Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Καταραμένοι Θεοί - Βιβλίο 2ο



Τίτλος: Καταραμένοι Θεοί - βιβλίο 2ο
Συγγραφέας: Josephine Angelini
Εκδόσεις: Λιβάνη
Μετάφραση: Καψάλης Χρίστος

Το δεύτερο βιβλίο της σειράς μετά το "Χαμένοι Θεοί"
είναι εξίσου συναρπαστικό με το πρώτο και είμαι σίγουρη ότι οι περισσότεροι από εσάς θα το απολαύσετε!

Περίληψη:

* ΑΓΑΠΗ γραμμένη στα άστρα 
ΜΙΣΟΣ που ξεκινά στην αρχαία Ελλάδα 
ΚΑΤΑΡΑ που ούτε οι θεοί μπορούν να σβήσουν

Ως η μοναδική Επίγονος, η Έλεν Χάμιλτον βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα σχεδόν ανέφικτο στόχο. Τη νύχτα περιπλανιέται στον Άδη επιχειρώντας να τερματίσει τον αέναο κύκλο της εκδίκησης που μαστίζει την οικογένειά της. Τη μέρα αγωνίζεται να ξεπεράσει την κούραση, η οποία κατατρώει τη λογική της. Χωρίς τον Λούκας στο πλευρό της, δεν είναι βέβαιη κατά πόσο έχει τη δύναμη να συνεχίσει. Καθώς ο αρχαίος ελληνικός κόσμος συγκρούεται με τον κόσμο των θνητών, η ήσυχη ζωή της Έλεν στο Ναντάκετ οδηγείται στο χάος. Το συναρπαστικό έπος της Τζόζεφιν Αντζελίνι παίρνει μια ακόμη πιο σύνθετη όσο και μαγευτική τροπή, καθώς ένα ξεχωριστό ερωτικό τρίγωνο κάνει την εμφάνισή του, τη στιγμή που ο αέναος κύκλος της εκδίκησης εντείνεται. Η πολυαναμενόμενη συνέχεια του Χαμένοι Θεοί είναι μια δυνατή ερωτική ιστορία, γεμάτη δράση, η οποία ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Το μόνο που μπόρεσε να διακρίνει ήταν μια χρυσή λάμψη... ένα δυνατό λαμπύρισμα που διαπέρασε εκείνο το θαμπό, άψυχο φως του Κάτω Κόσμου σαν τη σωτήρια φωτεινή δέσμη ενός φάρου. Φευγαλέα, μπόρεσε να διακρίνει ένα σμιλεμένο στόμα στα όρια του οπτικού της πεδίου. Ύστερα, κάτω από την επιφάνεια της κινούμενης άμμου, η Έλεν ένιωσε ένα ζεστό, δυνατό χέρι να γραπώνει το δικό της και να την τραβά.*

Πραγματικά μπορώ να πω ότι έχω αγαπήσει την Angelini. Αν απόλαυσα μια φορά το "Χαμένοι Θεοί", το δεύτερο το λάτρεψα! Η δράση είναι καταιγιστική σε βαθμό που δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα, οι ήρωες μας θα τα δώσουν όλα για όλα σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να απαλλαγούν από τις Ερινύες ενώ παράλληλα θα πρέπει να προστατευτούν από σκοτεινούς εχθρούς που κρύβονται σε κάθε γωνία έτοιμοι να τα καταστρέψουν όλα. Τα ειδύλλια δίνουν και παίρνουν και το ενδιαφέρον και η αγωνία μας αναπόφευκτα είναι αμείωτο μέχρι το τέλος. Η ελληνική μυθολογία πλέκεται με υπέροχο τρόπο με τον συγρονο κόσμο που έχει δημιουργήσει η συγγραφέας. Νέα συναρπαστικά πρόσωπα και πλάσματα κάνουν την εμφάνισή τους και κλέβουν λίγη από την λάμψη των υπολοίπων! Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όσοι αγαπούν την λογοτεχνία του φανταστικού θα αγαπήσουν αυτοί τη σειρά όσο και εγώ! Αναμένουμε με αγωνία το τρίτο μέρος!!

Καλή σας ανάγνωση!




7 σχόλια:

  1. Πότε θα βγει στα Ελληνικά το 3ο βιβλίο της σειράς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ανώνυμε δεν εχει ανακοινωθει ακόμη κάτι από όσο γνωρίζω..τον προηγούμενο Μάη κυκλοφόρησε στο εξωτερικό οπότε το περιμένουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπεροχο βιβλιο!! Το τελιωσα μεσα σε μια μερα και ανυπομονω για το επομενο. Μηπως ξερετε ποτε θα βγει το επομενο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητή Alexia,
    Υπέροχα και τα δύο βιβλία της Josephine Angelini ανυπομονώ για το Βιβλίο 3 (Χαμένοι Θεοί/Καταραμένοι Θεοί) Με ταξίδεψαν .... Καμία ελπίδα το πότε επιτέλους θα εκδοθεί στην Ελλάδα το 3ο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλεξια μηπως ξερεις αν προκειται τελικα να μεταφραστεί στα ελληνικα το 3ο βιβλιο απο το χαμενοι θεοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...