Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Θερμά Σώματα


Τίτλος: Θερμά Σώματα
Συγγραφέας: Isaac Marion
Εκδόσεις: Λιβάνη
Μετάφραση: Καλοφωλιάς Αλέξης


Πρέπει να παραδεχτώ πως τα Θερμά σώματα είναι ένα βιβλίο το οποίο πιθανότατα υπό άλλες συνθήκες θα απέρριπτα λόγω της θεματολογίας του, αλλά κάτι η επιτυχία της ταινίας, κάτι τα καλά σχόλια από φίλους για το βιβλίο, κατέληξε τελικά στα χέρια μου!


Περίληψη:

*O Ρ είναι ένα ζόμπι. Δεν έχει όνομα ούτε αναμνήσεις ούτε σφυγμό, έχει όμως όνειρα. Και είναι λιγάκι διαφορετικός από τους υπόλοιπους Νεκρούς.
Ανάμεσα στα ερείπια μιας εγκαταλειμμένης πόλης, ο Ρ συναντά ένα κορίτσι. Τη λένε Τζούλι και είναι ακριβώς το αντίθετο από όσα γνωρίζει - είναι γεμάτη ζεστασιά, έξυπνη και ολοζώντανη, μια έκρηξη χρωμάτων σε ένα μελαγχολικό, γκρίζο τοπίο. Για κάποιο άγνωστο λόγο, ο Ρ επιλέγει να σώσει την Τζούλι αντί να τη φάει, και μια έντονη αλλά παράξενα τρυφερή σχέση αρχίζει.
Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ. Σπάει τους κανόνες και αψηφά τη λογική, αλλά ο Ρ δεν είναι πλέον ικανοποιημένος με τη ζωή στον τάφο. Θέλει να ανασάνει ξανά, να ζήσει, και η Τζούλι είναι πρόθυμη να τον βοηθήσει. Όμως ο ζοφερός, σάπιος κόσμος δεν πρόκειται να αλλάξει δίχως μάχη...*


Όπως καταλάβατε ο πρωταγωνιστής μας είναι ένας νεκροζώντανος, αυτός είναι και ο βασικός λόγος που αρχικά με απωθούσε η ιδέα.. Ξεκινώντας λοιπόν να διαβάζω για την ζωή του Ρ ήμουν επιφυλακτική και ίσως λιγάκι αρνητικά προκατειλημένη. Στην πορεία όμως ο νεαρός συγγραφέας Isaac Marion καταφέρνει να κερδίσει το ενδιαφέρον μου αφού στην πραγματικότητα μέσα από την ιστορία του θίγει σοβαρά θέματα μέσα από μια ιδιόμορφη, θα έλεγε κανείς, παραβολή. Όταν θα βρεθεί στο δρόμο του Ρ η Τζούλι, ένα ζωντανό κορίτσι, εκείνος ενάντια στη φύση του θα θελήσει να την προστατέψει και κάπως έτσι ξεκινά μια μεγάλη περιπέτεια και για τους δυο τους. Διεκδικώντας την αποδοχή και παλεύοντας ενάντια στην προκατάληψη της κοινωνίας θα αγωνιστούν να φέρουν την αλλαγή. Και στον αγώνα τους αυτό δεν θα είναι μόνοι. Τρυφερό και ωμό ταυτόχρονα, το βιβλίο αυτό κρύβει στις σελίδες του ελπιδοφόρα μηνύματα. Πρέπει απλώς να έχουμε ανοιχτά τα μάτια μας για να τα δούμε. Το βασικότερο μήνυμα που κρατάω εγώ από τα Θερμά σώματα είναι ότι πρέπει να είμαστε ανοιχτοί στην αλλαγή και να μην την φοβόμαστε, έτσι θα προχωρήσουμε μπροστά αγωνιζόμενοι για ένα καλύτερο αύριο!

Καλή σας ανάγνωση!


10 σχόλια:

  1. Δεν ήξερα ότι υπήρχε βιβλίο και δυστυχώς έχω ήδη δει την ταινία άρα ποιο το νόημά να διαβάσω το βιβλίο; :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δήμητρα κοίτα συνήθως σε παρόμοιες ερωτήσεις απαντάω πως το βιβλίο είναι απείρως καλύτερο και δεν έχει καμια σχέση οπότε να το διαβάσεις οπωσδήποτε! Αλλά στην προκειμένη η ταινία πατάει ακριβώς πάνω στο βιβλίο χωρίς κάποια σημαντική διαφορά. οπότε σε καταλαβάινω.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ο πρωταγωνιστής αφηγούνταν την ιστορία.!Λογικό δεν είναι;
      Έχω και τόσα βιβλία να διαβάσω.. :S ..θα δίξει.. :P ..

      Διαγραφή
  3. Η ταινία έχει πολλές διαφορές με το βιβλίο και κατά την άποψή μου, ωραιοποιεί πολύ τα πράγματα και αλλοιώνει την εικόνα και το πραγματικό νόημα του πρωτότυπου υλικού. Συν ότι τα γεγονότα, τρέχουν εξαιρετικά γρήγορα και ειδικά από την ώρα του σταδίου και μετά, δεν έχει καμία σχέση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ίσως και να έχεις δίκιο.Απλά θα ξέρω την τελική κατάληξη. :S ..
    Ίσως το διαβάσω,θα περιμένω λίγο καιρό όμως έτσι ώστε να έχω ξεχάσει τις λεπτομέρειες. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιώτα μου διαφωνούμε σε αυτό αλλά δεν πειράζει.. απλά εμένα μου φάνηκε ότι είναι πιστό στην αφήγηση του βιβλίου και δεν πρόσεξα τις ωραιοποιήσεις που αναφέρεις! αλλά εντάξει το βλέπουμε σίγουρα με διαφορετική ματιά οπότε ο καθένας έχει την δική του εικόνα..

    Δήμητρα μου δεν θέλω σε καμία περίπτωση να σε αποτρέψω από το να το διαβάσεις, απλά δεδομένου ότι ξέρεις όλη την ιστορία πιστεύω ότι δεν θα το απολαύσεις όπως θα το απολαμβανες αν δεν την είχες δει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καταλαβαίνω.!Αυτό σκέφτομαι και εγώ.Δεν έχω ιδέα τι θα αποφασίσω στο τέλος!Θα δίξει.!! :P ..Μπορεί με το που το δω να το πάρω..μου έχει ξανασυμβεί..μπορεί πάλι και όχι!Ανάλογα τι θα έχω διάθεση να διαβάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αλεξάκι, νομίζω πως από την ώρα που ο Ρ μπαίνει στο γήπεδο, έχει μεγάλες αλλαγές και τελικά, αλλάζει και το Point του βιβλίου. Δεν θα κάνω spoiler αλλά σκέψου μόνο τη βραδινή έξοδο στο βιβλίο και τελικά, το θέμα με τον πατέρα... νομίζω πιάνεις τι εννοώ! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αλεξία μου, μου φαινεται εχω μεινει λιγο πισω... τα Θερμα Σώματα εχουν βγει και σε ταινια? Απίστευτο! Προτεινεις να την δω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ναι, ναι βγήκε και η ταινία και την είδα αλλά να πω την αλήθεια δεν τρελάθηκα.. :( βέβαια να την δεις και να σχηματίσεις την δική σου άποψη αλλά εμένα προσωπικά δεν μου έδωσε κάτι παραπάνω από το βιβλίο.. είτε την είδα, είτε όχι ένα και το αυτό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...