Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Το Έπος του Λυκόφωτος - Αφιέρωμα


Το Έπος του Λυκόφωτος - Αφιέρωμα


Εντάξει μπορεί να πέρασε καιρός! Όταν δημιούργησα αυτό το blog είχαν ήδη περάσει 1-2 χρονάκια από τότε που διάβασα αυτά τα βιβλία.. αλλά δεν γίνεται να τα παραλείψω αφού είμαι τεράστια φαν του έπους! Τώρα που κυκλοφόρησαν όλα τα βιβλία και προβλήθηκαν όλες οι ταινίες, τώρα που καταλάγιασε ο θόρυβος, αποφάσισα να κάνω ένα αφιέρωμα σε αυτά! Ας τα δούμε λοιπόν ένα - ένα!






Τίτλος: Λυκόφως - Έπος του Λυκόφωτος 1

Συγγραφέας: Stephenie Meyer
Εκδόσεις: Πλατύπους
Μετάφραση: Λατσίνου Βασιλική



Από το οπισθόφυλλο:

*Η Μπέλλα μετακομίζει στο Φορκς, μια μικρή, μόνιμα βροχερή πόλη πιστεύοντας ότι την περιμένει η πιο βαρετή περίοδος της ζωής της. Όμως από τη στιγμή που θα γνωρίσει τον αινιγματικό Έντουαρντ, η ζωή της θα πάρει μια συναρπαστική και τρομακτική στροφή. Ο Έντουαρντ, που είναι βρικόλακας, είχε καταφέρει μέχρι σήμερα να διατηρεί την πραγματική του ταυτότητα μυστική στη μικρή κοινότητα του Φορκς. Όμως τώρα πια κανείς δεν είναι ασφαλής, και περισσότερο απ' όλους η Μπέλλα. Το ζευγάρι θα βρεθεί να ισορροπεί επικίνδυνα στην κόψη του ξυραφιού –ανάμεσα στην επιθυμία και τον κίνδυνο.*

Το πρώτο βιβλίο της σειράς! Αυτό που μας ξενάγησε στον υπέροχο κόσμο της Στέφενι Μέγιερ! Τι να πω για αυτό το βιβλίο.. καταρχήν δεν μπόρεσα να το αφήσω από τα χέρια μου πριν φτάσω στην τελευταία σελίδα! Ερωτεύτηκα τον νέο αυτό κόσμο..το βροχερό καταπράσινο Φόρκς, τους απίστευτους Κάλεν, την ντροπαλή Μπέλλα και φυσικά τον πέρα για πέρα αγαπημένο μου χαρακτήρα.. τον Έντουαρντ! Η πλοκή κυλάει απίστευτα γρήγορα και σε ταξιδεύει! Οι περιγραφές είναι ολοζώντανες και είναι εξαιρετικά καλογραμμένο!  Μια γοητευτική ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με τους σκοτεινούς και συνάμα συναρπαστικούς χαρακτήρες και μια πλοκή ταχύτατη. Με συνεπήρε τόσο πολύ που δεν ήθελα να μου μιλάει κανείς μέχρι να το τελειώσω!



Τίτλος: Νέα σελήνη - Έπος του Λυκόφωτος 2
Συγγραφέας: Stephenie Meyer
Εκδόσεις: Πλατύπους
Μετάφραση: Λατσίνου Βασιλική


Από το οπισθόφυλλο:


*Για την Μπέλλα Σουάν, υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από την ίδια τη ζωή: ο Έντουαρντ Κάλεν. Όμως το ν’ αγαπάς έναν βρικόλακα είναι πιο επικίνδυνο απ’ ό,τι θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί η Μπέλλα.
Ο Έντουαρντ την είχε ήδη σώσει από τα δόντια ενός σατανικού βρικόλακα, όμως τώρα, καθώς η τολμηρή τους σχέση απειλεί ό,τι αγαπούν, καταλαβαίνουν ότι τα προβλήματα μόλις έχουν ξεκινήσει.
Και για τη Μπέλλα τα προβλήματα αυξάνονται όταν ο Έντουαρντ την εγκαταλείπει και την αφήνει μόνη της. Μαζί με εκείνον, χάνεται ο κόσμος της και το νόημα να ζει.*



Η Νέα σελήνη, το δεύτερο κατά σειρά βιβλίο της σειράς είναι επίσης εκπληκτικό! Όποιος είχε διαβάσει το λυκόφως αναπόφευκτα έτρεξε στο βιβλιοπωλείο να προμηθευτεί και την Νέα Σελήνη! Μέσα σε αυτούς και εγώ γεμάτη ενθουσιασμό! Το διάβασα ασταμάτητα και αχόρταγα! Άλλωστε δεν γίνεται διαφορετικά, αφού είναι αδύνατον να σταματήσεις να διαβάσεις πριν φτάσεις στην τελευταία σελίδα! Ο ρομαντισμός, η θλίψη, ο ενθουσιασμός, το εξωπραγματικό περιβάλλον, ο έρωτας είναι τα στοιχεία αυτά που σε καθηλώνουν!  Αυτή τη φορά το βιβλίο δεν εστιάζει τόσο στον ρομαντισμό αλλά στην έλλειψη,  στο κενό που αφήνει με την απουσία του κάποιος αγαπημένος. Είναι δυνατόν το κενό αυτό να καλυφθεί με άλλους τρόπους; Ή μήπως ο μοναδικός τρόπος είναι να επιστρέψει και να γεμίσει και πάλι το κενό εκείνος; Θλιβερό αλλά ταυτόχρονα υπέροχο! Το μόνο που μένει είναι να περιμένεις με ανυπομονησία να πάρεις στα χέρια σου το επόμενο βιβλίο της σειράς για να ξαναχαθείς στον εθιστικό αυτό κόσμο της Μέγιερ!!!






Τίτλος: Εκλειψη - Έπος του Λυκόφωτος 3
Συγγραφέας: Stephenie Meyer
Εκδόσεις: Πλατύπους
Μετάφραση: Λατσίνου Βασιλική


Περίληψη:


*Καθώς το Σηάτλ ρημάζεται από μια σειρά μυστηριωδών δολοφονιών κι ένας μοχθηρός θηλυκός βρικόλακας συνεχίζει την αναζήτησή του για εκδίκηση, η Μπέλλα για άλλη μια φορά βρίσκεται περικυκλωμένη από τον κίνδυνο.
Και μέσα σε όλα αυτά, πιέζεται να διαλέξει ανάμεσα στην αγάπη της για τον Έντουαρντ και την φιλία της για τον Τζέικομπ.
Η απόφασή της ωστόσο, έχει την δύναμη να αναζωπυρώσει την προαιώνια διαμάχη ανάμεσα σε βρικόλακα και λυκάνθρωπο.
Ενώ η αποφοίτηση πλησιάζει, έχει να πάρει άλλη μια απόφαση: ζωή ή θάνατος; Όμως ποιο είναι ποιο;*

Φτάνουμε λοιπόν στο τρίτο βιβλίο. Το Φορκς είναι πια πιο επικίνδυνο από ποτέ. Εχθροί παραμονέυουν έτοιμοι να καταστρέψουν τα πάντα στο πέρασμα τους στο όνομα της εκδίκησης. Λυκάνθρωποι  και βρικόλακες ενώνουν τις δυνάμεις τους απέναντι στον κοινό εχθρό. Αυτή τη φορά όλοι όσοι είναι πολύτιμοι για την Μπέλλα θα κινδυνέψουν.  Η Μπέλλα διχάζεται συναισθηματικά για πρώτη φορά πραγματικά. Έντονα συναισθήματα βγαίνουν στην επιφάνεια και πέφτουν οι μάσκες. Ο Έντουαρντ και ο Τζέικομπ θα την διεκδικήσουν ανοιχτά ο καθένας με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Γεμάτο δράση και ανατροπές διαβάζεται απνευστί από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα!







Τίτλος: Χαραυγή - Έπος του Λυκόφωτος 4
Συγγραφέας: Stephenie Meyer
Εκδόσεις: Πλατύπους
Μετάφραση: Λατσίνου Βασιλική

Περίληψη:


*Ο αμετάκλητος έρωτας με ένα βρικόλακα είναι ταυτόχρονα φαντασίωση και εφιάλτης, συνυφασμένα μαζί σε μια πραγματικότητα που κορυφώνεται επικίνδυνα για την Μπέλλα Σουάν.Με το έντονο πάθος της για τον Έντουαρντ Κάλεν να την τραβάει προς την μια κατεύθυνση, και τη βαθιά της σύνδεση με το λυκάνθρωπο Τζέικομπ Μπλακ να την τραβάει από την άλλη, η Μπέλλα έχει αντέξει ένα θυελλώδη χρόνο πειρασμού, απώλειας και διαμάχης για να φτάσει στην τελική κρίσιμη καμπή.
Η επερχόμενη επιλογή της μεταξύ του να γίνει μέλος του σκοτεινού, αλλά μαγευτικού κόσμου των αθανάτων ή να ακολουθήσει μια ανθρώπινη ζωή έχει γίνει η κλωστή από την οποία κρέμεται η μοίρα δύο φυλών. Τώρα που η Μπέλλα έχει πάρει την απόφασή της, μια αναπάντεχη αλυσίδα πρωτοφανών γεγονότων πρόκειται να εκτυλιχθεί με ενδεχομένως ολέθριες και ανεξιχνίαστες συνέπειες.
Τη στιγμή ακριβώς που τα ξεφτισμένα νήματα της ζωής της Μπέλλα φαίνονται έτοιμα να γιατρευτούν και να ενωθούν ξανά, θα μπορούσαν να καταστραφούν για πάντα;*

Το τελευταίο και αγαπημένο μου βιβλίο της σειράς. Ένα βιβλίο που ακόμη και μετά από τόσο καιρό βρίσκεται στο κομοδίνο μου και κατά καιρούς το διαβάζω ξανά και ξανά. Ο Έντουαρντ και η Μπέλλα αγγίζουν επιτέλους την απόλυτη ευτυχία, μια αναπάντεχη εξέλιξη όμως θα τους φέρει αντιμέτωπους με τους πιο σκοτεινούς τους φόβους. Τα πάντα κινδυνεύουν να χαθούν. Θα ενώσουν όλοι μαζί τις δυνάμεις τους σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν αυτή την νέα απειλή, η μάχη όμως είναι σχεδόν χαμένη εξαρχής.  Η Χαραυγή έχει όλα τα στοιχεία εκείνα που με κάνουν να λατρέψω ένα βιβλίο. Δράση, ρομαντισμό, έξαψη, χιούμορ, αγωνία, εκπλήξεις, πόνο, αυτοθυσία, βαθιά συναισθήματα αγάπης. Και όλα αυτά πλέκονται με ένα μαγικό τρόπο που σε συναρπάζει! Δεν ήθελα να τελειώσει και όταν έφτασα στην τελευταία σελίδα είχα μια αίσθηση γλυκόπικρη. Μια θλίψη που έπρεπε να αποχωριστώ τους αγαπημένους μου ήρωες.






  


Τίτλος: Η σύντομη δεύτερη ζωή της Μπρι Τάνερ
Συγγραφέας: Stephenie Meyer
Εκδόσεις: Πλατύπους
Μετάφραση: Τριαδά Πηνελόπη

Από το οπισθόφυλλο:

*Η Μπρι Τάνερ με δυσκολία μπορεί να θυμηθεί τη ζωή πριν αποκτήσει αλλόκοτα ισχυρές αισθήσεις, υπεράνθρωπα αντανακλαστικά και ασταμάτητη σωματική δύναμη. Τη ζωή πριν αποκτήσει μια αδυσώπητη δίψα για αίμα, τη ζωή πριν γίνει βρικόλακας.
Το μόνο που ξέρει η Μπρι είναι ότι η ζωή μαζί με τους άλλους νεογέννητους έχει λίγες βεβαιότητες και ακόμα λιγότερους κανόνες: πρόσεχε τα νώτα σου, μην τραβάς την προσοχή επάνω σου και, πάνω από όλα, γύρνα σπίτι πριν από την ανατολή του ηλίου διαφορετικά θα πεθάνεις. Αυτό που δεν ξέρει: ο χρόνος της ως αθάνατη πολύ σύντομα θα τελειώσει.
Τότε η Μπρι βρίσκει έναν αναπάντεχο φίλο στο πρόσωπο του Ντιέγκο, ενός νεογέννητου που είναι το ίδιο περίεργος με την Μπρι για τη μυστηριώδη δημιουργό τους, την οποία γνωρίζουν μόνο ως εκείνη.
Καθώς συνειδητοποιούν ότι οι νεογέννητοι είναι πιόνια σε ένα παιχνίδι μεγαλύτερο από οτιδήποτε θα μπορούσαν να φανταστούν ποτέ, η Μπρι και ο Ντιέγκο πρέπει να διαλέξουν πλευρές και να αποφασίσουν ποιον να εμπιστευτούν.
Αλλά όταν όλα όσα ξέρεις για τους βρικόλακες βασίζονται σε ένα ψέμα, πώς ανακαλύπτεις την αλήθεια;*

Μια νουβέλα βασισμένη στο Έπος του Λυκόφωτος που αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη για τους φαν της σειράς. Γνωρίζοντας και μόνο ότι θα διαβάσουμε για τους αγαπημένους μας ήρωες ξανά ήταν αρκετό για να προμηθευτούμε το βιβλίο! Η Μπρί μας περιγράφει μια ιστορία που ήδη μας είναι γνώριμη αλλά από την αντίθετη οπτική γωνία. Η άλλη πλευρά του νομίσματος. Διαβάζοντας την Έκλειψη είχαμε μια αποκρουστική εικόνα για τους νεογέννητους. Οι δυσκολίες όμως που αντιμετωπίζει κάποιος που ξεκινά αυτή την καινούρια ζωή χωρίς στην πραγματικότητα να γνωρίζει τίποτα για το είδος του είναι ασύλληπτες. Χωρίς καθοδήγηση και υποστήριξη η Μπρί θα προσπαθήσει να κατανοήσει την νέα της φύση. Θα κάνει φίλους και εχθρούς και σε αυτή την νέα τόσο σύντομη ζωή θα βιώσει όλων των ειδών τα συναισθήματα. Αυτή η τόσο συγκινητική νουβέλα βρήκε πολύ εύκολα την θέση της στην καρδιά μου δίπλα στα άλλα βιβλία τους Έπους.








Τίτλος: Το Έπος του Λυκόφωτος : Ο Επίσημος Οδηγός
Συγγραφέας: Stephenie Meyer
Εκδόσεις: Πλατύπους
Μετάφραση: Μυλωνοπούλου Βίκυ

Περιγραφή:

*Η απόλυτη εγκυκλοπαίδεια για το "Έπος του λυκόφωτος" 
Ο μοναδικός επίσημος οδηγός, πλήρως εικονογραφημένος με σχεδόν 100 έγχρωμες εικονογραφήσεις και φωτογραφίες. 
Το "Έπος του λυκόφωτος: ο επίσημος οδηγός" προσφέρει αποκλειστικό νέο υλικό στους αναγνώστες, και όλα όσα χρειάζονται για να εξερευνήσουν σε βάθος τον αξέχαστο κόσμο που δημιούργησε η Stephenie Meyer στο "Λυκόφως", τη "Νέα Σελήνη", την "Έκλειψη", τη "Χαραυγή" και τη "Σύντομη δεύτερη ζωή της Μπρι Τάνερ". 
Το "Έπος του λυκόφωτος: ο επίσημος οδηγός" περιλαμβάνει επίσης βιογραφικά των ηρώων, κομμένες σκηνές, μια συζήτηση με τη Meyer, γενεαλογικά δέντρα, πίνακες, εκτεταμένες παραπομπές και πολλά άλλα. Περιέχει εικονογραφήσεις διαφόρων καλλιτεχνών, συμπεριλαμβανομένης και της Young Kim, εικονογράφου του Νο 1 μπεστ σέλερ των "New York Times", "Λυκόφως: The Graphic Novel", τόμος 1. *

Ο επίσημος οδηγός αποτελεί κυριολεκτικά μια εγκυκλοπαίδεια για το Έπος του Λυκόφωτος. Εξηγούνται όλες οι έννοιες και μας παρουσιάζονται πληροφορίες από την πλευρά της Meyer και της ομάδας της οι οποίες θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε σε βάθος όλους τους χαρακτήρες, να  φωτίσουμε κάθε σκοτεινή γωνιά. Όπως μας μαρτυρά και το εξώφυλλο είναι το κομμάτι εκείνο του παζλ που χρειαζόταν προκειμένου να ολοκληρωθεί το έπος. Με συνεντεύξεις, απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις των φαν, δημιουργίες των φαν σε έγχρωμη απεικόνιση, σκίτσα και πολλά άλλα, αυτός ο οδηγός δικαιούται μια θέση στη βιβλιοθήκη όλων όσων αγάπησαν τα βιβλία της Meyer!






Απολογισμός

Για αυτή την σειρά τρέφω μεγάλη αγάπη και αυτό γιατί μου άνοιξε τον δρόμο για ένα είδος λογοτεχνίας που δεν είχα αγγίξει ποτέ στο παρελθόν αλλά και γιατί μου χάρισε στιγμές απολαυστικής ανάγνωσης. Ειπώθηκαν ακραίες σκέψεις για όλα αυτά τα βιβλία κατά καιρούς. Άλλοι τα χαρακτήρισαν σκουπίδια και άλλοι τα λάτρεψαν όπως εγώ. Δεν είναι όμως εντυπωσιακό και μόνο το γεγονός ότι προκάλεσαν τέτοιο σάλο και μάλιστα διαβάστηκαν και αγαπήθηκαν (ή μισήθηκαν) από άτομα όλων των ηλικιών; Κάτι επίσης που δεν πρέπει να παραβλέψουμε, τα βιβλία αυτά διαβάστηκαν από εφήβους που δεν είχαν ξαναδιαβάσει ποτέ τους εξωσχολικό και τους έκανε να αγαπήσουν την λογοτεχνία, έτσι μετά από το έπος άρχισαν να αναζητούν με πολλή όρεξη νέες ιστορίες να διαβάσουν.

Εγώ προσωπικά ποτέ δεν θα ξεχάσω την αίσθηση που είχα όταν τα διάβαζα αλλά και την αίσθηση που μου άφηναν για αρκετό καιρό αφού τα τελείωσα.


Για όσους δεν τα διάβασαν ακόμη..

Καλή σας ανάγνωση!





34 σχόλια:

  1. Το έπος του Λυκόφωτος άλλαξε τη ζωή μου στην κυριολεξία! Έχω ευχαριστήσει πολλές φορές τη Στέφενι Μέγιερ, ακόμα και δημόσια αν και μάλλον αυτή μπορεί να μην το μάθει και ποτέ! Πολλές φορές δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τα συναισθήματα που εισπράττει από ένα μόνο βιβλίο. Το πιο συγκλονιστικό που συνέβη σε εμένα προσωπικά είναι οι φιλίες που απέκτησα χάρη σε αυτή την τετραλογία βιβλίων και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως πρόκειται για ένα αληθινό θαύμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ, Αλεξία, τι γλυκό αφιέρωμα! Το έπος με στοίχειωσε (με την καλή ένοια ευτυχώς).. Θυμάμαι που πρώτα είδα την ταινία μαζί με τον άντρα μου γιατί νόμιζα ότι θα είναι μια τρομαχτική ταινία με βρικόλακες και είχα μείνει με ανοιχτό το στόμα (ενώ αυτός, εν αγνοία του, κορόιδευε). Την επόμενη πήγα και πήρα το βιβλίο, που δεν θυμάμαι καν ποιος μου είπε ότι υπάρχουν βιβλία ή πώς στο καλό το έμαθα, αλλά δεν θα ξεχάσω που πήγαινα στα πάρκα και διάβαζα κρυφά (από τον άντρα μου και από όλους, γιατί τότε είχα ενοχές ότι είμαι μεγάλη για να διαβάζω τέτοια πράγματα) και έκανα μισό πακέτο τσιγάρα στην καθισιά μου!!!

    Τα διάβασα και τα 4 μονοκοπανιά, μετά τα διάβασα 2η φορά επίσης μονοκοπανιά και έπειτα διάβαζα ξανά και ξανά μόνο αυτό που έβγαινε σε ταινία, μήπως και τα ξεχνούσα λίγο για να μην με απογοητεύσει η ταινία. Τη χαραυγή το 2ο μέρος το ξανάπιασα φέτος μετά από τόσα χρόνια... Κάποια στιγμή έκατσα και μετάφρασα το midnight sun, με τα πενιχτά αγγλικά μου (το τονίζω) και το άθλιο google μετάφραση!!, το οποίο βιβλιόδεσα, τύπωσα εξώφυλο και έκανα και εικονογράφηση μεσα μέ εικόνες από την ταινία!! Είναι το καμάρι μου!

    Δεν έχω διαβάσει τίποτε άλλο σαν αυτό. Δεν ξέρω τι έχει αυτή η γυνάικα και γράφει τόσο ωραία, μα τόσο ωραία...

    Ευχαριστούμε αλεξία για αυτό το γλυκό ταξίδι στις αναμνήσεις που μας πτόσφερες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαρία μου είναι πράγματι πολύ εντυπωσιακό αυτό που λες! Εγώ όπως λέω και πιο πάνω ξεκίνησα να διαβάζω λογοτεχνία του φανταστικού χάρη σε αυτά! Διαφορετικά αμφιβάλλω αν θα το επιχειρούσα ποτε.. Και αυτό που λες, ότι μερικές φορές δεν υπάρχουν λόγια είναι και ο λόγος που άργησα τόσο να κάνω το αφιέρωμα.. μου ήταν δύσκολο να εκφραστώ.. Πόσες και πόσες νύχτες κοιμόμουν με την σκέψη των βιβλίων αυτών στο μυαλό μου!

    Ευάκι μου χαίρομαι πολύ που απόλαυσες το αφιέρωμα!
    Για το Midnight Sun θα σου πω κάτι που ενδεχομένως θα σε αναστατώσει.. υπάρχει μεταφρασμένο! Μια ομάδα από πολύ πρόθυμα κορίτσια κάθισαν και το μετέφρασαν και μας το έδωσαν.. Όποτε θέλεις μπορώ να σου το στείλω..
    Επίσης να σου πω ότι και εγώ το τύπωσα! Πολύ στεναχωρήθηκα που η Meyer αποφάσισε να μην το τελειώσει!
    Τέλος πιστεύω ότι δεν είναι μόνο η γραφή της αλλά κυρίως ο κόσμος αυτός που δημιούργησε με την φαντασία της και μας άφησε να ταξιδέψουμε και να χαθούμε σε αυτόν! Πόσο τέλειος κόσμος! Πόσες θα παρακαλούσαμε να ζούμε σε αυτόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω ότι πέραν του υπέροχου, συναισθηματικού ταξιδιού που μας χάρισε η Meyer, προσωπικά, θα συμφωνήσω με την τελευταία παρατήρηση της Μαρίας. Η σειρά αυτή, έφερε νέους ανθρώπους στη ζωή μου, που τους αγαπώ απεριόριστα και αυτό για μένα, είναι το πιο σημαντικό.

    p.s. το έχω μεταφράσει κι εγώ καλέ το "Midnight Sun". Τι παιδεύεστε και ψάχνεστε... ρωτήστε πρώτα την τρελή! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατεφτασε κ η αλλη τρελη (εγω δηλαδη)
    ...εχει περασει πολυς καιρος απο τοτε που τα πρωτοδιαβασα κ πολλα βιβλια που επιασα εκτοτε στα χερια μου..αλλα το Λυκοφως...ειναι το Λυκοφως!ειναι τα μοναδικα βιβλια στη βιβλιοθηκη μου που ειναι ακρως ταλαιπωρημενα κ μαλιστα προσφατα αποφασισα να τα ξαναγορασω απο την αρχη!!ειναι ο λογος που ξεκινησα να ξαναδιαβαζω μετα απο πολλα χρονια, ο λογος που εχω κολλησει με την φανταστικη λογοτεχνια κ φυσικα ειναι παντα ο αγαπημενος μου φανταστικος "κοσμος" ,που δεν θα κουραστω ποτε να επιστρεφω σε αυτον !
    Για μενα ειναι επισης ο λογος που υπαρχετε εσεις αυτη την στιγμη στη ζωη μου...
    Μερικες φορες η αγαπη για ενα βιβλιο ειναι αρκετη για να γνωρισεις πολυ καλους φιλους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ σωστά λέτε για τους καινούριους πολύτιμους φίλους που μπήκαν στη ζωή μας, έτσι είναι και δεν θα το ξεχάσω ποτέ!

    Γιώτα κάθισες και το μετέφρασες?? δεν είχα ιδέα! Εγώ αρχικά το διάβασα στα αγγλικά και μετά το πήρα μεταφρασμένο από την ομάδα των κοριτσιών στο fb που διαχειρίζονται την ελληνική fan page αν θυμάμαι καλά..

    Ειρήνη καλώς την την τρελή! χαχαχα
    ούτε και εγώ κουράζομαι ποτέ να τα ξαναδιαβάζω!!! βέβαια μετά από τόσες φορές έχω επιλέξει τα αγαπημένα μου κεφάλαια και διαβάζω εκείνα συνήθως ξανά και ξανά.. Για παράδειγμα λατρεύω το "Νησί Έσμε" και "Το πρώτο Κυνήγι" από την Χαραυγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγω παλι εχω καταφερει να βρω μονο μερικα απο τα κεφαλαια του Midnight sun στα ελληνικα!Υπαρχουν κι αλλα?Για στειλτε κατι κι απο δω μερια κοριτσαρες!!!

    Αλεξια εγω παλι με το κυνηγι της Μπελλας ειχα παθει ενα μικροσοκ!!Δεν μπορουσα να την φανταστω να κυνηγαει αρκουδες γκριζλι μαλλον περιμενα να κυνηγαει ο Εντουαρντ για κεινη κ να της το φερνει ετοιμο στο ποτηρακι...χα χα χα
    Λατρευω την ατακα που λεει ο Εντουαρντ στον Τζεικομπ οταν ο τελευταιος την φιλησε, "ειναι δικη μου"!! 3 λεξεις που τα λενε ολα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αλεξάκι, το είχα μεταφράσει όταν είχε βγει! ;)

    Ειρήνη, δεν είναι ολοκληρωμένο. Κάποια κεφάλαια είχε γράψει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αα μαλιστα οκ κοριτσακι ευχαριστω!Δεν ηξερα οτι το μετεφρασες βρε θηριο..κριμα παντως που εγινε αυτο που εγινε γιατι δεν νομιζω οτι μετα απο αυτο θα αποφασισει ποτε να το εκδοσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα κεφάλαια που έχω εγώ είναι 12.. Γιώτα εσύ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αλεξάκι θα το ψάξω και θα σου πω γιατί δεν θυμάμαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ααααχ, το λυκόφως άλλαξε ΚΑΙ την δική μου την ζωή! Και μου λείπει τόσο...
    Αλεξια παίρνω το θάρρος να σου προτείνω ένα βιβλίο που πιστεύω θα το διαβάσεις σε μία νύχτα (τουλάχιστον εγώ την πάτησα άσχημα)βλέποντας ότι η πλειοψηφία των posts σου,αν όχι όλα,ταιριάζουν απόλυτα με τα γούστα μου. Λέγεται Γλυκιά καταστροφή και μέσα στο έτος θα κυκλοφορήσει και από το point of view του πρωταγωνιστή.. Είναι απλά υπέροχο.
    Κέλλυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και φυσικά για όσες ξενύχτησαν με τον κ.Grey να διαβάσουν οπωσδήποτε την σειρά Crossfire.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κέλλυ μου καλά κάνεις και προτείνεις! και γενικά να έχεις το θάρρος να γράψεις ότι θέλεις εδώ! Λοιπόν την Γλυκιά καταστροφή την έχω παραγγείλει! είσαι η τρίτη που μου το προτείνει οπότε είμαι σίγουρη ότι θα μου αρέσει!
    Όσο για τα crossfire δεν ξέρω..μου φάνηκαν λίγο απομιμήσεις.. εσύ τι λες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κοιτα, η αληθεια ειναι οτι μοιαζουνε αρκετα. Αλλα ειμαι σιγουρη οτι θα επαθες κατι παρομοιο και μετα το λυκοφως. Εμενα μου αρεσαν πολυ, χωρις αυτο να σημαινει οτι ξεπερασα τον Cristian :p ! Για την ακριβεια, τελειωσα και τα δυο βιβλια σε 3 μερες. Και επισης,το δευερο ειναι πολυ πιο ωραιο απο το πρωτο.(στο λεω αυτο μηπως για να μην το παρτησεις αν σου φανει πολυ απομιμηση το γυμνη μπροστα σου :p )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όσο για την γλυκια καταστροφη,περιμένω πως και πως το post! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Για την "γλυκια καταστροφη" συμφωνω κ εγω...πολυ ωραιο βιβλιο κ ανυπομονω να το διαβασω κ απο την οπτικη του Τραβις!

    Οσο για τα "Crossfire" ενω το 1ο δεν μου αρεσε καθολου , το 2ο μπορω να πω οτι ηταν μια ευχαριστη εκπληξη για μενα...ωραια πλοκη απο την αρχη μεχρι το τελος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. μμμ εντάξει βρε κορίτσια θα το επιχειρήσω και το "Crossfire" λοιπόν. Θα σας εμπιστευτώ!

    Όσο για την γλυκιά καταστροφή και εγώ ανυπομονώ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αλεξια η γλυκια καταστροφη πρεπει να μπει στα βιβλια προτεραιοτητας!!!

    Για τα "crossfire"τα ειπα κ παραπανω..το 1ο με αφησε αδιαφορη αφου οπως θα θυμασαι το θεωρησα μια αποτυχημενη απομιμηση του κυριου Grey (κ δεν το παιρνω πισω) αλλα το 2ο ομολογω οτι δεν μπορουσα να το αφησω απο τα χερια μου!!! ενοχη! χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ναι ναι οκ το είπα και δεν το παίρνω πίσω! απλά δεν ξέρω πότε θα έρθει η σειρά του! :) ξέρεις πόσα έχω στην αναμονή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΒΙΒΛΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ...ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΟ ΟΤΑΝ ΤΑΥΤΙΣΤΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ...ΕΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΜΕ ΤΗ BELLA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Έτσι είναι Αθηνά μου! Όλη την σειρά την λατρέψαμε!
    Πράγματι φοβερά όλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Όλα τα βιβλία της σειράς είναι εκπληκτικά!! Αυτά τα βιβλία είναι οι θεμέλιοι λίθοι της αγάπης μου με την ανάγνωση βιβλίων!!! Πριν από αυτά δεν μπορούσα να καταλάβω πως μπορεί να είναι διασκεδαστικό και ενδιαφέρον το να διαβάζεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Έλενα σε πάρα πολλόυς συνέβη ακριβώς το ίδιο και σε άλλους τόσους (όπως εγώ) που διάβαζαν και πρίν με μανίας τους έκανε να αγαπήσουν την λογοτεχνία του φανταστικού! δημιουργήθηκαν μπλογκ, φόρουμ, φιλίες και όλα αυτά χάρη στα βιβλία της Μέγιερ! Μεγάλη υπόθεση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μαγευτικα βιβλια !!!!! νομιζω πως κανεις δεν θα μπορουσε να κανει καλυτερη περιγραφη γιατι οπως ανεφερες σε αφηνουν αφωνο!!!! Αυτη η γυναικα εχει εναν μοναδικο τροπο να κανει οτι γραφει να μοιαζει ολοζωντανο μπροστα σου!Δεν θα ξεχασω ποσες φορες τα εβαλα με την Bella καθω διαβαζα τα βιβλια σχετκα με τις αποφασεις της ενω ηταν ξεκαθαρο για μενα πως ο μονος δρομος ηταν ο Edward. Νομιζω πως κανενα βιβλιο αυτης της κατηγοριας δεν με εχει κανει να νιωσω τοσο δυνατα συναισθηματα ωστε να το διαβασω ξανα και ξανα . Νομιζω πως αρκετα βιβλια του ιδιου ειδους που διαβασα μετα μου φανηκαν σαν μια αποτυχημενη αντιγραφη!!!!!Για το Midnight sun παλι εγω δεν ηξερα καν οτι εχουν μεταφραστει τα κεφαλαια του αν μπορουσες να μου στειλεις τα δικα σου θα μου εκανες τεραστια χαρη για το καλοκαιρι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μαίρη μου γειά σου!

    Γράψε μου το email σου ή στείλε μου αν θέλεις στο alexia.p@hotmail.com και θα σου τα στείλω.
    Εγώ προσωπικά δεν έχω διαβάσει τίποτα περισσότερες από 1 φορές εκτός από αυτά. Ήταν μοναδική εμπειρία και άνοιξαν τον δρόμο για την λογοτεχνία του φανταστικού που τόσο αγαπάμε!
    Για τις αποτυχημένες αντιγραφές συμφωνώ απόλυτα! συνάντησα και εγώ ουκ ολίγες! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γειά σας, εχω λατρέψει και εγώ τα μυθηστορήματα και πραγματικά πιστεύω οτι είναι κάτι υπέροχο..σε ταξιδεύουν... Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μου στείλετε και εμένα αν είναι εύκολο το midnight sun, γιατί το μόνο που κατάφερα να βρώ ήταν το πρώτο κεφαλαιο.. Λίνα (roz_loukoumaki@hotmail.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τι μου θύμησες τώρα με το αφιερωμα σου, πάνε περιπου 6χρονια από τότε που το ανακαλυψα το Λυκόφως, αν θυμάμαι καλά είχα πάει με έναν φιλο μου στην πρεμιέρα του batman: the dark knight και θυμάμαι το είχαμε δει σε trailer , δεν ξέρω τι ακριβώς μου εκανε click αλλά είπαμε ότι θα έρθουμε να το δούμε (και τα 2 αγορια είμαστε) ίσως ήταν η ολη ατμοσφαιρα, ίσως οι εκπληκτικοι ηθοποιοι, από εκεί και στο εξης είδαμε την πρεμιέρα και πήγαμε άλλες 5 φορές να την δούμε στην σειρά, ο πωλητης εισητηριων στο cinema μας έλεγε "πάλι εδ'ω ρε παιδιά?" άσε που μας άφησε να μπούμε και Free 2 από τις 5 φορές, μετά από την ταινια σκάλιζα το Internet να βρω τα πάντα για το twilight και έπεσα πάνω στα βιβλια που φυσικά το επόμενο πρωινο πήγα και τα αγορασα πρωι πρωι. Δεν ξέρω τι ακριβως με εκανε να κολλήσω τοσο, ίσως είναι ο κόσμος που δημιουργησε η stephanie meyer, είμαι αγορί (straight ) και παρολο που μου αρέσει πολύ αποφευγω να μιλάω με άλλα αγορια για το twilight γιατι οι περισσοτερη βγάζουν τρελες καφρίλες πάνω του. Φανταζεσαι λοιπόν τι αναμνήσεις μου έφερε η αναγνωση του αρθρου σου. Περάσανε 6 χρονια από τότε που το είδα πρωτη φορα και δεν μπορώ να το πιστεψω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πραγματικά υπέροχο. Δυστυχώς κι εγώ αποφεύγω να το συζητώ ακόμα και με κοπελες γιατί δεν ξέρω αλλά πολλοί το κοροϊδεύουν. Είναι μαγικό! Απλα.

      Διαγραφή
    2. (Κοπέλα είμαι)

      Διαγραφή
  29. Αυτό που λες στο τέλος για τους εβήβους είναι σωστό! Ήταν το πρώτο βιβλίο για "μεγάλους" που διαβάσα και με έκανε να αναζητήσω κι άλλα! Αν και υπάρχουν αξιόλογα βιβλία εκεί έξω η αλήθεια είναι πως τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την τετραλογία του λυκόφωτος και στενοχωριέμαι για αυτό (που τελείωσε και δεν μπόρεσα να βρω κάποιο που να λατρέψω εξίσου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Θα ήθελα αν γιγίνετ να μου στειλεις και εμενα τα μεταφρασμενα κεφαλαια απο το midnight sun
    sotiriatrl21@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...