Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Διασταύρωση - Ταίρι βιβλίο 2ο




Τίτλος: Διασταύρωση - Ταίρι βιβλίο 2ο
Συγγραφέας: Ally Condie
Εκδόσεις: Πλατύπους
Μετάφραση: Τριαδά Πηνελόπη


Το "Ταίρι", το πρώτο βιβλίο της σειράς, είναι ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία. Η γραφή της Condie με κέρδισε από την πρώτη σελίδα και το θέμα το βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον! Ήταν λοιπόν φυσικό και επόμενο να αρπάξω την Διασταύρωση γεμάτη ενθουσιασμό!


Περίληψη:

*Κυνηγώντας ένα αβέβαιο μέλλον, η Κάσια ταξιδεύει στις Εξωτερικές Επαρχίες σε αναζήτηση του Κάι -ο οποίος είχε μεταφερθεί από την Κοινωνία σε βέβαιο θάνατο- για να ανακαλύψει πως εκείνος έχει αποδράσει μέσα στα επιβλητικά, αλλά επικίνδυνα φαράγγια. Σε αυτή την άγρια μεθόριο τρεμοφέγγει η ελπίδα μιας διαφορετικής ζωής και η συναρπαστική υπόσχεση της επανάστασης.
Όμως ακόμα και καθώς η Κάσια θυσιάζει τα πάντα για να επανασυνδεθεί με τον Κάι, ευρηματικές εκπλήξεις από τον Ζάντερ έρχονται να αλλάξουν τους κανόνες του παιχνιδιού για άλλη μία φορά.*


Η "Διασταύρωση" είναι αρκετά διαφορετική από το "Ταίρι". Η βασικότερη διαφορά τους είναι ότι σε αυτό το βιβλίο παρακολουθούμε τη ροή της πλοκής μέσα από παράλληλη αφήγηση του Κάι και της Κάσια με αποτέλεσμα να γνωρίζουμε καλύτερα τους χαρακτήρες αλλά και να έχουμε μια ευρύτερη, σφαιρική εικόνα για τα δρώμενα. Ένα ακόμη στοιχείο που μου άρεσε είναι η περιπέτεια. Σχεδόν από την πρώτη σελίδα ξεκινάει μια μεγάλη περιπέτεια για τους δύο βασικούς ήρωες γεμάτη κινδύνους και αγωνία. Θα έρθουν αντιμέτωποι με τα όρια τους, θα αγωνιστούν να επιβιώσουν, θα εξαντληθούν, θα ρισκάρουν ακόμη και την ζωή τους αρκεί να βρουν ο ένας τον άλλο! Η δράση δεν σταματάει ποτέ και με αυτό τον τρόπο, η συγγραφέας έρχεται να αντισταθμίσει την "ήρεμη" πλοκή του πρώτου βιβλίου.
Νέοι ενδιαφέροντες χαρακτήρες θα κάνουν την εμφάνισή τους ενώ παράλληλα η πλοκή εκτυλίσσεται σε ένα διαφορετικό άγριο τοπίο που κρύβει τα μυστικά ενός ολόκληρου πολιτισμού.  Οι προσδοκίες μου ικανοποιήθηκαν απόλυτα και με το παραπάνω θα έλεγα. Μετράω από τώρα αντίστροφα για το τρίτο και τελευταίο μέρος της σειράς το οποίο αισίως θα κυκλοφορήσει μέσα στο έτος σύμφωνα με τον εκδοτικό. 

Καλή σας Ανάγνωση.


40 σχόλια:

  1. Αλεξία θα διαφωνήσω μαζί σου για αυτό το βιβλίο. Εμένα προσωπικά με απογοήτευσε πολύ... Η γραφή του απλοϊκή, χωρίς την ένταση του προηγούμενου, η υπόθεση χωρίς ιδιαίτερη εξέλιξη και δράση, οι ήρωες ρηχοί. Αυτό που με ενόχλησε ιδιαίτερα ήταν το ότι σε ορισμένες φάσεις μου φάνηκε ότι οι προτάσεις ήταν λογικά ασύνδετες μεταξύ τους σαν η συγγραφέας να τις είχε απλώς τοποθετήσει στη σειρά χωρίς να τις αναπτύξει καθόλου. Μεγάλη απογοήτευση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαφορετικό από το Ταίρι και ανατρεπτικό.
    Οι νέοι χαρακτήρες, χωρίς να αποκλείω τον Ζάντερ, πολύ μα πολύ ενδιαφέροντες.
    Μα πιο πολύ ενδιαφέρων ήταν ο Κάι. Το αγόρι έχει κάτι μαγικό που η συγγραφέας κατάφερει επιτέλους να το μεταφέρει μέσα από το γραπτό της κι σε μας τους αναγνώστες.
    Οι χαρακτήρες ξετυλίγονται και συγκινούν...
    Δε θα πω ότι διάβασα ΤΟ αριστούργημα αλλά σίγουρα με αποζημίωσε για όλον αυτό τον καιρό που το περίμενα.
    Το μόνο που με ενόχλησε ήταν ότι το μεγαλύτερο μέρος αναφερόταν στην επιβίωση στα φαράγγια και στην αναζήτηση του Κάι από την Κάσια ενώ θα μπορούσε να το ''τρέξει'' λίγο πιο γρήγορα και να περάσουν περισσότερο χρόνο μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να πω την αληθεια ειχα μεγαλυτερες προσδοκιες απο το 2ο βιβλιο της σειρας κ ιδιως μετα απο το συγκλονιστικο για μενα τροπο που τελειωνει το 1ο.Νομιζω οτι εστιασε στο μεγαλυτερο μερος του βιβλιου στην επιβιωση τους στις ερημιες κ αυτο απο μονο του δεν ειναι κακο,αλλα θα μπορουσε να εκμεταλευτει περισσοτερο το περιβαλον για να μας δωσει περισσοτερες στιγμες δρασης που προσωπικα μου ελυπε σε ολο το βιβλιο!
    Περα ομως απο αυτο θεωρω οτι η γραφη της συγγραφεως ειναι πολυ ομορφη κ μπορει για μενα να υστερουσε σε δραση ωστοσο δεν υστερουσε καθολου σε συναισθηματα!
    .. απο τα συν του βιβλιου ηταν οι νεοι χαρακτηρες που προστεθηκαν,η παραληλη αφηγηση της Κασια κ του Και κ τελος ο Ζαντερ..που μπορει να εμφανιζεται για λιγο σε αυτο το βιβλιο αλλα ειναι ενας πολυ ενδιαφερον χαρακτηρας κ μας αφηνει υπονοιες οτι θα παιξει μεγαλο ρολο στο επομενο!!
    Το τελος του βιβλιου ηταν οπως μας εχει συνηθισει πλεον η συγγραφεας...να θελουμε να παρουμε αμεσως στα χερια μας το επομενο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Jenny δεν πειράζει λογικό είναι να διαφωνήσουμε που και που.. λυπάμαι που δεν σου άρεσε.
    Εμένα προσωπικά μου άρεσε όπως κατάλαβες αλλά σίγουρα το πρώτο μου άρεσε περισσότερο! :)

    Panagiota μου θα συμφωνήσω μαζί σου απόλυτα όσο αφορά στους χαρακτήρες! Και στο θέμα της επιβίωσης πράγματι εστίασε ίσως περισσότερο από ότι θα έπρεπε.. Πάντως είμαι σίγουρη ότι το τρίτο θα τα έχει όλα!

    Ειρηνάκι όντως ο Ζάντερ έχει ρόλο κλειδί για την υπόθεση και το μόνο σίγουρο είναι ότι στο τρίτο θα τον δούμε στην πρώτη γραμμή να πρωταγωνιστεί!
    Η παράλληλη αφήγηση ήταν και για εμένα ένα από τα σημαντικότερα ατού του βιβλίου! Είχαμε μια πολύ σφαιρική εικόνα από την αρχή μέχρι το τέλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γενικά νομίζω ότι η "Διασταύρωση" δεν ικανοποίηση την πληθώρα των αναγνωστών. Αλλά μήπως τελικά δεν ξέρουμε κι εμείς τι θέλουμε; Το πρώτο ναι μεν άρεσε αλλά, γκρίνιαζαν που δεν είχε δράση. Το 2ο που είχε δράση, στερούταν λυρικότητας. Προσωπικά πιστεύω πως σε ιστορίες σαν αυτή, όλα χρειάζονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αλεξια παντως μ αρεσει πολυ ο τροπος που τελειωνει κ υποψιαζομαι ποιος ειναι αυτος με το μυνημα στο τελος που δεν αναφερεται ονομαστικα....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιωτα εμενα μου αρεσαν κ τα δυο απλα ειπα οτι θα ηθελα λιγη δραση στις ερημιες...να γινει καμμια επιθεση..να πεσουν μερικοι πυροβολισμοι...ενα κυνηγητο στην αγρια φυση...τετοια πραγματα...χα χα
    Ναι ξερω..."ΕΙΡΗΝΗ ΣΚΑΣΕ" χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αλεξία, άσχετο.
    Θα είσαι θεσσαλονίκη το 3ήμερο. Θα έρθουμε με τον άντρα μου. Θα ήθελα να σας δω, αν γίνεται, εσένα και την ειρήνη τουλαχιστον... Γίνεται;;;
    Να σου στείλω στο mail το κινητό μου; Ή εσύ το δικό σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιώτα συμφωνώ απόλυτα! Ίσως λιγάκι δεν ξέρουμε τι θέλουμε..πάντως χρειάζονται όλα αυτό είναι το μόνο σίγουρο! Βέβαια δεν είναι απαραίτητο ότι όποιος το διαβάζει πρέπει και να φωνάζει ουαουυυ, υπάρχουν γούστα και γούστα!

    Ειρήνη και μένα μου άρεσε το τέλος πολύ! Δεν λέω περισσότερα! Εσύ που θα είσαι το τριήμερο???

    Εύα μου ναι θα είμαι! από Σάββατο απόγευμα και μετά γιατί πριν θα λείπουμε στο χωριό! στείλε μου το κιν σου στο mail μου και σου απαντάω με το δικό μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αλεξια εδω θα 'μαι...θα τα πουμε στο τηλ..

    Ευακι θα ερθεις στα μερη μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αλεξακι, τσεκαρε το τηλεφωνο σου και....παρε!!!!
    Ειναι αληθεια πως περιμεναμε παρα πολλα απο τη Διασταυρωση ετσι που ξετρελαθηκαμε με το Ταιρι. Εμενα δεν με απογοητευσε καθολου, αλλωστε εχει και συνεχεια.
    Ειρηνακι εισαι καλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Διαβασατε bloodlines; Εχω ενθουσιαστει με την νεα σειρα.....καλα δεν χρειαζοταν να το πω μαλλον αφου...εχει Μπελικοφ!!!!
    Ειρηνακι ποια σειρα ηταν με τις κορμαρες; Δεν μπορεσα να τη βρω....Ελα δειξε ελεος....ποια ηταν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εύα μου δεν φαντάζεσαι πόσο χάρηκα που τα είπαμε από κοντά!!! Εύχομαι σύντομα να μας ξαναέρθεις!

    Σοφία και εμένα δεν με απογοήτευσε καθόλου!
    ανυπομονώ για το τρίτο αλλά προβλέπεται να αργήσει πολύ...
    bloodlines όπως σου είπα ακόμη δεν το διάβασα αλλά το έχω στο ράφι μου και μου κλείνει το μάτι!
    Spartacus δες την και πες μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σοφακι δεν καταλαβα για ποια σειρα λες...μηπως εννοεις το Spartacus που βλεπει η Αλεξια?

    Βloodlines εχω διαβασει εγω...ωραιο.....καλα, η τελευταια σελιδα ειναι φωτια...ντροπη στη συγγραφεα που μας αφησε ετσι...χαχα

    Ευακι μου περασαμε πολυ ομορφα...κ χαρηκα κι εγω πολυ που σε γνωρισα απο κοντα!!! κριμα που δεν μπορουμε ολες να βρισκομαστε συχνοτερα...

    Αλεξια εγω εχω κολλησει απιστευτα με το "Beauty and the Beast"!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κοριτσάρες, τι κάνετε?!!!!

    Εγώ να δείτε πόσο χάρηκα! Σαν παραμύθι ήταν! Τώρα που το βρήκαμε, όποτε έρχομαι από το χωριό σας θα τα λέμε πάντα!!

    Ρε γμτ, εχω μείνει πίσω στο διάβασμα βιβλίων, για να μην πω για τις σειρές, που έχω 2 επισόδεια v.d. που δεν έχω δει ακόμη. Γενικά τώρα διαβάζω και γω το bloodlines που είναι εξαιρετικό!!! Ειρήνη μην αποκαλύψεις τίποτα άλλο από την τελευταία σελίδα. Θα σκάσω!!!

    Τη διαστάυρωση την είχα 4η-5η προτεραιότητα, αλλά με αυτά που διαβάζω μπορεί να μην το ξεκινήσω καν... Καλύτερα (από δυστοπικά) να αρχίσω το δάσος με τα χέρια και τα δόντια που το βάζω όλο και πιο πίσω...

    Λοιπόν, αυτά!!
    Α!! Σοφία Μπελίκοφ, είδες τον κούκλαρο Ρώσο που θα υποδειθεί τον Ντιμίτρι μας στην ταινία;;; Μιλάμε ο τύπος είναι φωτιά!! Ψάξτο στο imbd.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Eυακι ακομη δεν το πιστευω οτι βρεθηκαμε!!Ηταν τελεια!!!

    Απο τα VD δεν εχασες κ τιποτα...απο το κακο στο χειροτερο αυτη η σειρα..μας εκαναν τα νευρα κροσια με την αχωνευτη...ελεος πια!

    Απο bloodlines δεν θα αποκαλυψω τιποτα,θα πω μονο οτι ο Αντριαν ειναι απιστευτος χαρακτηρας,γελασα πολυ με αυτο το βιβλιο!Η τελευταια σελιδα ειναι σκετη ζημια κ σκαω,δεν θα πω τιποτα αλλο!

    Παντως για δυστοπικο βιβλιο εγω θα σου το ξαναπω..'ΑΠΟΚΛΙΣΗ" κ παλι "ΑΠΟΚΛΙΣΗ"!!!!!! Το λατρεψα!!!!!!!!

    Ντιμιτρι ειδα κι εγω..αν δεν κανω λαθος νομιζω οτι θα ειναι ο Danila kozlovsky..??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πατε καλα ρε;;;;;;
    Οχι δεν το ειδα ευακι, τρεμω μην απογοητευθω!!!
    Να παρει, να παρει αληθεια ειναι κουκλος;;; Μακαρι!!!!Δασος με χερια και δοντια θα συμφωνησω, το 2ο πιο καλο και το τριτο καλουτσικο, μου αρεσαν.
    Ναι ρε συ ειρηνη εχεις δικιο η αλεξια ειπε για Σπαρτακο, ει δεν τραλαθηκα με τις φετες φετες στην κορμαρα αλλα ειδα μονο ενα επεισοδιο, θα ξαναδω χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σοφια αν ειναι αυτος που νομιζω δεν θα απογοητευτεις, ειναι οντως οπως τα λεει η Ευα!

    Spartacus δεν εχω δει,ο,τι ακουω απο την Αλεξια...για την ωρα προτιμω τις "φετες" του Jay Ryan στο Beauty and the Beast!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημερουδια!!!!!
    διαβασες Αλεξακι Στεψη; μπλιαχχχχχ.
    πως ειναι δυνατον να το γυρισε ετσι και να διαλεξε αυτον που διαλεξε; μου ηρθε καπως η σφαλιαρα, ναι ενταξει δικιο ειχε ετσι οπως το εθεσε αλλα δεν το περιμενα, συνηθως οπως ξεκινουν......
    Αντε παει και ο κοσμος των τριλ, να δω τι αλλο θα βρουμε....φιλακια σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ειρηνάκι και εγώ το βλέπω το Beauty αλλά δεν με τρέλανε.. και κυρίως γιατί αργουν πάρα πολύ να...
    "έρθουν πιο κοντά"... καταλαβαίνεις τι εννοώ!!! χα, χα!

    Ευάκι μου εννοείται! Όποτε έρθεις θα βρεθούμε πάλι!
    Το Δάσος με τα Χέρια κ τα Δόντια εμένα μου άρεσε!
    Το δεύτερο βέβαια ακόμη περισσότερο αλλά το τρίτο ακόμη δεν το διάβασα και δεν μπορώ να σου πώ..
    Την Διασταύρωση ναι να την διαβάσεις! Εφόσον διάβασες Ταίρι να την προχωρήσεις την σειρά!

    Για Vampire θα συμφωνήσω με Ειρήνη μας έσπασε τα νεύρα η Ελένα!!!

    Σοφία μου γλυκιά να συνεχίσεις τον Σπάρτακο! Το Θεοί της αρένας έτσι?
    Όχι δεν διαβασα Στέψη, αλλά πολύ με στεναχωρείς που λες ότι δεν κλείνει καλά η σειρά.... :(
    Η Ειρήνη το διάβασε οπότε να μας πει και αυτή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Aλεξια τα Τρυλ ειναι απο κεινα τα βιβλια που αγαπω τοοοοοσο πολυ που δυσκολευομαι να τα περιγραψω...Το τελευταιο βιβλιο της τριλογιας για μενα ηταν ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΥΠΕΡΟΧΟ!Ηταν απο τα βιβλια που περιμενα φετος οσο κανενα να κυκλοφορησει κ ξεπερασε ολες μου τις προσδοκιες!!!!!
    Για μενα το τελος ηταν αυτο που που επρεπε να ειναι...εν ολιγοις αυτος που διεκδικει κ παλευει για το κοριτσι,αυτος το κερδιζει στο τελος!Απλα πραγματα!

    Για το Beauty...προσπαθεις να με τρελλανεις ετσι???δεν ειδες 14ο κ 15ο επεισοδιο??? χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γεια σας κορίτσια!
    Τα Τριλ είναι και για μένα μια από τις αγαπημένες μου σειρές!Θα συμφωνήσω απόλυτα με την Ειρήνη,το 3ο βιβλίο τα είχε όλα και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Βικυ μου ειδικα το τελευταιο το λατρεψα!Στο σημειο οπου αρχιζει κ μπουκαρει ενας ενας στη νυφικη σουιτα...οπως μου το ειχες περιγραψει αν θυμασαι...ειχα πεθανει στα γελια!
    Συμφωνω..εκλεισε με τον καλυτερο τροπο κ προσωπικα μου αφησε τα καλυτερα συναισθηματα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πραγματικά αυτή η σκηνή ήταν όλα τα λεφτά,χαχα!Θυμάμαι που στα έλεγα,και τώρα μπορείς να με καταλάβεις απόλυτα.Λόκι forever!
    Το 3ο κι εγώ πιστεύω ότι ήταν το καλύτερο της σειράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Bικυ πραγματικα δεν υπαρχει αυτη η σκηνη.. χα χα χα
    Την στιγμη που μπαινει κ ο Φιν ηταν το κερασακι στη τουρτα!Γελασα πολυ με τις αντιδρασεις ολων..κ στο σημειο που κανει προβα με τον Τοβε το γαμηλιο φιλι που θα πρεπει να δωσουν..πεθανα χαχα
    Λοκι forever συμφωνω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ρε συ ειρηνάκι με ξελίγωσες με αυτά τα τριλ!! Μόλις ξεκίνησα να διαβάζω το πρώτο και η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύτηκα να το αφήσω από τα χέρια μου... Έχω φτάσει εκεί που γνώρισε την Ελόρα...Για τον Ρις δεν μας είπε ακόμη τι παίζει, αλλά μου φαίνεται ότι έχω ψιλιαστεί την τρομερή αλήθεια... Νομίζω ότι το σημείο που σχολίασε το τι τρώει η Γουέντι ήταν αποκαλυπτικό. Μην μου πεις όμως.

    Αλεξάκι γλυκό, που είσαι; Σε έχασα!! Έλειπα και γω καμια βδομάδα... Αλήθεια τα τριλ τα έχεις διαβάσει; Έχεις ανάρτηση να μπαίνουμε να γράφουμε εκεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ευα χαιρομαι πολυ που σ'αρεσει!!Μαζι με την αποκλιση ειναι τα πιο αγαπημενα βιβλια που διαβασα τους τελευταιους μηνες !!!!!!!!!!
    Για τον Ρις δεν ξερω τι εχεις ψιλιαστει αλλα κατι μου λεει οτι εχεις πεσει μεσα...οχι βρε εγω δεν κανω ποτε spoiler...εκτος απο αυτα που μου ξεφευγουν εννοω...οπως τα παραπανω που ετσι κ τα δει η Αλεξια θα με κυνηγησει δια παντως απο δω...χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ελα μωρέ ειρηνάκι, ένα τόσο δα spoilerακι δεν πειράζει!!Να σου πω την αλήθεια πάντως, μόλις κατάλαβα τι γράφετε εσύ και η vicky τα προσπέρασα με ταχύτητα φωτός. Οπότε δεν έπιασα και πολλά. Αλήθεια, βγήκε και 3ο βιβλίο; 2 δεν είναι ως τώρα?Ανταλλαγή και διχασμός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ευακι μου συγνωμη,δεν μπορεσα να συγκρατηθω η κακουργα,παρασυρθηκα!Καλα εκανες που τα προσπερασες,ομως!!
    Συνολικα ειναι τρια,προσφατα κυκλοφορησε κ το τελευταιο με τιτλο "Στεψη"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Συγνωμη, συγνωμη εγω την ξεκινησα την βλακεια με τα σχολια.....
    Αλλα συγχυστηκα τοσο πολυ σε καποιο σημειο, αλλη φορα θα περιμενω να μου περασει και θα γραφω μετα οχι μολις τελειωνω το βιβλιο.
    Ειρηνακι, δεν υπαρχει αντιλογος σε αυτο που λες. πραγματι οποιος κοβει φλεβα και διεκδικει κερδιζει το βραβειο, αλλα ρε παιδακι μου αλλιως μας τα ξεκινησε και μου ρθε καπως.
    διαβασατε την αναζητηση, αλλο χαλι......και δεν λεω παραπανω να μην με κυνηγατε.
    Μηπως φταίμε εμεις που ξετρελαινόμαστε και περιμένουμε πολλά;;;;; Ειναι καλο , πολυ, αλλα...
    Αλεξακι που χάθηκες;;; Φιλια!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Για την σκηνη στην γαμηλια σουιτα πως να διαφωνησω;;
    Πραγματικα Βικυ ηταν ολα τα λεφτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Σοφια εκφρασου ελευθερα κ μην ζητας συγνωμη,αυτη ειναι η αποψη σου κ καλα κανεις που την λες! Η αληθεια ειναι οτι δεν εισαι η μονη με αυτη την αποψη,εχω διαβασει πολλα reviews απο αναγνωστριες που δυσαρεστηθηκαν κι εκεινες απο το τελος..δεν ειναι κακο να εχουμε διαφορετικη γνωμη,αρκει που σεβομαστε ο ενας την γνωμη του αλλου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ειρήνη μου το διάβασα το πρώτο και ξεκίνησα και τον διχασμό! Μου άρεσε πολύ!!! δες την ανάρτηση! όσο για το beauty ναι το είδα αλλά πολύ το καθυστέρησα μαι ήμουν έτοιμη να φάω τα μουστάκια μου!!!

    Βικάκι όπως λέω με πείσατε και μένα και τα ξεκίνησα! πράγματι πολύ ωραία! έχω προσπεράσει λιγάκι τα σχόλιά σας γιατι κάνετε σποιλερακια και δεν θέλω να μάθω τι γίνεται παρακάτω! μόλις διαβάσω και την Στέψη θα επανέλθω δριμύτερη!!!

    Ευάκι μου όπως σου είπα και σε άλλη ανάρτηση ναι διάβασα ανταλλαγή και είμαι στο διχασμό! έβαλα και ανάρτηση! τα παραβλέπω τα σποιλερ γιατί είμαι στις καλές μου! χα, χα!

    Σοφάκι είμαι Σαντορίνη και θα μείνω καλως εχόντων των πραγμάτων έως τον Σπετέμβρη! Εγώ όπως είπα είμαι στον Διχασμό τώρα οπότε επιφυλλάσσομαι για το τέλος! ανυπομονώ πάντως και ελπίζω να μην απογοητευτώ! γιατί ξέρεις άλλωστε πόσο ρομαντική είμαι! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αλεξία είμαι σίγουρη ότι δε θα το μετανιώσεις. ;)
    Sorry,για τα σποιλεράκια,αλλά παρασυρόμαστε εύκολα.Χαχα!Όταν θα διαβάσεις και το τρίτο,θα τα πούμε με την άνεση μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. δεν σας μουτρώνω γιατί σας καταλαβαίνω! σύντομα θα έχω και εγώ να σας πω τα δικά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Aλεξια για το Beauty..ok η καθυστερηση ηταν τοση οση επρεπε κατα την γνωμη μου αλλα μας αποζημιωσαν κ με το παραπανω!!

    Για τα Τρυλ τωρα...δεν φταιμε εμεις για τα spoiler αλλα η γλωσσα μας που τρεχει πριν απο μας!!!χαχα
    Συνεχισε να διαβαζεις,τα καλυτερα ερχονται παρακατω!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αλεξακι μου δεν ξερω τι κανεις στην σαντορίνη αλλα και μονο που το ακουω.....τρελαινομαι!!!
    Αρχισες και μπανια; Οχι οχι μην μου πεις θα κοψω φλεβα χαχαχαχαχα
    Δεν θελω να σε προιδεασω αλλα επειδη σε ξερω θα σου ρθει καπωςμε τα τριλ να μου το θυμηθείς....
    Το καλυτερο ολων με διαφορα bloodlines και οχι μονον λογω Ντιμιτρι. Η γυναικα εχει φτιαξει εναν ολοκληρο κοσμο, πραγμα που ξερεις οτι λατρευω σε μια ιστορια.
    Ειρηνακι μου ελπιζω να εισαι καλα.
    Φιλια φιλια φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ειρηνάκι τελείωσα Διχασμό και είμαι στα μισά της Στέψης! Καλά πάω! και μου αρέσει όπως εξελίσσεται! σύντομα θα το αναλύσουμε ολοκληρωμένα!

    Σοφάκι όχι δεν κάνω μπάνια ποτέ πριν τον Ιούνιο! Είμαι κρυουλιάρα! χαχαχα
    Όσο για τα Τριλ επιφυλάσσομαι και θα τα πούμε σύντομα! Bloodlines ακόμη δεν ήρθε η σειρά του αλλά εντάξει δεν με ανησυχεί αφού αναμένουμε και την συνέχεια! πάντως ουδεμία αμφιβολία είχα ότι θα είναι καλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...