Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Blue Monday - Σειρά Φρίντα Κλάιν (βιβλίο 1ο)



Τίτλος: Blue Monday - Σειρά Φρίντα Κλάιν  (βιβλίο 1ο)
Συγγραφέας: Nicci French
Εκδόσεις: Διόπτρα
Μετάφραση: Ουρανία Τουτουντζή

Είναι γνωστή η αγάπη μου για τα καλά αστυνομικά μυθιστορήματα. Εκείνα που σε κάνουν να αμφισβητείς την ίδια σου την κρίση, εκείνα που σε αφήνουν άναυδο στο τέλος να αναρωτιέσαι "πως μου διέφυγε αυτό;" . Έτσι δεν θα μπορούσα να αγνοήσω το πρώτο αυτό βιβλίο της πολλά υποσχόμενης σειράς "Φρίντα Κλάιν"!


Από το οπισθόφυλλο:

*ΔΕΥΤΕΡΑ
Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΤΑ ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ...

Μία κοινωνία σοκαρισμένη.
Η φωτογραφία του μικρού Μάθιου στις εφημερίδες φάρος και ελπίδα στην αναζήτησή του. 
Η ψυχοθεραπεύτρια Φρίντα Κλάιν ανήσυχη αντικρίζει την εικόνα του μικρού παιδιού και έρχονται στο νου της τα παράξενα και νοσηρά όνειρα  ενός ασθενούς της. Όνειρα που περιγράφουν και με την παραμικρή λεπτομέρεια τα χαρακτηριστικά του παιδιού που τόσο λαχταρά να αποκτήσει ο ασθενής της. Εικόνες πανομοιότυπες…
Απλή σύμπτωση; Παιχνίδια του μυαλού; Ή υπάρχει έστω και η ελάχιστη πιθανότητα να σχετίζονται οι δύο υποθέσεις; Πώς μπορεί η Φρίντα να παραβιάσει το ιατρικό απόρρητο; Πόσο θα βοηθήσουν οι ψυχαναλυτικές γνώσεις της στην εξιχνίαση της υπόθεσης; Και πώς εμπλέκεται σε όλα αυτά μία απαγωγή που είχε γίνει είκοσι χρόνια πριν;
Η Φρίντα θα βρεθεί να πρωτοστατεί στον αγώνα δρόμου για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του απαγωγέα. Μόνο που αυτός ο αγώνας δεν είναι μια κούρσα φυσικής αντοχής. Η Φρίντα πρέπει να κατεβεί ως τα πιο σκοτεινά μονοπάτια του μυαλού ενός ψυχοπαθούς, προκειμένου να βρει τις απαντήσεις για το αν ο Μάθιου είναι ζωντανός και πού μπορεί να βρίσκεται.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ  
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ*

Όταν διαβάζω ένα αστυνομικό μυθιστόρημα έχω το νου μου και στις πιο ασήμαντες λεπτομέρειες αφού εκεί συνήθως κρύβεται η αλήθεια. Τις περισσότερες φορές όμως δεν καταφέρνω να επιλύσω το μυστήριο προτού μου το επιτρέψει ο συγγραφέας και αυτό είναι για μένα το στοιχείο εκείνο που το καθιστά συναρπαστικό. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με το συγκεκριμένο βιβλίο, σε παραπλανεί, σε οδηγεί σε λανθασμένα συμπεράσματα μέχρι το σημείο εκείνο που σου αποκαλύπτει την αλήθεια με εντυπωσιακό τρόπο! Στις πρώτες εκατό περίπου σελίδες πρέπει να είστε απόλυτα συγκεντρωμένοι γιατί μας συστήνονται όλοι οι χαρακτήρες διαδοχικά και μας δίνεται μια γενική ιδέα του πως μπορεί να συνδέονται μεταξύ τους. Έπειτα η χειμαρρώδης πλοκή σε παρασέρνει σε μια άκρως απολαυστική αναγνωστική εμπειρία όπου ο αναγνώστης καλείται να επιλύσει μαζί με τους πρωταγωνιστές μια  υπόθεση απαγωγής που όπως φαίνεται κρύβει πίσω της μυστικά που θα οδηγήσουν σε σκοτεινά μονοπάτια του παρελθόντος. Λόγω του κορεσμού στο είδος αυτό της λογοτεχνίας συχνά συμβαίνει να συναντάμε ομοιότητες και γενικότερα η πρωτοτυπία δεν συναντάται εύκολα. Το Blue Monday όμως έχει το στοιχείο εκείνο που το καθιστά πρωτότυπο και ενδιαφέρον. Δεν θα σας πω περισσότερα γι'αυτό γιατί είναι κάτι που πρέπει να ανακαλύψετε μόνοι σας! Το επιτυχημένο συγγραφικό δίδυμο που γράφει πίσω από το ψευδώνυμο Nicci French μας παρουσιάζει μια σειρά μυθιστορημάτων αγωνίας που σίγουρα αξίζει να διαβαστεί!

Διαβάστε ένα απόσπασμα κάνοντας κλικ εδώ.

Καλή σας ανάγνωση!



7 σχόλια:

  1. Φαίνεται ενδιαφέρον βιβλίο.. Αν και δεν είμαι τόσο αυτού του είδους θα το διαβάσω πιθανότατα στο μέλλον :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλεξια εγω πειραζει που θελω να σχολιασω το βιβλιο που διαβαζεις τωρα???οχι ασε...θα κανω υπομονη μεχρι να το τελειωσεις κ να βαλεις αναρτηση!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ιδιαίτερο, πρωτότυπο και πανέξυπνο βιβλίο. Η συνέχεια περιμένει στο ράφι και αγωνιώ να την διαβάσω! :)

    p.s. γι' αυτό που διαβάζεις τώρα... έχω καπαρώσει το αγόρι με τα μαύρα! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιωτα....
    Τι εγινε φιλεναδα θελεις να σκοτωθουμε μερες που ερχοντε???ουτε να το σκεφτεσαι.....lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Claire είναι πολύ έξυπνο βιβλίο! Αξίζει να το διαβάσεις και ίσως να αρχίσει να σου αρέσει και το αστυνομικό μυθιστόρημα! :)

    Ειρήνη δεν πειράζει αν θέλεις κάτι να πεις για το αγγελικό σκοτάδι πες το! μόνο μην μαρτυρήσεις τίποτα!

    Γιώτα όπως τα λες, πανέξυπνο και γενικά η ιδέα είναι πρωτότυπη! Όσο για το αγόρι με τα μαύρα οκ χάρισμα σας! εγώ έχω εξηγηθεί! χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aλεξια,
    να μιλησω αλλα να μην μαρτυρησω...ολο δυσκολα μου βαζεις...χα χα

    Γιωτα,

    ΟΧΙ !!! χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...