Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Bloodlines - βιβλίο 1ο


Τίτλος: Bloodlines - βιβλίο 1ο
Συγγραφέας: Richelle Mead
Εκδόσεις: Διόπτρα
Μετάφραση: Γκαρτζονίκα Όλγα

Μετά από την εξαιρετική σειρά Vampire Academy που τόσο αγαπήσαμε όλοι οι φαν της λογοτεχνίας του φανταστικού, η Richelle Mead επανέρχεται με νέα σειρά με σκοπό να μας κερδίσει και πάλι! 

Περίληψη:

* Η Σίντνεϊ Σέιτζ είναι Αλχημίστρια. Ανήκει στην ομάδα των ανθρώπων που καταγίνονται με τη μαγεία και μοχθούν για να γεφυρώσουν τους δύο κόσμους, των ανθρώπων και των βρικολάκων. Οι Αλχημιστές προστατεύουν τα μυστικά των βρικολάκων – και τις ανθρώπινες ζωές. 
Όταν σηκώνουν τη Σίντνεϊ από το κρεβάτι της μες στη νύχτα, στην αρχή υποψιάζεται ότι την περιμένει τιμωρία για την περίπλοκη συμμαχία της με το νταμπίρ Ρόουζ Χάθαγουεϊ. Όμως αυτό που ακολουθεί είναι ακόμη χειρότερο. Η Τζιλ Ντραγκομίρ, αδερφή της Μορόι βασίλισσας Λίζα Ντραγκομίρ, αντιμετωπίζει έναν θανάσιμο κίνδυνο και τα Μορόι πρέπει να τη φυγαδεύσουν. Προκειμένου να μην ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος, η Σίντνεϊ καλείται να αναλάβει, ως φύλακας και προστάτιδα της Τζιλ, να παραστήσει τη συγκάτοικό της στο πιο απρόβλεπτο μέρος: ένα ιδιωτικό σχολείο, στο Παλμ Σπρινγκς της Καλιφόρνια. Το τελευταίο πράγμα για το οποίο θέλει η Σίντνεϊ να κατηγορηθεί, είναι ότι συμπαθεί τους βρικόλακες. Και τώρα είναι αναγκασμένη να συγκατοικήσει με έναν απ’ αυτούς. 
Στην αυλή των Μορόι πιστεύουν ότι η Τζιλ και η Σίντνεϊ θα είναι ασφαλείς, αλλά οι απειλές, οι πειρασμοί και τα απαγορευμένα ειδύλλια παραμονεύουν σε κάθε τους βήμα. Και τη στιγμή ακριβώς που όλα μοιάζουν να κυλάνε ήρεμα και ειρηνικά,  η περιπέτεια βυθίζεται σε έναν απρόσμενο κίνδυνο. *

Όσοι διαβάσαμε την σειρά Vampire Academy γνωρίζουμε ήδη αρκετούς από τους πρωταγωνιστές. Η Σύντνεϊ, ο Άντριαν, η Τζιλ και άλλοι αγαπημένοι χαρακτήρες έρχονται να μας θυμίσουν τον αγαπημένο κόσμο των Μορόι και των Αλχημιστών!  Φυσικά δεν χρειάζεται να έχεις διαβάσει τα Academy προκειμένου να ξεκινήσεις αυτή τη σειρά, στέκεται μια χαρά και ανεξάρτητη! Μια νέα απαιτητική αποστολή για την Σίντνεϊ θα είναι η αρχή μιας μεγάλης περιπέτειας στο Παλμ Σπρινγκς για αυτή και τους "φίλους" της. Ο σκοπός της αποστολής είναι να κρύψουν και να  προστατέψουν την Τζιλ η οποία αντιμετωπίζει μεγάλο κίνδυνο, αλλά τα πράγματα δεν είναι απλά. Οι προκλήσεις διαδέχονται η μία την άλλη και οι ανατροπές κάνουν τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα. Η δράση και η αγωνία αυξάνονται σταδιακά ώσπου στα τελευταία κεφάλαια κορυφώνονται. Κίνδυνος, εχθροί που παραμονεύουν, μυστικά καλά κρυμμένα. Η Mead μας χαρίζει μια νέα σειρά πολλά υποσχόμενη με προδιαγραφές να ξεπεράσει και την προηγούμενη. Περιμένω με αγωνία το επόμενο βιβλίο της σειράς!

Καλή σας ανάγνωση!


6 σχόλια:

  1. Ναι επιτέλους το διάβασα.. Και μου άρεσε απίστευτα!! Και επειδή δε μπορούσα να περιμένω βρήκα το 2ο και το 3ο σε pdf στα αγγλικά και τα διάβασα και αυτά.. τώρα μένει να περιμένουμε μέχρι τον Νοέμβριο για το επόμενο και άλλο πόσο για τα υπόλοιπα :(
    Μου αρέσει που έχουμε κάποιους κοινούς χαρακτήρες με την σειρά Vampire Academy αλλά έχει την δική του ιστορία.. Τέλος θέλω να αναφέρω ότι αγαπώ τον Άντριαν :D :D
    Σε φιλώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν περιμενα με τιποτα να συνεχισει τοσο δυνατα η Μηντ. Απο τις ωραιότερες εκπληξεις σε σειρες βιβλίων. Την ανυπομονησία και το διαβασμα στα αγγλικα το πληρωσα με την τελευταια θυσία claire d, δεν το ξανακανω, θα περιμενω και θα σκαω..... Αλεξακι τι γινεται; χαθηκαμε ρε μικρο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Claire μου είσαι πολύ ανυπόμονο κορίτσι! χα, χα!
    Συμφωνώ μαζί σου και μένα μου άρεσε που έχει κάποιους κοινούς χαρακτήρες αλλά κατα τα άλλα εντελώς διαφορετική ιστορία! Πολύ πολύ ευχάριστη έκπληξη! σε φιλώ και εγώ!

    Σοφία μου γλυκιά ήμουν σίγουρη ότι θα το αγαπήσεις! ειδικά όταν διάβασες τις τελευταίες γραμμές σίγουρα χαμογέλασες με ευχαρίστηση γνωρίζοντας οτι ο ερωτας της ζωής σου θα είναι στο επόμενο! άντε τώρα στην αναμονή και πάλι! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαιρομαι πάρα πολύ που λογο κάποιας αναζήτησης για βιβλια που λατρεύω, βρέθηκα σε αυτό εδώ το υπέροχο blog. Έχω διαβάσει αρκετά απο τα βιβλια που αναφέρονται. Εχθες όμως τελειωσα όλη την συλλογή απο τo vampire academy, που μόλις πριν 5 μέρες ξεκίνησα να διαβάζω το πρωτο. Νομιζω οτι κολλησα με όλη την σημασία της λεξης. Τώρα μολίς ανακάλυψα οτι θα βγει καινούρια σειρα και μάλιστα στον ίδιο κοσμο και με κοινούς χαρακτηρες. Πραγματικα περιμένω με ανυπομονησία να παω να το αγορασω. Θα ήθελα όμως να έχω και τα άλλα βιβλια στο χερι. Ειλικρινά χαίρομαι που βρέθηκα σε αυτό το blog και που μπορω να μοιραστω και να δω κάποια σχόλια για ολά τα βιβλια που Πόλυ ενδιαφερομαι. Είμαι μεγαλη fun της φαντασίας. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λατρεύω τον Αντριάν!!!!!!!! ΤΟ ΛΑΤΡΕΥΩ!!! Πολύ χαίρομαι που παίζει καθοριστικό ρόλο και σε αυτήν την σειρά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...