Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Πόλη των Χαμένων Ψυχών - Θανάσιμα Εργαλεία 5


Τίτλος: Πόλη των Χαμένων Ψυχών
Συγγραφέας: Cassandra Clare
Εκδόσεις: Πλατύπους
Μετάφραση: Φωτεινή Μοσχή

Μετά από απίστευτη αναμονή το έχουμε επιτέλους στα χέρια μας! Το πέμπτο βιβλίο της αγαπημένης σειράς Θανάσιμα Εργαλεία κυκλοφόρησε πριν από περίπου 2 μήνες και δεν μπορούσα παρά να το προμηθευτώ και να το απολαύσω.


Περίληψη:


*Η μητέρα των δαιμόνων, Λίλιθ, έχει εξοντωθεί και ο Τζέις έχει απελευθερωθεί από τα δεσμά της. Όμως όταν καταφθάνουν οι Κυνηγοί των Σκιών βρίσκουν μόνο αίμα και σπασμένα γυαλιά. Δεν έχει εξαφανιστεί μόνο το αγόρι που η Κλέρι αγαπάει, αλλά και το αγόρι που μισεί: ο αδερφός της ο Σεμπάστιαν, που είναι αποφασισμένος να κάνει τους Κυνηγούς των Σκιών να γονατίσουν.

Η μαγεία του Κονκλάβιου αδυνατεί να εντοπίσει οποιονδήποτε από τους δύο, αλλά ο Τζέις δεν μπορεί να μείνει μακριά από την Κλέρι. Όταν ξανασυναντιούνται, η Κλέρι ανακαλύπτει τη φρίκη της μαγείας της Λίλιθ: ο Τζέις και ο Σεμπάστιαν είναι δεμένοι μεταξύ τους, και ο Τζέις είναι υπηρέτης του κακού. Το Κονκλάβιο είναι αποφασισμένο να καταστρέψει τον Σεμπάστιαν, αλλά δεν υπάρχει κανένας τρόπος να βλάψει τον ένα χωρίς να καταστρέψει τον άλλο.

Μόνο ελάχιστοι πιστεύουν ότι ο Τζέις μπορεί να σωθεί. Ο Άλεκ, ο Μάγκνους, ο Σάιμον και η Ίζαμπελ παζαρεύουν με τη σατανική Βασίλισσα των Σίιλι,  δοκιμάζουν συμμαχίες με δαίμονες και στο τέλος στρέφονται στις αμείλικτες Σιδηρές Αδελφές, που ίσως να μπορούν να σφυρηλατήσουν ένα όπλο ικανό να σπάσει το δεσμό μεταξύ του Σεμπάστιαν και του Τζέις. Αν οι Σιδηρές Αδελφές δεν μπορέσουν να  τους βοηθήσουν, η μόνη τους ελπίδα θα είναι να προκαλέσουν τον Παράδεισο και την Κόλαση – εγχείρημα που μπορεί να κοστίσει τη ζωή τους.

Και πρέπει να το κάνουν χωρίς την Κλέρι. Γιατί η Κλέρι παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι ολομόναχη. Το τίμημα της ήττας δεν θα είναι μόνο η ζωή της αλλά και η ψυχή του Τζέις. Θα κάνει τα πάντα για τον Τζέις, αλλά μπορεί να τον εμπιστευτεί; Ή μήπως είναι πραγματικά χαμένος; Ποιο τίμημα είναι υπερβολικά ψηλό, ακόμα και για την αγάπη;*

Κάθε βιβλίο της Clare είναι μια συναρπαστική περιπέτεια γεμάτη δράση και σασπένς. Και αυτή λοιπόν δεν πάει πίσω. Γυρνώντας όμως μια μια τις πρώτες σελίδες είχα την αίσθηση ότι κάτι έχει αλλάξει. Ο τρόπος αφήγησης διαφέρει σε σχέση με τα προηγούμενα και η ροή των γεγονότων είναι κάπως αργή ειδικά στο πρώτο μισό. Από όλη την σειρά είναι θα έλεγα το βιβλίο εκείνο που κάνει μια μικρή κοιλιά στην υπόθεση. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει να διαβαστεί, απεναντίας. Απλώς η συγγραφέας έχει ανεβάσει από μόνη της τον πήχη τόσο ψηλά με αποτέλεσμα να έχουμε και εμείς υψηλές προσδοκίες. Μια ευχάριστη αλλαγή είναι ότι η πλοκή επικεντρώνεται και σε άλλους χαρακτήρες εκτός από την Κλέρι και τον Τζέις αυτή τη φορά. Την σκυτάλη παίρνουν ο Σάιμον και η Ίζαμπελ, ο Μάγκνους και ο Άλεκ, ο Τζόρνταν και η Μάγια οι οποίοι μαζί με την Κλέρι θα προσπαθήσουν να σώσουν τον Τζέις από την σκοτεινή μαγεία που τον δένει με το Σεμπάστιαν. Κανένα εμπόδιο δεν είναι δυνατόν να τους απομακρύνει από τον στόχο τους. Είναι έτοιμοι να παλέψουν με οποιοδήποτε κόστος. Παράλληλα η Κλέρι δίνει την δική της προσωπική μάχη προσπαθώντας να ανακαλύψει τα σχέδια του Σεμπάστιαν και του άβουλου Τζέις που τον ακολουθεί πιστά σε κάθε του απόφαση. Δυστυχώς η σχέση του Τζέις και της Κλέρι δεν εξελίσσεται ιδιαίτερα αφού ο Τζέις δεν είναι ο εαυτός του με αποτέλεσμα η Κλέρι να μην μπορεί να τον εμπιστευτεί. Η δράση ξεκινάει περίπου στο δεύτερο μισό και συνεχίζει μέχρι το τέλος. Η ροή των γεγονότων επιταχύνεται επίσης μετά το πρώτο μισό. Το τέλος είναι όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει η Clare είναι εντυπωσιακό και μας δίνει πολλές υποσχέσεις για μια τελική αναμέτρηση στο επόμενο και τελευταίο μέρος της σειράς.


Καλή σας ανάγνωση!


36 σχόλια:

  1. Αλεξια με συγκριση τα προηγουμενα βιβλια της σειρας δεν ηταν το καλυτερο μου!αυτο δεν σημαινει πως δεν μου αρεσε,το αντιθετο αλλα μου ελυπε αυτο το κατι παραπανω που μας εχει συνηθισει σε καθε βιβλιο της η Κλερ!το φιναλε με απογοητευσε σε οτι αφορα την εξελιξη Τζεις-Κλερι, ενιωσα οτι το τραβηξε απο τα αυτια...
    Μου αρεσε ωστοσο το γεγονος οτι εστιασε κ στους υπολοιπους ηρωες εξισου!
    Δυστηχως τωρα θα πρεπει να περιμενουμε το 2014 για το μεγαλο φιναλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το προηγούμενο βιβλίο το διάβασα πριν λίγες μέρες και περιμένω να πάρω και αυτό.. Φαίνεται λιγάκι συγκλονιστικό και ανυπομονώ για το τελευταίο.. Το 2014 θα βγει?? σοβαρά??? :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδιά εγώ θα ψιλοδιαφωνήσω μαζί σας. Νομίζω ότι αυτό μου άρεσε πιο πολύ από το προηγούμενο (την πόλη των έκπτωτων), το οποίο θεώρησα ότι έκανε λίγο κοιλιά. Από την άποψη ότι έμοιαζε να είναι αφιερωμένο στο Σάιμον. Ενώ η πόλη των ψυχών έχει δράση (και θα διαφωνήσω με την αλεξία ότι καθυστερεί λίγο στο πρώτο μισο του βιβλίου), αγκαλιάζει όλους τους ήρωες (μέχρι και για τη Μαριζ λέει 2 κουβέντες), έχει τις ανατροπές του, τα ηθικά διλήμματά του.

    Αλλά ο καθένας έχει την γνώμη του, οπότε τις καταθέτουμε όλοι και βλέπουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Αλεξία! Και σε όλους βασικά :) Εμένα πάντως μου άρεσε πολύ, ίσως και περισσότερο από τα άλλα, από το προηγούμενο πάντως σίγουρα... Με κέρδισε ο χρόνος που αφιέρωνε σε κάθε χαρακτήρα, στις σκέψεις του, στο τι γινόταν μέσα του. Είχε και τα κακά σημεία του πιστεύω όπως όλα αλλά σε γενικές γραμμές το ξεχωρίζω από τη σειρά των ΘΕ.

    Μπράβο για ακόμα μια φορά για την υπέροχη δουλειά που κάνετε όλοι σ' αυτό το blog :)
    Φ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα παιδιά!

    @Ειρηνάκι μου γλυκο εμείς τα λέγαμε και εχθές και ξέρεις ότι στα περισσότερα συμφωνούμε! Αναμονή τώρα για το φινάλε που προβλέπεται συγκλονιστικό! :)

    @Claire μου περιμένουμε εντυπώσεις!!! Ναι δυστυχώς έτσι είναι.. αναμονή και πάλι αναμονή.. :)

    @Εύα μου γλυκιά αν συμφωνούσαμε σε όλα θα ήταν βαρετο! :) Σεβαστή η άποψη σου άλλωστε όπως είπα και εγώ μου άρεσε πολύ απλά η Clare έχει βάλει ψηλά τον πήχη αυτό είναι όλο. Απλώς εμένα μου άρεσαν περισσότερο τα προηγούμενα σε αντίθεση με σένα. Το γεγονός ότι εστιάζει σε όλους τους ήρωες το θεωρώ και εγώ πλεονέκτημα, ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη!

    @Metaphrasi. Αγαπητή μου Φ. καλημέρα και σε σένα! Όπως λέω και στη Εύα πιο πάνω είναι ωραίο να διαφωνούμε που και που.. :) Ο χρόνος που αφιέρωσε σε κάθε χαρακτήρα μου άρεσε και μένα πολύ! Και φυσικά σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Είσαι γλυκύτατη! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ξερω ισως αυτο που με ψιλοαπογοητευσε σε αυτο το βιβλιο ειναι οτι -κατα την γνωμη μου παντα- δεν ειχε ολες αυτες τις ανατροπες κ την γρηγορη πλοκη που μας εχει συνηθισει η Κλερ στα προηγουμενα.Θα συμφωνησω με αυτο που εγραψε η Αλεξια οτι "απλώς η συγγραφέας έχει ανεβάσει από μόνη της τον πήχη τόσο ψηλά με αποτέλεσμα να έχουμε και εμείς υψηλές προσδοκίες."
    Δεν θα ελεγα οτι εχει κανει κοιλια απλα οτι ηταν διαφορετικο.Απο την αλλη ομως θεωρω πολυ σημαντικο κ καθολου τυχαιο το οτι εδωσε τοσο χρονο κ στους υπολοιπους χαρακτηρες της κ αυτο μου αρεσε!
    Αντε τωρα να κανουμε υπομονη για το τελευταιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ να μην πω πολλά... τα έχω πει στο blog μου! Προσωπικά, θεωρώ ότι το συγκεκριμένο βιβλίο της σειράς, είναι ένα ψυχογράφημα όλων των ηρώων και είναι εξαιρετικά δομημένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ειρήνη μου πάντως πιστεύω ότι το τελευταίο θα είναι όπως το περιμένουμε! :)

    Γιωτάκι μου ήσουν πράγματι λακωνική! χα, χα!:) Όπως έχω ξαναπεί αν συμφωνούσαμε σε όλα θα βαριόμασταν! Τώρα υπάρχει ενδιαφέρον στις συζητήσεις μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι ρε παιδιά... όντως είναι πιο ωραίες οι διαφωνίες... να έχει λίγο ξεμάλλιασμα η υπόθεση! χαχαχα! Ομως και οι συμφωνίες είναι ωραίες, γιατί μπορούμε να γράφουμε όλες μαζί Έντουαρντ, Έντουαρντ, Έντουαρντ, Έντουαρντ, Έντουαρντ, Έντουαρντ, Έντουαρντ, Έντουαρντ, Έντουαρντ και πάει λέγοντας, χαχαχα!

    Πάντως, ελπίζω ειρήνη-αλεξία να βρεθούμε κάποια στιγμή από κοντά, γιατί θα σας κάνω μεγάλη επίθεση για την καταραμένη κατάρα του τίγρη!Ετοιμαστείτε να τραβήξουμε εξάσφαιρα!χαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Eυα ενα μικρο δωρακι....<3

    http://youtu.be/-Uyr3V1XmGY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ουφ εσκασα για να βρω μια προσφατη αναρτηση....γρια γυναικα με ταλαιπωρειτε, παλιο κοριτσα!!!!
    Αλεξακι, bloodlines με χιλια. η Σειτζ μπορει να μην ειναι Ροουζ αλλα τα καταφερνει περιφημα. μεχρι κι ο αντριαν μου αρεσε και ξερεις ποσο χαλια γνωμη εχω για τις συνεχειες των σειρων. Τωρα θα μου πεις Μπελικοφ ειναι αυτος και μονο που υπαρχει φτανειχαχαχαχαχαχα
    Νοελια κλπ ενταξει. τωρα που το γιωτουλι μας εβαλε στο τριπακι των ελληνιδων συγγραφεων ας ξεκινησουμε δυνατα!!!!!!
    καλη βδομαδα σε ολες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ειρηνάκι μου σούπερ το δωράκι! Ευχαριστούμε!

    Βρε καλώς το το Σοφάκι μας!
    Γρια εσύ??? Θεός φυλάξοι κορίτσι μου!!!
    Το bloodlines ήδη το προμηθεύτηκα! οπότε θα τα πούμε σύντομα σε νέα βάση!

    Διάβασες την Νοέλια ή εννοείς ότι θα την διαβάσεις? Θέλω εντυπώσεις!

    Καλή εβδομάδα και σε σένα κοριτσι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ευάκι ναι ωραία θα ήταν να διαφωνήσουμε και από κοντά!!! Θα έρθεις στην παρουσίαση της Γιώτας στην Κατερίνη?? Θα είμαστε όλες εκεί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ααααααααααααααχχχχχχχχ! Αλεξία θα τρελαθώ!! Απο την πρώτη φορά που μου το έγραψες είμαι να σκάσω!
    Δεν μπορώ όμως με τίποτα ρε γαμώτο... Είναι αυτή η δουλειά που βρήκε ο άντρας μου (ευτυχώς να λέμε) αλλά είναι εξαήμερη και πάνε τα σαβατοκύριακά μας ρε γαμώτο... Εχώ και την μικρή και δεν μπορώ να την κοπανήσω μόνη μου... Ασε με είμαι να σκάσω. Πάντως να ξέρετε όλες ότι θέλω πάρα-παρα πολύ να σας γνωρίσω, σε σημείο να έχω δει τη συνάντηση στον ύπνο μου (!!!η τρελή) χαχα.

    Δεν πειράζει. Κάποτε θα γίνει και αυτό.
    Σας φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ευακι μη σκας!θα συναντηθουμε καποια στιγμη,αλλωστε θελουμε κι εμεις να σε γνωρισουμε πολυ δεν εισαι δα κ στην αλλη ακρη του κοσμου..
    Φιλια κ σε σενα κοριτσακι κ στην μικρη σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αλεξια διαβασα διασταυρωση ....Τρεχα!!!!!
    εξαιρετικο οπως και το ταιρι, που εξακολουθει να ειναι απο τα αγαπημενα μου.
    Για Μπελικοφ δεν το συζητω, θεος παντα!!!!
    Οποιος θελει να ερθει στην κατερινη ειναι καλοδεχουμενος. Η φιλοξενια μας ειναι ονομαστη!!!! ρωτηστε και την Αλεξια χαχαχαχαχα
    Και οσο περισσοτεροι για το γιωτουλι τοσο καλυτερα. Μην το σκεφτεστε καθολου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ευάκι μου μην στεναχωριέσαι θέληση να υπάρχει! Κάποια στιγμή θα τα καταφέρουμε! όπως λέει και η Ειρήνη δεν είσαι δα και στην άλλη άκρη του κόσμου! :) στον ύπνο σου??? περάσαμε καλά τουλάχιστον??? χαχαχα σε φιλώ γλυκά!

    Σοφία η διασταύρωση είναι το επόμενο! το έχω ήδη στο ράφι!!! Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να πω τίποτα για την φιλοξενία.. με σκλαβώσατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πειτε μου μονο ποτε.......τα αλλα αφηστε τα πανω μου!!!!
    ο σαββας λεει για τελος του μηνα, ελπιζω οχι γιατι και αυτο και το επομενο ΣΚ θα ειμαι αθηνα για θλιβερους λογους αλλα μετα οκ.
    Η συνεχεια του τιγρη ποτε; δεν διαβασα τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σοφία λυπάμαι που έχεις θλιβερούς λόγους...
    η παρουσίαση είναι Παρασκευή, 01/03/2013

    νομίζω ότι η συνέχεια του τίγρη πήγε τυπογραφείο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ενταξει, το κανόνισα θα παει ο αδελφος μου Οποτε......αντε μαζευτε τα κι ελατε ολοι με ανδρες και παιδια αν θελετε.....
    θα περασουμε τελεια!!!!!!!!!!!!
    Αλεξακι, Γιωτουλι, Ευα, Ειρηνη, Μαρακι Ελενα κι οποιος αλλος γουσταρει η Κατερινη σας περιμενει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. εύχομαι Σοφία να μας κάνει καλό καιρό να το ευχαριστηθούμε! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ελπιζω μονο να μην ριχνει καρεκλοποδαρα οπως τωρα!!!! χα χα
    Αλλα πιστευω πως θα το ευχαριστηθουμε οπως κ να χει..
    Η ρημαδο-ιωση μου να περασει μονο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τελικά μια χαρά μας πήγε ο καιρός και περάσαμε τέλεια! Και εις άλλα με υγεία λοιπόν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αν θέλετε να δείτε spinnets από τη Πόλη της Ουράνιας Φωτιάς και spoilery art, σας συστήνω την ιστοσελίδα TMI source- μπορεί να χρειαστεί να ψάξετε λίγο, αλλά θα βρείτε πολλά ωραία πράγματα και για την ταινία της Πόλης των Οστών. Σας συμβουλεύω όμως να μην κοιτάξετε καθόλου ό,τι αφορά την Κουρδιστή Πριγκίπισσα ή τις Δαιμονικές Μηχανές και μάθετε πράγματα που δε θα θέλατε, αν επιθυμείτε να είναι έκπληξη, όσο μεγάλος κι αν είναι ο περιασμός.

    Ελπίζω να σας αρέσουν- αντίο, ανωνυμος/η.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμε ευχαριστούμε και για την πρόταση αλλά και για την σημαντική προειδοποίηση!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κοίταξα κάτι ξένα σάιτ με διάφορους φαν που συζητούν για το τι νομίζουν ότι θα συμβεί στην ΠτΟΦ (Πόλη της Ουράνιας Φωτιάς). Έχουν όλοι τους- όλοι, μιλάμε- φρικάρει, απελπιστεί και όπου να 'ναι αναμένεται να πηδήξουν από κάνα γκρεμό. Το τραγικό δεν είναι ότι λένε ''Θα πεθάνει ή ο Τζέις, ή η Κλέρι, ή ο Σάιμον, ή η Ίζαμπελ, ή ο Άλεκ, ή ο Μάγκνους, ή η Μάγια, ή ο Τζόρνταν''. Το τραγικό είναι ότι λένε ''Θα πεθάνει και ο Τζέις, και η Κλέρι, και ο Σάιμον, και η Ίζαμπελ, και ο Άλεκ, και ο Μάγκνους, και η Μάγια και ο Τζόρνταν''! Απόλυτη παράνοια. Για τον Τζόναθαν δεν συζητώ- τον έχουν ήδη διαγράψει.
    Νίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. χαχαχα τους έχει πιάσει δηλαδή καταστροφολογία? άστους να λένε.. εγώ είμαι σίγουρη ότι θα έχει happy ending αλλά και να μην έχει δεν μας ωφελεί σε τιποτα να κάνουμε υποθέσεις επί υποθέσεων, δεν συμφωνείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Όντως! Άντε να πεθάνει ένας ή δύο από τους οκτώ. Πραπάνω δε νομίζω. Και για κάποιο λόγο νομίζω ότι ο Τζόναθαν θα γίνει καλός, αλλά θα πεθάνει.
    Ιδού και το σπίνετ:
    Τα μάτια του έλαμψαν όταν την κοίταξε, πράσινα σαν ανοιξιάτικο γρασίδι.
    ''Πάντοτε είχε πράσινα μάτια'', είπε η φωνή στο κεφάλι της.

    ''Οι άνθρωποι συχνά θαυμάζουν πόσο μοιάζετε, αυτός, η μητέρα σου κι εσύ. Το όνομά του είναι Τζόναθαν και είναι ο αδελφός σου: πάντα σε προστάτευε''.
    Κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού της, η Κλέρι είδε μαύρα μάτια και σημάδια μαστιγίου, αλλά δεν ήξερε γιατί. ''Είναι ο αδελφός σου και παντα σε φρόντιζε''.

    Το τελευταίο μέχρις στιγμής σπίνετ, το κομμάτι που λέει ότι η Κλέρι, η Τζόσλιν και ο Τζόναθαν μοιάζουν δεν κατάλαβα, αλλά ίσως το μετέφρασα λανθασμένα. Να το πρωτότυπο:
    People often marvel at how much alike you are, he and your mother and yourself.
    Νίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Νίκη και εγώ από την αρχή πίστευα ότι ο Τζόναθαν θα εξελιχθεί σε καλός αδερφός. Απλά είναι πολύ πληγωμένος και σκληραγωγημένος και πέρασε πολλά στην παιδική του ηλικία που οδήγησαν στον κακό Τζόναθαν που γνωρίσαμε.. οπότε συμφωνούμε στις προβλέψεις! αλλά ελπίζω να μην πεθάνει..είμαι βλέπεις πολύ ρομαντική.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. για καντε κανενα spoiler για αν θα εχουμε καμια σκηνη clace,εχω διαβασει μεχρι την γυαλινη πολη!Θα εχουμε καμια καυτη σκηνη???(στα επομενα δυο που εχουν κυκλοφορησει?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. χχχμμμμ κανονικά δεν πρέπει γι'αυτό και δεν θα πω τίποτα περισσότερο από αυτό:
    ω ναι θα υπάρχει! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. EIXA ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΟΤΙ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΤΖΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΤΗ ΤΑΙΝΙΑ ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αθηνα μου χίλια συγνώμη για την καθυστέρηση.. λοιπόν η αλήθεια είναι ότι δεν μου φάνηκε απαίσιος αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι έπρεπε να βρούν κάποιον πιο σεξυ και πιο άντρα.. εσένα να υποθέσω σου άρεσε πολύ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. χμμμ όντως θα μπορούσαν να κάνουν καλύτερη επιλογή... πρέπει να διαβάσω και τα βιβλία σίγουρα είναι καλύτερα από τη ταινία...το vampire academy το είδα και αυτό και περίμενα λίγο πιο σκοτεινή ταινία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Τελικά η Clary και ο Jace είναι αδέλφια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...