Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Ο Αιχμάλωτος - Ο Μυστικός Κύκλος (βιβλίο 2ο)



Τίτλος: Ο Αιχμάλωτος - Ο Μυστικός Κύκλος (βιβλίο 2ο)
Συγγραφέας: Λ. ΤΖ. Σμίθ
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Μετάφραση: Κάσσυ Μπουλούκου


Μπορεί η τηλεοπτική σειρά στο Αμερικανικό κανάλι CW να διακόπηκε, προς απογοήτευση των τηλεθεατών, στον πρώτο κύκλο.. αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να μάθουμε την συνέχεια! Τα βιβλία έχουν γραφτεί και σε μας τα φέρνει ο Ψυχογιός!




Περίληψη:

*Παγιδευμένη ανάμεσα στο καλό και στο κακό η Κάσι έχει μυηθεί στον Μυστικό Κύκλο, στην πιο σαγηνευτική και επικίνδυνη ομάδα μαγισσών που μπορεί να φανταστεί ποτέ κανείς. Αλλά η δύναμη έχει το τίμημά της. Η Κάσι, διχασμένη από τις επιθυμίες των δύο αρχηγών του Μυστικού Κύκλου, πρέπει να αποφασίσει αν θα κάνει τα πάντα για να σώσει το Νιου Σάλεμ ή θα υποκύψει στον έρωτά τους για τον γοητευτικό Άνταμ που απειλεί να τινάξει τον Κύκλο στον αέρα. Στην τελική αναμέτρηση του καλού και του κακού, θα μπορέσουν άραγε οι δυνάμεις της Κάσι να την προστατέψουν και να τη σώσουν; Ή θα αναγκαστεί να θυσιάσει την αγάπη της για τον Μυστικό Κύκλο προκειμένου να επιβιώσει; Το δεύτερο βιβλίο μιας συναρπαστικής «μαγικής» τριλογίας.*

Τώρα πια η Κάσι ανήκει στον Μυστικό Κύκλο. Η γνώμη της μετράει και τα υπόλοιπα μέλη την αντιμετωπίζουν ως ίση. Από την άλλη όμως θα μπλεχτεί σε μια διαμάχη που δεν είναι δική της ως θύμα των εκβιασμών ενός άλλου μέλους. Η Κάσι κατά την γνώμη μου είναι ακόμη πολύ αθώα και άπειρη δίπλα στα άλλα μέλη και αυτό την θέτει άμεσα σε μειονεκτική θέση. Όταν θα έρθει όμως αντιμέτωπη με την αλήθεια, όταν θα αντικρίσει το σκοτεινό πρόσωπο του Κακού, όταν θα νιώσει την έκταση της δύναμής της να ρέει μέσα της έτοιμη να απελευθερωθεί, τότε όλα θα αλλάξουν. Θα πάψει να είναι θύμα, θα αποκτήσει το δυναμισμό που της έλειπε και έτσι θα είναι έτοιμη να ακολουθήσει το πεπρωμένο της ενάντια στις δυνάμεις του Κακού. Στο δεύτερο αυτό βιβλίο της σειράς απολαμβάνουμε αρκετή δράση και ανατροπές ενώ παράλληλα γνωρίζουμε καλύτερα τα μέλη του Κύκλου. Θα ανακαλύψουμε κρυφές συμμαχίες και δολοπλοκίες και ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές. Αρκετά καλύτερο από το πρώτο βιβλίο, ο "Αιχμάλωτος " θέτει τις βάσεις για μια πολλά υποσχόμενη σειρά. Πιστεύω ότι στο τρίτο βιβλίο θα δούμε ακόμη περισσότερη δράση και ακόμη περισσότερες συγκρούσεις και έτσι θα αποκτήσει η ιστορία του Μυστικού Κύκλου ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον!

Καλή σας ανάγνωση!


10 σχόλια:

  1. Χωρίς να γνωρίζω για τα βιβλία είχα δει την σειρά και απογοητεύτηκα που την άφησαν έτσι..
    Φαίνεται ενδιαφέρουσα σειρά βιβλίων και θα προσπαθήσω να την διαβάσω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω δει τη σειρά και θα ήθελα πολύ να μάθω το τέλος αλλά αφού την έκοψαν δε μπορώ να κάνω τίποτε άλλο εκτός από το ν' αγοράσω το βιβλίο αλλά έχω μάθει ότι έχει πολλές διαφορές με τη σειρά και δε ξέρω πως θα μου φανεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Claire άσε και εγώ ξεκίνησα να την παρακολουθώ με όρεξη και μετά έμεινα άναυδη από το πως την έληξαν! Τέλος πάντως γι'αυτό λέω ότι όποιος θέλει να μάθει την συνέχεια μπορεί ευτυχώς από τα βιβλία! :)

    Athena πράγματι έχει αρκετές διαφορές αλλά μην ξεχνάς ότι τα βιβλία είναι τα πρωτότυπα! Εγώ πιστεύω ότι δεν θα απογοητευτείς.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μακάρι...πάντως νομίζω ότι σημαντική διαφορά είναι ότι η μαμά της Cassie είναι ζωντανή και ότι ο κύκλος αποτελείται από 12 οικογένειες (ή τουλάχιστον κάτι τέτοιο είχα ακούσει..)Τέλος πάντων θα την αρχίσω και αυτήν τη σειρά στο μέλλον...Προς το παρόν θέλω να διαβάσω το 2ο βιβλίο από το Αγγελικό σκοτάδι και τη δίψα. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι αυτές είναι οι βασικές διαφορές.. τα άλλα είναι λεπτομέρειες αλλά δεν θα δυσκολευτείς να μπεις στο κλίμα!
    Πέρνα να μας πεις εντυπώσεις έτσι? :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οκ αλλά μάλλον θ' αργήσω λιγάκι...;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν πειράζει κορίτσι χρόνο δεν έχουμε? χα, χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. MOΛΙΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΗ ΜΥΗΣΗ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ ΠΟΛΥ...ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΧΕ ΛΙΓΟ ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΡΑΣΗΣ.
    ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ Η ΣΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠ' ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ
    ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 2 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Α ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΤΗΣ ΔΙΨΑΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ (Η ΙΔΙΑ ΜΕ ΠΡΙΝ ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΙ ΑΛΛΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΣΤΟ BLOGGER KAI ΣΥΝΔΕΘΗΚΑ...ΧΙΧΙ)
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΕΙΣ ΓΙΝΕΙ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η σειρά είναι όντως πολύ καλύτερη Αθηνά μου και με στεναχωρεί που το λέω αυτό..
    αν και βέβαια την έκοψαν και αυτή και μας ξενέρωσαν! τώρα που θυμήθηκες τον κωδικό σου σημείωσε τον κάπου να μην τον ξαναχάσεις!
    Πολύ χαίρομαι που σε βοηθάω στις επιλογές σου! με τιμά αυτό που λες! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...