τέλλερ.
Παιδί ενός ανθρώπου με μυστηριώδεις δυνάμεις κι ενός λυκανθρώπου, ο Ιντιάνα είναι ο εγγονός και μοναδικός κληρονόμος της οικογένειας.
Καθώς αισθάνεται ξένος ανάμεσα στους δικούς του, φεύγει σε αναζήτηση μιας φυσιολογικής ζωής και γράφεται στο πανεπιστήμιο της Μοντάνα.
Εκεί γνωρίζει τη φοβερή Κατερίνα 'Ο Χάρα και τον Τάιλερ Μπράντκελ, γιο του αιωνίου αντιπάλου του παππού του.
'Οταν ο Ιντιάνα βγαίνει σαν από θαύμα ανέπαφος από ένα τρομερό ατύχημα, γινόμενος καπνός την τελευταία στιγμή, αντιλαμβάνεται πως διαθέτει την ικανότητα να κάνει το χρόνο να γυρίζει πίσω όταν βρίσκεται σε κίνδυνο.
Να λοιπόν ένα πολύτιμο ατού, μια και το ατύχημά του μοιάζει μάλλον ύποπτο.
Μήπως κάποιος προσπάθησε να τον αφανίσει;
Η ασφάλεια των λύκων φαίνεται να απειλείται περισσότερο από ποτέ.*

Ξεκινώντας να διαβάζω αυτό το βιβλίο ήμουν αισιόδοξη αφού είχα ακούσει πολύ καλά λόγια από φίλους ενώ ταυτόχρονα μου είχε αρέσει πολύ και η περίληψη. Μια ιστορία για λύκους διαφορετική απ'όσα έχω ως τώρα διαβάσει, με πρωταγωνιστή έναν άνθρωπο. Γυρίζοντας λοιπόν τις σελίδες ανακάλυψα ότι πραγματικά η συγγραφέας είχε κάτι καινούριο να μας πει.. κάτι φρέσκο! Ο Ιντιάννα, ένα νεαρό παιδί που μεγάλωσε από την γέννησή του ανάμεσα στους λύκους δεν κληρονόμησε τα γονίδια του πατέρα του με αποτέλεσμα να είναι ο μοναδικός άνθρωπος στην οικογένεια - αγέλη του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μείνει στο περιθώριο και να νιώθει πάντα ότι δεν ανήκε πραγματικά εκεί. Αυτό που δεν γνωρίζει κανένας όμως είναι ότι έχει την ικανότητα να ταξιδεύει στο χρόνο, όπως ακριβώς και η μητέρα του. Όταν αποφασίζει να φύγει για να σπουδάσει ανακαλύπτει πως υπάρχουν μυστικά που θα τον ακολουθούν όπου κι αν πάει, εχθροί που παραμονεύουν στο σκοτάδι, η μοίρα του που δεν μπορεί να αποφύγει. Θα αναγκαστεί λοιπόν να αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο τους εχθρούς του και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του προκειμένου να σώσει την αγέλη αλλά και το κορίτσι που αγαπά. Μια ιστορία γεμάτη εκπλήξεις, ανατροπές, με γρήγορη πλοκή και συναρπαστικές εξελίξεις! Με εξαίρεση κάποια μικροπροβλήματα στη μετάφραση και την επιμέλεια είναι ένα εξαίρετο βιβλίο που αξίζει πραγματικά να διαβαστεί από τους λάτρεις του είδους και όχι μόνο! Την άνοιξη του 2013 αναμένεται η συνέχεια που προβλέπω ότι θα είναι εξίσου συναρπαστική, αν όχι περισσότερο!

Καλή σας ανάγνωση!

6 σχόλια:

  1. Τα προβλήματα δε νομίζω ότι είναι της μετάφρασης αλλά, τις επιμέλεια.
    Παρ' όλα ταύτα, σαν ιστορία, είναι πάρα πολύ καλή και ανυπομονώ να δω πως θα εξελιχθεί! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε βρήκα κάποια λάθη και στην μετάφραση αλλά δεν πειράζει.. σίγουρα το επόμενο θα είναι πολύ καλύτερο από αυτή την άποψη! Εννοείται βέβαια ότι σαν στόρυ μου άρεσε αρκετά και θέλω και εγώ να μάθω την συνέχεια! αξίζει σαν σειρά και έχει πρωτότυπο θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως έγραψα και στης Γιώτας, ο Ιντιάνα Τέλλερ είναι ενα εκπληκτικό βιβλίο που για μένα αγγίζει κορυφές!! Δεδομένου ότι καταπιάνεται με λύκους (που όπως λέει και η Γιώτα είναι το λιγότερο αγαπημένο φανταστικό πλάσμα) είναι μια ιστορία τόσο ανθρώπινη και γλυκιά παράλληλα γεμάτη δράση, ανατροπές και φυσικά ίντριγκες. Η αφήγηση από την πλευρά ενός άντρα (του ιντι) ήταν καταπληκτική! Πολύ πετυχημένη, χωρίς υπερβολές, χωρίς να γίνεται θυληπρεπής ή φλώρος (δεδομένου ότι το βιβλίο το γράφει γυναίκα, κάτι που να σας πω μου φάνηκε στα όμορφα πλάσματα, τα οποία παράτησα στο 1ο, ότι δηλ. ο Ιθαν ήταν λίγο φλώρος...).Ο Ιντι σου δίνει την αίσθηση ότι ως τελευταία τρύπα της φλογέρας, προσπαθεί να το παίξει αντράκι, αλλά τελικά η καρπαζιά πάει τόσο σύνεφο που δεν γίνεται να μην τον αγαπήσεις και να μην θες να τον αγκαλιάσεις. Όταν όμως αρχίζει η μεταστροφή του και από πρόβατο γίνεται λιοντάρι, επίσης μαγεύεσαι. Αφού σε κάποιες φάσεις που έριχνε μπούφλες από δω και από κει ήθελα να φωνάξω, δώστου Ιντιάνα!!!!

    Γενικά από τους πιο αξιαγάπητους χαρακτήρες σε βιβλίο (μην πω ο πιο αξιαγάπητος), ο ιντι σε κερδίζει με την περηφάνια του, την ταπεινότητά του, την τσαντίλα του, τον έρωτά του...

    Η ιστορία φοβερή, η πλοκή δεμένη, γενικά με άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Εγώ που δεν έχω τόσο έμπειρο μάτι όπως εσείς κορίτσια, δεν τα πολυέπιασα τα λάθη στη μετάφραση ή την επιμέλεια, οπότε για μένα ήταν απλά τέλειο!!

    Το συστήνω ανεπιφύλαχτα σε όλους πάντως. Ανυπομονώ για το 2ο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το είδα τις προάλλες στο βιβλιοπωλείο, μαζί με τους ''Ξεπεσμένους Αγγέλους''... έπρεπε να το είχα πάρει.
    Νίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ, ναι βρε Νίκη, έπρεπε. Δεν πειράζει, βάλτο στις προτεραιότητές σου, είναι πολύ ωραίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευάκι και μένα μου άρεσε πολύ! και η πλοκή και οι χαρακτήρες αλλά γενικότερα και όλος ο κόσμος με την ιστορία του! πολύ καλή δουλειά πράγματι! με βρίσκεις απολύτως σύμφωνη!
    άσχετο.. πως πας????

    Νίκη να το πάρεις είναι πολύ καλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...