Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Νοέλια - η Προφητεία του Μαύρου Ρόδου



Τίτλος: Νοέλια - η Προφητεία του Μαύρου Ρόδου
Συγγραφέας: Μαρία Στεφάνου
Εκδόσεις: Πηγή

Ήθελα από καιρό να το διαβάσω και χαίρομαι που επιτέλους το πήρα στα χέρια μου και τώρα μπορώ να σας μιλήσω γι'αυτό!

Περίληψη:

*Γεννημένη πριγκίπισσα, προορισμένη να γίνει βασίλισσα, με όλα τα σημάδια χαραγμένα στην ψυχή και στο κορμί της να προδικάζουν τη μοίρα της, η Νοέλια οδηγείται στα δεκαοχτώ της χρόνια στο κάστρο του Μαύρου Ρόδου για να παντρευτεί τον βασιλιά Γκάμπριελ και να εκπληρώσουν μαζί μία αρχαία προφητεία φέρνοντας στον κόσμο τον διάδοχο που θα γίνει ο προάγγελος της ειρήνης και της ισορροπίας.
Σύντομα, η Νοέλια αντιλαμβάνεται ότι τίποτα δεν είναι όπως της το έχουν υποσχεθεί και νιώθει σα να έχει απλά μεταφερθεί από το ένα χρυσό κλουβί στο άλλο. Μοναδικό φως στο σκοτάδι της, η συντροφιά του προσωπικού της αξιωματικού Φιλίπ Ντελαμπέρ τον οποίο ερωτεύεται παράφορα, δίχως να γνωρίζει πως κι εκείνος είναι κρυφά ερωτευμένος μαζί της χρόνια ολόκληρα από ένα και μοναδικό της πορτραίτο.
Αντιμέτωπη με τους χειρότερους εχθρούς της, θα αμφισβητήσει τη μοίρα της και θα παλέψει με όσους θα σταθούν εμπόδιο στις βουλές της καρδιάς της. Θα είναι άραγε η αγάπη η λύση του αινίγματος; Με τον αγαπημένο της Φιλίπ στο πλάι της θα κληθεί να το ανακαλύψει.*

Πριν μιλήσω για το περιεχόμενο θα ήθελα να σταθώ λίγο στην έκδοση. Κρατώ στα χέρια μου ένα εντυπωσιακό βιβλίο, με υπέροχο εξώφυλλο, άψογη ποιότητα χαρτιού και με στολισμένη  την κάθε σελίδα του. Για την τόσο προσεγμένη δουλειά τους λοιπόν πρέπει να συγχαρώ τις Εκδόσεις Πηγή.
Η ιστορία της Νοέλια και του Φιλίπ είναι τόσο ρομαντική και τόσο τραγική ταυτόχρονα που θα μου μείνει αξέχαστη. Οι άψογα δομημένοι χαρακτήρες χόρευαν στο μυαλό μου ακόμη και όταν σταματούσα να διαβάζω. Η παραμυθένια γραφή της Μαρίας Στεφάνου κυριολεκτικά με συνεπήρε, με αποτέλεσμα μέσα σε δύο μέρες που μου πήρε να το τελειώσω, να έχω αμελήσει αρκετές άλλες υποχρεώσεις μου προκειμένου να μην το αφήσω απο τα χέρια μου. Δράση, έρωτας, κίνδυνος, φανταστικά πλάσματα, εχθροί που παραφυλούν, μυστικά σκοτεινά όσο η νύχτα και μια ανεκπλήρωτη προφητεία θα σας κρατούν συντροφιά μέχρι να φτάσετε στην τελευταία σελίδα. Όσο και να σκέφτομαι δεν μπορώ να γράψω κάτι αρνητικό. Ίσως μόνο το γεγονός ότι σε ένα-δύο σημεία, η παράλληλη αφήγηση τροφοδότησε την ανυπομονησία μου τόσο που φλέρταρα με την ιδέα να προσπεράσω μια-δυο σελίδες για να μάθω την συνέχεια. Κάτι που φυσικά δεν έκανα γιατί αντιλαμβάνομαι την χρησιμότητα του να δούμε και την άλλη πλευρά του νομίσματος. Περιμένω με αγωνία το δεύτερο μέρος, το οποίο ελπίζω να φτάσει σύντομα στα χέρια μας!

ΥΓ. Ευχαριστώ θερμά την συγγραφέα μου χάρισε τα βιβλία της και της δηλώνω πως, όπως πάντα άλλωστε, δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο ειλικρινής στην κριτική μου.

Καλή σας ανάγνωση!


15 σχόλια:

  1. Αλεξία είναι χαρά και τιμή μου που διάβασες το βιβλίο μου και θέλω να σε ευχαριστήσω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου για τα τόσο κολακευτικά σου σχόλια. Το δεύτερο μέρος έχει λίγο δρόμο ακόμα αλλά πιστεύω ότι θα κυκλοφορήσει γύρω στο φθινόπωρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλεξια πολυ ομορφη κριτικη!
    Το εξωφυλλο του βιβλιου ειναι πραγματικα πολυ ομορφο οπως κ ο τιτλος κ η περιληψη!Ριχνοντας μια ματια στο αποσπασμα του βιβλιου εντυπωσιαστηκα απο τις πολυ ομορφα στολισμενες σελιδες του οπως λες κι εσυ αλλα κ απο τα λιγα που διαβασα για την υποθεση...
    http://www.pigi.gr/archives/120
    Ειναι στη λιστα με τα επομενα βιβλια που εχω μεγαλο ενδιαφερον να διαβασω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Jokastia

    Μαράκι μου να'σαι καλά! Μου άρεσε πάρα πολύ το βιβλίο σου συγχαρητήρια! Αναμένουμε το φθινόπωρο λοιπόν! Έμαθα ότι σε λιγότερο από ένα μήνα θα τα πούμε από κοντά! Θα είναι τέλεια!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Ειρηνούλα μου ναι, να το διαβάσεις οπωσδήποτε! Είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπάω το Μαράκι, αγαπάω τον τρόπο που γράφει και αγαπάω τη "Νοέλια". Είναι απλά τα πράγματα... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε βρίσκω λακωνική και περιεκτική! χα, χα!
    και εσύ με βρίσκεις απολύτως σύμφωνη!!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστώ για την αγάπη όλων σας, τα αισθήματα είναι αμοιβαία! Και ναι Αλεξία, εφόσον καταφέρω να στέκομαι στα πόδια μου θα βρεθούμε από κοντά την επόμενη εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πραγματικά, πολύ ωραίο βιβλιο. Δεν ήξερα ότι η συγγραφέας είναι αναμεσά μας, αλλά το βλέπω σαν έναν λόγο παραπάνω για μια ειλικρινή κριτική.

    Η ιστορία είναι καταπληκτική και απόλυτα κινηματογραφική. Όσο το διάβαζα, ένιωθα ότι ζούσα το κάθε τι, το μουσικό κουτί, τα σφιχτά φορέματα, την αγκαλιά του Φιλίπ, το βιασμό της Νοέλια, ένιωθα ότι έβλεπα το κάστρο, τους πύργους, τα μυστικά περάσματα... όλα. Πολύ ζωντανή αφήγηση και πολύ ωραία γραφή.

    Επίσης με ενθουσίασε που μέσα στην απελπισία που ζούσαμε από τα μάτια της πρωταγωνίστριας, τελικά υπήρχε ελπίδα, υπήρχε φως που μας παρέσυρε σε αυτόν τον μεγάλο και τραγικό έρωτα.

    Το μόνο αρνητικό για μένα, θα έλεγα ότι είναι ίσως πως ήθελα λίγο περισσότερη δράση, σε φυσικό επίπεδο, ας το θέσω έτσι, δηλαδή καμιά καταδίωξη, περισσότερη μαχη, γρηγορότερη εξέλιξη σε κάποιες ιστορίες (πχ να τσακώνανε κανέναν ρενάρ, να γινόταν χαμός κλπ), γιατί κατα τα άλλα η δράση σε "πνευματικό" επίπεδο (οι εσωτερικές μάχες των χαρακτήρων, η εμφάνιση νέων προσώπων, οι μηχανοραφίες) ήταν καταιγιστική!

    Πάντως το σίγουρο είναι ότι μας αφήνει με κομμένη την ανάσα για το 2ο μέρος, που νομίζω ότι εκεί προμυνήεται να γίνει πραγματικός χαλασμός!!

    Αλήθεια, είπατε ότι βγαίνει το φθινόπωρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευακι φανταζομαι στο επόμενο θα εχει και την δραση που θελεις.
    Με καλυψες απολυτα, το λατρεψα. απο τα ωραιοτερα παραμυθια που εχω διαβασει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα σας κυρίες μου!

    Εύα, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια, ειλικρινά με κάνουν πολύ χαρούμενη! Και έχεις το δίκιο σου που ήθελες λίγη παραπάνω δράση, το καταλαβαίνω απόλυτα. Γι' αυτό φυλάξτε την όρεξη σας για το επόμενο που γίνεται πραγματικά, ας μου επιτραπεί η έκφραση, "χαμός"! Ειλικρινά ελπίζω να ικανοποιήσει τις προσδοκίες σου!

    Σοφία, σε ευχαριστώ και εσένα πάρα πολύ. Κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να είναι η συνέχεια αντάξια του πρώτου μέρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αααχ, με έχει φάει η αγωνία για το τι θα γίνει ρε γαμώτο! Δεν θέλετε να μας δώσετε έτσι καμιά μικρή πληροφοριούλα; Έτσι κάτι μικρό και ασήμαντο. Πχ. ας πούμε, πώς στην ευχή θα γεφυρωθεί αυτό το χάσμα ανάμεσα στα σέλκις και τους ανθρώπους; Και τι ιστορία είναι κρυμμένη πίσω από την προφητεία; Τι ξέρει η Αμάρα που δεν το λέει πουθενά; Αυτός ο βρωμοραφαέλ θα πεθάνει επιτέλους;;;

    Να είδες; 2-3 ασήμαντα πραγματάκια ζητάμε! χαχαχα

    Το δευτερο βιβλίο θα είναι και το τελευταίο;
    Είπαμε φθινοπωρο; Πότε φθινόπωρο; Αρχές ή τέλος; χαχαχα! Έχω γίνει ο πρήχτης! χαχαχα. Αλλά είναι πραγματικά πολύ ωραίο βιβλίο και έχει αφήσει όλα-μα όλα- τα μέτωπα ανοιχτά. Το χω και φρέσκο και είμαι να σκάσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εύα! Ναι, το βλέπω ότι μόνο δύο - τρία ασήμαντα πραγματάκια είναι αυτά που ζητάς!
    Λοιπόν όντως το δεύτερο βιβλίο θα είναι και το τελευταίο και έτσι θα σου λυθούν όλες οι απορίες! Δημοσιεύω κατά καιρούς μερικά μικρά αποσπάσματα στο blog μου www.silencethedark.blogspot.com ή σε ένα γκρουπ που έχει δημιουργηθεί για το βιβλίο στο Facebook. Μπορείς να παρακολουθείς κάτι από αυτά τα δύο για να βλέπεις τα αποσπάσματα.
    Όσον αφορά την κυκλοφορία του βιβλίου, το πλάνο είναι μάλλον για το φθινόπωρο αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα. Φυσικά πάντα ενημερώνω για σχετικά με αυτά τα θέματα στο blog μου. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μαρία,

    μπήκα χθες στη σελίδα σου, πριν δω το μήνυμά σου! Να σου πω την αλήθεια, μετά τη Νοέλια, το όνομά σου στα μάτια μου έγινε οικείο, οπότε εύκολα εντόπισα στο πλάι ότι η Αλεξία έχει το μπλοκγ σου.

    Αχ και το απόσπασμα όμως, το μόνο που κάνει είναι να παρατείνει την αγωνία... Τέλος πάντων. Facebook δεν έχω, αλλά θα παρακολουθώ πλεόν το μπλογκ σου!

    Αναμονή λοιπόν για τη συνεχεια!!
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εύα καλησπέρα! Ναι, η Αλεξία με έχει στο blog της όπως την έχω κι εγώ, τα αισθήματα είναι αμοιβαία! ;)

    Είναι αλήθεια ότι λίγο έως πολύ αυτός είναι ο σκοπός του αποσπάσματος, να σας κρατάει "ζεστούς!"

    Πολύ ωραία λοιπόν, θα σε περιμένω και στο δικό μου blog! Φιλιά και καλά να περνάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Μαράκι μου γλυκό διάβασα το απόσπασμα και μου άρεσε πολύ!!! Ανυπομονώ για τον "Χαμό"!!!
    Εννοείται ότι τα αισθήματα είναι αμοιβαία!!!

    @Εύα μου πολύ χαίρομαι που το απόλαυσες μιας και σου το προτείναμε εμείς! :) Όσο για την δράση θα συμφωνήσω με την Σοφία, κάτι μου λέει είμαι σίγουρη ότι το δεύτερο θα έχει πολύ περισσότερη.. σε σημείο που θα είμαστε συνεχώς σε αναμμένα κάρβουνα!

    @Σοφάκι ήμουν σίγουρη πως ως ρομαντική φύση και εσυ θα το λατρέψεις! χαίρομαι που επιβεβαιώθηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...