Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Στέψη - Τριλογία Τριλ βιβλίο 3ο




Τίτλος: Στέψη- Τριλογία Τριλ βιβλίο 3ο
Συγγραφέας: Amanda Hocking
Εκδόσεις: Λιβάνη
Μετάφραση: Χριστιάννα Ελ. Σακελλαροπούλου

Μια αγαπημένη σειρά φτάνει στο τέλος της  και είναι από εκείνες τις φορές που από τη μια χαίρομαι που φτάσαμε στο τέλος και θα μάθω που καταλήγει η ιστορία, αλλά από την άλλη με ενοχλεί που πρέπει να αποχωριστώ τον κόσμο των Τριλ και τους χαρακτήρες του. 


Περίληψη:

*Η Γούέντι Έβερλι έρχεται αντιμέτωπη με μια απίστευτη επιλογή. Ο μόνος τρόπος να σώσει τους Τριλ από τον πιο αδυσώπητο εχθρό τους είναι να θυσιαστεί η ίδια. Αν δεν παραδοθεί στον βασιλιά των Βίτρα, ο λαός της θα συρθεί σε ένα τρομερό αιματοκύλισμα ενάντια σε έναν ακατανίκητο εχθρό. Αλλά που να βρει την δύναμη να αφήσει πίσω όλους τους αγαπημένους της, έστω και αν είναι ο μόνος τρόπος να τους σώσει; Το δίλημμα είναι πιο κρίσιμο από ποτέ, γιατί δεν είναι μόνο το βασίλειο της που διακυβεύεται. Διχασμένη συναισθηματικά μεταξύ του Φίν και του Λόκι, πρέπει να κάνει την έσχατη επιλογή: ποιόν από τους δυο θα αγαπά παντοτινά. Τώρα όμως οι ζωές όλων τους κρέμονται από μια κλωστή.  Τα πάντα οδήγησαν σε αυτή τη στιγμή. Στα δυο της χέρια κρατάει το μέλλον του κόσμου της, αλλά είναι έτοιμη να αγωνιστεί γι’αυτό; *

Σε αυτό το τρίτο και τελευταίο βιβλίο της σειράς, η χειμαρρώδης πλοκή δεν μας αφήνει κυριολεκτικά να πάρουμε ανάσα. Τα γεγονότα τρέχουν και οι ανατροπές διαδέχονται η μια την άλλη.  Τα ψέματα τελείωσαν. Η βασίλισσα έχει χάσει τις δυνάμεις της και έτσι η Γουέντι πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες τις διακυβέρνησης σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τους Τριλ. Ήρθε η στιγμή να παρθούν οι αποφάσεις εκείνες που θα καθορίσουν τις ζωές όλων. Πόσο δύσκολο όμως μπορεί να είναι αυτό για την Γουέντι;  Προκειμένου να τα καταφέρει θα επιστρατεύσει όσους μπορούν να προσφέρουν σε αυτή την έσχατη προσπάθεια ενώ παράλληλα εκείνη θα ρισκάρει την ζωή της περισσότερο από όλους. Την ίδια στιγμή διχάζεται και συναισθηματικά αφού ο Λόκι την διεκδικεί χωρίς αναστολές με αποτέλεσμα να δοκιμάζονται σκληρά οι αντιστάσεις της. Όλα θα κριθούν τώρα. Το μέλλον του βασιλείου, το μέλλον της Γουέντι και όλων όσων αγαπά και νοιάζεται. Όταν όλη αυτή η ιστορία θα φτάσει στο τέλος της, πιστέψτε με η αυλαία θα πέσει εντυπωσιακά. Δράση, κίνδυνος, φόβος, συναίσθημα, εξομολογήσεις, αγάπη, έρωτας και όλα αυτά πλεγμένα περίτεχνα από την νεαρή Hocking. Η «Στέψη» κλείνει υπέροχα μια αγαπημένη ιστορία την οποία θα κάνουμε καιρό να ξεχάσουμε.

Καλή σας ανάγνωση!



8 σχόλια:

  1. Οπως το περιμενα κ ακομη καλυτερο,ξεπερασε καθε μου προσδοκια!!
    Με μοναδικες ατακες,συγκλονιστικα υπεροχες στιγμες που μου πηραν την ανασα αλλα κ στιγμες που πεθανα στα γελια!Απλα δεν υπαρχει!!!!!!!!Το λατρευω!!!!!!!!!!!!!! <3

    *κι ας ακουγομαι υπερβολικη,δεν με νοιαζει!!!χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εντάξει ακούγεσαι λίγο τρελαμένη αλλά καλά κάνεις! εκφράσου ελεύθερα κορίτσι μου!
    Πράγματι το καλύτερο από τα τρία! και μένα μου άρεσε πολύ, απόλαυσα το τέλος και γέλασα όπως και εσύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θελει ο Γιαννης να κρυφτει και η χαρα δεν τον αφηνει ενα πραγμα!!χα χα
    χαιρομαι που σου αρεσε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κορίτσια, εξαιρετική τριλογία λοιπόν. Αλλά κάτι με χάλασε στο φινάλε... Δεν μπορώ να το προσδιορίσω ακριβώς αλλά νομίζω ότι έχει να κάνει με την μικρή έκταση του βιβλίου. Παραήταν γρήγορο το φινάλε. Και δεν έννοω στο παλάτι των Βίτρα, εννοώ από τότε που πήραν απόφαση για επίθεση μέχρι το τέλος, το πράγμα κυλούσε απίστευτα γρήγορα, με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνεις να αφομοιώσεις και να χωνέψεις μεγάλα γεγονότα, όπως πχ ο θάνατος του Λόκι, δηλαδή για το θεό, δεν πρόλαβαν ούτε τα μάτια μου να τσούξουν και επανήλθαμε... Ή εκεί που η δικιά μας κάνει την μεγάλη ανακάλυψη με το Ορμ το φίδι, ε συγνώμη αλλά δεν πολυκατάλαβα πως αυτή η ιστορία την οδήγησε στο συμπέρασμα ότι τελικά ο Ορεν πεθαίνει με αποκεφαλισμό; Εγώ όπως τη διάβαζα κατάλαβα ότι θα προχωρούσαμε σε καμία επανένωση των τρολ (Τριλ, Κανιν, Σογιαρε ή πως τους λέγαν τέλος πάντων κλπ) και θα τα βάζαν όλοι μαζί με τον Ορεν. Αλλά λέω μπα, σε 10 σελίδες που μείνανε δεν προλαβαίνει να οργανωθεί τέτοια επική μάχη...

    Πέρα λοιπόν από το φινάλε που μου φάνηκε γρήγορο και μη χορταστικό, η ιστορία με ολοκλήρωσε, η κατάληξη ήταν αυτή που έπρεπε, η Ελόρα ήταν θεά, η Γουίλα και ο Ματ φοβεροί. Τελικά ο Τόβε ήταν γκέυ;; Ρωτούσα και στο διχασμό αλλά δεν είπατε.
    Α, και μήπως ξέρουμε κάτι παραπάνω για τις ταινίες; Θα βγούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευάκι συμφωνώ πως δεν ήταν χορταστικό το φινάλε αλλά παρόλα αυτά είναι από τις σειρές που διάβασα πολύ ευχάριστα!
    η Ελόρα πράγματι φοβερος χαρακτήρας και γενικά οι χαρακτήρες ήταν κατά την γνώμη μου πολύ καλοφτιαγμένοι!
    Ο Τόβε ναι είναι γκέυ!
    Για τις ταινίες δεν ξέρω κάτι αλλά μια που το ανέφερες ας το ψάξω... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνω οτι ειναι το πιο αναρπαστο κι απο τα τρια και πως το φιναλε ηταν γρηγορο και θελω να ρωτησω μηπως ξερετε πως μπορουμε να τα διαβασουμε ηλεκτρονικα online?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχώς 24Fen δεν γνωρίζω που μπορείς να τα βρείς online.. πάντως τα συγκεκριμένα είναι πολύ οικονομικά σε σχέση με άλλα.. έχουν μόνο 9,90!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...