Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Αγγελικό Σκοτάδι


Τίτλος: Αγγελικό Σκοτάδι
Συγγραφέας: Τζόσλιν Ντέιβις
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Μετάφραση: 
Σπυριδογιαννάκη  Σέβυ


Το Αγγελικό Σκοτάδι είναι μια νέα σειρά με θέμα τους αγγέλους που έκανε την εμφάνισή της με το πρώτο αυτό βιβλίο το 2012. Είναι δύσκολο να πρωτοτυπήσει κανείς όταν το θέμα είναι πάνω κάτω γνωστό. Παρακάτω όμως θα δείτε ότι η Ντέιβις το έχει καταφέρει.



Από το οπισθόφυλλο:

* Τη νύχτα που η Σκάι κλείνει τα δεκαεπτά της χρόνια, συναντά δύο αινιγματικούς ξένους. Εντελώς αντίθετοι μεταξύ τους, σαν τη φωτιά και τον πάγο, ο Άσερ είναι μελαχρινός και άγριος, ενώ ο Ντέβιν είναι ανοιχτόχρωμος και ήρεμος.
Η ξαφνική εμφάνισή τους θα φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή της Σκάι. Δεν έχει ιδέα τι θέλουν ή γιατί παρακολουθούν την κάθε της κίνηση· το μόνο που ξέρει είναι ότι η παρουσία τoυς συμπίπτει μ΄ ένα σωρό ανεξήγητα γεγονότα.
Σύντομα η Σκάι θα αρχίσει να αμφισβητεί την ταυτότητά τους αλλά και την αλήθεια για το δικό της παρελθόν. Θα αναγκαστεί να συμβιβαστεί με το απίστευτο μυστικό που απειλεί να καταστρέψει τον κόσμο της.
Διχασμένη ανάμεσα στον Άσερ και στον Ντέβιν, θα πρέπει να επιλέξει. Και η τελική επιλογή της θα έχει συνέπειες και για τους τρεις τους.*


Τα τελευταία χρόνια όλοι εμείς που αγαπάμε την λογοτεχνία του φανταστικού έχουμε κατά καιρούς διαβάσει για κάθε λογής φανταστικό πλάσμα. Πόσο εύκολο όμως είναι να θεωρηθεί ένα βιβλίο φρέσκο; Όχι και τόσο εύκολο θα έλεγα εγώ. Έτσι παίρνοντας το στα χέρια μου είχα μια μικρή επιφύλαξη ως προς αυτό, όμως όπως φαίνεται η Ντέιβις έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν δικό της, μοναδικό κόσμο. Οι άγγελοι έχουν διχαστεί σε αυτούς που αποφάσισαν να ακολουθήσουν τους Προικισμένους - Οραματιστές οι οποίοι καθορίζουν και την πιο μικρή λεπτομέρεια της ζωής τους στο όνομα της "Τάξης" και σε αυτούς που αποφάσισαν να αποσχιστούν και να "Πηδήξουν" στη γη στο όνομα της ελευθερίας. Οι πρώτοι είναι οι Φύλακες ενώ οι δεύτεροι οι Επαναστάτες. Μόλις οι δυνάμεις της Σκάι εκδηλώνονται οι δύο αντίθετες πλευρές θα προσπαθήσουν να την διεκδικήσουν. Για την Σκάι όμως τα πράγματα δεν είναι απλά. Είναι μπερδεμένη και έχει συναισθήματα για δυο αγόρια τα οποία ανήκουν σε αντίπαλα στρατόπεδα. Τι θα επιλέξει τελικά; Την "Τάξη" ή την "Επανάσταση", τον "Άσερ" ή τον Ντέβιν"; Ένα μυθιστόρημα με αριστοτεχνικά πλασμένους χαρακτήρες, ανατροπές και πλοκή που κυλάει σαν ορμητικός χείμαρρος.  Αν και κατά την γνώμη μου το ξεκίνημα είναι λίγο "αδύναμο", στην πορεία σε κερδίζει με ευκολία. Ο γοητευτικός κόσμος της Ντέιβις βάζει την δική του υπογραφή και κερδίζει μια θέση ανάμεσα στα καλύτερα μυθιστορήματα του είδους.

Καλή σας ανάγνωση!



38 σχόλια:

  1. Αλεξια χαιρομαι πολυ που σου αρεσε.... για μενα ειναι ενα ΠΟΛΥ ξεχωριστο,ομορφο,ιδιαιτερο κ αγαπημενο βιβλιο! μ αρεσει πολυ η Joselyn Davies με αυτο το βιβλιο της,εχει φτιαξει εναν εντελως δικο της κοσμο με αγγελους που δεν μοιαζει με αλλα του ειδους!
    Εγω λοιπον αυτο τον κοσμο τον αγαπησα κ ανυπομονω να ξαναβρεθω σε αυτον!!!
    Το φιναλε ειναι συγκλονιστικο και επιτελους σε ενα μηνα θα εχουμε στα χερια μας το επομενο!!
    Δεν θα πω αλλα νομιζω οτι πρεπει κανεις να το διαβασει για να καταλαβει!!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από πόσα βιβλία παοτελείται η σειρά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παναγιωτα συνολικα θα ειναι τρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παναγιώτα ευτυχώς μόνο τρία..και όχι 5-6-7 να πεθάνουμε πάλι στην αναμονή! :)

    Ειρηνάκι μου πράγματι μου άρεσε.. στην αρχή όχι και τόσο αλλά όσο προχωρούσε με κέρδιζε. Δεν είναι από τα αγαπημένα μου αλλά σίγουρα το διάβασα πολύ ευχάριστα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλεξια ναι,ευτυχως που ειναι μονο τρια...χα χα

    Εγω το αγαπω πολυ αυτο το βιβλιο!! το ειχα διαβασει σε ενα βραδυ κ ηταν -μεταξυ αλλων- κ πολυ ευχαριστη η αναγνωση του κ για μενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μου φαίνεται διαφορετικό από όλα τα υπόλοιπα, όπως λες κι εσύ!Θα το αγοράσω τελικά!Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κι εγώ το αγαπώ τρελά το συγκεκριμένο... και δεν χρειάζεται νομίζω να αναφέρω ποιον "θέλω"... πρέπει να με έχετε μάθει πια! Χα, χα, χα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Ειρήνη πράγματι διαβάζεται πολύ ευχάριστα! και αυτό είναι κάτι που εκτιμώ σε ένα βιβλίο γιατί σε βοηθάει να ξεχνιέσαι από τα προβλήματα της καθημερινότητας!

    @Αρμονία δεν θα χάσεις! πέρνα μια βόλτα να μας πεις εντυπώσεις!

    @Γιώτα όχι, δεν χρειάζεται να μας πεις! καταλάβαμε! το αγόρι με τα μαύρα!!! χα, χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αχ... έχω ένα θέμα με τα μαύρα... και τα bad boys... και γενικά... έχω θέμα... χα, χα, χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κυρια Παπαδημακοπουλου δεν εχετε αφησει "θεμα" για θεμα...ελεος πια!! χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι να κάνω κυρία Ειρήνη;;; Παρασύρομαι! Χα, χα, χα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Kυρια Παπαδημακοπουλου εγω δηλωνω παντως εκ των προτερων το δικο μου θεμα (το οποιο γνωριζετε καλα) ετσι για να ειμαι καλυμενη...γιατι σας φοβηθηκε το ματι μου!
    Επισης δεν δεχομαι καμμια διαπραγματευση επι του θεματος μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ειρήνη μείνε ήσυχη... σου έχω πει άλλωστε πως τους δικούς μου, δεν τους διεκδικώ! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. από ότι βλέπω κυρίες μου έχετε θέματα να λύσετε! χα, χα, χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Aλεξια ε πιστευω πως μετα το τελευταιο σχολιο της κυριας Παπαδημακοπουλου παραπανω εχουμε λυσει τα 'θεματα" μας!!

    *Βεβαια το θεμα "αγορι με τα μαυρα" εκρεμει ακομη αλλα ας μην προκαλω αλλο την τυχη μου...χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ειρήνη δεν εκκρεμεί τίποτα! Αν θες Αντρέα, βγάλε τον σκασμό! Χα, χα, χα... :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ειρήνη απ'ότι βλέπω η δεσποινίς από πάνω έχει ισχυρό φύλλο στο μανίκι της! Θα σε εκβιάζει για καιρό να το ξέρεις!! χα, χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σκαω Παπαδημακοπουλου..δεν μπορω να κανω κ τιποτα αλλο για την ωρα...χα χα

    To ξερω Αλεξια,το ξερω...γι' αυτο το "ισχυρο φυλλο" κανω ολες αυτες τις υποχωρησεις...χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σε έχει στο χέρι! Δεν σε βλέπω καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. χα χα χα χα !

    αντε κ βγαινει κ η συνεχεια στις 28 οποτε ξερεις...περιμενω να μου το φερεις!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το διάβασες?? ξενύχτησες??? χα, χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. αχ ασε με δεν το ξεκινησα ακομη...βγαινουν κ τα αγαπημενα μου απο βδομαδα κ να δω ποιο θα πρωτοπιασω....!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. MOY ΦΑΝΗΚΕ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΧΑ ΕΝΑ ΑΙΣΘΗΜΑ DE JA VU..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ειρήνη τελικά πως σου φάνηκε???

    Αθηνά σου θύμιζε κάποιο συγκεκριμένο βιβλίο εννοείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. OXI AKRIBΩΣ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ...ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΑ...Α ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ 2Η ΦΟΡΑ (ΧΕΧΕ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΛΕΜΕ)

      Διαγραφή
  25. Αλεξια ειναι σηγουρα απο τα βιβλια που τα διαβαζεις σε μια μερα!με πολυ ευχαριστη αφηγηση οπως κ το πρωτο,φτανεις στην τελευταια σελιδα χωρις να το καταλαβεις!Αν κ το 1ο μου αρεσε λιγο περισσοτερο απο το 2ο,παραμενει αγαπημενη σειρα κ εχει ενα εξισου πολυ καλο επιλογο που σε κανει να ανυπομονεις για την συνεχεια..δυστηχως το 3ο εχει πολυ μελλον ακομη (Μαρτιος 2014 απ'οτι διαβασα)
    Τωρα διαβαζω "αναζητηση" και...αστα..τι να σου λεω..Ρεν... χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. εντάξει βρε Ειρηνάκι εμείς δεν καταλαβαίνουμε από αυτά! εχουμε συνηθίσει πια την αναμονή! αντέχουμε!
    Μην μου μιλ'άς για τον Ρεν! Ανυπομονώ και δυστυχώς θα το αργησω... :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ελπιζω οχι πολυ,γιατι ενα θα σου πω,το τελος ειναι συγκλονιστικο!!!Μας αφησε σε αναμενα καρβουνα παλι η Houck!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Άσε με γιατί θα με βάλεις και εσύ τώρα σε αναμμένα κάρβουνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κορίτσια, μου άρεσε παααρα πολύ το βιβλιαράκι! Και το άτιμο δεν σου γεμίζει το μάτι! Η ιστορία είναι καταπληκτική! Δεν το περίμενα πραγματικά!

    Στην αρχή είχα και γω λίγο ντε ζα βου που είπε και η Αθηνά πιο πάνω. Μου ερχόταν λίγο σε αδέρφια Σαλβατόρε (της σειράς, τα βιβλία δεν τα έχω διαβάσει). Λίγο αυτό ο καλός και ο κακός και το κορίτσι στη μέση. Μετά μου θύμισε λίγο Πατς και Ντέμπρα (πώς την λέγαν την ρουφ...) όταν εμφανίστηκε η Ρέιβεν, αλλά παρόλα αυτά-με τα οποία τελικά δεν είχε καμία σχέση- η πλοκή και οι χαρακτήρες ήταν εξαιρετικοι! Στις τελευταίες σελίδες με τις αποκαλύψεις της ακατανόμαστης και με τα συμπεράσματα που έβγαζε η Σκάι παράγραφο παράγραφο μου είχε κοπεί το αίμα!!

    Ναι ο Άσερ θεός, κακός και πολύ σκληρός για να πεθάνει (χαχαχα). Αλλά συγνώμη, για το "αγγελούδι" Ντέβιν;;; Δεν έχουμε να πούμε τίποτα;;; Δεν μπορώ να μιλήσω για να μην αποκαλύψω, αλλά μάλλον δεν είναι και το καλύτερο παιδί της πιάτσας τελικά...

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Eυα εγω πιστευω παντως οτι ο Ντειβιν ηταν απλα δειλος κ δεν δικαιολογω με τιποτα αυτο που εκανε στο τελος,αλλα ουτε στο 2ο βιβλιο μου γεμισε το ματι γιατι ενω περιμενα να εχει μια καλη δικαιολογια για οτι εκανε, δεν με επεισε..
    Ο Ασερ απο την αλλη μπορει να δειχνει σκληρος,αλλα μονο κακος δεν ειναι!Πιστευω οτι αυτο μπορει να το καταλαβει κανεις καλυτερα στο 2ο!Για μενα τουλαχιστον δεν τιθεται καν θεμα επιλογης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ειρηνάκι έχεις δίκιο για τον Ντέβιν. Δεν πιστεύω ότι είναι δειλός όμως, ίσα-ίσα που πάλεψε πολύ για να καταφέρει να το καθυστερήσει τόσο. Είναι ταγμένος και άβουλος. Εκτελεί εντολές χωρίς δυνατότητα αντίρρησης. ΟΚ ως εδώ, έτσι είναι η τάξη στο κάτω κάτω.

    Όμως γιατί η συγγραφέας δεν μας έδωσε μια καλύτερη γεύση της Τάξης, κάποια κίνητρα, κάποια θετικά κλπ ώστε η Σκάι να πήγαινε ασυζητητί με αυτούς; Η αλήθεια είναι ότι μπάταρε λίγο υπέρ της επανάστασης και ειδικά με το τέλος μας έσπρωξε όλους τους αναγνώστες στην επανάσταση και να μισούμε την τάξη. Ενώ θα μπορούσε να το έχει κάνει λίγο πιο δύσκολο, να παιδευτούμε με το δίλημμα τάξη ή επανάσταση... Πάντως προς το παρόν ναι, δεν τιθεται θέμα επιλογής. Άσερ. Αν μου λες ότι και στο 2ο έτσι παραμένουν τα πράγματα, βράστον τον Ντέβιν...

    Θα κάνω μια παραγγελία βιβλίων από την Αλεξία μόλις γυρίσω από τις διακοπές (φεύγω για μια βδομάδα!!) και θα πάρω επιτελους και το 2ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ευακι τα πραγματα δεν μενουν ετσι στο 2ο,απλα εγω δεν μπορω να δεκτω την δικαιολογια οτι δεν ειχε επιλογη αλλα θα περιμενω να το διαβασεις για να βγαλεις μονη σου τα συμπερασματα σου γιατι δυστηχως ο,τι κ να πω θα κανω spoiler!!
    Να περασεις καλα στις διακοπες σου!!
    φιλακια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. και εγώ κορίτσια καλύτερα να μην πάρω θέση γιατί δεν το διάβασα ακόμη το δεύτερο και δεν μπορώ να ξέρω αλλά ρε συ Ειρηνάκι μήπως είσαι λίγο σκληρή με το παιδί?? λέω εγώ τώρα.. χα, χα!

    Ευάκι αντε να διαβάσουμε το δεύτερο να έχουμε πιο ολοκληρωμένη άποψη και διαλέγουμε μετά! :) αλλά και εγώ για Άσερ το κόβω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αλεξια εσυ μπορει να τον δικαιολογησεις γιατι εισαι κ γενναιοψυχη..εγω απο την αλλη ευχαριστως θα του εριχνα μερικες να συνελθει..(αν κ παιζει πολυ ωραια φαση με φιλι με τον τυπο στο 2ο!επιτελους ανακαλυπτουμε οτι κανει κ κατι σωστα....χα χα) και οχι..αυτο δεν μετραει σαν spoiler..δεσ'το απλα ως ενα μικρο κινητρο για να το διαβασεις πιο συντομα..!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. είσαι μια spoilerατζού εσύ!
    οτι είμαι μεγαλόψυχη είμαι, ναι το παραδέχομαι! χα, χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. TO AΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟ ΕVER!!!KAI TO 2 EINAI AKOMH KΑΛΥΤΕΡΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αθηνά μου πραγματικά πολύ ωραίο! Δεν σε αδικώ που το λάτρεψες! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...