Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Everneath - Αιώνια Προσδοκία (βιβλίο 1ο)


Τίτλος: Everneath - Αιώνια Προσδοκία (βιβλίο 1ο)

Συγγραφέας: Brodi Ashton
Εκδόσεις: Λιβάνη
Μετάφραση: Χρύσα Μπάνια

Είναι ένα από τα βιβλία της νεανικής σειράς του Λιβάνη που δεν θα μπορούσε να λείπει από την βιβλιοθήκη μου.  Το Everneath είναι σίγουρα πολύ πρωτότυπο και ενδιαφέρον και αυτό θα το διαπιστώσετε αμέσως ειδικά αν είστε λάτρης της λογοτεχνίας του φανταστικού.



Περίληψη:
*Την περασμένη άνοιξη η Νίκι Μπέκετ εξαφανίστηκε. Την άρπαξε το Έβερνιθ, η Κάτω Γη... Τώρα έχει επιστρέψει στην παλιά της ζωή, την οικογένεια και το φίλο της, πριν εξοριστεί ξανά στο Έβερνιθ... αυτή τη φορά για πάντα. Έχει έξι μήνες πριν γυρίσει, έξι μήνες για αποχαιρετισμούς για τους οποίους δε βρίσκει λόγια, έξι μήνες για να βρει τη σωτηρία - αν υπάρχει.
Η Νίκι λαχταρά να περάσει τους πολύτιμους αυτούς μήνες ξεχνώντας την Κάτω Γη και προσπαθώντας να επανασυνδεθεί με το φίλο της Τζακ, τον άνθρωπο που αγαπά πάνω απ' όλους και όλα. Υπάρχει, όμως, ένα πρόβλημα: ο Κόουλ, ο πανταχού παρών αθάνατος που την παρέσυρε αρχικά στην Κάτω Γη, την έχει ακολουθήσει. Θέλει να πάρει το θρόνο και είναι πεπεισμένος ότι η Νίκι είναι το κλειδί για να τα καταφέρει.
Όσο ο χρόνος της Νίκι στην Επιφάνεια λιγοστεύει και οι σχέσεις της αρχίζουν να ξεφεύγουν από τον έλεγχό της, θα αναγκαστεί να πάρει τη δυσκολότερη απόφαση της ζωής της: πρέπει να βρει τρόπο να ξεγελάσει τη μοίρα και να μείνει στη γη μαζί με τον Τζακ ή να επιστρέψει στο Έβερνιθ και να γίνει η βασίλισσα του Κόουλ;
Μια απόδραση από την αιωνιότητα για την αλήθεια μιας στιγμής.*

Ανοίγοντας το στις πρώτες σελίδες,  αμέσως κατάλαβα ότι δεν είχα στα χέρια μου μια ιστορία παρόμοια με τις άλλες αλλά μια ολόφρεσκη ιστορία δοσμένη με τέτοιο τρόπο που κάνει την ανάγνωση ευχάριστη από την αρχή έως το τέλος . Αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που εκτιμώ ιδιαίτερα σε ένα βιβλίο. Στην αρχή θα χρειαστείτε λίγο χρόνο μέχρι να προσαρμοστείτε και να καταλάβετε αυτό τον νέο κόσμο της Brodi Ashton. Έπειτα από λίγο όμως θα βυθιστείτε στην πλοκή και θα απολαύσετε τις περιπέτειες της Νίκι Μπέκετ, η οποία θα αγωνιστεί σκληρά διεκδικώντας την ελευθερία της από την Κάτω Γη. Μέσα από μια παράλληλη αφήγηση θα γνωρίσουμε την Νίκι του παρελθόντος και θα κατανοήσουμε ποια είναι εκείνα τα γεγονότα που την οδήγησαν στο σήμερα. Η αφήγηση είναι γρήγορη και δεν κουράζει, ενώ παράλληλα η κλιμακούμενη δράση μας κρατά σε συνεχή αγωνία σε μια αντίστροφη μέτρηση προς την ελευθερία ή την αιώνια καταδίκη. Από ότι φαίνεται οι περιπέτειες της Νίκι μόλις άρχισαν!  

Καλή σας ανάγνωση!




8 σχόλια:

  1. Αν κάπου χάνει αυτό το βιβλίο, είναι στην εισαγωγή του. Πάντως η κεντρική του ιδέα είναι ιδιαίτερη και πρωτότυπη και ανυπομονώ να δω πως θα εξελιχθεί, ειδικά έτσι όπως τελείωσε! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θεωρώ πως τελείωσε λίγο μελαγχολικά δεν νομίζεις?
    για την εισαγωγή θα συμφωνήσω ότι ήταν κάπως απότομη! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι, τελείωσε κάπως μελαγχολικά αλλά αυτό νομίζω είναι που μας κάνει να θέλουμε να διαβάσουμε την συνέχεια! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακριβώς! Θέλεις ένα καλύτερο τέλος για την Νίκι.. και πιστεύω ότι θα το έχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΩΡΑΙΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!!!!ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ???ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΣΧΟΛΙΑ...ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΤΑ 2 ΠΡΩΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΒΕΒΑΙΑ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ EBOOKS.ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑ ΤΥΠΩΜΕΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή μου Αθηνά αυτή η σειρά μου ξέφυγε! θέλω πολύ να τα διαβάσω αλλά όλο κάτι άλλο προκύπτει..
    πάντως και εγώ έχω ακούσει πολύ καλά λόγια!
    εννοείται ότι όλη η μαγεία είναι στα τυπωμένα και εγώ δεν τα αλλάζω με τίποτα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μόλις το διάβασα κ πραγματικά το ερωτεύτηκα! Μου άρεσε τόσο πολύ και σε αφήνει σε αγωνία. γι αυτό και έψαξα να βρω το δεύτερο(και τώρα το τρίτο όπου να ναι!) και είδα ότι έχει βγει μόνο στα αγγλικά όμως. Μήπως ξέρετε πότε θα βγει και στα ελληνικα? Ανυπομονώ παρά πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. συνονόματη Αλεξία δεν ξέρω και γενικά με τον Λιβάνη είμαστε στην αναμονή για πολλά.. κρατάω πάντως μικρό καλάθι να σου πω την αλήθεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...