Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Δεσμοί Αίματος - Ο Οίκος των Κομμαρέ (βιβλίο 1ο)



Τίτλος: Δεσμοί Αίματος - Ο Οίκος των Κομμαρέ (βιβλίο 1ο)
Συγγραφέας: Kristen Painter
Εκδόσεις: Μάτι
Μετάφραση: Κώστας Καραμήτας

Τώρα που σιγά σιγά αποχαιρετούμε το καλοκαιράκι, έχω να σας προτείνω ένα εξαιρετικό βιβλίο, το οποίο προσωπικά αγάπησα και είμαι σίγουρη ότι όλοι οι φαν την λογοτεχνίας του φανταστικού θα κάνουν το ίδιο!

Περίληψη: 

*Γεννημένο σε ένα κόσμο υποδούλωσης και μυστικοπάθειας, το σώμα της Κρίσαμπελ φέρει τα αποκαλυπτικά σημάδια μιας κομαρρέ - μιας ιδιαίτερης ράτσας ανθρώπων προορισμένων να τρέφουν την αριστοκρατία των βρικολάκων. Όταν ο προστάτης της δολοφονείται, η Κρίσαμπελ θεωρείται κύριος ύποπτος, και αρχίζει να αναζητά καταφύγιο στον κόσμο των θνητών... μέχρι που πέφτει στα χέρια του Μάλκολμ, ενός εξόριστου βρικόλακα, καταραμένου να σκοτώνει κάθε πλάσμα από το οποίο πίνει.
Τώρα, η Κρίσαμπελ και ο Μάλκολμ καλούνται να συνεργαστούν, προκειμένου να αποτρέψουν μια συνωμοσία για την ένωση του θνητού και του υπερφυσικού κόσμου. Αν αποτύχουν, τα πάντα θα κυριευτούν από το απόλυτο χάος.*


Πολλές φορές έχω πει ότι κάποια θέματα έχουν εξαντληθεί και γενικά υπάρχει ένας κορεσμός, ένα από αυτά είναι και οι βρικόλακες. Όταν λοιπόν έχουν γραφτεί τόσα βιβλία, με τόσες διαφορετικές εκδοχές των βρικολάκων, είναι πολύ δύσκολο να πρωτοτυπήσει κανείς. Η Kristen Painter όμως δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα ως προς αυτό. Έχει δημιουργήσει έναν εξ ολοκλήρου δικό της κόσμο, στον οποίο ζουν πλάσματα απίστευτα που θα τα συναντήσουμε για πρώτη φορά!  Πλην όμως της πρωτοτυπίας έχουμε και μια εξαιρετική γραφή αλλά και μια απίστευτη πλοκή! Γενικά δεν μπορώ να βρώ κάτι αρνητικό να πω για το συγκεκριμένο βιβλίο. Έως και η μετάφραση και η επιμέλεια είναι άψογες. Το απόλαυσα κυριολεκτικά από την πρώτη σελίδα μέχρι και την τελευταία! Η ροή της πλοκής είναι χειμαρρώδης και η δράση καταιγιστική με αποτέλεσμα να είναι απολύτως σίγουρο ότι δεν θα βαρεθείτε στιγμή. Οι καλοσχηματισμένοι χαρακτήρες γίνονται πολύ γρήγορα οικείοι, θα τους αγαπήσετε αναμφίβολα! Η Κρίσαμπέλ και ο Μάλκλομ είναι πλέον δυο από τους πιο αγαπημένους μου ήρωες. Ανυπομονώ για το επόμενο βιβλίο της σειράς " Ο Οίκος των Κομμαρέ" που αν μεταφραστεί απευθείας θα λέγεται "Σάρκα και Αίμα" και ελπίζω να μην αργήσει να φτάσει στα χέρια μας!

Καλή σας ανάγνωση!



1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραίο το βιβλίο προσωπικά μου άρεσε πολύ. Να σε ρωτήσω θα βγει και δεύτερο μερος και κάτι άλλο είναι σειρά ή μόνο αυτό. Σε παρακαλώ απάντησε μου.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...